Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thakcha l'Amala

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy tegnapi Tények-riportról ugrott be: hát tényleg, ezekkel a villogókkal mindig bajom volt. Egyszer így, egyszer úgy jeleznek, nem egyszer időjárástól függetlenül. Képzeljünk el szép, tiszta eget, kéket, ahogy azt képzelni kell, és most nézzünk a túloldalra: olyan…..
Thakcha l'Amala 2011.08.09 18:03:20
@loláb: Ez nagyon tetszik, hogy egyszerre kellene villogni...Milyen hálózatra tetszik gondolni? A 230~V-t azt ugye több szolgáltatótól és rengeteg települési szolgáltatási helyről kapja a viharjelző:) A vezérlést noha nyilván informatikai eszközök végzik, de nem klasszikus ethernet hálózaton történik, hanem egyéb csatornákon amelyek vészhelyzetben is működnek, jelen esetben rádiós úton. Azonban minden viharjező önálló egység. A Fertő-tavon és a Tisza-tavon forgólámpás jelzés van (ugyan olyan mint a Bódeni-tavon) azoktól mégnehezebb lenne elvárni, hogy egyforma szögben álljanak le és induljanak újra.
Megnyugodhat Svájcban sincsenek ilyen módon szinkronizálva, pedig ők aztán értenek az ilyesmihez.
Thakcha l'Amala 2011.08.09 18:15:40
@Frank99: Igaza van több részre kellene osztani a tavat viharjelzés szempontjából. Nem egyszer láttam Siófokról, hogy jön a vihar a Bakony felöl és ALsóörsnél elfordul Akarattya, Aliga irányában és ott tombol, Füreden és Zamárdiban ezalatt süt a nap ezerrel Siófokon is csak egy-két csepp eső és volt fordítva is persze.(ne is beszéljünk a Tihany Keszthely közti időjárás különbségekről)
Ahogy hallottam a meteorológia szeretné a többrészre osztást azonban ehhez kicsivel több emberre és pénzre volna szükség, a jelen helyzetben pedig örülhetünk ha az önnáló siófoki obszervatórium egyáltalán megmarad.
A több területre osztás felveti azt a kérdést is, hogy nem lesz-e túl bonyolult a rendszer, hol legyenek a határai. Vajon tudja-e egy rendőr értelmezni hogy Fenyvesen viharjelzés van ön pedig horgászgat (északi szél esetén:-) ) Vonyarcon...
A tokaji bor filozófiája Ma Szerencsen jogerősen épülhet egy szalmatüzelésű erőmű, ami a világörökséget veszélyeztető, környezetterhelő, társadalmilag nem indokolt, túlméretezett - mondta el a budapesti tiltakozáson Nagymajtényi Gábor tiltakozó. Ismeretlen tulajdonosok…..
IzingAntal Bakháza beach 2009.07.25 12:05:00
Szöveg és fotó:  Izing Máté, Szt. László Ált. Isk., 8. osztály Bakháza... ki hallott volna az alig 300 fős falucskáróll? Én már sokszor  mert anyukám ott született. Majdnem 400 km-re Budapestől, a magyar-horvát határon fekvő kis településre utaztam a múlt…..
IzingAntal A Rába összehoz 2009.07.12 19:59:00
Vas népének öregjei sem emlékeznek akkora áradásra, amit a mi Rábánk idén produkált. Az osztrák bőrgyár habját akkora víztömeg öblítette le egy időre, amekkorát itt 1965-ben láttak utoljára, de a mai vízállás is 35 centivel nagyobb a réginél. A kerekedelmi tévék…..
Thakcha l'Amala 2009.07.16 21:08:41
IzingAntal Egy kis BTC történelem 2009.06.10 00:58:00
A Bicskei TC megalakulása a gyerekeknek köszönhető Övéké volt a kezdőrúgás. Tán be kellene vezetni, hogy a Bicskei TC egyes focimeccsein mindig olyan gyerekek végezzék el a kezdőrúgást, akik ezt valahogyan kiérdeméltek. Pl. gólkirályok a legkisebbek között.  1912-ben…..