Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orbispictus

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ( Egy újabb "adalék" a, "a Művésznő"-nek )         - Valamikor villamos járt a Rákóczi úton, és semmi baj nem volt vele. Elzörgött sárgán csilingelve a Keleti pályaudvarig - ott megfordult és visszafele még a hídon is át…..
                     Kezdhetnék már végre.Rajtam nem múlik semmi. A gerendákat rendesen kiékeltem, a főnök is rendben találta, megveregette a vállam. Jól esett.Nem szeretem ezt a…..
orbispictus 2011.03.05 21:10:29
Kedves „Insz.”

Megrázó a történet, - a hideg futkosott a hátamon, miközben olvastam, - de nem kevésbé megrázó, - és nagyon elgondolkodtató, - az a lélekrajz, ahogy a gondolatain, a monológján keresztül bemutattad ezt az embert.
A közömbösségét, a teljes érzéketlenségét. A munka, - az munka, akármi is legyen az: - „Kezdhetnék már végre.
Rajtam nem múlik semmi. A gerendákat rendesen kiékeltem,…” -

Közömbös, érzéketlen, - és mégis, a lelke egy kis rejtett zugában, nagyon is érzékeny, sérülékeny, - fáj neki, hogy nem igen veszik emberszámba: …”de az út mellé már nem áll ki senki integetni.”
”A szekér is csak úgy magában zörgött, muzsika nélkül.
Pedig szokásban volt….”
Vagy: …”Bort is vittünk, hogy legyen mit kínálgatni útközben, de csak intettek.
Az asszonyok szerencsét kívántak Ilonnak, velem senki nem törődött…”

Vagy:
„Hiányzott a hegedűszó, az nagyon is hiányzott….”
(- Ebből, én úgy érzem, nagyon is vágyódik valami után, ami tiszta, ami felemelő…, - amiben megfürdethetné a lelkét…-)

Majd, az is megrázó, - amikor a közömbössége alól mégiscsak előbújik valamiféle emberség, amit nagyon mélyre rejtett, talán még önmaga elől is:
„Ebben a pocsék időben hajnaltájt, muszáj olyasmikre gondolnom amik elterelik kicsit a figyelmemet….”-

És aztán, megint a közöbössége, vagy a magára erőltetett fegyelmezettsége: -
„Sietni kell, még sötét van, senki nem láthatja.
Hogy hova kerül aztán a szállítmány, nem tudom, nem az én dolgom…”

Igencsak felkavaró, megrázó történet, - csodálatosan megrajzolt emberalakkal, lélekkel.
Szívből köszönöm!

Megyek vissza, - olvasni.
Üdv.: Márta
Inszeminator blogja Húsz éve... 2009.12.23 15:25:00
  Menjünk, vagy maraggyunk...( részlet )              - Már ennyi ideje lenne? Az, hogy ejrópában vagyunk mindketten, sőt annyi mindannyian, már már természetes. Nem köll dugdosni a kolbászt. Mér' nem köll…..
Írni kéne róla, de már késő van - majd holnap...Vagy mégis legalább egy kicsit...Rohanás Debrecenbe - tudtam, hogy meglepetés fog érni, de erre mégse számitottam...A kezek, a fény a mozdulatok festője. Csontváyt kevésbé érdekelték a kezek. A tengerparti sétalovaglás…..
            Nem ellencikknek szánom, inkább kiegészítésnek. Azt sem tudom, szerepel e amerikai egyetemek programján, mint Makarenkó, melyről ama nevezetes "szótár"? tett emlitést a minap. Ha szerepel, annál jobb.…..
     - Levelet kaptam, a fenti címmel, de azt hiszem tovább kell adnom, mert nem csupán nekem szól. Nem ismerem a forrását - vannak ilyen neten kóválygó írások, nem is kutatom honnan jönnek. Van ami érdekel, van amit azonnal törlök. Ha megírta, és szakértelem…..
orbispictus 2009.06.25 19:55:36
@Csutakaszürkeló:
Kedves Csutak, - gondolom, nem akarod közhírré tenni, mely vidéken lakozol, - azonban az újságokat elnézve, már falun is nagyon drágák az ingatlanok, - így, nagyon örülnék, ha megneveznél a környéketeken néhány falut, ahol érdemes lenne körülnézni.
Lányomat, - aki keramikus, - szeretném rábeszélni arra, hogy faluba költözzön.
Én, egy kicsi faluban nőttem fel, - és ma is őrzöm az ott megélt ezernyi szép emléket.
Egy kis közösség volt, - ahol mindenki mindenkit ismert, és mindenki mindenkinek köszönt.
Igaz, akkor és ott, az élet is, az emberek is mások voltak.
Üdv. Márta
Timur és csapata - az eredeti változat  A. A. Medvegyev: Timur és csapata - az eredeti  Érdekes irodalmi vita bontakozott ki a közelmúltban Oroszországban. I. E. Ajszejev komparatista azt állította az Izvesztyija hasábjain, hogy megtalálta azt a kéziratot, amelyről…..
Inszeminator blogja Dilemma 2008.06.04 16:55:00
           - Nemrég kommentet biggyesztettem egy “Kupleráj” cimű posthoz, melyben csupán érinthettem, de nem bonthattam ki a témát (igazságot..-hogy is kell eztet' mondani manapság…?) a maga teljességében. Viszont…..
Inszeminator blogja Esti dal. 2009.05.31 10:48:00
     -Történeteket meséltek a rádió énekkarának tagjai, mert a világot járván sok minden előfordult velük. Egy kisebb csoport ilyenkor fölkeresett egy egy nagyobb, híresebb katedrálist, templomot, ahol sétálgattak egy ideig a látogatókkal aztán úgymond…..
orbispictus 2009.06.12 15:40:44