Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hundoc

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is. Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Hundoc 2012.06.21 21:58:43
Subba Szupercukiság: CicA 2012.04.11 10:05:00
Hundoc 2012.04.11 11:10:23
Emberi Tisztesség nemecsek 2011.02.03 14:07:00
Magyar vagyok, magánnyugdíjpénztári tag és az ország első emberének a „nép nevében” tett kinyilatkoztatása szerint másodrendű állampolgár. Az elmúlt időszakban többször kijelentette, hogy az „árulásommal kiírtam magam a nemzet…..
Öt ember őrizetbe vettek, az alaptalan hazugságokat azonnal cáfolták, a megemlékezésen gyülekező tizenöt újnácit pedig előállították. Úgy látszik, Pintér alatt valóban összekapta magát a rendőrség. (Fotó: vehir.hu) A West Balkánban történt tragédia kapcsán sokan…..
Az eredetileg 1 millióan a magyar sajtószabadságért elnevezésű Facebook-profilon, amely holnap este 6 órára tüntetést szervez a Kossuth tér elé a médiatörvény elítélésének hangot adni, feltűnt Verók István is, alább olvasható eszmecserénk arról, hogy az ősszel megbukott…..
Szájtépő Szellemi hátrány 2011.01.12 03:38:36
"Amit ma gazdasági válságnak neveznek, az valójában a világgazdaság eddigi rendjének bukása, az eddigi rossz gyakorlat árának megfizetése, amelyben a pénzügyi spekuláció értéke jóval megelőzte a tényleges teljesítmény, a munka értékét. A változás…..
Idézet, még Karácsony tájékáról:"Eszünk ágában sincs" - így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e változtatni a médiatörvényen, illetve a bírálatok után fontolgatják-e annak módosítását.Idézet, mostanából:Ha az Európai Unió…..
Szájtépő Führerstaat 2010.12.22 16:13:00
Führerstaat, azaz a "vezéri állam" titulist kapta Magyarország ma a Die Welt című német magazintól. Persze, ez nem valami nagy dolog, ami miatt sírva kéne korbácsolnunk magunkat, hisz a németek hajlamosak kissé paranoiásan reagálni a diktatórikus mozdulatokra, bár ezért…..
Hundoc 2010.12.23 17:11:53
@Mester Úr: Egyik sem. Hanem mint a MAGUS fantasy könyvekben, jó toroni obsorhoz (rabszolga) méltóan arccal a földre borulunk, szemünket sem vetjük az "uralkodóra és nemesi kasztjára". :D
Btw már nehezen tudom követni(mert annyi mindennel agyvérzés közeli állapotba hoz a kormány), de mi lesz a blogokkal?
Jövöre már blogspoton találunk meg stark?
Hundoc 2010.12.24 20:12:20
@stark: Ha jól emlékszem a nyáron még azt dobta ki első találatnak a google a "szájtépő"-re.
Ha azt nézed akkor pl. a Vastagbőrre is ráhúzhatják a lepedőt, ha akarják.
Aztán majd csak nézünk vmi gasztro-blogon a receptek közti anyázásokon. :D
Az már gondolom mindenkinek nyilvánvaló lett, hogy kevés dolog bolygatta fel az elmúlt 4-5 évben a magyar közélet undorító posványát állóvizét annyira, mint a nyugdíjpénztárak államosításának jelenlegi kísérlete. Annak, aki olvassa a blogot, bizonyára fel is tűnt, hogy az…..
Hundoc 2010.12.18 09:47:01
@stark: Nem a fészbúk közösségszervező erejét becsülöm alá, hanem a posztban említett csoportot tartom röhejnek. Mindjárt 2011 és bizony ki kell használni az internet adta lehetőségeket. Pl. az Egyenlítő TV és más blogokon olvasott hétfői tüntetéssel kapcsolatban hasznos a fészbúk és üdvözítő a megmozdulás.
A törős-dobálós randalírozást értelmetlennek találom(persze vannak kivételek). Pl. ha este hazaérnék a melóból és éjjel arra ébrednék, hogy vmi hülyegyerek felgyújtotta a kocsim, mert ilyenje volt. Azt az illetőt én csapkodnám arcon egy utcakővel.
De kérdés, hogy ennél jobb vagy rosszabb a semmilyen hozzáállás?
@TaTa86.: "Mondjuk az országot a hatalomért szándékosan eladósítani, kényszerpályára sodorni szvsz már belefér abba a kategóriába, amikor használhatjuk ezt a jelzőt."
A közpénzekkel való visszaélés és ebből következően az állam vmint az adófizetők megkárosítása nálam simán belefér a hazaárulás kategóriájába.
