Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matyej..

20 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véleményvezér Matolcsy menni fog 2010.09.28 08:00:00
Korábban arra tippeltünk volna, a kormány kihúzza Matolcsyval úgy a tél végéig, amikor új Békesiként lecserélik az új Bokrosra. Most viszont meglepődnénk, ha az ünnepekkor még a kormányban lenne. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) A múlt héten az egykulcsos adó körüli…..
matyej.. 2010.09.28 14:04:46
@mojszipupi:
fideszéknél általában nem így keresik a minisztereket.
(de ebben az országban ez másoknál is haveri alapon működik)
Nyilván unalmas, hogy én mindig mindenről az ellenkezőjét mondom, de itt van néhány megfontolandó szempont a Gázába tartó segélyflotilla esetéről. Ezek szerint nem teljesen egyértelmű Izrael bűnössége.  1a. Hogy a rajtaütés nemzetközi vizeken történt, abból a…..
matyej.. 2010.06.01 18:14:33
@Szarazinda: ha a hamasz terroristákat állítod szembe izrael állam katonáival, akkor te most ki pártján állsz, barátom?
egy katona arra van kiképezve, hogy a lehető legnagyobb kár nélkül oldja meg a helyzetet. ha telenyomatták volna füstgránáttal a hajót, akkor az egy megoldás lehet. ez az akció (egyesével leküldeni az embereket, tudva, hogy az elsők abszolút szar helyzetben lesznek) viszont pont csak arra volt jó, hogy az izraeli katonák olyan helyzetbe kerüljenek, amikor meg kell húzni a ravaszt.
ez nem összeesküvés elmélet, szerintem ha vér nélkül szeretnéd megoldani a helyzetet, te sem így csinálnád.
  A március 15-i ünnepen a nagyobb balhék (előrejelzésünktől eltérően) szerencsére elmaradtak, de azért a Jobbik - elsősorban leselejtezett komcsi katonatisztekből álló - lumpenfrakciójának egyik szép alakítását sikerült elkapnunk Naményi kollegával. A radikális párt…..
matyej.. 2010.03.18 21:07:15
Subba Van még olyan, hogy MDF? 2010.02.22 12:00:00
Persze, hogy van, hogy ne lenne, mindent el is követnek, hogy übereljék azt a poént, hogy az SZDSZ-szel léptek választási szövetségre. Hát milyen emberek ezek már könyörgöm? Biztosan nagyon aranyosak civilként (nem), de jelöltként maximum a Sas Kabaréban állnák meg a helyüket.…..
matyej.. 2010.02.22 14:34:56
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
Ha hihetünk a híreknek, egy kivétellel már minden nevet ismerünk az MDF-SZDSZ budapesti egyéni indulói közül. Vidéken rosszabb a helyzet: a Békés megyei pártelnök büszkélkedett azzal, hogy a hét választókerületből négyben már meg is találták a jelölteket… Ahhoz…..
matyej.. 2010.02.04 11:41:32
@Viktus: kolléga, minek ez a suttyó hangnem? értem, hogy miről van szó, csak szerintem egy erkölcsileg szilárd közszereplő próbáljon meg tenni a néphülyítés ellen, nem pedig egyetérteni vele.

annak a nemtetszésemnek adtam hangot, hogy török úr úgy nyilatkozott a néphülyítő programtalanságról, mint amiben nincsen semmi kevetnivaló.
matyej.. 2010.02.04 16:33:52
@radala: itt most nem is a fideszről van szó, hogy van-e programja, vagy nincs. de egy felelősségteljes elemzőnek semmiképpen sem lenne szabad arra az álláspontra helyezkednie, hogy egy a maszatolásból kilógó politikus kirakása helyes dolog.

ez olyan dolog, mint a hazugság, ugye elég sokat beszéltek mostanság erről: a politikusok hazudnak. ez náluk axióma. szerintem jó esetben a választó tudja, hogy csúsztatások tömkelegével van dolga, amikor a politikusok beszélnek, de ha deklarálod, hogy a politikában megengedett a hazugság, akkor majd tovább lépnek ezen.

annyit akartam mondani, hogy a morálisan nulla viselkedésre mindig ki kell mondani, hogy ez morálisan nulla viselkedés, és bűn, ha a negatív dolgokat egy idő után elfogadja az ember.

