Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bread

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tök szuper a magyar csapat, pezseg a gatyám a sztoritól, de mégis állítsák már le magukat a magyar focit amúgy totál kisajátító, stadionban balhézó gennyek, akik szurkolóknak nevezik magukat, közben szimpla huligánok, akik az otthoni stresszt a szurkolás indokával vezetik le. Hát kanapédrukkerként…..
bread 2016.06.25 10:45:06
@Kalap úrfi: kint voltam Lyonban. itthon is voltam a válogatott meccsein. akkor nekem nagy kegyesen megengeded, hogy zavarjon, ha buziznak és büdösrománoznak?
egyébként ...
1. Ronaldo nem meleg,
2. ha meleg lenne, akkor mi lenne?
3. mindenki kérjen elnézést a hozzád hasonlóktól, amiért "hajrá Magyarország"-ot többre tartja, mint a "C. Ronaldo homoszexuál"-t? nekem ugyanis az első jelent valamit, és azt gondolom, hogy meccsre való, a második meg undorító és kurvára nem való sem stadionba, sem Európába. és "magyarabb" sem leszel tőle... csak egy mucsai tahó.
4. vannak román barátaim is és melegek is. egyszerűen nem szempont, hogy ki hol született vagy hogy kivel szexel. az egyetlen dolog, ami érdekel, hogy milyen ember. és azt hiszem Alan Turing, Freddie Mercury, Nadia Comaneci vagy akár Eugene Ionesco egy hangyafasznyit többet tettek le az asztalra, mint te, légy akármekkora magyar.

szívesen vitáznék Veled erről, ha lenne még egy agysejted, és nem annyi jönne le neked, hogy én is tuti buzi vagyok. bár... tökmindegy... ha ennyi az érvkészleted, büszkén vállalom, hogy egy román buzi vagyok (ezt is google translate-tel fordítottam).
Vannak olyan minimumok, amelyek egy demokratikus társadalomban alapnak számítanak. 2016 van, amikor már kínos szexistának lenni, de az is ugyanennyire kínos, ha valaki gúnyt űz a másik vallásából. A lengyel nagykövetség előtt múlt vasárnap civilek  tüntettek az abortusz teljes betiltásáról szóló…..
bread 2016.04.19 00:19:33
@Aranyi Gábor: Mélységesen nem értettem egyet a poszttal, és azt gondolom, hogy az adott kontextusban igenis van befolyása a lengyel egyháznak a lengyel törvénykezésre, pedig nem lenne helye egy szekuláris államban. De ez a szerző véleménye. Legyen. Ezért nem kommenteltem volna, mert ha mindenki ugyanúgy gondolkodna, mint én, elég unalmas hely lenne a világ.
De (és ez most egy óriási "de"), amit leírtál, az olyan mélyen göbbelsi vagy kim dzsong uni gondolat, ebből adódóan pedig olyan mértékben ostoba számomra (21. századi, magyar ateista), hogy az egészen rémisztő. Nem tudod, felfogod-e, mit írtál le. Embereket ölnél meg, mert nem úgy látják a világot, mint te. Sőt, nem csak őket, hanem a rokonaikat is. Megkínozva őket.
Nem tudom még, hogy sajnáljalak-e, mint megbomlott elméjű embert, vagy féljek tőled ugyanebből az okból. Azt sem tudom, hogy mit értesz abból, amit leírtam, de - és ezt most tök komolyan, a sértegetés leghalványabb szándéka nélkül írom - biztos vagyok benne, hogy tudsz segítséget kérni. Keress fel egy pszichológust!