Assange a kiszivárogtatásokkal egy jobb, transzparensebb és igazságosabb világot szeretne: egy világot titkok nélkül. A baj csak az, hogy ez egy rendkívül ostoba utópia. A világsajtó még mindig az amerikai diplomáciától származó dokumentumokon csámcsog, melyeket Julian…..
Hundoc 2010.12.10 10:21:27
T. VV!
Nem teljesen tudok egyetérteni veled. Tény, hogy kikerülhetnek olyan információk amelyek emberéleteket veszélyeztethetnek, de vannak olyanok is amelyeknek igenis napfényre kell kerülniük. Az USA személyes támadásnak veszi a Wikileaks tevékenységét, de ezt magának köszönheti, mert ad rá okot. Vedd figyelembe, hogy a II. vh óta az USA hány háborút vívott és egyiket sem hazai földön. Gazdasági és/vagy politikai okokból jogosan vagy jogtalanul de az elmúlt kb. 60 esztendőben szinte a háborúkból élnek. A technika fejlődésével viszont egyre nagyobb a médianyilvánosság, egyre több emberhez egyre gyorsabban jut el az információ. Ami hozzásegíti az embert egy teljesebb világkép kialakításához. Amihez viszont szükséges elég sok eltitkolt adathoz való hozzáférés is. Az irányított média segítségével be lehet állítani bármit/bárkit bárminek. A Wikileaks tényeket közöl és ennyi. Lehozza ami a tudomására jut. Nem több. Nem szigorúan vett politikai kampányra használják.
40-50 éve valószínűleg az általad felvetett golyót kapta volna. De 2010-ben, az internet korában, egy ilyen akcióval a Wikileaks által képviselt álláspont "mártírjává" tennék. Csak nézd meg, hogy mit indított el az, hogy kihátrált a PayPal, Visa stb. Aztán ha beválik a "jolly joker" (ha jogosan, akkor persze megérdemli) már lehet is ujjal mutogatni Assange-ra, hogy milyen rossz ember is ő. Ezzel a lépéssel a Wikileaks is hitelvesztést szenvedne el, mert Assange az "Arc". A világsajtó pedig rögtön ezzel lenne tele és ismét el lehetne sunnyogni olyan dolgokat amiknek ki kellene derülniük.
Nagyon, nagyon köszönöm, hogy segített tiszta vizet önteni a pohárba. Közölte velünk, ostoba plebs-szel, hogy a pénztárakban tárolt összeg, az igazából nem is magántulajdon, nem az embereké.Köszönöm, mester, most megvilágosodtam, eddig ugyanis attól az őrült tévképzettől…..
Archiregnum Leminősítés 2010.12.08 12:18:00
Gond van. Lesújtott Damoklész kardja: Orbán is megkapta az első leminősítést, sőt, gondolom promóciós célból rögtön a másodikat is. Úgy látszik a Moody’s-nak nem jön be a gazdasági szabadságharc, és a válságot is a zemberekkel akarja megfizettetni! Ahogyan azt Móricka…..
Vastagbőr Nézőpont kérdése 2010.12.08 13:01:00
A kormány a Simor MNB elnök elleni offenzíva keretében 2 millió forintban maximalizálta a MNB elnöki fizetést, viszont a felügyelőbizottság elnökének a fizetése (?) a mindenkori elnöki bér 15%-a, így a felügyelőbizottság elnökének be kellett volna érnie havi rongyos 300…..
Hundoc 2010.12.09 17:26:25
@xcrow: Én sem olvastam végig a kommenteket, szóval lehet, hogy már más is leírta meg biztos sokak fejében megfordult ez. Ráadásul a kórházi dolgozók meg a tűzoltók minden szempontból meg vannak lőve, mert a szakszervezeteik szinte tehetetlenek a dolgozókra vonatkozó büntetőjogi szankciók miatt is (meg a helyi szakszervezetek ált. totál inkompetensek és lesz*rják a dolgozót).
Bár a tűzoltóknak kezd tele lenni a hócipőjük:
hirszerzo.hu/belfold/20101119_tuzoltosag_tulora_kifizetes
A TIK-ben ücsörögtem. Éppen egy új bejegyzést akartam írni, mivel már régen frissítettünk. Közben rámjött a hugyozhatnék, ezért irány a WC. A gépet úgy hagytam, gondolva, hogy egy egyetemi könyvtárban csak nem basztatják, ha látják, hogy be vagyok lépve.Tévedtem.Mire…..
Értékelje az intézményt, mesélje el tapasztalatait!     Cím: 6400 Kiskunhalas, Dr. Monszpart L. u. 1. Telefon: +36-77-522-000 +36-77-522-000 E-mail: igazgatas@halasi-korhaz.hu Web: http://www.halasi-korhaz.hu     // Async Rating-Widget…..
Hundoc 2010.07.18 01:11:05
Urológiai szempontból Dr. Holman Endre főorvos miatt kiemelkedő ez a kórház.
