Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vérnari

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene…..
Vérnari 2018.08.14 09:14:31
@kommentes nikk: Ámen! Teljesen egyetértek.
  Magyarország jelenleg abban a fázisban tart, amikor már elég jól élünk ahhoz, hogy a várható élettartam - a világátlaghoz és a történelem mögöttünk hagyott fejezeteihez képest - viszonylag magas, viszont még messze nem élünk olyan jól, hogy az időskor ne a betegségekről, a jajgatásról és a…..
Vérnari 2018.03.13 10:36:38
Látom, sokakat betalált a cikk és rögtön agresszíven hurrognak. Meglehetősen sok érvelési hiba röpködött itt jobbra-balra, szemezgessetek: a.te.ervelesi.hibad.hu/

A posztoló valóban rossz képeket választott a cikke illusztrálásához, de ezek csak illusztrációk, emberek... Tehát ha a kép kevésbé releváns, akkor az asok infó és gondolat, ami a szövegben van, már nem helytálló? Tényleg? Ez annyira buta, tipikusan akinek a bütykére léptek, ilyen apróságokon próbál fogást találni.

Szerintem sok olyan mondat szerepel itt, amin érdemes elgondolkodni. A hétköznapokban kicsit is odafigyelni a bevásárlások alkalmával, igazán nem nagy feladat és nem kerül feltétlenül többe. Edukációt igényel, semmi többet. Vegyük például, a magyar ember kb. mindenhez kenyeret eszik, fehér kenyeret. Sütemények sütéséhez sütőmargarint használ... Annyira lenne szükség, hogy nem egy kilót veszel a fehérkenyérből, hanem mondjuk felet egy jobb minőségűből. Nem margarint, hanem teavajat használsz. Nem E-vel teletolt vajkrémet veszel, hanem mondjuk cottage cheese-t, vagy túrót, amit ízesítesz, máris jobb és értékesebb tápanyagokat viszel be. És mivel jobb minőségűek, más a tápértéke, nem is kell belőle majd annyi.

Meg aztán mozogni hétköznap miért nem lehet? Mondjuk munkába menet 1-2 megállóval előbb szállsz le a villamosról és sétálsz. Vagy kicsivel messzebb állsz meg.

Beávásrlókocsis példát megragadva: a szüleim 60 évesen még mindig nyögik a régi korszak berögzött buta szokásait, szerencsére azonban a megfelelő informálódásnak köszönhetően már ők is sok újító dolgot bevezettek az étkezés terén, járnak túrázni, nagyon boldog vagyok miatta, és képesek rá, túrabottal, a maguk tempójájában, de csinálják. Mindezt úgy, hogy apám túlsúlyos, mázsa fölött van és nem azért, mert annyira magas... Mégis még mindig látszik a bevásárlásaink közti különbség: nem költök többet, sőt! Mégis sokkal minőségibb ételeket és termékeket veszek, kevesebbet és jobbakat, nincs felesleg. Ennyi. Ez igazán nem nagy dolog.

Sajnos az emberek nagy része rohadtul kényelmes, veszélyesen tunya, és amikor elhangzik egy-két lehetőség arról, hogy hogyan lehetne ezen legalább egy minimális szinten is változtatni, jönnek a kifogások, meg az agresszív ugatás, hogy ez mekkora baromság.

Igazán nem baj, ha emberek így szeretnének élni, ez egyéni döntés kérdése, de legalább ne oltsuk már le azt, aki másképp és képest ezt látni. Pontosabban le lehet, hiszen lehet az a módszer ellenszeves, ha ez jól esik, de attól még a lehetőségek és opciók nem tűnnek el.

Vicces, hogy egészséggel foglalkozó cikk is - ami valljuk már be, bsszus, pozitív dolog -, mennyi indulatot és anyázást tud kiváltani. Nem fura?

Mellesleg a genetika valóban sok mindent predesztinál, nem mondom, hogy a cikk 100%-ban tudományosan és minden téren megállja a helyét, de szerintem nem is úgy készült. Inkább szemeket próbál felnyitni és arra szerintem nagy szükség van.
Vérnari 2018.03.13 10:56:02
Még egy gondolat, bocs, ami még szerintem fontos:

Az időskori hozzáállás. Biztos vagyok benne, és eszem ágában sincs elbagatelizálni némely idős ember problémáját vagy problémáit. Nem vagyok még ott, így nemigen tudom átélni, viszont onnantól kezdve, hogy van ellenpélda (és nem szélsőség), nem tudom elfogadni egyetlen opcióként a folytonos panaszáradatot.

