Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gwe

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
gwe 2014.02.20 19:51:28
@midnight coder: Te mivel védekeznél AK-47-esek, tankok, meg mesterlövészekkel szemben? Mi mást kellene dobálniuk?

Egyébként pedig az ellenzék már teljesen elvesztette a kontrollt a tömegek felett. Nem akarnak azok már senkit sem hatalomra segíteni.
A patriarchális nőkép alapja, amit minden nőbe belevernek pici korától fogva, az az, hogy Akkor érsz valamit, ha elég sokan pályáznak a lukra a lábad között. A kislányoknak szóló játékok nagy része, a Disney-rajzfilmektől a Barbie-babán át a farsangi tündérkének,…..
gwe 2013.11.11 19:41:20
@semota: Rengeteg olyan ország van ahol a helyi Fekete Laci az elnök. :)))
gwe 2013.11.11 19:45:02
@gwe: Persze a világ szerencsésebb részén, már a vezető elit odafigyel arra, hogy a gondolkodó alattvalók előtt is valamilyen szinten hiteles legyen.
gwe 2013.11.11 21:36:45
@semota: Aki az adott közösségben a legnagyobb erőt tudja felmutatni úgy értettem.
Lehet, hogy nem fogalmaztam meg rendesen: szerintem a domináns karizmatikus emberek közösségbefolyásolási ereje, magabiztossága, határozottsága a fent említett képességekből gyökerezik.
Lehet, hogy nem csak ezek vannak rá hatással. Valószínűleg a komolyabb karriert befutott alfák például nagyon jól muzsikálnak az NT-k íratlan szabályrendszerének húrjain is.
Gébics Nem szégyelli a kormány? 2013.03.30 23:43:15
Most húsvétkor még hosszabb lett a sor.   Magyarországon immár az ünnep része, hogy ingyen ételt osztanak a segélyszervezetek a rászorulóknak. Egy tál meleg, tartalmas levest vagy húsos ételt, egy műanyag pohárka bort, forralt bort vagy teát, kedves mosolyt, néhány jó…..
gwe 2013.04.01 03:48:58
Tisztelt Uraim! Mielőtt még az uniós bíróság a magyar devizahitelesek perében igen nagy valószínűséggel a bankok oldalára áll, felhívom szíves figyelmüket egy olyan köztes, ám igen drasztikus gazdaságpolitikai megoldásra, ami mindhárom félnek (devizahitelesek, bankok,…..
gwe 2013.01.28 00:15:58
@hot-spot: "akkor még volt némi élet ebben az országban,most hullaszag van."

