Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daihelyon

0 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ferenczi Gábor és Szávay István (Jobbik) tegnap benyújtott egy törvénymódosítást az Országgyűlésnek. Nem nevezném az ország legfontosabb ügyének, kész szerencse, hogy van egy olyan párt, amely segítene az "érintetteknek". Nem könnyű az ellenzéki pártoknak az…..
Daihelyon 2010.12.14 11:44:06
@Conv:

Azokon felül, amiket írsz, szvsz azért is jó ez, mert nem egy olyan híradót láttam már, hogy xy-t megölték (hírt elmondja), helyszíni kapcsolás (ugyan azt a hírt a helyszínen is elmondják), rendőrségi szóvivő (harmadjára mondja el ugyan azt), megkérdezik a szomszédot ("nem tudtuk"), és már elment legjobb esetben is minimum 5 perc. Aztán jön a következő hír, kirabolták z bankot... stb. Nem egyszer fordult már elő (pl cigánycsilkosságok), hogy egytlen hírt képesek voltak 10 percig húzni, és rágni a semmit.

A mai híradóknak pont az infotainment miatt és az egyre magasabb érdekességi küszöbb miatt már lassan a füstölgő hullát kell körbe járniuk. Most komolyan, emiatt kell sírni, hogy jajj, szabályozás? Legalább nem az lesz, hogy a híradó felét a megölte, feldarabolta stb hírek fogják kitenni, hanem csak a 20%-át.
Daihelyon 2010.12.14 11:48:31
@Winston Smith:

Szerintem, a "karcagi baleset" is hír, de legyen rövid. Ne pedig az, ami most megy, fentebb vázoltam: beolvassák a hírt, helyszínen elmondja ugyan azt, rendőrségi szövívő is elmondja, tűzoltósági szővivő, mentős, és elment egy halom idő. Ezekre a hírekre elég egy-két vágókép, és a hírolvasó elmondja röviden, tömören, 10 másodpercben.
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
Daihelyon 2010.12.13 19:12:46
Az egész heti hajtás és a múlt éjjeli blogbuli eredményeképpen sikerült utazás nélkül is időeltolódási tüneteket generálnom magamnak. De ami késik, nem múlik, Zoli önkéntes rendőrködős posztja is megérkezett így vasárnap délutánra, alkossatok véleményt (ejj, ezt a lehet…..
Gondoltam megosztom veletek a munkakeresésem „örömeit”, végül is van abban valami komikus, hogy mennyire tragikus. Huszonévesen, jogi diplomával, egy felső és egy középfokú nyelvvizsgával, okj-s egyéb papírral, egy év külföldi ösztöndíjas tanulás után úgy jöttem…..
Daihelyon 2010.12.11 13:30:02
@kpityu2:

Te melyik országban élsz? Vagy melyik párhuzamos világból írogatsz? Mert láthatóan halvány lövésed sincs a valóágról.
Filmdroid Skyline 2010.12.06 22:00:00
A Strause fivérek több tucatnyi látványos filmben kamatoztatták effektekben való jártasságukat, majd eljött az idő mikor úgy gondolták nem lehet nagy gond abból, ha saját maguk rendeznek meg egy mozis produkciót. Hiába hangoztatták, hogy hatalmas rajongói Aliennek és odavannak a…..
Daihelyon 2010.12.07 00:57:35
Én személy szerint 70%-ot is megadok rá. Szvsz felüdülés volt.
A hibák nagy része igaz. Nem rendezők, és ez nagyon látszik. Volt egy jó ötletük, egy jó látvány világ, és csak annyi kellett volna, hogy egy jó rendező gatyába rázza. Szereplőket tényleg nem sikerült megkedvelni, de szerintem lehet szurkolni, vagyis én éreztem rá késztetést.
Ha 2 perccel hamarabb elvágják a végét, akkor én spec még 80%-ot is megadnék rá. Hiányzott az a tapasztalt, sokat látott vágó, aki megmondta volna, hogy "Fiúk, itt vágjuk el".
(Lábjegyzet: Szvsz a látvány és az űrhajó design 10/10-es)

Szerintem fejlődő képes a testvér páros, csak nem kéne annyira magabiztosnak lenniük, és itt kérhettek volna egy tapasztalt segítséget, mert szvsz az alap felállás és ahova kifuttatták remek, csak a megvalósítással van baj.