és még egyszer: ez most nem egy balról jövő fidesz kritika, hanem egy általános kritikai a mai magyar közélettel szemben.
matyej.. 2010.02.04 21:59:26
@Balt: igazad is lenne, ha királyt választanánk, és ha a többség megszavazna egy személyt, akkor a többiek mennének a lecsóba. ugyanakkor tudtommal még lesz egy ellenzék is, és az sem légyfing, hogy milyen arányban lesznek benn a pártok a parlamentben.

és most megint hangsúlyozom: egy választó akár felfoghatja úgy, hogy királyválasztás történik. pláne egy fideszes a kétharmad közeli eredménnyel. de egy elemző azért szedje össze magát.
huszar.dzserek 15 2010.02.04 01:10:14
kanyec filma          ...........               ......              talán majd ki lesz töltve a hely..
Csak tippelni lehet, mi vezethette Juraj Jakubiskót, az amúgy kitűnő szlovák filmrendezőt arra, hogy filmre vigye a mi botrányos életű történelmi világsztárunk, Báthory Erzsébetnek élettörténetét... Talán, a négymilliárd forintnyi, térségünkben gigászinak számító…..
Reggelire napfény, rántotta, meg komolyzene. Ez utóbbi Seyfi jóvoltából, aki webbookja előtt ül (eszméletlen, hogy mit ki nem találnak. Már nem csak notebook, de webbook is van), kedélyesen szürcsölte a teáját, és közben a menetrendet böngészte. Pár napnyi meló után megkaptuk…..
"Mindent köszönünk! Az INEXesek." Valami hasonló papírt tűztek be az inexesek az iroda ajtó résébe. Fájdalmasan kongott a Svaty Juraj. Távozásuk a vénasszonyok nyarának végét jelezte. Izzadtunk együtt a Kálvária oldalában, s zúztuk együtt a panzió játéktermének…..
huszar.dzserek 11. Leszázalékolva 2009.09.29 20:30:00
Egy nap arra ébredtem, hogy talán kissé alulöltözve flangáltam az utóbbi napokban Selmec utcáit, mert nem voltam makk egészséges. Persze az nem létezik, hogy beteget jelentek, Tonda már pár napja nyomta az ágyat, és Seyfi is megkérte Martint, hagy kúrálja magát egész nap. Ilyen…..
matyej.. 2009.10.03 12:00:18
@Mustang úr a mohó: ó, megelégedtem volna egy bezzegazénidőmben szerű örök életigazság kinyilatkoztatással is
huszar.dzserek 12. Túra 2009.09.29 20:58:00
Hullafáradt állapotomban egy rövid munkálkodást követően kerestem egy ágyat, ahol kipihenhettem magam. Mikor felébredtem, Tonda jött velem szembe, s közölte: vár minket a munka. Túráznunk 'kell'. Martin ugyanis rendeletbe adta, hogy nem biztos abban, hogy ami a turista könyvben írva…..
huszar.dzserek 10. A hetes kápolna 2009.09.29 20:03:00
Elérkezett a nagy nap. Egy seregnyi ember hallgatta végig a misét az Alsó Templomnál, majd lassan elkezdtek hömlölyögni a Hetes kápolnához. Időközben feltűnt Magda Vášáryová is (aki többekközött a Sörgyári Capriccio-ban vált halhatatlanná), integetett, és mosolygott és…..
(török billentyüzet, alasan kerem kedves olvasoımat [?] ez egyszer nezzek/nezzetek el nekem a helytelen, s magyartalan betühasznalatot, de mınthogy ıdötlen ıdök ota nem ırtam, ugy velem, ha nıncs lo jo a szamar ıs. vagy valamı hasonlo. na lassuk)Martin mar a het elejen jelezte, hogy…..
Pivo, pivo, pivo.. Úgy vágytunk egy sörre, mint a lezuhant Exupéry papírra és tollra. De Martin, még nem tért vissza, s így kis társaságunk, mely nem hagyott volna hátra egyetlen embert sem a szomjúság kegyetlen magányában, csak várt, tétlne szomjan. Aztán Bill szólt, hogy a…..
