Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darwin

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A programozó magányossága 2007.12.03 06:30:00
Történelmi szombat hajnala ez a hétfő. Jön, jön, jön! Navracsics Tibor presents: Program of the Fidesz. December 8-tól a mozikban. Az elmúlt másfél évben a Fidesz háza tájáról a legmókásabb magyarázkodások keltek szárnyra arról, hogy miért is nincs nekik programjuk. Azt egy…..
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
Darwin 2007.06.12 11:41:07
Kezdeném ott, hogy mélyen egyetértek, elegem van már abból, hogy megkérdőjelezik a magyarságom, ha nem pont úgy gondolkodom, mint ők.
Itt a kommentek között nagyon jól kijött, hogy mennyire másban hiszünk. Úgy általában magyarok. Máshonnan vezetjük le az életünk kérdéseire adott válaszokat. Én valszeg liberális vagyok, mert igyekszem elfogadni a különböző véleményeket, amíg azok nem ütköznek számomra alapvető értékekbe. (Pl. nem akarnak embereket bántani és igen, a számomra fontos magyarságom megkérdőjelezése is az.) De emellett számomra nagyon fontos, hogy magyar vagyok, büszke is vagyok rá, akkor is, ha tudom, hogy nem egy racionális érzelem. De talán ezért is érzelem és nem következtetés.
Persze nem árt tartani egy bizonyos szintet, számomra már az is "furcsa" volt, hogy a kabaréban elkezdték Árpi bácsit parodizálni. Szerintem a köztársaságunk elnökének efölött a szint fölött kell(ene) állnia. Az olyan nemzeti jelképekről nem is beszélve, mint a Szent Korona.
A vallással (vagy inkább egyházzal) szemben W-hez hasonlóan szkeptikus vagyok, számomra egyáltalán nem függ össze a magyarságom és a hitem bármilyen istenben. A kettő összevonása számomra olyasmi, mint az "Aki magyar velünk tart!" felkiáltások békeidőben.
A népszavazáson kénytelen voltam igennel szavazni, azért, mert egyébként nem tudtam volna a tükörbe nézni. De abba a helyzetbe szemét módon belekényszerítettek. Igazándiból kibaszás volt a magyarok nagy részével, akik szeretik azokat is, akik kívül rekedtek a határokon, de közben próbálnak gondolkodni. Az a szavazás akkor sem oldotta volna meg a külhoni magyarok problémáit, ha 100% igennel szavaz, de biztosította volna OV-ék hatalmát jópár évre.
(És nem mellesleg szerintem sokan gondolkodnak hozzám hasonlóan.)

Véleményem szerint az a magyar, aki annak érzi (vallja) magát.

Politikusokról:
Bármily meglepő a Gyurcsány is az országért dolgozik, próbálja helyre tenni, amit elkúrtak. Az igazi bibi, hogy ő is azt hiszi, mint Orbán, hogy csakis ő és csak ő tudja a helyes válaszokat, így csakis az lehet a jó, ha ő irányít. Ezért mindketten belebolondultak a hatalomba. Pedig politikusként az lenne a dolguk, hogy szót értsenek a másik oldallal is, hiszen az Egy Ország másik fele azokra szavazott...
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..