(Van ez így, túlzottan magabiztos rendezőknél, hogy elképzelik valahogy, valahogy a fejükben összeáll, aztán nem tudják jól megmutatni, mert ő tudja miről van szó, mit kell nézni, és közben az infok nagy részét nem adja meg a nézőnek, és a nézők meg jobb esetben csak unatkoznak.)

Spoiler

A vakítófénnyel nem értek egyet. Mondhatni az elején azért vakítanak, hogy fokozzák az izgalmakat, hogy vajon mi lehet az (ugye ufo észlelések->fény->szippantás), de nem sikerült igazán fosatósra. De ahogy pörögnek az események igen is látszik minden.

Az egyik legjobb jelenet szerintem, amikor a repülők kilövik az egyik anyahajót, és hál Istennek végre nem az volt itt is, mint minden más filmben, hogy huhú visszalövünk és ők fekszenek, hanem helyette a hajó szépen "összepakolta" magát.

A végére meg már érződött az elkeseredett küzdelem és az elkerülhetetlen vég. Najó, nem érződik annyira, mert megint csak ezt nem tudták jól átadni, tényleg hiányzott egy tapasztalt rendező. Mert az, hogy valamit kitalálok és valahogy a fejemben van, azt meg kell tudni mutatni.

A vége nekem spec bejött

SPOILER DE TÉNYLEG

végre valahára nem az volt, hogy feltudjuk venni a küzdelmet egy olyan fajjal, ami naprendszereket utazik, hanem az emberiség elbukott.
Ok, az az utolsó 2 perc meg tipikus ön-tökön szúrás. Minek kellett erőltetni ezt a fél-happy-endet? Megint, egy tapasztalt rendező/vágó tudta volna hol kell elvágni.
Ha ez egy Kevin Smith filmben lenne, még akkor is azt mondanám, hogy ez viccnek kicsit erős ... de ez bizony egy valódi hír ebből a csodálatos országból: Sorban megbuknak a nyelvvizsgán a siketek, mivel nem nagyon sikerül nekik a magnóhallgatás, azaz a hallás utáni szövegértés ...…..
Daihelyon 2010.12.06 21:08:19
@Sörömpőőr:

Te, ha olyan jó dolga van a tanároknak és még a fizetés is jó te miért nem mentél tanárnak?

Te azt sem fognád fel ha azt írnám, hogy hülye vagy a témához, szóval hagyjuk.
Sajnálom Szijjártó Pétert. Lehetett volna belőle akár államtitkár is, de ő még most is, 2010 végén is ugyanúgy tolja a 2 szavas kommunikációkat mint 2008-ban vagy 2006-ba, csak a szavakat cserélték ki. Aki egyszer rálépett a nyakói útra ... onnan már nincs visszaút.…..
Daihelyon 2010.12.06 12:47:39
@Nagykorú:

Kend meg miről beszél? Ja, hogy kend segghülye. Van ez így.
Múlt hétfőn benyújtották az új médiatörvény-tervezetet, melyben még csak az szerepelt, hogy a magyar rádiókban "a zenei művek közzétételére szánt műsoridő huszonöt százalékát magyar zenei művek bemutatására kell fordítani." Pálffy Istvánéknak ez nem volt…..
Daihelyon 2010.12.03 12:10:22
@bulvármédiás =>:

A véleményvezéren is újjongtak (akkor még 25%-ról volt szó), és nagyon nem akarták megérteni, ahogy te sem, mert mindenki azt képzeli, hogy jaj de jó, most a műsorszerkesztő rá lesz kényszerítve, hogy válogasson. Nem, nem fogválogatni és keresni.

A Petőfit kár idekeverni, mert ahogy te is írod, az állami. A kereskedelmi rádiók meg üzleti alapon működnek. Ha a kiadónak az az érdeke, hogy a legújabb tehetség kutató sztárt nyomják, akkor fizet érte és akkor óránként 2x-szer vagy 3x-szor fogja a rádió nyomni, hogy biztos, hogy mindenki hallja legalább egyszer. És mivel minden évben van ilyen műsor, akkor a 3 évnél nem idősebb szám is teljesül. Lesz magyar zene? Lesz. Lesz választék? Nem.
Ezen felül ugye a posztban is le van írva, és más is említette, hogy a lejátszás után jár díj. Akinek több van, van miből adni, hogy még többet nyomják a számát és még többet kapjon.

