Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hannibal

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon érdekes riportot láttam a minap az ARTE tévében (franciául és németül nézhető meg az adott linken, át kell kapcsolni), amely a Mali északi részén történt fundamentalista, iszlamista rombolásról szólt. A riport mellbevágó. De nem azért, mert vért, erőszakot,…..
hannibal 2012.11.04 23:39:40
@MajanBaken: Vitában mindig élesen fogalmaz az ember, ez pedig hatásvadászat. Olvasd el ateista barátunk írásait, ahol már a nácizmust keveri a katolikus egyházzal.
hannibal 2012.11.04 23:40:23
@Brendel Mátyás: Ha gyerekes, ha nem. Működik.
hannibal 2012.11.05 00:06:42
@Brendel Mátyás: Leragadtam, mert már megköszöntem a vitát. És te kezdtél el nyelvtanozni. Az ESZESZ-t (SS) is mondják magyarban, de attól még Eses. És Euklidész is Euklidész, ahogy Themisztoklész terve sem temisztokleszi, szerintem. A tévedés jogát fenntartom.

Mellesleg, mint nagy demokrata? Arról miért nem írsz, hogy a lakosság önkéntes titkos válaszai alapján a magyar lakosság csaknem 75%-a vallásos? Ez is közmegegyezés, tessék akkor demokratikusan elfogadni.

Egyébként én nem vagyok demokrata. Igen, én vagyok a megtestesült katolikus reakció... Másban meg liberálisnak tartom magam. Az eutanáziát nem utasítom el, csak az EU-t. :D
Szerintem az a rendszer, ahol egy Einstein szavazata ugyanannyit ér, mint egy börtönből kiszabadult banditáé, az nem jó.

Egyébként különveszed Malit és az iszlámot. Holott Mali lakosságának 90%-a muszlim. Jó, hogy nem csinálsz belőlük ateistát. És hidd el nekem néhány kretén miatt nem a vallásukat fogják szidni, hanem a néhány kretént.

Én is írni akartam, amit fchris82 a vatikáni statisztikáról. Ez mutatja, hogy a statisztikák pontosan mennyit érnek sok esetben. Pont magad buktattad le magadat. Egyértelmű, hogy mi az oka az állítólagos statisztikai adatnak. A te szavaddal élve: hülye.

A Marx szellemiség fellebbentése az ópiummal, külön köszönetet érdemel, te Felnőtt. Mellesleg ő is nagy statisztikai hamisító volt (Lásd: Johnson: Értelmiségiek c. műve).

Mindegy mit írtok válaszként, nem fogok írni. Nem ér ennyit számomra. Azért köszönöm a vitát és a felületet rá! Élveztem. Nem vagy egy ostoba fickó, de a modorod csiszolandó! Talán egy kis etikaoktatás kéne :DDD
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
Magyarország 997-1301 1. ÁRPÁD 2012.08.20 08:26:23
A rendszerváltás A kommunista párt diktatúrája lassú erjedéssel hanyatlott. A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap képviselői már a Géza-rezsimmel is több fontos szerződést aláírtak. Az Egyesült Államok tanácsadókat küldött az országba, a nyugati államok sorra…..
hannibal 2012.08.20 19:38:30
@renevol: Hát nehéz ügy, ki mit lát bele ugyebár. Az aligha kétséges -és a sikeressége is ezt bizonyítja-, hogy komoly aktuálpolitika lett beleírva, minden zsenialitása mellett. 56 utókora is benne van, én is úgy vélem, sokkal inkább, mint az államalapítás.

Nekem István a darabból nem egy keménykezű, erős személyiség, az biztos. Koppány sokkal szimpatikusabb, úgyhogy a 95%-ba estem. :)

Ettől függetlenül képes vagyok elvonatkoztatni a színmű és a történelem közt. Nem szabad, hogy ezt a Koppányt megfeleltessük egy történeti Koppánynak, akiről alig tudunk valami. Még azt sem tudjuk milyen rokona volt Istvánnak...
hannibal 2012.08.20 20:48:13
@egyenlítő: Igazad van, ebből nem következik. Csak a Koppányos részekből, ahol ő énekel arról, hogy "Dózsa lesz György királyunk, nagyhatalom századokon át. stb..."
Aminek sajnos, semmi alapja... És elültet emberekben olyan gondolatokat, hogy István nélkül jó lett volna, holott sokkal inkább pusztulást jelentett volna.
hannibal 2012.08.20 22:40:16
@látjátok feleim szümtükkel:
Adhat bizony. Az emberiség és az emberiesség legalábbis, hogy Isten ad-e majd, az egy másik kérdés.
Például, mikor Horthy fiát elrabolták a németek a kiugrási kísérlet esetében. Egy átlagember ebben a helyzetben engedhet a zsarolásnak, hisz a családja, akiket ismer, érthető ha fontosabbak azoknál, akiket nem ismer. Ugyanakkor egy igazi nagyság ebben a helyzetben nem engedhet, hiszen a pozíciója folytán több embernek az élete múlik a döntésén.

