Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mimke

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Antibaby naplója A fülem 2016.06.05 22:27:15
Úgy tünik, kvázi megsüketültem a fél fülemre. Egy hete nem hallok rá. Hivatalosan arról van papírom, hogy a magas hangokat csak akkor hallom, ha igazán hangosak, de a gyakorlatban én egyszerűen csak azt érzem, hogy nem hallok a jobb fülemre. Telefonban a másik fél hangját, a konyhai főzőóra…..
mimke 2016.07.14 22:59:25
Antibaby naplója Helpy 2016.03.29 22:04:34
Több ismerősöm is kérdezte mostanában, kipróbáltam-e már a Helpy-t. Küldözgették a róla szóló cikkeket, hogy de jó, milyen szuper. Én is lelkesedtem, sok gondomat megoldotta volna az eddigi helyzethez képest, ha valóban úgy működne, ahogy azt a hangzatos marketingszövegek ígérik. Miután…..
mimke 2016.04.24 20:04:27
"Klopfoltass a gyerekkel, és elszáll minden gond." - írta egy anyuka a Facebookon. 30 éve várok egy igazán nyomós érvre a húsevés mellett, és tessék, egy anyaközösségben találom meg. Veszek Rt-nak egy kloffolót, majd üti vele szegény plüss csittegőmadarat...
Akkora mázlim volt, hogy jóval Rt egyéves kora után kellett csak belekezdenem a gyerekruha-vásárlásba. Addig még sosem csináltam, mert kaptunk kölcsön rokonoktól, meg anyukám nagy turkálós, rászabadult hetente párszor a Hádára, és hozta a márkás, vadi új, dögös cuccokat.…..
Antibaby naplója Álmodós 2015.01.02 23:12:36
Nem tudom, ez valami agybaj-e, vagy gyakori gyedes anyuka betegség, de napok óta romantikusos-szerelmesest álmodom híres férfiakkal. Normális ez? Másnál is jelentkeznek ilyen kór jelei?..
Antibaby naplója Nem büszke 2014.11.28 23:59:21
Azért arról nem volt szó, hogy ha elkezdek vezetés órákat venni, az együtt jár egy kiadós hízókúrával. Ugyanis minden óra után olyan stresszes vagyok, hogy muszáj betérnem a kisboltba egy-két (három-négy) csokiért vagy kakaós csigáért. A helyzetet nehezíti, hogy az…..
Ha valaki hirtelen megbökné a vállamat az utcán, és megkérdezné, hogy na, jó-e, könnyű-e tejtermékmentesen és gluténmentesen étkezni, nem tudom, mit vágnék rá első válaszként. Tulajdonképpen egyik nap úgy érzem, megoldhatatlan mindig valami újat és finomat és egészségeset…..
A nagy tévétlenségben és hírportáltalanságban eljutottam oda, hogy már néha nem tudtam, miről beszélnek az emberek, és ráadásul elkezdett ez zavarni is. Aztán jött még hozzá, hogy mintha egy kis szabadidőm is lett volna, úgyhogy körbenéztem a neten, főleg a Facebook-os…..
Sok szülő életébe belelátva azt mondom, összetehetjük a két kezünket, hogy nekünk itt vannak a nagyszülők, még élnek, még nagyon is aktívak, megbizhatóak, és közel is vannak. Ráadásul van egy dédnagyija is Rt-nak, aki 82 éves, és még szintén aktív, szellemileg és…..
mimke 2014.10.26 16:24:16
Be kell vallanom, jó sok mindenről megváltozott a véleményem, amióta anyuka vagyok. Arról már írtam, hogy gyermektelenül mennyire "tökéletes" képem volt a gyereknevelésről, és hogy megvolt a véleményem mások etetési, altatási szokásairól, s csak kevés esetben hajlott…..
Most, hogy itt az ősz, és már az időjárás sem mindig kedvez a sétának vagy a homokozó szélén ücsörgésnek, kicsit több időt töltünk Rt-val kettesben, a lakásban, a játékaival és egymással, mint máskor. Ilyenkor előfordul, hogy hamarabb megunja az összes eddigi bevált…..