Ezen felül ha az eladásokat is nézzük, akkor pl a mulatós még most is hódít. Így ha a kiadó a aját érdekét nézi, akkor megint csak olyasmit fog nyomatni amiben pénz van. A rádió meg megint csak üzleti alapon működik, tehát azt nyomja, amiért fizetik.

A kis együttesek nem fognak tudni akkor sem versenyezni a nagyokkal. Azt gondolni, hogy most már a Neo is orrba-szájba Kárpátiát vagy Lord-ot fog nyomatni merő ábránd és illúzió.

A másik a Radio1 esete. Az a felmérések szerint a fiatalok körében a leghallgatottab. Megint csak, szeinted az a fiatal tízenéves, akinek a telefonja csengőhangja Flo Rida vagy Eminem, szerinted mennyire hatódik meg pl egy Cserháti Zsuzsától? Semmenyire.
Pluszban ott a Disco-shit. Na, mit tekintünk abban az esetben magyarnak? Magyar DJ-k "művei" micsoda? Vagy majd ott is nyomni kell egy Tankcsapdát, hogy meglegyen a kvóta? Akkor meg az már nem disco-shit.

Bizonyos embereknek tényleg furcsa elképzeléseik vannak az üzleti világról.
Geológusokat, oceanográfusokat, biológusokat és ökológusokat hívott össze a NASA csütörtökön tartandó sajtótájékoztatójára. Az űrügynökség fontos asztrobiológiai bejelentésre készül, ami meghatározó lesz a földönkívüli élet nyomait kereső kutatások…..
Daihelyon 2010.12.02 16:33:54
@nomac:

Azért azt szeretném tudni, hogy te kilobike hozzászólásából, hogy sikerült neked a zödekig eljutni. Mert én nem találtam nála utalást semmi ilyenre.

A Földet elhagyni óriási energia kell. De lassan saját fogyasztásunk kielégítésére nem lesz elég. Akkor hova is fog menni az emberiség? Sehova.

Tudom, hogy sötét zöld vagyok, mert le merem írni, hogy ezt már baszhatjuk, de te mint NASA vezető kutató úgy is majd megcáfolod...mondjuk egy olyannal, hogy "nyasgem", mert másra nem fogja futni.
Az Asylum cég gyártásában készült Mega Shark vs. Giant Octopus azzal büszkélkedhetett, hogy 2009 nyolcadik legnézetebb előzetese volt és ha már ennyien látták a trailert. Bizonyára a filmet is sokan megtekintették, nem hiába készült el az  Asylum berkein belül a…..
Daihelyon 2010.12.02 13:57:14
@Tipca:

FUUUUU-
(Rick Roll'd)
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
Daihelyon 2010.12.01 22:36:13
@Muad\\\'Dib:

Tehát akkor a magyar politikai és gazdasági elit olyan 95%-a takarodhat az országból? Már ami a vagyon kimentést illeti. A képviselői üvegzseb program is egy közröhely, mikor kijön, hogy XY-nak van egy 15%-os részesedése egy 30nm-es lakásban és más megtakarítása nincs.

Nem beszélve a posztban emlegetett adócsökkentséről, ami hogy-hogy nem csak bizonyos bér felett és gyerekkel jó. Na kik járnak a legjobban? Na né má a képviselők.
Ian McKellen nagyon szeretett volna visszatérni Középföldére, a színész örömmel eljátszotta volna Gandalfot, ám nemrég azt mondta, hogy egyelőre nem biztos, hogy fel fog tűnni a Hobbitban. McKellen ugyanis akkor még nem írta alá a szerződést, de ennél többet nem mondott, mivel…..
Daihelyon 2010.11.28 22:10:46
@game ower:

Szvsz mindannyian örülünk, hogy a produkciós cég vezetője ír ide, és még a film elkészülte előtt megmondja, hogy ez az ár bizony sok.

