Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZOH

0 bejegyzést írt és 459 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Az állampárt egyik lapjának adott interjút Prőhle Gergely egykori nagykövet, a Petőfi Irodalmi Múzeum Bolondkásler által Domnul Dumitrescura cserélt vezetője, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója, a Nemzeti Rezsimegyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője.   (az eredeti szövegben…..
Az 1800-as években nem volt hivatalos mentőegyesület az országban, ezért több helyen is önkéntes mentőegyletek alakultak. A most következő cikkben a budapesti önkéntes mentőegyesület munkája kerül bemutatásra az 1800-as évekből...
Mit tehetünk akkor, ha az applikáció rossz pakolási zónába helyez, de nem vesszük észre és ezért más összeget fizetünk a parkolásért, aztán meg jól megbüntetnek? Hát azon kívül, hogy megírjuk a Homárnak, sajnos nem sokat. Megosztok egy terézvárosi parkolás történetet aminek az elszenvedője…..
Die Welt: itt a vég, a Fideszt ki kell zárni a Néppártból! FAZ: az EPP lassan Orbán bohóca lesz. A magyar kormányfő neme tud meglenni provokációk nélkül, abban bízik, hogy a német uniópártok végén visszariadnak és nem távolítják el a magyar pártot az EPP-ből, pedig nagyon ráfizethet, az országgal…..
Számtalan oka lehet annak, hogy valakiből nem lesz határátkelő. Nyilvánvalóan a kérdés (miért nem megyünk külföldre?) nem is azokra vonatkozik, akik egyébként sem mennének, mert jól érzik magukat, megtalálták a számításukat, esetleg el sem tudják képzelni, hogy Magyarországon kívül máshol éljenek.…..
ZOH 2018.12.07 10:59:19
@Horthy Miklós cselédje: "Magyarországon nagyobb a szabadság jelenleg mint Nyugaton" hehe, ez jo vicc volt :-)

De amugy a hazakoltozes elso szamu akadalya a kozoktatas katasztrofalis allapota -- en magam eppenseggel elvagyok Magyarorszagon is, de a gyerekkel nem baszhatok ki ennyire.
A tanszékvezető egyetemi tanár tételesen cáfolja a vádirat állításait, és megállapítja, a szegedi városvezetők nem követtek el jogellenes cselekményt. ..
Az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, amivel immáron papírja is van Orbán kormányának arról, hogy Magyarországot levezette a demokratikus országok térképéről. A hazai közösségi médiában és az ellenzéki sajtó maradványain kialakult egyfajta hurrá hangulat, hogy na most aztán jól…..
ZOH 2018.09.13 18:50:40
@mutyimail: "ahhoz képest vele volt tele a sajtó new yorktol berlinig"

nem kene itt megallni, az egesz Naprendszer vele volt tele
ZOH 2018.09.13 21:50:42
@oszi1113: maradjunk annyiban, hogy említésre került a történet, de ez meg nem sokat jelent, mert ha letolta volna a gatyáját és odaszart volna az ülésterem közepére, akkor is benne lett volna a hírekben ezzel. Vicces, hogy Magyarországon mennyien hiszik azt, hogy Orbán körül forog a Föld.
Nem kell beugrani annak, hogy ma vége van a Ryanair leárazásának, mint ahogy a Wizznél se kell rohanni. Adataink szerint évek óta nem voltak ennyire alacsonyak a jegyárak, ősszel rengeteg helyre lehet fillérekért utazni. Ha nem törlik a járatot. A Ryanair-botrányok megtették hatásukat: a cég küzd,…..
Rengeteg szó esik mostanában (a beszéd szintjén mindenképpen) a munkaerőhiányról, és arról, hogyan lehetne megkönnyíteni a határátkelők hazatérését. Nos, Roland mai története azt mutatja, egyelőre elég nagy a szakadék a szöveg és a tettek között. Mi az a tárgy, amit…..
Új óvodai alapprogram, na az van, szerepel benne természetesen a nemzeti nevelés, de gyümölcs és mozgástér már nem jut a gyerekeknek. Egy gyakorló óvónő mondja el most, mit gondol erről...
ZOH 2018.08.14 08:54:00
Szólj anyának! Eladtam a lelkem 2018.07.20 05:55:00
Két éve. Az ördögnek. Elhatároztam, hogy a Mammonnal randizom. Megpályáztam egy állást egy népszerű multinacionális cégnél. Elérkezett az idő, amikor az évekig tartó pelenkázás után ellenállhatatlan vágyat éreztem újra, hogy a felnőtt világhoz kapcsolódjak. Eljátszottam…..
Általában jó fél évre előre tudjuk, hová, merre fogunk utazni. De azt, hogy idén nyáron a Canal du Midire megyünk lakóhajózni, már legalább három éve eldöntöttük. Szóval meglehetősen nagy várakozással tekintettünk e néhány nap elébe. És nem csalódtunk. Pedig megvannak az efféle nyaralásnak is a…..
ZOH 2018.07.26 10:47:34
Teljesen véletlenül szaladtam bele az interneten egy rejtélyes alagútról készült fényképbe az egyik északír túránk tervezésekor. Kicsit tovább böngészve még több érdekes részlet is kiderült. Az alagút neve Lissummon, a Newry- Armagh közötti egyvágányú vasútvonal része volt, és egyben a leghosszabb…..
ZOH 2018.05.18 15:03:27
Friss információ: Arankának és Gyulának sikerült átmeneti időre - másfél hónapra - elhelyezést találnunk egy budapesti családok átmeneti otthonában. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a felajánlott segítséget. A család hosszú távú lakhatása érdekében a kisbaba megszületési után folytatjuk a munkát…..
ZOH 2018.05.14 16:47:01
@Huba mester: +1