Annyira bírom, hogy az SZTK-ban mindig kapok néhány gyereknevelési tanácsot, amikor időpontot szeretnék foglalni valamelyik rendelésre. A betegirányító pult mögött ülő férfi/nő, vagy aki felveszi a telefont minden alkalommal kioktat valamivel kapcsolatban. Mondták már, hogy pár…..
Antibaby naplója Fog 2014.08.13 14:07:39
Á, tehát ezért nem nőttek ki a bölcsességfogaim. Be vagyok tojva, mert tuti, hogy meg tudja magyarázni a fogorvos, miért kell kiműteni. ..
Visszatérve még egy rövid időre a játszótéri mizériákhoz és a házunk belső udvarának előnyeihez: Bevallom, hogy én rosszul vagyok attól, amikor a játszótérre odapisiltetik meg odakakiltatják a gyerekeket. Nem csak a higiénia, de a szokás rögzülése miatt is. Már nem mehet be…..
Antibaby naplója Az 1. szülinap 2014.07.08 21:01:34
RT egy éves lett! A napot ugyan a szobában töltöttük, mert kint szakadt az eső, de nagy volt a boldogság. Milliószor megölelgettük, énekeltem neki Happy Birthday-t, és készítettünk neki Drissel közösen tortát. Utóbbiból ez még csak a próbaverzió volt, az élesre majd a…..
Az antropozófus doki nagyon bevált. Beállította a TSH-mat (~pajzsmirigy hormon) az ideális értékre két hónap alatt. Ez a kórházi endokrinológiának nem sikerült kb. másfél év alatt, bár mentségükre szóljon, hogy nem is próbálkoztak vele. Ja, és a "nem lehet fogyni vele"…..
isolde Valahol máshol eközben 2014.01.16 07:52:49
Három napon belül a harmadik barátnőm közli, hogy második gyermekét várja. A gyermekorvosunk végighallgatta sirámaimat és elküldött csecsemőalvás-ambulanciára, február közepére kaptunk időpontot, ami pont jó, mert kb. pont addigra fogok végképp kétségbeesni. Kipróbáltam a…..
mimke 2014.01.26 13:43:13
@kicsinap: Mondjuk én számtalan gyereket ismerek, aki se kilenc hónapos se másfél éves korában nem hajlandó végigaludni az éjszakát. Nyilván ezeknek a gyerekeknek mind tök bénák a szülei, csak azt nem tudom, hogy mi lenne a megoldás, mert valahogy ezt mindig elfelejtik hozzátenni...
mimke 2014.01.27 08:43:37
@kicsinap: Mondjuk nem volt szándékomban kritizálni isoldet, csak próbáltam jelezni, hogy lehet, hogy nem azt fogja kapni az alvás-ambulanciától, amit szeretne. Persze lehet, hogy nem ez jött át az írásomból nem ez lenne az első eset.
Jelentem, nekem volt egy gyerekem, aki három hónapos korától átaludta az éjszakát. Hat hónaposan úgy döntött, hogy neki ez nem kell. Nem csináltam semmit másképp, és nyilván nem rugdostam föl minden este, hogy "ringathassam, meg ilyenek". Szerencséd van a gyerekeiddel. Gratulálok hozzájuk. De a véleményeddel nem tudok azonosulni semmilyen formában, mert azt közvetíted, hogy mi "pórnép" akik belemegyünk a "ringatásba meg ilyenekbe" nyilván elrontottuk valahol. Vagy csak neked is nagyon más jön át a fogalmazásodból, mint amit voltaképpen gondolsz.
isolde És jöttek az ünnepek 2013.12.30 20:46:48
Sütöttem libacombot, megnéztük a World War Z-t*, sétáltunk, 39 éves lett a férjem, megnéztük az Elysiumot, főztem vöröslencse-krémlevest, meglátogattak anyósomék, sütöttem kolbászt, voltak itt a Medúzák, hoztak zsidózserbót, volt műsor, megdicsérték a rendkívül rosszul…..
Antibaby naplója Emberundor 2013.12.12 21:43:21
Azon gondolkodtam, hogy 9 hónapja vagyok itthon, és mások ilyenkor már vágyni szoktak a munkába, vagy legalábbis felnőtt emberek közé. Nekem meg, bevallom, egy kis kétoldali "emberundorom" van. Először azt hittem, késve érkező szülés utáni depresszió (Gwyneth Paltrow-nál 10 év…..