Köszönjük.
Petra levelében édesapjának elvesztéséről mesél. Háziorvosa későn vette észre, hogy nem megfázást kellene kezelni mindenféle köptetőkkel és nem küldte időben röntgenre, fül-orr gégészetre.     Tisztelt Praxis blog Legtöbbször kórházakról esik szó itt a…..
Daihelyon 2010.11.28 15:09:39
@LBL:

Minden tiszteletem a Tied, de ilyet ne írj, hogy tudod a saját példádból, mert nem, nem tudod. Nem tudjuk mi baja volt Petra édesapjának, milyen korábbi esetei, szővődmények stb-stb. Minden eset más, nincs 100% hasonlóság.

Egyik rokonom minden évbán járt tűdőszűrőre, mégis kialakult nála, 4 hónap alatt elvitte. Másik rokon 27 évesen, nulla dohányzás, alkohol is alkalmanként, mondhatjuk egészséges élet mintaképe (és nem csak annak tűnt, de úgy is élt), erős ember, 4,5 hónap alatt vitte el a tűdőrák.

Úgy, hogy a kérhetem hanyagoljuk a saját példát, mert rögtön hozok rá 10 másikat.
Jon Favreau, a Vasember rendezője készíti a Cowboyok az űrlények ellen (Cowboys & Aliens) képregény filmváltozatát. A direktor nagy lelkesedéssel vetette bele magát a forgatásba, azonban csöppet aggódik, mert úgy szerinte 2011 nyara kész vérfürdő lesz a sikervárományos…..
Kigondoltam Szektások 2010.11.26 09:00:00
Azok, akik képesek bármi mellett hitet tenni, abban vakon bízni, s afelé mindenekfelett törekedni - nos, ezek csak szimplán idióták, akik viszont mindezt szervezett keretek között, lehetőleg kis színes fotókkal és képekkel illusztrált könyvecskéket lobogtatva teszik, na azok a…..
Én ugyan megkockáztattam az az épületes kijelentésnek egy kérdőjelet, de eredetiben bizony kijelentés volt, Billy Bob Thornton, közepesen ismert, viszont Oscar-díjas hollywoodi színész-rendező-forgatókönyvíró-angelinajolievoltpasija mondta a Daily Telegraphnak adott interjújában.…..
Daihelyon 2010.11.26 14:53:06
@Atisz:

Miről beszélsz? Milyen generációról? Ha kérhetem tegyünk már úgy, mint aki emlékszik még pl. a VHS korszakra.
Tucat film mindig volt, és mindig lesz (lásd Asylum stúdió). Mind ezt arra verni, hogy felnőtt egy generáció a számítógépes játékokok...apropó, milyen játékokon és milyen vagy helyesebben melyik generáció? Na látod! Úgy teszel, mint ha a CoD miatt lenne szar a film.
Daihelyon 2010.11.26 14:55:43
@thinkEdem:

Ez valahol a tipikus "régen minden jobb volt" hozzáállás. Nem, nem volt jobb, másabb volt. Te is felnőttél, másak az gényeid. Akkor a fél karodat odaadtad volna, hogy bejuss egy slasher filmre a moziba, ma meg le sem töltenéd. Olyan ez, hogy 14 évesen lázad mindenki, rocker haj, stb, aztán 35 évesen még is öltönybe jár, mert most meg azt tekinti példának.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Daihelyon 2010.11.24 20:45:10
@Jaffar:

Túl bonyolult lenne számodra a válasz, így inkább ne is akard tudni. (Valahol a be- és kifizetéseknél nézelődj.)
Daihelyon 2010.11.25 00:06:46
@Belpo:

Miért, mennyi az adó Svédországban? (Vagy csak ironizáltál? Mert 2009-ben Magyarország a adók tekintetében 2. helyen volt Dánia mögött.)

A gond az, hogy Svédország működik, valamiért Magyarország nem tud működni. Vajon miért? Ja meg van: mert mindenki itt marja egymást, közben az "elit" még a szemét is kilopja az embernek. Árak nyugatiak, fizetés balkáni.

Apropó adócsökkentés: ugye az mindenkinek megvan, hogy a parlamenti képviselők nagyon jól jártak ezzel?
25%-os kvótával színleg lesz csak több a rádióban a magyar könnyűzene: leginkább azokból az előadókból lesz több, akik annyira hazaiak, mint az itthon gyártott Big Mac. A hétfőn a Parlamentnek benyújtott új törvénytervezet minden magyar rádiónak előírná, hogy „a…..
Daihelyon 2010.11.24 13:37:13
@Füles01:

Nem csak neked, hanem azoknak is szól, akik jó dolognak tartják.

