Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrwhite

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A baloldali közvélemény egyre nagyobb megütközéssel figyeli az ATV-t. A gondolkodók sokszor már arra ragadtatják magukat, hogy a Hír TV az új ATV. Ezt mi nem gondoljuk. Mert a bűnbánó maffiózóként saját, jólfelfogott érdekéből immár kormánykritikus Simicska-TV csak a lopott…..
Azt mondják, jobboldali időket élünk. Sorra törnek át a nacionalista pártok Európa szerte, Magyarországról nem is beszélve. És akkor jön egy kopott inges figura, és felforgatja a brit baloldalt. Hogyan hódította meg Jeremy Corbyn Európa egyik legidősebb szocdem pártját? Scheiring…..
Van egy angol kifejezés, ami most remekül leírja a migráció által érintett országok manővereit: a „dick move”. Talán „paraszt húzás”-nak, még akkurátusabban „gecizés”–nek lehetne fordítani, ha muszáj lenne. Nehéz megmondani mikortól, de itt Közép-Európában…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
Gyűlöletből nem lehet országot építeni sehol. Eképpen penget érzelmi húrokat lelkünk hárfáján az emberminiszter, Balog Zoltán. De a „megélhetési bevándorlás” kapcsán tervezett nemzeti konzultáció láttán hozzátehetjük: de igen, lehet. A feltett kérdések alapján akár…..
mrwhite 2015.04.28 09:08:22
@Tündér_Lala: ja, mert a mindenkit befogadni es a kenyszermunkataborbol kitoloncolni kozott mas megoldas nincs.
Beszéljünk kicsit az okosórákról. Tim Cook is ezt tette nemrégiben a Goldman Sachs Internet és Technológia konferenciáján, ahol egy hosszú exkluzív interjú keretében sok minden más mellett végre beszélt kicsit az Apple Watchról is, hiszen tavaly szeptember eleje óta még mindig…..
mrwhite 2015.02.27 12:50:21
@Yarner: jo, csak trollkodtam kicsit :) bocs :)
mrwhite 2015.02.27 12:11:03
@pythonozok: ja ertem, válaszcsapás. de akkor tenyleg az alma vezerel titeket is :)
mrwhite 2015.02.27 12:45:05
@pythonozok: a frappans visszavagasok nagymestere! :)
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. * Ha eddig nem lett volna világos, most szépen kiderült, kik gyakorolják itt Európában a politikai hatalmat és milyen médiaháttérrel – igényszintjük pontos kifejezése, ahogy Charlie-ként határozzák meg magukat. Érdemes…..
Bajban van a „balliberális” „értelmiség”. Idézőjelbe tettem mindkét szót, hiszen jól tudjuk, hogy mindkét kifejezés értelméről, jelentéséről, értelmezéséről esszéket lehetne írni. Miközben tudjuk, hogy kikről van szó. Ezek a körök bajban vannak − egyébként…..
  Fotó: Urbanista Miután megjelent a "Dübörög az építési reklámháló-maffia" című írásom – amelynek apropója, hogy egy újabb olvasó jelezte fényképpel alátámasztva: a budapesti belváros frekventált helyein csak azért reklámhálóznak be épületeket,…..
mrwhite 2014.07.11 11:10:14
ez egy nagyon kicsit azért pr izűre sikeredett azért szerintem.

A valóságban ez a folyamat, amelyet olyan szépen előadott a tulajdonos, hogy az ember már-már tényleg elhiszi hogy ők valójában a máltai szeretetszolgálat teréz anya által vezetett épületfelújítási diviziója, amely csak és kizárólag az emberek szebb éeltéért tevékenykedik, és profitról szó sincsen, a következőképpen néz ki:

A cég felveszi azokkal a házakkal a kapcsolatot, amelyek homlokzatát reklámcélra értékesíteni tudják, és kitalálnak valamit (a közös képviselővel közösen) amit "felújitási munkának" lehet nevezni, és amivel indokolni lehet az állványozást és a reklámháló kihelyezését. (lazulnak a téglák, az épület alatt futó energiavonalak gyengítik a téridő szerkezetét az adott területen, stb).

Majd a közös képviselő ezt valahogyan eladja a háznak - ami általában nem nehéz, hiszen az emberek, ha 8 forint 50 fillért ajánlanak nekik általában bármibe belemennek, akkor is ha az előnytelen nekik, a szomszédaiknak vagy a városnak).

