Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(not_just_my)_one_and_only_rule

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Knight Száznyolcvan 2011.05.20 22:40:00
Nem elég, hogy nyakig el van adósodva a devizahiteles, vegyen fel még hosszú távú hitelt az árfolyamkülönbségre is... Ez aztán a logikus!Előre is elnézést szeretnék kérni a Nemzeti Együttműködés Rendszerétől, de már megint a gondolatbűn csapdájába estem. Valamiért azt…..
Kounotori (Kónotori), vagyis fehér gólya a neve a japánok HTV teherűrhajójának, ami nemsokára útnak indul az űrállomáshoz, a tervek szerint január 20-án. A feladata, ahogy elődjének is, a japán Kibo kutatómodul ellátása lesz - bár voltak régebben pletykák arról, hogy a NASA…..
(not_just_my)_one_and_only_rule 2011.01.08 23:36:06
Zseniális videó következik arról, ahogy az új Call of Duty játék, a Black Ops újraértelmezei a casual gaming fogalmát. Az fps első, kubai pályája látható „hardened”, azaz nehezített fokozaton játszva. A játékos gyakorlatilag lövés nélkül tolja végig a pályát,…..
Kezdődött az egész a Metallicával: a príma zenét játszó, de a médiát és a digitális izéket nem túl szerencsésen kezelő együttes 2007-ben beperelte az Activisiont mondván, jogellenesen használták fel a számaikat a Guitar Herókhoz. Aztán a The Romatics is perre ment, amiért a…..
Nem gondoltam volna, hogy ebből tényleg vita fog kialakulni, de sokan a mai napig úgy gondolják, hogy az Air egy netbook. Mintha ez eldöntendő kérdés lenne, mintha egyéni preferenciákon, és nem viszonylag jól körülhatárolható (bár némiképp rugalmas) definíciókon múlna, hogy…..
Subba Commando: A musical változat 2010.11.03 21:22:24
(not_just_my)_one_and_only_rule 2010.11.03 22:12:21
  Többen érdeklődtetek, hogy mikor kezdik már az X-Men: First Class film forgatását, ha még a szereplőválogatást sem fejezték be. Nos, még ebben a hónapban belevágnak a munkába, a bemutató pedig 2011. június 3-ára van kitűzve. Nem csoda, hogy tele van a sajtó az újabb és…..
Subba Teljes átadással 2010.06.11 14:30:40
(not_just_my)_one_and_only_rule 2010.06.11 19:28:13
@Kix: ez, vagy "Teljes odaaással"...?

De amúgy nagyon jó.
Tegnap derült ki, hogy a következő Drágán add az életed rész Die Hard 24/7-re címre fog hallgatni. Eddig még oké, ám ma jött a hír, miszerint a stúdió azon gondolkodik, hogy összeereszti a filmtörténelem két elpusztíthatatlan, legeltökéltebb és legkitartóbb zsaruját, John…..
Rabyn a gyerekkori nyelvoktatás problémáját illetve értelmét, hasznosságát boncolgatja nekünk küldött levelében. Üdv! Mivel régen volt már post, gondoltam feldobok egy témát, ez pedig a nyelvtanítás lenne.  A lakótársam azt tanulja, hogyan kell 3-7 éveseket angol…..
Izrael hadserege nemzetközi vizeken megtámadta és meggyilkolta a Szabad Gázát Mozgalom (Free Gaza Movement) jogvédő szervezet által indított hajóflotta 16 utasát. A flotta segélyszállítmányokat akart a Gázai Övezetbe juttatni, mindezt a 2007 óta tartó izraeli blokád ellenére. Az…..
Emlékeztek a Mátrix 2-ből, amikor Neo pedofil pap csuhában aprítja a sok Smith ügynököt. Az indiaiaknak ez se volt szent! Kicsit más a sztori , de a lényeg nem változott. A Balázs Pali csávó megállíthatatlan! Köszi a linket Almáspitének!..
IDDQD A legnagyobb játékvilágok 2010.05.09 15:30:00
A Diggen találtuk ezt a csodás képet (kattintásra megnő), ami összehasonlítja hét játék virtuális világának méretét (meg még néhány nagyobbat felsorol). A területek négyzetmérföldben vannak megadva, ezeket még meg kell szorozni 2,59-cel, hogy megkapjuk a négyzetkilométert.…..
A kérdés felvetése mindenképpen jogos, de a téma könnyebb bemutatása érdekében azzal az egyszerűsítéssel élünk, hogy a száraz kategórián kívül minden kategóriát, tehát a félszárazat, félédeset is édesnek tekintjük. Tehetjük ezt azért is, mert Nyugat-Európában…..
(not_just_my)_one_and_only_rule 2010.05.05 15:23:31
@Vad.Korte: Ez most valami magyarázat akart lenni? Mert akkor nem értem. (Ha nem az volt, akkor gondolom valami minősítés akart lenni mindenféle indoklás nélkül...)
(not_just_my)_one_and_only_rule 2010.05.05 15:43:27
@sokadszorra: Azzal teljesen egyetértek, hogy ne lehessen valamiként árulni egy terméket, ami nem is az. (Pl. ne lehessen Tiramisuként árulni a növényi eredetű habbal kent piskótatésztát.)

