Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brekkancs01

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Te blokkolnád Lulut? 2009.09.01 12:00:00
Költői kérdés, természetesen. De nem azért, mert tudom a választ, csak egyszerűen nem akarok senkiben csalódni. Tudjuk, hogy van az a pont, amikor már elönti az örökítő anyag az ember agyát és bárkit, bárhol, bármikor - kár, hogy ezt általában megérzik a nők a randikon és…..
A majd' négyszáz lakosú Heves megyei kis faluról, Ivádról mindenki hallott már, hála a polgármester, Ivády Gábor egyedi ötleteinek. Mi legutóbb két hete vasárnap írtunk a településről az augusztus 15-re tervezett Batyus Galopp apropóján. Nagy örömünkre ahhoz a posthoz maga…..
Megy a marakodás az extraprofitért, amit az áramszolgáltatók összeszedtek. Én még most sem értem, ha létezik "extraprofit", akkor miért emelik az áram árát? Miért nem csökkentik?! Interjú az MVM elnökével: -És egyébként mire számít, hogyan alakul majd az áram…..
Brekkancs01 2009.07.16 13:24:32
@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
Ezeknél már ki volt kapcsolva a villany és a gázóra! Pontosan azért segíti őket az állam, és az ismerősöm, hogy visszakapcsolják náluk! Tehát, ha befizeti a 10 vagy 20 %-át, akkor a többit megkapja puszira! Nincs macera, és nincs bürokrácia! Ez a pofátlanság!
Ha én kihagynék egy számlát, akkor rögtön lekapcsolnák a villanyt, nem szaroznának velem. Ha egy dögevő csinálja mindezt, akkor segítik ezerrel, nehogy szegény kispurgyék áram nélkül maradjanak.
Kolléganőmnek elmeséltem ezt áprilisban, mivel nagyon nehéz helyzetben vannak a banki hitelek miatt, gondolta, hogy Ők is meglépik ezt a dolgot. Nem fizettek, mert arra számítottak, hogy nekik is lehet, majd ilyen kedvezmény, hogy 10% befizet, és a többi rendezi állambácsi! Kapaszkodj meg! Úgy elhajtották őket, mint a legyet! Csak az etnikumnak van ilyen lehetősége. Őslakosnak, azaz magyarnak KUSS! Szép kilátásaink vannak, mondhatom!
Brekkancs01 2009.07.16 13:31:47
@Őrnagy Őrnagy: Hogy lehet összehozni 200000,-Ft-os áramszámlát!?? Na, én már láttam ilyet! Az összes szomszéd egy helyről kapta télvíz idején az áramot, és mindenki rezsóval fűtött... :-) Összetartanak! :-(
Jó hírem van, jó hírem van! Esztergomban is világvárost építenek, nem csak Budapesten! Ungarische Disneyland lesz: Mesepark! Műanyag Üveghegy, égig érő fa acél&beton kombóból, Süsü-vár, és még egy csomó minden egy fél Margit-híd árából, közpénzen. Magyar monda,…..
Brekkancs01 2009.07.03 10:22:05
Ezt most kaptam. Megosztom veletek:
Németország leghosszabb hídját avatták fel 2007-ben, ami az észak-német Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományt köti össze az idegenforgalmáról nevezetes, Balti-tengeri Rügen-szigetével.
. A német híd 4200 méter, a Megyeri híd 1861 méter, a Margit híd pedig 660 méter hosszú.
. A német hidat két év alatt húzták fel, a Megyeri hidat szintén 2 év alatt építették meg, a Margit hidat pedig a tervek szerint 14 hónap alatt újítják fel.
. A német híd 125 millió euróba (33 milliárd forintba), a Megyeri híd 63milliárd forintba került, a Margit híd felújítása pedig 20 milliárd forintba fog kerülni.
. Magyarország legdrágább hídja, a Megyeri híd. Hossza 1861 méter (63milliárd), tehát méterenként 34 millió forintért épül.
. A Margit híd hossza: 607 méter. Ha a Megyeri híd 34 millió / méteres árával számolunk, akkor 18 ,2 milliárdba kerülne egy új Margit híd.
Tehát még akkor is spórolna az ország, ha felrobbantanák az egészet és újra építenék....


A németek 7,8 millió forintért építettek 1 méter hidat, a Megyeri hídnál ez 33,8 millió, vagyis négyszeres áron húzták fel. Nem 20%-kal drágábban, hanem 400%-kal drágábban. A Margit felújítása pedig 30 millióba fog kerülni méterenként.
Vagyis a németek 1/4 annyiért építettek egy vadonatúj hidat, mint amennyiért itthon építenek vagy felújítanak egyet ....

"...Az előterjesztő jelzi azt is, hogy az árak a Főmterv Zrt. 2007-es becslésére épülnek, és azok 30-50 százalékkal is növekedhetnek. Egyebek közt azért, mert a gazdasági válság miatt ugrásszerűen drágultak a banki finanszírozási költségek, emelkedik az áfa, az acél világpiaci ára és az infláció."
2007-ben a hengerelt acél 500EUR, tavaly ilyenkor 750EUR, most meg 375 EUR.