Nos jó lehetne/lenne, de ez inkább az adunk is magyar zenét és nem is esete lesz.
Az odáig rendben van, hogy szabályozza, hogy 3 évnél nem régebbi zene, de azt már nem, hogy ezt hány számmal kell elérni. Én meg már most rühellem Ákos A katon balladáját (vagy mi a szám címe), de ez után még sűrűbben fogják adni, mert kvóta van.

Azaz a gond az, hogy te és a támogatók abban ringatjátok magatokat, hogy lesz választék. Hol? A Class FM-en? Túróst (a lófajtából). Lesz majd Megasztár és X-faktor-os zene és slussz. Ugyan azt a számot óránként 5-ször lejátszva. Meg persze lesz Ákos, meg pár ismertebb, de választék ugyan úgy nem lesz továbbra sem. Nehogy azt gondolja valaki, hogy majd a műorszerkesztők éjt nappallá téve keresik majd a magyar zenekarok számait.

Innentől kezdve meg ez a szabályozás értelmetlen.
"A MAL Zrt. hazánk második legnagyobb alumíniumipari vállalkozása. Ma Magyarországon csak Ajkán folyik timföldgyártás. A MAL Zrt. 100%-ban hazai magántulajdonban van, jegyzett tőkéje 3 milliárd Ft. A vállalat több mint 1100 főnek ad munkát Ajkán és környékén, ami…..
Daihelyon 2010.11.23 17:05:12
@Devil:
"abban is hisznek hogy az allami gazdalkodas olyan hatekony (nem az) es hogy mindent csak el-privtizaltak (azota legalabb termel hasznot is)"

Nahát, nahát, csak nem a CEU-ról szabadultál ide? Olyan szép olvasni mindig ezt a liberális gondolat menetet, hogy az állam rossz gazda...
Daihelyon 2010.11.23 17:07:29
@Devil:

Én még azt is kinézem belőled, hogy elhiszed, ha a "főnök" mondja, hogy idén a szilvesztert január 10-én tartják.
Épp itt volt az ideje, hogy a DC Supermanen és Batmanen kívül más hősét is a vászonra küldje. A Zöld Lámpás bőrébe Ryan Reynolds bújhat, aki elvileg Villámot akarta eljátszani, ám arra a produkcióra még várni kell, így a kezére húzta a gyűrűt, amivel különleges dolgokra…..
Néhányan írtátok, hogy szeretnétek látni egy olyan összeállítást, amelyben a közeljövő űrlényes filmjeiről esik szó. Itt egy kis válogatás, először azokról esik szó, amihez már készült előzetes vagy poszter, majd jön a többi. Lorien bolygó lakóit megsemmisíti egy…..
Egyszer volt hol nem volt az Óperenciás tengeren túl; nem ez MO-n van ez a csodás munkahely:XY. Kft-nél felvettek még 3 éve év elején, de megörültem szakmámba illik .Szakmámban országos versenyt nyertem, egy ideig nem is volt probléma a cégnél.Elárulták egy idő után, hogy a…..
Magyarországon körülbelül 160 pókerklub működik (működött), a tagok száma 40 ezerre tehető, az online-játékosokkal együtt 200-300 ezren pókereznek rendszeresen. Az MSZP úgy gondolta, hogy ez egy olyan terület, amit meg kell rendszabályozni, így egy csodálatos szakértői…..
Daihelyon 2010.11.08 16:04:22
@szkeptikus vagyok:

Szuper, egyet értek, a póker életeket tesz tönkre szerintem is, ahogy a szerencsejáték általában és az alkohol.
No akkor, mikor is megyünk tüntetni, hogy tiltsák be az alkoholt és a szerencsejátékot?

(Valami mocorog a koponyán belül vagy még nem?)
Tisztelt cím, Azt szeretném megkérdezni, milyen lehetősége van - ha egyáltalán van - a munkajogi pernek és kártérítés igény benyújtásának, ha folyamatos hátrányos megkülönböztetés (személyeskedés, aránytalan terhelés) után azért mondtak fel, mert egy ismerősnek (a…..
Daihelyon 2010.11.02 10:21:07
@órarugógerincű felpattanó:

Aham...
De írhatnám azt is, hogy: Köszönjük Emese.