Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!

0 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szél Detti megkésett megvilágosodása. ..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2018.10.04 18:41:57
K-Blog Itt a 2018-as Voksmonitor! 2018.03.31 23:23:29
Egy hét van már csak a választásokig, de sokan még mindig nem tudják, hogy melyik pártra szavazzanak. Persze ráér eldönteni jövő vasárnapig, de fontos, hogy menjünk el szavazni! A Voksmonitor nevű alkalmazásunk célja, hogy a választók a politikával ne csak a pártok kommunikációján keresztül…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2018.04.01 15:15:43
Ferenc szerint az állampolgársági papírokat mindenki számára Isten állította ki; A Bizottság kitart a kvóta mellett, hiába érvelt Kurz a magyar álláspont mellett; Lengyelország egyelőre csak hézagosan követi a magyar példát, mert hibádzik a kétharmad...
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.12.26 12:47:47
A hatalmas óceánjáró hajókon dolgozók élete nem könnyű, és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk: hónapokig összezárva élni másokkal, sokszor szabadnap nélkül, vagy egy-egy pihenőnappal, napi 10-12 órás (vagy még több) munkaidővel. Éppenséggel nem csoda, hogy ilyen…..
Nem sokkal korábban több helyen is foglalkoztak vele, hogy a szingapúri útlevéllel rendelkezők utazhatnak be a világon a legtöbb országba - számszerűen 159-be – vízummentesen, vagy érkezéskor kiállított vízummal. Utána következik Németország, Svédország majd Dél-Korea. A lista alján szereplő…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.10.29 09:06:19
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Akkor olvasd át mégegyszer!
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.10.29 09:07:22
@teéjesenmindegy:

Gondolom, a lista alján szereplő országok egymás népségeit engedik be ide-oda, így talán meg is van a válasz.
Az „Emberszabású Hadművelet" a II. világháború egyik jelentős, de máig kérdőjeles akciója volt, melynek célja Reinhard Heydrich SS Obergruppenfhürer, a Cseh-Morva Protektorátus vezetőjének kiiktatása volt. Egy klasszikus kémtörténet, melyben a hősiesség, az elszántság mellet az árulás és megtorlás…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.03.03 18:52:23
Ted Bundy, a Zodiákus, John Wayne Gacy, Andrei Chikatilo. Néhány név arról a listáról, amiről sokan hallottunk már. Nem, sajnos ők nem híres tudósok vagy tehetséges művészek, hanem a világ legkegyetlenebb sorozatgyilkosaiként váltak ismertté...
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.02.19 18:35:42
Stuvi Blog A leggázabbak 2017.02.09 16:17:24
Mindig azt kérdezik a stuvitól, hogy „mi volt eddig a leggázabb szitud”? Ilyenkor nyilván mindenki arra vár, hogy majd valami baleset/vészhelyzet, vagy medikai eset következik. Utóbbiból hála az égnek kevés, előlibből pedig nulla jutott még nekem. Jó, vannak turbulenciák, meg ájulások, de a kérdés…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.02.12 22:51:19
@FapadStuvi:

Hát nekem nagyon ez jön le.
Mindegyik csak azzal foglalkozik, hogy milyen jó ez az utas, meg milyen jó az az utas.
tuti, hogy szopnak is a levegőben, nem kell sok hozzá.
Mindig is sejtettem, hogy ilyenek ezek a stewardessek, ezentúl tudni fogom, kik is ezek.
A legendák köztünk élnek, csak hajlamosak vagyunk róluk megfeledkezni. A ma élő legidősebb Oscar nyertes színészeknek szenteltem ezt a bejegyzést és csak remélni tudom, hogy ez a lista minél később fog megváltozni. ..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.02.12 14:22:13
Úgy tudjuk, hogy Kunfalvi Nóra, a TV2 Tények című műsorának lejárató riportjait összerakó egykori Hír TV-s és 888.hu-s újságíró már nincs a csatornánál. Azt nem tudni, hogy magától ment-e, vagy kirúgták, mindenesetre legutóbb a Mokka felelős szerkesztője volt. Kunfalvit a TV2 hírigazgatója,…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.02.01 19:54:04
@Bafana:
Fáj az igazság? Hogy egy tetvedéket kell védened? :DDD
NemGogol Ottó, a szeriőz 2017.01.10 09:40:53
"Stumpf András: Néhány ezer példány fogyhat a Magyar Időkből. Ha most azzal nem foglalkozunk, hogy az állami hirdetések tartják el, tisztán politikailag megéri ez a Fidesznek?  Gajdics Ottó: Persze. Egy szeriőz napilap, amely ráadásul kormánypárti, mindig érdekes lesz." (Az ember a vértolulás…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.01.11 11:23:44
@maxval bircaman elemző:
Gaydics LOttó egy szervilis fasz, ezt bárki megláthatja.
Több kárt okoz, mint bármelyik kommunista. De mivel ő is az, ezért a kör bezárul.
Bár korábban is pletykáltak erről, a Bors most megerősítette hogy Holló Márta egy ideje a TV2-ben dolgozik tanácsadóként. Már hetekkel ezelőtt munkába állt, úgynevezett coach-ként, a hírigazgatóságon dolgozik. Állítólag a Tényekben dolgozó riportereket és szerkesztőket próbálja bevezetni és…..
  Egy húszéves lány munkahelyi kálváriájáról számoltunk be a múltkori posztban.   Az ifjú hölgyet az nyomasztja, hogy kakilás közben nagyon hangosan pukizik és ez neki rettenetesen kínos a munkahelyén. Még olyan bizarr kalandba is keveredett, hogy végignézte (sőt, ami esetében még fontosabb:…..
#uglybutlovely Köztünk szólva.. Kíváncsi vagyok, vajon hányan ismerik az érzést, amikor csak néznek egy férfit, csak nézik a férfit, hallgatják, amit mond, isszák a szavait…majd egyszer csak bevillan az a gondolat, hogy „istenem, de csúnya vagy….megőrülök érted!...” Ez a bosszantóan paradox…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.11.15 21:35:17
@szepipiktor:

Mindig más az ideál.
Viszont a stílus az örök!
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.11.15 21:35:58
Azt már megírtuk, hogy elindul a már a franc se tudja hányadik köztévés töltelékcsatorna, most éppen M5 néven költenek milliárdokat, hogy legyen az államnak ismeretterjesztő adója is. Nézettségi elvárás nincs (miért is lenne?), a cél a diákok és oktatók segítése, és lesz jó pár saját gyártású műsor.…..
Sok szó esett már arról, hogy a neurális hálókra épülő automatikus gépi tanulás mennyi és milyen munkahelyet fog felszámolni a következő években-évtizedekben. Már nem pusztán az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezőket igénylő összeszerelő, úgynevezett gyártósori pozíciók vannak veszélyben,…..
  Ő: Szia ! Nem zavarlak ? nagyon ? :) É: nem voltam elérhető. Ő: világos :)  és most ? É: közben megint eltelt fél óra, most éppen gépnél Ő: ez sokszor történik így, fél orák jönnek mennek :), de nem gond egyébként, én is mindig csak akkor tudok válaszolni amikor tudok, ez igy normális is É:…..
A Való Világot kétféleképpen lehet nézni, vagy egyáltalán értelmezni. Egyrészt lehet úgy, hogy az ember elfogadja azt az alapvetést, hogy ez egy olyan műsor, amiben az egyik kereskedelmi tévé (RTL), lehetőséget biztosít pár, magát jóképűnek, menőnek, csinosnak, érdekesnek, botrányosnak, kurvásnak,…..
Monty blogja FILM: Oscar 2016.07.24 22:36:35
Egy mozgalmas délelőtt története Hát nehezen hiszem, de bizony ezt a filmet is épp 25 évvel ezelőtt mutatták be nálunk, én pedig családostul néztem meg az akkor még virágzó Bartók moziban. Nem akarnék nosztalgiázni, de ránk fér, mert ennyire jó kis vígjáték ilyen mesteri szinkronnal ma már…..
  De egyedülálló nők és elvált asszonyok... ti is? Csak azért, mert élvezitek az életet és urambocsá' nem siránkoztok, amiért éppen nincs mellettetek senki? Avagy miért szembesülnek a nők ezzel az előítélettel olyan gyakran, ha a párkeresés nem éppen akadályoktól mentes útját járják? Azért,…..
Azzal, hogy Szél Bernadett beült Kósa Lajos és Harrach Péter közé Tusványoson, néhány kérdés eldőlt. Az LMP társelnöke Orbánnal ért egyet menekültek és népszavazás ügyében, ráadásul sorosozott egy jóízűt. Az egykori ökoizé tizenkilencre kért lapot. Vagy kizúgnak a Parlamentből 2018-ban, vagy…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.07.24 13:37:43
Új paradigma Süllyedünk 2016.07.15 19:41:10
Meghalt Esterházy Péter. A számos emlékező írás között feltűnt egy Pozsonyi Ádám névvel jegyzett rövid szöveg. A szerző, akit a Blikk "Esterházy írótársa"-ként említ, a tegnap elhunyt írót ritka kártékonynak és felettébb unalmasnak tartja. Beköszöntő mondata szerint: "halottról igazat vagy…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.07.18 21:16:14
@Veridicus76:

Azért valld be, ezt a maszlagot röhögés nélkül te sem tudtad leírni, ugye? :)
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.07.19 22:45:12
@ekszvájzed:
Az, hogy elmondja, mi van, az nem irodalom. Az Szabolcska Mihály. Kis Grófo is elmondja, mi van.

Nem érdekelnek a "Pistabácsik" és "Marinénik" gondolatai valóban. Azaz dehogynem, de nem olyan katarzist fognak okozni, mint ha mondjuk Petőfit vagy Adyt olvasnék. Más világ, összehasonlíthatatlan.

Nem baj, ha valami tényleg primitíven realista, de nekem az nem szint. Ez bizonyára ízlés kérdése. Mint ahogy az is, hogy miért baj az, vagy egyáltalán miért szempont az, hogy a "magyarság felemeléséért" kell írni? Ez valami elengedhetetlen szempont ahhoz, hogy egy irodalmi mű "értékes" legyen?? Azt meg, hogy a "magyarundort" el lehet adni, nem meglepő. Csak szét kell nézni az országban, hogyan viselkedünk egymással. Nem tudom, ez kinek lenne rokonszenves, amit egymással művelünk, főleg szellemileg. Zseniális példa az, amilyen politikai "állapotban" van az ország, nem is kell ezt tovább ragozni.

Ez a Pozsonyi biztos jól nyomta az átkosban, a nyolcvanas években. Zenélni, énekelni soha nem tudtak. amit tudtak, az az életérzés megragadása, és átadása, interpretálása. Ma már erre képtelen, nem is tudná, hiszen nincs olyan helyzetben. Csak ilyen irományokra futja nála.
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.07.24 13:34:24
@ekszvájzed:

Ahogy elnézem, nem én képzelem magam felsőbbrendűnek (mivel nem is!), hanem te képzeled magad alsóbbrendűnek, s ebből támadnak a frusztrációid. "Magyarságozol", meg "cigánymentalitásozol", eleve rossz a kiindulási alapod. Arról nem is beszélve, hogy olyan irányokba mész el, ami akár elvezethetne a "végtelenbe és tovább"! Előkerült, hogy Orbán magyar-e, aztán lassan előkerül majd Trianon, Mohács, Jézus Krisztus.
Irreleváns.
Elkezdhetném írni én is, hogy pl. nézzük meg, milyen a sorbanállás nálunk, s milyen mondjuk a briteknél. Ott sokkal kulturáltabb.
Amit írsz "tanulmánynak" édes kevés, másnak viszont felesleges.
Esterházy Péter csütörtöki halála nem volt váratlan, de ezzel együtt megrázta a magyar közéletet. Az irodalmi és kulturális élet elbúcsúzott tőle, részvétet nyilvánított a politika is: Gyurcsánytól az MSZP-én és Tarlóson át Áderig. Csak Orbán Viktor nem...
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.07.18 22:00:20
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.07.19 22:33:20
@csentecsa:

Nem igaz, aki az alapján ítél meg pl. egy írót, mert nem volt "elég hazafi" (vagy ilyesmi), ott nincs miről beszélni. :)
Mindjárt, mindjárt... mindjárt itt a hétvége, végre valahára jut majd némi időm játszani picit és alaposan megizzasztani az új karit. Addig is ismerkedjetek meg az öt legszebb és persze nem utolsó sorban legjobb gamer lánnyal. Ők azok, akik nem csupán szépségükkel bűvölnek el maguk körül mindenkit,…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.07.15 21:14:47
Playboy Pista A német varázsló 2016.06.18 10:19:19
  Kedden a szerkesztőségben magam is nemzeti színekkel festettem össze magamat. Mi több, sikeresen megjósoltam, hogy 2-0-ra győzünk az EB első meccsén. Mondhatnám, hogy tudtam előre, de ki kell ábrándítsak mindenkit (a mindenki alatt magamat is beleértve), hogy teljesen hasraütésszerűen…..
Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.06.19 00:54:46
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:

Ki az a Soros? A cserecsatár?
Vagy aki a kormány szóvivőjét pénzelte?