UI: A Marxtól vett idézeted korból és szövegkörnyezetből kiragadva teljesen mást jelent. Az ópium Marx korában fájdalomcsillapító volt, nem csak drog. A szövegkörnyezetből való kiragadás visszásságát pedig a következő linken találod (nem pont ugyanazt fogja jelenteni az a bizonyos mondat, mint amit most hiszel, mégsem gondolom, hogy jogom lenne téged - mint műveletlen tuskót - fejszével kettéhasítani): www.oocities.org/oraveczbarna/Marx.html
Legyél vállalkozó vagy alkalmazott, esetleg diák, arra kell törekednek, hogy intelligens emberekkel köss kapcsolatot és kerüld el azokat, akik azt hiszik magukról, hogy azok, de tetteik ezt nem igazolják. Sokan jó emberismerőnek tartjuk magunkat, de sokszor nem is olyan könnyű kiszűrni azt, ha…..
Miközben a marketingszakma soha nem látott térnyerése tapasztalható és a digitális átállás egyre inkább érezteti hatását a kommunikáció és sales területén egyaránt, még mindig akadnak olyan nemzetközi márkák, akik nem elég körültekintően szervezik meg a kampányukat.…..
Már régóta bennem van a megfogalmazódott késztetés, hogy leírjam nektek a nem túl finomkodó véleményemet a magyar marketingesek csapatával szemben. Nem célom magamra haragítani egy marketingest sem, hiszen rendkívül értékesnek találom egyébként ezt a szakmát. Számomra a…..
bread 2015.04.26 17:32:50
Rendben, hogy nem akarod magadra haragítani a marketing szakmát, de akkor egy picit gondolkodj mielőtt írsz (és ellenőrizd a helyesírásodat)!

1. Wolf Gábor kb. annyira példaképünk, mint Neked Matolcsy.
2. A marketing=/=reklám.
3. Azért használunk egymás között szakkifejezéseket, miért Ti. Oké, többet nem mondom, hogy "USP", ha Te sem használod a "monetáris", a "deficit", az "áfa" és a likviditás" szavakat. Nonszensz, ugye?
4. Az egyenesség egyedi emberi tulajdonság, nem foglalkozás kérdése. Vannak köztünk (marketingesek között) takonygerincűek és bántóan egyenes emberek is. De ugye nálatok sincs ez másképp? Másrészt: ha szart csinálok, a főnököm meg fogja mondani. A beosztottaim is. Tudod, a jelen gazdasági helyzetben mindannyian féltjük az állásunkat, és ez az egyetlen útja annak, hogy megtartsuk.
5. Másolni gáz? Eszerint aki nem a kerék feltalálója volt (azaz nem "a" kreatív), az egy fantáziátlan pöcs? Johnny Cash egy fantáziátlan senki, mert Depeche Mode-ot dolgozott fel? Aki nem az Arpanet óta használ netet, az fantáziátlan? Remélem, ez csak valami béna vicc... az ember másolja, ha valami működik, horribile dictu még arra is képes, hogy szabványosítsa. Vagy tananyaggá tegye. Persze az orvosok is próbálkozhatnának mindenféle újdonságokkal ha fáj a fejed, de csak a Te érdekedben remélem, hogy inkább az egyetemen tanultakkal fognak próbálkozni.
6. A bronz/ezüst/arany gondolatköröd lesápasztott: a termék és annak kommunikációja nem ugyanaz. Ezt remélem, nem kell tovább magyaráznom.
7. Keresőoptimalizálás meg egyéb hiperszuper dolgok... ez általában nem valami helyett van, hanem valami mellett. Lefordíítom a Te nyelvedre, hogy lásd, milyen butaság a példád: ahhoz hogy Magyarország versenyképes legyen, elég ha csökkentjük az áfát. Faszságnak tűnik, nem? Éppen ezért nem is merném leírni, főleg úgy, hogy bevallottan nem értek a közgazdaságtanhoz. Mert nem vagyok polihisztor, aminek mind lennünk kellene szerinted.
8. Alapvetően azt nem érted, hogy nem kell mindig kreatívnak lennünk. Még akkor sem, ha nem az egész marketingről beszélünk, hanem csak a reklámról. A kreativitás ugyanis megosztó: vagy tetszik vagy nem. Ha a célcsoportunk 40-es anyuka, akkor nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, ha a neki szóló terméket sokkoló/fergetegesen vicces/toroszorítóan fájdalmas sztorival próbáljuk meg eladni neki. Lehet, hogy pont a mosóporreklámok unalmas világa jön be neki. Amivel persze nem lehet kólát eladni 18 éveseknek. Szóval azt, hogy kinek, mit és hogyan kommunikálunk, eléggé végiggondoljuk, hidd el.
9. A marketinges szerinted kicsoda? A szövegíró? Az art director? Az account? A stratéga? A producer? A DTP-s? (Ezek még csak az ügynökségi oldal dolgozói.)