Kérdés, hogy a bor tényleg olyan, hogy nem lehet benne külső forrásból származó cukor? Ha az általánosan elfogadott borkészítés során szigorúan tilos cukrozni, akkor egyetértek, ne cukrozzák a bort. De ha nem, akkor hadd csinálják. (Egyébként én pl. nem tudom, hogy melyik eset áll fenn.)

De most jön a lényeg! Erre mindenki azt mond, amit akar, de úgy hányan tudják pontosan, mit lehet és mit nem borkészítés során - azok közül, akik szerint gáz a bort cukrozni?

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbbjüknek fogalma sincs. És ez nem is baj. Az átlagember nem pincemester, hanem fogyasztó. Ha nem ízlik neki a (cukrozott) édes bor, akkor ne igya. De miért gondolja mégis, hogy van alapja annak, hogy megmondja, hogyan készül az "igazi" bor? Ezt nevezem én borsznobságnak, és teljesen megfelel a fent említett definíciónak is.
(not_just_my)_one_and_only_rule 2010.05.06 11:00:06
@nick:: A piros almát meg nevezzük "palmának", a zöldet meg "zalmának". Az olyan ébresztőórát meg, aminek római számos a számlapja, mondjuk rórának.

Ja, jók a nevek, a kérdés, hogy mennyire praktikus külön nevet adni két dolognak.

De most tényleg, az eljárás során lehet cukrozni a bort vagy nem? Ha meg igen, akkor miért is gáz? Mert akkor a nómenklatúrás érvelés teljesen érvényét veszti.
Ellenőrző Megoldás-e a tandíj? 2010.04.08 08:00:00
Utolsó részét olvashatjuk a tegnap-tegnapelőtti posztnak. Fő témája a tandíj bevezetésének szükségessége, véleménye szerint önmagában a tandíj nem lenne megoldás, hiszen a mai fizetős szakokon sem magasabb a színvonal az államilag finanszírozottnál. A fizetős…..
Michael Bay régen nem írt már a honlapjára, de nemrég feldobott rá néhány sort és megosztotta a Transformers rajongóival, hogy kik fognak szerepelni a franchise harmadik részében. „Hali, sok idő eltelt azóta, mióta nem írtam,  kicsit elfoglalt voltam. A Transformers 3…..
IDDQD A Ubisoft benézte 2010.03.08 16:10:00
Nem hiszem, hogy sokan egyetértenek majd velem abban, hogy igenis szükség van olyan eszközökre, amik megakadályozzák a játékszoftverek illegális másolását, terjesztését, magyarán lopását. Ne is menjünk bele hát a szokásos vonalon lefutható, parttalan szó-dzsiudzsicuba, hanem…..
(not_just_my)_one_and_only_rule 2010.03.08 19:35:13
@Chapell: ez az érv digitális terméknél nem működik. a kenyér előállítási költsége lineárisan nő a mennyiséggel, egy számítógépes játék esetén ez bőven nincs így
(not_just_my)_one_and_only_rule 2010.03.08 19:53:32
@SztupY: ezt nem értem. a kulccsal való kódolás ebben az esetben nem sokat ér, mert ha másnak nem, a játéknak tudni kell dekódolni. az meg az én gépemen fut. két gép közötti kommunikáció titkosítása mit sem ér, ha fizikailag hozzáférsz az egyikhez. itt pontosan erről van szó.

mint írták, már van crack. biztos voltam benne.

amúgy nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a DoS-attack szerű támadások kifejezett célja pont egy ilyen kamuszerver megírásának kitapasztalása volt, nem pedig az Ubi szivatása
(not_just_my)_one_and_only_rule 2010.03.08 20:36:08
@Chapell: mozijegy? nem teljesen jó, mert a költségek ott is közel lineárisan nőnek a vetítések számával. merthogy azt a költséget is meg kell fizetni: nem csak a film készítőit kell eltartani a nézőknek, hanem a mozit is.

ha nézzük viszont a már sokkal hasonlatosabb zenei- illetve film DVD-ket - nicsak, hát nem ismerős a helyzet?

mellesleg a mozi egy jó példa arra, hogy van olyan szolgáltatás, amit nem tart túl drágának az ember, míg mást igen. (mozijegy vs. játékszoftver)

hogy ez pl. furcsa szerinted (egy játék kb 4-5 mozi ára), az a szomorú tényen mit sem változtat