Borzasztóan lehangoló, mikor villamoson/metrón/bárhol találkozik két nyugdíjas, akik ismerik egymást. Hányszor voltam kénytelen végighallgatni, hogy a 20-30 perces beszélgetéseik 100%-a nem szólt másról, mint hogy ki milyen vizsgálatra ment, mi lett az eredmény, mit kapott gyógyszert, kinek mije fáj. Sokszor nem is figyelnek a másikra, csak mondják a magukét és olyan, mint valami groteszk dupla monológ.

Szerintem a testi és mentális egészségen már az is rendkívül sokat segítene, ha nem ez lenne az egyetlen beszédtéma. Persze ilyenkor jön a kérdés, hogy de hát mi másról beszélne, ez az élete? Ez meg a másik szomorú dolog. Rengeteg idős ember abszolút nem csinál már SEMMIT. És most hagyjuk a sportot és mozgást teljesen. De nem olvas, nem néz mondjuk értelmes műsorokat (nem Anikó-show), nem érdeklődik, nincs semmi, ami foglalkoztatja.

Így mi tartson életben egy embert, miért kel fel reggel? Ha nincs, ami felvillanyozzon bárkit is (és itt lehet egy hobbi felőlem a szalvétagyűjtés is), akkor hogyan is lehetne elvárni, hogy sokáig és boldogan él? Ez a fajta szándékos életképtelenség valahol ugyanolyan veszélyes, mint a magas koleszterinszint például.

Szerencsére van a környezetben erre ellenpélda 60-70 pluszos embereknél, ezért merem állítani, hogy nem ez az egyetlen út. És ehhez sem pénz kell, meg szerencse.
Vérnari 2018.03.13 13:27:56
@Terézágyú: Mit rontottam? Elismerem, nem egy mondatot el is írtam amúgy a tempóm miatt, szóval megeshet, de biztos nem akkorát, mint itt sokan. Viszont visszaolvasva a kommetnjeidet, sok hasznosat nem tettél hozzá az itt leírtakhoz, inkább csak paprikás hangulatban oda-odaszúrsz, mint most is. Mi a gond?
Véget ér az HBO újonc sorozatának, a Westworldnek az első évada. A tovább után spoileresen tárgyaljuk ki a finálé eseményeit...
Vérnari 2016.12.06 17:41:25
@csacsi85: Az a logó annál a résznél tűnt fel, ahol a szamuráj androidokat képezték. Arra gondolnék, hogy miképpen a vadnyugati Westworld-nek is volt saját logója - mint egy fajta nagyobb alprojekt,, úgy az eddig ismeretlen nevű, feltételezhetően középkori (talán csak ázsiai) világnak a logója az SW.
Reklámfogás Heyho, medve! 2016.09.05 06:24:00
Valami furcsa trend kezdett el terjedni a hazai reklámpiacon, amelynek eredményét több helyen láthatjuk úton-útfélen. Ha tömören szeretném összefoglalni, akkor azt mondanám, hogy az új divat lényege az, hogy keressünk egy relatíve jól hangzó szlogent, majd ezt próbáljuk meg…..
Vérnari 2016.09.06 15:39:49
@ahf: Ennél pontosabban össze sem lehetett volna foglalni. Köszönöm. Reklámszakmában dolgozó kreatívként sokszor temetem tenyerembe az arcomat azzal a sóhajjal, hogy "Mit tettem?" - nem akartam.

Nem tudom egyébként, a poszt írója milyen tapasztalatokkal rendelkezik, de ha reklámkritikára adja a fejét, akkor egyrészt illene ismerni a hazai kreatív-ügyfél folyamatokat, másrészt helyesen írni és fogalmazni - ha már vizuális és szövegezési szempontokat vizsgál. Véleményt nyilvánítani persze lehet háttérismeret nélkül is, de nyilvánosságnak szánva azt, az kissé kevés.

Egyébként a "trend terjedése" nem rossz meglátás, sajnos öngerjesztő a folyamat.
Vérnari 2016.09.07 10:18:15
@reklamfogo: Köszi a választ. Bevallom, azt, hogy a blog abszolút "laikusként" áll a témához, és ez a koncepció, később olvastam. Ugyanakkor az írásban szakmai szempontok szerinti elemzést is éreztem (szövegíró mentalitására, ügyfél általi vagy kreatív oldali brief tartalmára következtetés) a teljesen szubjektív véleménynyilvánítás mellett - előbbihez gondolom, hogy jó, ha az ember ismeri a hátteret.