hogy Ft-ra mennyi penz gyult ossze, az engem szemely szerint nem erdekel, csak hogy megszuletett-e a baba, es ha igen, volt-e hova hazavinni ot

koszonom
Mit tegyen az egyszeri állampolgár, aki szereti a hazáját ÉS nem a Fideszre szavazott? Hogyan kezelje a jelenlegi helyzetet? Tüntessen? Harcoljon passzív rezisztenciával? Törődjön bele? Éljen lehajtott fejjel és adja meg magát a többség akaratának? Menjen? Maradjon? Elmélkedés. We shall fight. Ja,…..
ZOH 2018.04.26 09:16:04
A hazaköltözők pontos számáról nincsenek adatok. Nyilván azért, mert a kiköltőzőkéről sem, főleg - mivel egy korábbi posztomban utaltam rá - az sem minden esetben egyértelmű, kivándorlónak lehet-e tekinteni valakit. Azonban ha máshonnan nem, az ismeretségi körömben körülnézve azt látom, hogy a…..
ZOH 2018.04.22 21:47:07
@retkeslaci: hat, ebben lehet igazsagod, igy nem gondoltam vegig. Nalunk 2 eves a gyerek, mar eleve kint (DE) szuletett, es pont az oktatas az, ami miatt igen-igen valoszinutlen, hogy hazamenjunk. De ha valaki nem az elejetol van benne, akkor valoban elkepzelheto, hogy megszivja, ez igaz.
Határátkelő Így szavaztatok ti 2018.04.09 06:30:00
Tucatnyi országból írtátok meg, hogyan zajlott a vasárnapi parlamenti választás. A határátkelők rendkívül aktívak voltak, nagyjából kétszer annyian mentek (mentetek) el voksolni, mint négy évvel ezelőtt. Volt olyan hely, ahol a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint…..
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
       Ez 2018-ban jelent meg, nem 1972-ben, de nagyon jó.  Kilencéves gyermek íráskészségével is lehetsz a Magyar Népköztársaság védelmezője az imperializmus elleni békeharcban, a szocializmus építésének uuutján.     Ha vesztek elégtételt fiúk, vegyetek mellé egy kis babérlevelet is, mert már…..
ZOH 2018.03.21 11:17:24
Állandó olvasóink talán emlékeznek rá hogy néhány hete felmerült egy Napi érdekes ötlete Ronald Reaganről.  Semmi apropó, azaz mégis. Mondhatjuk hogy 107 éve született.....
ZOH 2018.02.13 09:41:35
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
       Tegnap megnéztük a "Diggerdrájver"-t az Örkényben. A darab lényegében véve egy Epres Attila-monológ, egy Londonban élő markológép-kezelő/blogger "diggerdrájver" blogbejegyzései alapján írta Epres és Bagossy László.        Az előadás nagyon jó, de most nem erről akarok írni.      …..
ZOH 2018.01.08 14:28:53
A minőségi szeszes italokat kedvelők előbb-utóbb eljutnak oda, hogy otthon is valami helyet kéne találjanak a palackoknak. Persze elvannak azok egy szekrényben, vagy egy asztalkán is, de valljuk be, a bárok világa nem csak a társaság miatt csábító, hanem a miliő, a környezet, a berendezés okán is.…..