huszar.dzserek 7. Könyvbemutató 2009.09.17 23:56:13
Némi fizikai munka, aztán zuhany, tiszta ing. Frissen és üdén átsétáltunk az Art Caféba. Martin szólt, hogy Jakubbal ketten fogjuk árulni a Kálváriáról szóló könyvet, s a beszédek után be is mutatott minket: Jakub z Česko a Maťáš aj dobrovolník z Maďarska. Lassan, de…..
 Eva időközben elment, de jött helyette két másik szlovák brigádmunkás. Lojzo, akivel a februári fészkontrollon már volt szerencsém találkozni, és Janka, aki Veronikához hasonlóan türelmesen javítgatta nyelvi baklövéseimet.Ugyanakkor érkezett egy rakat fiatal …..
huszar.dzserek 5. Kurzus 2009.09.12 19:30:00
Korán kelés, gyors kávé. Kezdődik a fejtágítás. Ha az ember megtervezi a lakóhelyét, környezetét, az életét, érdemes távlatokban gondolkodni. Tömören így tudnám összefoglalni a permaculture disegn lényegét; mi azonban három napon keresztül rágódtunk rajta. Nem mondom, hogy…..
huszar.dzserek 4. Permakultúra 2009.09.09 16:36:00
Mint kiderül, ebbe a nehezen kiejthető nevű faluba "permakultúra" előadásra jöttünk. Hogy ez mit jelent, akkor még lövésem sem volt. Először a faluháza mögött terpeszkedő hosszú pad mellett fogyasztottuk el az ebédet: paprikáskrumplit. A bemutatkozásnál a szlovák…..
Következő nap: ötkor kelés. Rövidtávion irány a buszmegálló, hosszútávon Brdárka. Meghívtak minket valamilyen előadásra. Bill elvisz minket kocsival, majd Tondával és Jakubbal Zólyomig (Zvolen) megyünk. Félkómás állapotban csak azt figyelem meg, hogy a helybeliek miként…..
huszar.dzserek 2. Munkában 2009.09.07 15:51:00
Reggelre kelve, ahogyan ez itt szokás, éppen csak arra volt időm, hogy készítsek egy bögre forró kávét, és egy korttyal leforrázzam a nyelvem, s már indultunk is ki a Kálvária dombra, a projekt színhelyére. A Kálvária egy rakat barokk kori templomból és kápolnából álló…..
huszar.dzserek 1. Megérkezés 2009.09.02 22:13:00
És íme, itt ülök a Bábel okozta zűrben, és egy szlovák billentyűzeten próbálom megtalálni az ű betűt. Harmadszorra sikerült.(Megjegyzem, ezután leírtam kb. öt mondatot, de aztán győzött felettük a 'delete'. Nem szeretném túlzottan naplósra venni ezt az írkálást. Maradjunk…..
huszar.dzserek új dizájn 2009.07.21 01:54:10
még nem vagyunk a végén, de most alaposan változott a lap külleme, s merem állítani: a javára. holnap még elvégzek pár simítást, és akkor talán már startra kész állapotba kerül a pödört bajszú brúsz...
stophopp 1000. hipipont! 2009.07.03 01:16:00
1000   Elértük a bűvös 1000. hippipontot, nem is akármilyen húzással, mikor épp aggódni kezdtünk 975nél, hogy a büvös millenáris határt nehogy már csak egy laza barátii helloszexszel vagy hányással érjük el, amikor is Doktor Karton kolléga egy jól átmulatott északfinn…..
matyej.. 2009.07.07 14:52:17
  Amióta Illés Zoltán kihullott a Parlamentből, nincs egy képviselő, akihez odamehetnénk, hogy te, figyelj már, mi lett a német import szemétbáláink ránk rohadó részével (erre Fodor sem válaszolt), hogy miért van jobb helyen az autógumi őrleményünk a (magyarok lakta)…..