Hirtelen ezek fogalmazódtak meg bennem. Azt gondolom, hogy peched volt ezzel az Index-címlappal, mert miért is ne lenne jogod leírni a véleményed bármivel kapcsolatban, legyen az foci, politika vagy marketing (általában ezekhez vél érteni mindenki), de sikerült akkora lyukra futnod, mint a Mariana-árok, és ez nagyobb nyilvánosságot kapott. :(
Sajnállak, talán legközelebb...
bread 2015.04.26 18:24:56
Tudom, hogy véleményt írtál, hogy önmagam idézzem: "Azt gondolom, hogy peched volt ezzel az Index-címlappal, mert miért is ne lenne jogod leírni a véleményed bármivel kapcsolatban, legyen az foci, politika vagy marketing"

Amiért sajnállak, az az Index-címlap. Olyan, mintha kikerült volna egy olyan gasztroblogger, aki nem ismeri a különbséget a rántotta és a rántott hús között. Joga ettől függetlenül van véleményt formálni, csak nem kell séfekkel vitatkoznia a gasztonómiáról (és különösen nem általánosítani, hogy minden konyhai dolgozó fantáziátlan).

3. Azt írod, hogy amikor egymás között beszélünk, akkor szakkifejezésekkel dobálózunk. Igen, hiszen egymás között beszélünk. Az orvosokat sem szólod le, mert latinul nevezik meg a betegségeket... pedig mekkkora nagyzolás már. :D

5. Változatlanul nem másolunk. Ha igen, az plágium, és elég komoly konzekvenciái vannak.

8. Nem idealizáltam, példát mondtam. A sablon azért kell, mert elég komoly költség a célcsoportunkba tartozó minden egyes személyt külön megszólítani. Éppen ezért azt használjuk, ami nagyjából mindenkit az adott termék/szolgáltatás irányába terel ÉS nem riszt el senkit tőle. Ezeket pedig (jó esetben) kutatjuk, és nem mi mondjuk, hogy a miénk a legcélravezetőbb ötlet, hanem a fogyasztók.

A fentiek mind cáfolni próbálták, amit leírtál. Ha nem jött össze, sorry. Nem tudom megcáfolni azt sem, hogy nem létezik a lónál gyorsabb állat, ha valaki eddig nem látott másmilyen élőlényt, csak lovat és csigát. A marketing sokkal összetettebb dolog, mint amilyennek elképzeled; ahhoz, hogy megértsd, miért bántó és lekicsinylő ránk nézve, amit írtál, értened kéne e szakmánkhoz egy kicsit. Mondjuk annyira, hogy ne Wolf Gábor legyen az etalon... és csak a félreértések elkerülése miatt: vele sincsen baj, a területén tök oké. Csak én sem keverem össze a banki ügyintézőt a magyar pénzügyi élet összes szereplőjével. Még jobban kifejtve: azért mert pénteken tahók voltak velem a bankban, nem gondolom, hogy Te is az lennél (sőt, a válaszod alapján majdnem biztos vagyok benne, hogy nem), csak azért mert beleférsz a pénzügyi szektorban dolgozók halmazába. :)
A miniszterelnökség közleményben sérelmezte, hogy az újabban televíziózásszerű tevékenységgel kísérletező RTL Klub Orbán Győző gyanús vagyongyarapodásával foglalkozott. A kormányközlemény a szokásos cinikus panelekkel próbál manipulálni: „A Kormány álláspontja…..
bread 2014.06.14 22:51:46
@vezér01: Ott vagy Te tévedésben, hogy ha A lop, akkor B-nek is lehet.
Ez nem érv.
És hidd el, az életben léteznek más színek, mint a narancs és a vörös.
Attól, hogy a narancs nem tetszik, nem jelenti azt, hogy a vörös igen.
Vannak csak narancsban és csak vörösben látó ismerőseim, akik egyben különböznek: ideológiai felsőbbrendűségük tudatában védik a védhetetlent, amikor a színeikben játszók éppen kormányon vannak.
Én meg csendben hányok. És nem hinném, hogy ezzel szálegyedül lennék ebben az országban.
Úgy látszik Dennis Rodman fénysebességgel közelít a valóság-show-s hulladékcelebek világába, legalábbis erre enged minket következtetni az a hír, miszerint egy cég 60 dollárért segít nekünk, hogy együtt nézhessünk kosármeccset a volt lepattanókirállyal. A megfelelő összeg…..
bread 2012.11.22 14:07:11
Nem hittem volna, hogy valaha rosszul leszek attól, amit egy kosaras blogon olvasok, de most mégis ez történt. Gőzöm nincs, mit csinál mostanság Rodman, de kosarasnak nagy volt, az biztos. Lehet, hogy iszik, és ha kedve van csajnak öltözik, mindkettő az ő dolga.