Ott van Churchill híres példája Coventry bombázásánál. A nagyobb érdek néha félre kell söpörje a kevesekét és ez egy fájdalmas döntési kényszer lehet. Ha nem képes meghozni egy ilyen döntést, akkor nem ott a helye, hanem vonuljon el szerzetesnek. Nem mintha ezt lebecsülném, csak aki képtelen felvállalni a felelősséget, az ne keressen pozíciót. És igen, néha ez a poszt azt jelenti, hogy az ember szörnyetegnek bélyegzik meg. Az lenne jó, ha olyan emberek kerülnének pozícióba, aki képes meglátni és kezelni az ilyen helyzeteket, amelyek szerencsére ritkák.

A népirtás egy másik dolog, az céltalan és ostoba.

Ausztrália indokát ez esetben nem fogadom el. Erkölcsileg elfogadhatatlan. Csak sajnos a jog és az erkölcs a mai világban nem esik egybe. Ezért is olyan pocsék a mai világ...
  Lipót nyomására avatták hivatalosan szentté I. István királyt 1693-ban egy politikai mutyi melléktermékeként és egy földbirtokért cserébe? I. István királyunk szent volt-e, vagy inkább véreskezű és családgyilkos? Pogány egyenlő magyar és nem keresztény? Interjú részletek Bognár Józseftől, aki…..
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
hannibal 2012.08.17 21:16:46
@kovi1970: Szóval, ha a feleséged, gyermeked fejéhez tart valaki egy pisztolyt, ezért megteszel valami szörnyűséget, akkor a te felelősséged?
hannibal 2012.08.17 21:20:07
@kovi1970: Ez nem "mi lett volna ha", mert bejöttek a németek és ezért történt ami történt.
sorok között Te mit lopsz? 2012.07.03 18:25:00
Ha a sarki boltból ellopsz egy csokit, megúszhatot néhány kényelmetlen pillanattal, a szemtanúk megvető tekintetével, és a biztonsági őr karhatalmista megnyilvánulásaival. Az egész procedúra még mindig kellemesebb mint egy nyelves puszi a nagyinak. Viszont minél nagyobb értéket…..
hannibal 2012.07.04 18:50:41
@Hans Joachim Marseille: Boros Imrét nem szeretem, a múltjáért meg megvetem. Azt nem tekintem olyan nagy bűnnek, ha valaki MSZMP tag volt, vannak gyengébb emberek, nem mindenki Hamvas Béla. Bogár László szakmaiságát ez nem rontja. A jobboldaliak zöme 1990 után MDF-es volt, ahonnan szinte mindenki a Fideszbe vonult át, szavazó, szavazott egyaránt. Ez logikus folyamat. Szerintem Bogár Lászlónak igaza van a mostani rendszer fenntarthatatlanságában és pont. Ez független attól, hogy ő teszem azt náci, nőci, komcsi vagy hupikék törpike.
A művészet az élet tükre-e, vagy micsoda? Woody Allen Könnyű zakóba és drapp kosztümbe öltözött pár lépked a motoros jachtra vezető lépcsőn. Lehetnének neves filmsztárok is, de ez senkinek nem tűnik fel, mert a csatorna partjánál áll még egy tucat űrhajókról mintázott,…..
hannibal 2009.06.14 12:07:58
@game4d: De, éppen bennem merült fel, hogy mit érdemes művészetnek nevezni. Mert a mai világban, miközben egy kisebbséget sem szabad sérteni semmivel, aközben kereszteket lehet vérrel összefröcskölni és művészetnek nevezni, majd eladni olyan áron, amennyiért nem szégyellik...
Láttad amikor volt a kétszáz év magyar festészete kiállítás? Ott lehetett látni mi is az a hanyatlás, ami az elmúlt 100 évben végbement. A művészet a szépségről szól, nem polgárpukkasztásról.