"kreatív feladat a szlogen bemutatása lehetett"

Egyébként ez ritkán van így. Általában a brief alapján az elérni kívánt célnak megfelelő kreatív koncepcióval kell előállni, ami kommunikálja a mondanivalót a célcsoportnak. Ez többnyire néhány frappáns mondatban összefoglalható, ez az alapvetése az egésznek. Ebből indulva körvonalazódik a vizuál és a szlogen, ami aztán összehangolva párhuzamosan megszületik. Itt már nem feltétlen fontos amúgy a sorrend, mert ha jól van kidolgozva, akkor úgyis minden a főgondolat alá van rendelve, így nem egymáshoz, hanem ehhez igazítva születnek - emiatt pl. ha a vizuált elfogadja az ügyfél, de a szlogenen vagy a headline-on még lovagol pár körön keresztül, az sem baj, mert a koncepción belül maradva ez úgyis szinkronban lesz a képi világgal.

Persze ez egy ideális eset.
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Vérnari 2016.06.21 14:03:19
@Indriq: "szintén hollywood effektus, az utolsó pillanatban KELLETT bekapnia nyílvesszőt, máskor nem lehetett"

Nem, ez Ramsay játszadozása volt. Az összes addigi nyilat csak hetykén, grimaszolva, félvállról kezelve lőtte ki - kvázi baromkodott. A legelső lépéstől az utolsóig bármikor le tudta volna szedni a srácot, ez látszott. A célja az volt, hogy az utolsó pillanatban kapja a hátába, hogy Jon szeme előtt történjen. Ez szerintem teljesen egyértelmű volt.
Óriási hírt közölt ma a Kotaku, miszerint Dragon Ball Super néven új sorozat készül a '90-es évek egyik legkedveltebb animéjéből. Egy bizonyos korosztálynak biztosan nem kell bemutatni a Dragon Ballt, ez az a japán rajzfilmsorozat, ami hatalmas sikerrel futott Magyarországon is, hogy…..
Gizdának lenni nem bűn csak sz@r. Innen nézve a dolgot még kövérnek is jobb lenni, mert onnan viszonylag könnyen lehet változtatni. Viszont, ha valaki gizdának született, tudományosan megfogalmazva ektomorfnak, akkor az úgy is fogja beadni a kulcsot. Igaz, hogy valószínűleg később,…..
Cifra Kaloda Takard el magad! 2013.10.06 17:00:12
Mély dekoltázs, kurta szoknya, buja hajzat? Lecsap az Egyetemi Dresszfelügyelet! A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.         ..
Győzike és Bea asszony nemcsak a Mr. és Mrs. című műsorban, hanem egy napi celebes valóságshow-ban is feltűnhet, ám ingyen fognak dolgozni - írja a Blikk. A lap szerint a második negyedéves „NAV-szégyenlistán" ismét szerepelt Gáspár Győző és felesége, Balla Bea, ami azt…..
Vérnari 2013.08.28 15:15:48
@Porcelán az elefántboltban: Ugyanez volt az első gondolatom a kép láttán. :)
Csak úgy, saját gyönyörűségére (meg a miénkre) tervezett új arculatot Kiss Miklós Magyarországnak és Budapestnek. Az alap természetesen az előbbi, hiszen az apropót Szent István ünnepe adja: Persze Urbanista-szempontból sokkal izgalmasabb a fővárosnak tervezett új…..
Vérnari 2013.08.21 09:32:29
@RS: Anélkül hogy beszállnék abba a vitába, hogy jó-e vagy nem a fenti munka, arra kérlek, hogy mielőtt ilyen megállapításra jutnátok, nézzetek már utána. Kiss Miklós számtalan hazai és nemzetközi arculatot és egyéb design munkát készített - megrendelésre. A cikkben is ott a link az adott projekthez, ahonnan a többi munkája megtekinthető. A legkevésbé sem mondható, hogy ne lenne tapasztalata. De itt a közvetlen link is: www.behance.net/KissMiklos
Vérnari 2013.08.21 10:06:07
@baliquez: Feltűnt-e, hogy a mondandómat azzal kezdtem, "Anélkül hogy beszállnék abba a vitába, hogy jó-e vagy nem a fenti munka"? Azt cáfoltam meg, hogy a grafikusnak nincs tapasztalata és hogy amatőr. Különösebben nem érdekel, te jónak találod-e vagy sem.