De hogy Ti mi a szöszre alapoztok, amikor róla írtok, arról fingom nincs.

"A jelmezverseny és az italozás pontosan az a fajta program, aminek a végén Dennis Rodman általában totál részegen női ruhába öltözve motorozik."

A jelmezverseny és az "italozás" szabatos megfogalmazása angolul ez volt (mert bár véleményhez hírforrást megadni luxus, csak sikerült megtalálni):
"Dress Like Dennis" Fan Costume Contest with Prizes

Szóval nem Dennis öltözik be bárminek/bárkinek, hanem a rajongók próbálhatnak meg rá hasonlítani.
Italozásról egy hang nem esik, ezt már Ti költöttétek hozzá, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy két italjegyet kaphat, aki belépőt vesz. (Ami persze nyilván nem azt jelenti, hogy DR mindet begyűjti, hogy egészen Pestig hányhasson sugárba, egyenesen bele a sapitokba).

Vagy ez úgy működik, hogy egyszer berúgunk = mindig berúgunk? Egyszer buliból csajnak öltözünk = mindig csajnak öltözünk? Nem akarlak Titeket olyan nehezen megfogató dolgokkal traktálni, mint egy ember aktuális hangulata, a közönség reakciói, sajtó/PR-elvárások, a helyszínnek megfelelő viselkedés stb.
Gondolom, Ti is látjátok, amikor Obama kockára szívva járkál szanaszét a világban, mert kurvára nem tud disztingválni, és hát ugye volt időszak, amikor spanglizott. Azt is látjátok napról napra, amint miniszterelnökünk szélsőséges liberálisként osztja a katolikus egyházat, ahogyan tette régen.

Örülök, hogy Nektek még soha egy korty nem gurult le a torkotokon, miközben kifogásolhatatlan a nemi irányultságotok, és egyáltalán: lelketekben olyan tiszták vagytok alig leplezett felháborodásotokkal, mintha egy Blikk-újságírót olvasnék - az elegánsan ironikus stílus legalábbis már stimmel.

Összefoglalva a bejegyzést:
- első mondat: egy kurva szarul megírt felütés, feltételezésekkel dúsítva;
- második mondat: egy rosszul kivonatolt program innen:
www.livingsocial.com/events/533462-dennis-rodman-viewing-party-experience
- harmadik mondat: bornírt következtetések, hibás feltételezések alapján;
- negyedik mondat: "ki-a-fasza-gyerek-aki-fikkantja-rodmant"... mentális magömlés a harmadik mondatra alapozva (kicsit korai elmenetel, de majd megtanuljátok visszatartani).

"Az igazi sport mindenek felett"... Ja. Persze.
bread 2012.11.23 22:27:37
@Oktató Oktató: igazából én voltam (alul van a kommentelő nickje). és köszi! :)
Tavaly júniusban Matolcsy benyújtotta a törvényjavaslatot, ami szerint három lépésben (2011-ben, majd 2012. január 1-től, és július 1-től) emelkedne a cigaretta, szivar, szivarka és a fogyasztási dohány jövedéki adója. Egy hónap múlva sztornózták az ötletet, és az idei adó…..
bread 2012.10.04 17:44:47
@zsolti_: Amerikában betiltották az alkoholt. Mi lett a következménye? Megerősödött a maffia.
Tiltott a drog. Ki tartja a kezében a terjesztést? Az alvilág.
A tiltással csak őket erősíted.

Függőkről beszélünk, akik így vagy úgy be fogják szerezni a cigijüket; ha kriminalizálod a fogyasztót és/vagy a terjesztőt, annyit érsz el, hogy nagyon sok pénzért dolgoztatod a rendőrséget, a bíróságokat és a büntetésvégrehajtást, valamint meghurcolsz pár(millió) embert, aki szenvedélybeteg.