Gyurcsány pontosan a devizahitelezés felpörgetésével tudta fenntartani a gazdasági növekedést. Ide vezetett.
A Fidesz kedden benyújtotta a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot. Ha egy konszolidált európai demokráciában élnénk, egy ilyen törvény aligha érdekelné az embereket. A választás technikai részleteit tartalmazza ugyanis, a választási eljárás tisztaságát pedig…..
gwe 2012.09.20 16:50:15
@Sceurpien: Mit gyengít, és mi gyengít? :)
Szerintem az írott jog eléggé egzakt dolog. Vagy van választási jogod, vagy nincs.
A még kialakulatlan részleteken pedig nincs nagyon értelme vitatkozni, de mondjuk a két hetes levélben történő feliratkozást én is keveslem (ki lehetne tolni mondjuk 1-2 hónapra). Ami az esetleges távollétet illeti, én azt hallottam, hogy lehet meghatalmazott útján is feliratkozni, ami persze nem biztos, de azért elég valószínű hogyha csak a mozgássérültek, vagy idősek feliratkozására gondolunk.
gwe 2012.09.20 17:23:50
@Sceurpien: A választásokon való részvételt persze, hogy gyengíti. Hiszen ez a regisztráció nyilvánvaló célja. De a választási jogodat semmilyen formában nem érinti, ezért nem antidemokratikus. Tudom, hogy sokaknak ez a regisztráció dolog nem tetszik :), de szerintem meg kellene nézni, hogy mi sül ki belőle.
Az biztos, hogy ez önmagában nem tud egy kormányt (legyen az bármilyen színezetű) hosszú időre "bebetonozni".
Blog harakiri Meghívót kaptam a Facebookon 2011. június 30-ra, a médiatörvény életbe léptetése előtti napra, ahol a meghívó blogger nyilvánosan megsemmisíti a blogját. Nem akar áldozat lenni, sem üldözött a véleménye miatt a saját hazájában. Erre mondhatja valaki, hogy "azt mondták", a blogokra nem…..
 Előre föltetetik az ember kezét, széttetetik a lábát......És izomból tökönrugják.Eleve bűnözőnek nézik az összes köz- és kormánytisztviselőt, miközben elvárják, hogy eltartsák őket. Mármint a politikusok. Elvárják, hogy mosolyogva szopassuk az ügyfelet, miközben…..
Szekuriti blog 184. West Balkán 2011.01.16 10:10:00
Sajnálatos, hogy ezzel a bejegyzéssel kell kezdenem az új évet, de nem tudok elmenni szó nélkül az éjjeli, West Balkánban történt eset mellett. Ahogy az Index megírta, 3 lány halt meg a West Balkán nevű szórakozóhelyen szombat éjjel.Nem célom, hogy a West Balkánt, a…..
Subba IMDb Top 10, 2010 2010.12.18 15:57:00
Régen minden jobb volt!1. Inception 9.0 2. Black Swan 8.9 3. Toy Story 3 8.74. The Social Network 8.2 5. How To Train Your Dragon 8.26. Tangled 8.17. Kick-Ass 8.0 8. Shutter Island 8.0 9. Harry Potter and the Deathly Hallows Part I 7.9 10. Scott Pilgrim vs. The World 7.9 ..
Mottó: 1. számú (fiktív) felmérés: 100 emberből 80 ellenzi az új médiatörvényt.2. számú (fiktív) felmérés: 100 emberből 10 tudja, hogy miről is szól az új médiatörvény.Bevallom, én a 2. számú felmérés során a médiatörvényt nem ismerő 90 ember közé tartoznék. Nem…..
Piroslap Magyarország Alkotmánya 2010.11.04 15:37:00
Van, vagy nincs? Ez a kérdés önmagában a gyalázat. Pedig komoly politikai erő feszegeti. Valahogy olyan ez egy picit, mintha a bankrabló semmisnek tekintené a BTK-t, merthogy annak az alapjai az államszocialista időkben keletkeztek. A Törvény az Törvény. Ez az egy mondat…..
Katy Perry nem olyan régen fellépett Magyarországon, de nem csak ezt az egy napot töltötte nálunk, ugyanis az új klipjét is itt forgatta, méghozzá magyar szereplőkkel. Most itt a Firework című videó, amiben valóban elég hangsúlyosan feltűnnek magyar helyszínek, de hogy az egészet…..
gwe 2010.10.28 16:07:37
 A illegális fájlcsere és zeneletöltés a zeneipar legnagyobb problémája, hallhattuk az elmúlt 10 évben számtalan alkalommal. A probléma, majd’ minden szakértő szerint ennél összetettebb  és megoldást elsősorban az jelenthetne, ha a jól megfogalmazódott…..
  Vasárnap este a Mesterházy-Horváth-Szanyi álomtrió sajtótájékoztatója után, amelyen egy kivetített diagrammal bizonyították, hogy a választást igazából a szocialisták nyerték, Lelky Lolával azon melegében elkaptuk Szanyi Tibor kampányfőnököt. Mennyi az annyi, meg úgy…..
EDIT: Tegnap levették, egy kommentelő most beküldte. Közkívánatra.  Vége van mindennek. Képtelenek vagyunk bármi egyebet hozzáfűzni ehhez a vírusvideónak szánt szarhalmazhoz. Hivatalos, sajnos nem hekkelték meg őket. ..
Pilu Izland-Izland! 2010.09.12 21:35:00
 Szívem mélyén mindig is erősen szimpatizáltam Izlanddal. Gyakorlati okát nem tudom megfejteni, de nyilván a „legkisebb királyfi” iránt táplált rokonszenv pszichológiai tényállásról van szó. Kevesen vannak, földrajzi értelemben a periférián…..
gwe 2010.09.13 00:23:03
Vannak dolgok, amik egyszerűen elfogadhatatlanok, például az, hogy vannak országok, ahol globális szolgáltatások elérhetetlenek. Ahhoz hasonló ez a helyzet, mint amikor a lemezkiadók meghatározzák, hogy egy videóklipet honnan lehet megnézni, aztán csodálkoznak, hogy belefulladnak az…..
gwe 2010.09.12 01:09:33
„Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában” – válaszolta ma reggel a köztelevízióban kedvesen mosolyogva Szalai Annamária Krizsó Szilviának arra a felvetésére, hogy a függetlennek mondott média testület…..
Legalábbis azt a cipőjét, amiben a minap az alkotmányügyi bizottság ülésén volt, mindössze 4990 Ft-ért vette.via..
"Úgy tűnik, megtaláltuk a tökéletes társat Vörös Attila személyében." - mondta Jeff Loomis, a Nevermore gitárosa a Lángoló Gitárok egyik szerkesztőjének, Sixxnek egy interjú alkalmával (a beszélgetést a New Noise magazin második számában lehet majd olvasni). Loomis…..
gwe 2010.04.06 09:18:00
@Bruti: +1