Ez a kabát teljesen fordítva van felvéve. Ami egyrészt érthető, hiszen ők egy cég, ebből élnek, ezért keresik a lehetőséget arra hogy ilyen szart rakjanak ki. Hogyan lehet ilyet kirakni? ha felújítás van. tehát felújitani is kell, az is a költség része. És mivel költség, ezért olyan keveset akarnak felújitani, ami még éppen elég, és olyan hosszú ideig, ameddig csak lehet)
Mivel van valamennyi szabályozás, ezért azt ki kell játszani, körbe kell kerülni valahogyan.

és persze, lehet ezt ilyen szépen, sok púderrel előadni, ahogy a "családi vállalkozás " tulajdonosai tették, de az egész akkor is forditott srófra jár, mint kellene.
mrwhite 2014.07.11 11:24:18
Fotó:....János (Urbanista-olvasó) "Sziasztok! A kamuállvány kategóriában kiposztolt bejegyzéshez is írtam, és íme, pár fotó melyet februárban lőttem még a Károly körúton.A blahás bejegyzés kapcsán tűnt fel építőiparban jártas szememnek, hogy a Károly körúti ház…..
mrwhite 2014.06.26 08:50:59
totálisan van eltévedve ebben a világban aki azt gondolja, hogy ez a házakról vagy a lakókról szól. tényleg.

ez két-három vállalkozásról szól, akik erre vannak specializálódva, állványrendszerekkel, hírdetői, közös képviseleti és önkormányzati kapcsolatokkal. ezek a vállakozások reklámcégek, amelyek az elejétől a végéig le tudnak bonyolítani egy ilyen projektet.

A másik óriási tévedés: itt a "projekt" nem a ház felújítása, amihez anyagi segítséget ad a lakóknak reklámháló kihelyezése - ez lett volna ennek a szabálynak a célja. Hanem a cél a reklámháló kihelyezése, amit valamilyen felújítási munkákkal indokolnak, ha muszáj.
De mivel sok esetben a büntetés kifizetésével is megéri, akár munkavégzés, felújítás nélkül is kihelyezni a reklámot, ezért van az, hogy sokszor a látszatára is tesznek annak, hogy alkalmas legyen az állvány munkavégzésre, vagy legyen legalább egy kamufestés.

Ezek a vállalkjozások egy olyan üzleti modellen működnek, ahol a termék a reklámháló értékesítése, a bevételt a reklámozó által fizetett díj jelenti. A háznak fizetett aprópénz (tisztasági festés vagy, hogy "nem fog emelkedni a közös költség" vagy valami ilyesmi), az állványozás, a reklámháló legyártása, a közös képviselő "jutaléka" illetve az önkormányzat által esetleg kiszabott büntetés pedig a költség. Amig a bevétel nagyobb mint a költség, addig ez egy jó üzlet.

Illetve még a közös képviselőkről is szól a történet, akik jutalékot kapnak ezektől a vállalkozásoktól ha valahogyan ráveszik az általuk kezelt, és jó helyen található ingatlanok tulajdonosait, hogy engedélyezzenek egy ilyen "felújítást".

Már csak azért sem érdemes erről vitatkozni ebben az esetben, mert a poszt is arról szólt, hogy tökéletes állapotban lévő házakra szerelnek fel reklámhálót, olyan álványzattal, amelyen felújítási munkákat nem lehet végezni, mert alkalmatlanok rá. itt nem a nyugdíjasokról vagy az ellenzék plakáthelyeiről van szó, hanem egy - gondolom nem véletlenül - óriásira tárt kiskapuról, amelyet "élelmes" "vállakozók" tövig ki is használnak.
Tulajdonképpen mindenki tisztában van azzal, hogy mit kellene tenni a gazdaság fellendítéséért. Mégsem tesszük. Miért?Olvasom Bajnai és Oszkó írását, mi lehetne a megoldás. Okos, megfontolt írások, látszik, hogy értelmes emberek, van abban ráció, amit mondanak. Aztán…..
mrwhite 2011.10.05 17:47:35
@Sátán meg a Jocó:
kar hogy a megidézett Evola az egyik legkeményebb olasz ultrakonzervatív fasiszta volt. amugy fasza az idézet.
Steve Jobs biológiai apja a közelmúltban reményét fejezte ki, hogy egy nap újra láthatja rég elvesztett fiát, akárcsak egy kávé erejéig, de kijelentette azt is, hogy Jobsnak kell megtennie az első lépést. A nyolcvanéves szíriai emigráns John Jandali Abdulfattah-hal a New York…..
Oké, tudjuk, hogy a cég tele van pénzzel. A legendák szerint ha az Infinite Loop előterében rossz gombot nyomsz meg, nem a lift jön le, hanem megnyílik a plafon és beterít egymilliárd dollár. Állítólag az épület tele van ezekkel a titokzatos, NYOMJ MEG feliratú gombokkal, más…..