Lécci, ezeket is gondold át; nem bántani akarlak, csak egy másik aspektusra is felhívom a figyelmedet.
A rengeteg orosz és ázsiai autós videó után örömmel konstatáltam, hogy a Közel-Kelet is tud nagyot dobni, legalábbis időnként. Ez a videó Izraelben készült, ami -lássuk be- nem a legjobb hely arra, hogy az autóból kipattanva keménykedjünk. Pláne nem egy darab csővel, mert a…..
bread 2012.08.23 12:01:36
@fülesboci: 49-ben? Elfoglalták Palesztinát? Ezt a hülyeséget hol olvastad? :D
bread 2012.08.23 14:43:04
@fülesboci: Sajnos nem tudok olvasni; de te nyilván forrás feltüntetésével elmeséled, hogy 1949-ben mit foglalt el Palesztina néven Izrael. :)))
És csak előre jelzem, hogy a toporodottagyuantiszemitavagyokakinekmegegykozlekedesivitarolisazjuteszebehogyszeretettnemzetunkettiporjakpalesztinamegszallasaval.com NEM forrás. ;)
Most képzeljük el ennek analógiájára, hogy azt halljuk, hogy a KE most éppen a londoni olimpiára (nem, nem paralimpiára) készül vívásból, nem ér rá fogadni a brit nagykövetet! *** Tegnap Schmitt Pál a riportjában nagyon sokmindent mondott, amin szénné röhögték…..
bread 2012.04.01 01:04:40
@Brendel Mátyás: 2011. évi CCIV. tv. 16. § (1) A képzési program része a doktori képzés, amely a mesterfokozat megszerzését követő képzésben a doktori fokozat megszerzésére készít fel. Doktori képzésben legalább száznyolcvan kreditet kell szerezni. A képzési idő hat félév. A doktori képzés egységes, harminchat hónapos képzési időből áll, amely felosztható beszámoltatási szakaszokra.

Ők maguk módosították... szóval 3 kerek év. :)
Timelord Feministák Budapesten 2012.03.01 11:36:00
Száz évvel ezelőtt, 1913-ban rendezték meg Budapesten a feministák nemzetközi kongresszusát. A részletes program az mtdaportal.extra.hu/NET/1913/1913_05.pdf  alatt  elolvasható. Most következzenek a kongresszusról készített…..
bread 2012.03.02 12:02:37
@Kompli: kattints a linkre... :)
Megjött. Itt van. Nem is olyan rég bemutatták Budapest új turisztikai arculatát, mely a budapestinfo.hu-t is működtető, nagyon hangzatos Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. (még valamit beletehettek volna) megbízásából készült. Az arculat megalkotása így…..
A drogtörvény módosításának múlt héten nyilvánosságra került tervezete alapján újabb ideológiai iszapbirkózásba keveredhet, és ismét szembe mehet a világgal a kormány. Miközben ma már szakmai közhely, hogy büntetőtörvényekkel a kábítószer-fogyasztást nem lehet…..
bread 2012.02.17 11:44:18
@Jim Raynor: másrészről igenis kapjon büntetést az a 18 éves gyíkarc, aki sörrel kínálgatja a 17 éves barátnőjét.....

Ezzel is egyet kell, hogy érts...
bread 2012.02.17 11:47:14
@Nothingspecial: igen, a tapasztalatok szerint nekik van igazuk. És nem azért mert többen vannak, hanem azért, mert a tapasztalataikból képesek voltak következtetéseket levonni.

Ha nem zsigerből kommentelnél, hanem végigolvasnád a posztot, ez számodra is kiderülne. :)
bread 2012.02.17 12:35:29
@lord_soth: Egyrészt a stílus maga az ember. Úgyhogy kérlek, otthon, anyukádnak mondd, hogy kuss...
Másrészt éppen arról folyik a vita, hogy szigorítani vagy enyhíteni érdemesebb-e a szabályozást.
Harmadrészt, kérlek, támogasd a sáriát, aminek alapján egy pohár sörért megkövezésre ítélhetnek. Bár nyilván ez a Te jogérzékeddel teljes összhangban van. Ahogy annak idején rabszolga is örömmel lettél volna, sőt a gyerekeidet is eladtad volna, ha netán szabadnak születtél volna, mert jog szerint lehetséges volt.
Tudod, jogszabály nem egyenlő morál.

Persze, van egy olyan érzésem, hogy tök feleslegesen magyarázok Neked, de hátha...
Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át. Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak. Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák…..
bread 2011.12.12 20:41:47
@Blogger Géza: Montesquieu neve és a hatalmi ágak szétválasztása nem mond semmit, igaz? Azzal nem is lenne probléma, hogy Neked nem. A baj viszont az, hogy Orbánéknak igen.
És ha ezt 15-20 évvel ezelőtt Antallék vagy Hornék lépték volna meg, maga Viktor tépte volna le a fejüket verbálisan -- teljes joggal.
Leköpheti a diplomáját az a jogász, aki ebben a kutyakomédiában részt vesz... és ha jól emlékszem, Viktor ráadásul Bibós volt... :(
bread 2011.12.12 20:58:15
@Blogger Géza: és mivel két hatalmi ág összefonódik, nyomassuk hozzá a harmadikat is. Kiváló gondolatmenet -- egy rákosistától; egy demokratától viszont elfogadhatatlan.

A többezer év pedig - gondolom - Arisztotelésztől számolódik, aki a hatalmi ágakról először írt.
bread 2011.12.12 21:09:16
@Hörömpő Töhötöm: ez egyrészt féligazság (lásd önkormányzatok), másrészt - csak mert szeretem magam ismételni - kopipésztelem:
"és mivel két hatalmi ág összefonódik, nyomassuk hozzá a harmadikat is. Kiváló gondolatmenet -- egy rákosistától; egy demokratától viszont elfogadhatatlan."
Mert nálam egyértelmű a kínálat. Kötött menüből dolgozok: Egy, másfél és két óra masszázs közül választhatsz. Krémmel, vagy olajjal, esetleg csúszkával. Alsóneműben leszek, de a felső levetését kérheted.  A végén kézi levezetést, vagy francia kényeztetést…..
bread 2011.10.07 23:08:23
@csillámpóni: a kurva/nem kurva kérdéskört kihagynám, viszont szerényen jelezném, hogy - ha már nyelvtannáciskodsz - nem ártana ismerni is édes anyanyelvünk szabályait.

Az első mondatod kijelentő, aminek a végére - és úgy emlékszem ez alsós tananyag - nem ippeg pontot biggyesztünk. Az utolsó mondatodból hiányzik egy szó. A "magyartalan és gyerekszobahiányról árulkodó" mondatrész felsorolás, így feleslegesen raktál oda vesszőt.

Végezetül: egyrészt elnézést az offért, másrészt nem hiszek abban, hogy létezik jó és rossz magyar beszéd, de ha valaki az akadémiai magyart akarja másokra rákényszeríteni, az lesz szíves előtte megtanulni (ha pedig tudja, akkor használni), még mielőtt eszelős önbizalommal leoltja a Zembereket... vagy legalább adja egy masszőz szájába!

Gyerekszobahiány, eh? :(
Ezerszer feltett kérdés divatblogokon, de mi még nem kérdeztünk rá egyszer sem. Itt az ideje, mert egy nagyon szép divatanyag készült a színésznővel a szeptemberi Amica magazinban. Ezeken a képeken Megan kifinomult, csodálatos a sminkje és a styling is passzol hozzá. Amikor azonban…..
"Semmi sem örök, csak az ideiglenes megoldás" Cikksorozat a Moszkva térről Az előző részekben áttekintettük a tér történetét a második világháborúig és utána, majd bemutattunk egy 1984-85-ös pályázatot. Most pedig az elvetélt felújítási kísérletekkel…..
bread 2011.07.09 14:56:14
@neutrontranszmitter: Ad 1. Moszkva = Sztálin. Ebből adódik, hogy Budapest=Szálasi és/vagy Rákosi. Te olyan okos vagy, mint egy pohár kakaó.

Ad 2. Mészérlás téma: a Szovjetunió üzent hadat nekünk, vagy mi nekik? A mieink vajon grállovagként viselkedtek?

Tudom, gondolkodni nehéz, de próbáld meg; egyáltalán nem fáj.
bread 2011.07.09 15:00:45
@Anselmo: Londonban azért van Moscow Rd vagy Párizsban rue de Moscou, mert megszállták őket?

És ki az a "mi"? Te vagy Budapest összalkossága? Kicsit nagy a szerep... nem nyomaszt?
OurFashion Woodoo varázslat 2011.04.23 08:26:00
Samantha McEwen, egy skót divatiskolában végzős hallgató, a lent látható színes, és etnikus mintákban gazdag kollekciója pedig kiváló bizonyíték arra, hogy milyen ígéretes tehetséggel van dolgunk. A bő, uniszex ruhákat, kezeslábasokat, ingeket és köpenyeket a wodoo szokások…..
Értem én, nehéz lehet a labdarúgást nem követő műsorvezetőnek, amikor valami spanyol focihírt kell kommentálnia, hiszen a Fókuszba csak akkor kerülnek be az ilyenek, ha kétfejű birkát fogad örökbe az egyik futballista, esetleg valami modellnőt dug halálra a Sóhajok hídján,…..
 „Tarlós István főpolgármester szerint a névváltást a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kezdeményezte, hiszen gróf Széchenyi István több jelentős műve, az Akadémia épülete és a Lánchíd is itt található, illetve itt áll a szobra is. Rogán Antal, az V. kerület…..
bread 2011.04.12 10:43:44
@radnaughty: Kossuth Road, Corinth, MS, United States; Kossuth Street, Lafayette, IN, United States; Kossuth Street, Norwalk, CT, United States; Kossuth Street, Rochester, PA, United States; Kossuth Avenue, New York, NY, United States; Kossuth Street, Newark, NJ, United States; Kossuth County, Iowa, United States; Baltimore South Kossuth Street, MD, United States; Baltimore North Kossuth Street, MD, United States
 Magyarország új alkotmánya feltehetően nem lesz világnézetileg semleges. Sokan nem értik, mi ezzel a baj, nekik szól a poszt.A világnézet mindig hiten alapul, a más világnézetű emberek (részben) másban hisznek, erre a hitre alapul az értékrendjük. Lehet, hogy létezik persze…..
bread 2011.04.01 12:47:13
@Bajnai Gordon (gordonka): az, hogy frazeológiádban egy náci pöcs vagy, az egy dolog.
a másik, hogy gondolkodni sem tudsz.
10 millióból hányan akarunk adót fizetni? ha a többség döntene, lennének adók? nem. széthullana az állam? igen. és ez a többségnek lenne köszönhető.
bread 2011.04.01 13:25:12
@sztd: így maximum a butaságod bosszant fel. az állam tudniillik világnézetileg semleges. ez pedig nem ugyanaz, mint az ateista.
mondd, hogy április elseje van, és a különbséget te magad is tudtad, amikor leírtad, különben el fogok keseredni, hogy agyonvágtad az utolsó bekezdéssel az egész mondanivalódat... :)
no emisszió Budai és a bioetanol 2011.03.23 14:11:56
Mi tagadás, elég meglepő hangvételű levelekben reagált Budai Gyula nevében egy titulusát tekintve politikai főtanácsadó hölgy azokban az utóbbi hetekben a blogunkhoz eljuttatott levélváltásokban, ahol kedves olvasóim közül néhányan - vérmérséklettől függően -…..
"a fővárosi törvény módosításának egyik változata szerint felszámolnák a Fővárosi Önkormányzatot és a feladatokat részben a kormányhivatalhoz, részben a kerületekhez rendelnék" - ez derül ki Tarlós István Népszabónak adott interjújából. Nem örül neki, mit…..
bread 2011.03.18 13:55:04
@schdl: nehogy kettőt kattints (1. link a posztban, 2. link a linkelt cikkben)...
de segítek: "A másik elképzelés ennek éppen az ellenkezője: a kerületi önkormányzatokat szüntetnék meg."
Ha minden jól alakul, érdekes alkotmányunk lesz! Nem, most nem a tervezet központozási hibáiról beszélnék - van benne eltévedt vessző bőven -, hanem arról, hogy lesz benne például konkrétan még egy igazi kotta is. Sőt, ha jól értem, talán még pallosjog is, és olykor…..
bread 2011.03.10 11:44:44
@BrianZ: az eredeti verzió viszont "Isten áld meg a' Magyart", aposztróffal és nagy betűvel. Az "Isten áld meg a magyart" viszont sem a régi, sem a mai magyar helyesírásnak nem felel meg.