Ami miatt nem csak orvosi körökben lett ismert a neve:
www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=18161
Ha jól tudom a szentesi kórházban a megboldogult Bugyi professzor keze alatt tanult aki emberileg és szakmailag is kiváló volt.
A Szent István Kórház II. Belgyógyászatán feküdtem nemrég, és szomorúan tapasztaltam a nővérek hozzáállását nemtörődöm/nemakarom munkájukhoz, melyért nem csak a nővérek hibáztathatók, hanem az osztályvezető főorvos/ok, akik nem tudnak, de tapasztalatom szerint nem is…..
Hundoc 2010.07.18 00:34:53
Minden kommentet nem olvastam el csak néhányra reagálnék.
Ápolóként mondom, hogy a nővér viselkesdésére sajnos nincs mentség, hiába a kiégés és a munkával járó stressz stb. Ebben a szakmában emberekkel kell foglalkozni és sajnos tűrni kell akármi is van(a részegektől néha nekem is majd eldurran az agyam, de visszafogom magam). És némelyik kommentben megjelenő általánosítás pl. egy alapvető emberi hiba. A kolleganőim közzött is van aki lelkét kiteszi a betegekért, de megvan az ellentétje is. Sajnos.
A betegnek van lehetősége az érdekei érvényesítésére. Erre találták ki a betegjogi képviselő intézményét. Míg a nővéreket nem védi semmi pl. a munkáltatóval szemben sem. A szakszervezet egy vicc, a kórházak csak orvosokért állnak ki. Sztrájkolni csak munkaidőn kívül lehet egyéb esetben büntetőjogi felelősség terheli a nővért.
A fizetés egy 3 műszakban dolgozó E-kategóriás nővérnek nettó 80-85 között mozog. Ezzel szemben viszont óriási a felelősség. Ezt csak azért írom mert ezzel kapcsolatban is sokan el vannak tévedve.
Az egy nővérre jutó 30-35 beteg nem ritka. Egyes műszakokban a szaknővér akár 60 betegre is felelősséget kell, hogy vállaljon. Orvosok és nővérek közti csapatmunka mint olyan nem létezik. Íntenzív és sürgősségi osztályokon igen, de pl. egy belgyógyászaton már nem(ez erősen függ az orvosi gárda hozzáállásától). Sajnos egyre több orvos "borítékcentrikus". Tisztelet a kivételnek. Szerencsére erre tudnék is példát. Az egészségügy szinte hierarchikusabb mint a katonaság. Az orvos kiadja az ukázt a nővér pedig ugrik-vetődik és csinálja azt is ami nem az ő kompetenciája, mert nemet nem mondhat az orvosnak. Ezért vicc a kompetencia-törvény. Az orvos utána sem fogja megcsinálni ami eddig is az ő dolga lett volna,de nem tette(pl. férfi katéterezése). A Kórházszövetség reagálása a vénázással kapcsolatban annyi volt, hogy "összeomlik a betegellátás ha a nővérek nem vénázhatnak". Ez azért elég sokatmondó. A nővéreket akarják vizsgáztatni akik több éve/évtizede csinálják. Elméletben és gyakorlatban is megkapták a képesítést az ic.,sc.,im. és iv. injekciók beadására. Míg az orvosok elég nagy része hiányosságokkal küszködik e téren. De mivel a nővér nem lesz kötelezhető a vizsga letételére így elég érdekes dolgok várhatók januártól. Aminek sajnos ismét a betegek isszák meg levét. Mert a nővér választhat majd a vizsga hiányában, hogy szembemegy egy minisztériumi rendeletnek és vállalja ennek minden következményét vagy beint az orvosnak aki ezután persze ott tesz keresztbe ahol tud.
A minimálrendelet pedig az übervicc. Ha bevezették volna július 1-től akkor rengeteg kórház bezárt volna. Most a bezárásokat elhalasztották fél évvel. Ez a félév kellene arra, hogy pénzt invesztáljanak az egészségügybe és rögtön korszerűsíteni, mert a rendelet hatályba lépésekor már meg kell felelni a követelményeknek. Bár gondolom az lesz mint most, hogy papíron minden szép és jó, a valóságban pedig a betegellátás a szakadék szélén.
Több kritikus ponttal ugyan, de alapvetően szimpatikus az a gazdaságpolitikai irány, amit Orbán ma felvázolt. Nem tökéletes ugyan, de csak szurkolhatunk mindannyiunk érdekében a Fidesznek, hogy tényleg véghez tudják vinni, amit most mondanak. (Pontosabban amit most mondat velük az EU…..
Hundoc 2010.06.10 01:52:37
@Mitya Ivanov: Azért van egy-két pont ami érdekes.
2. pont:A 16%-os SZJA az adójóváírás megszüntetésével igencsak azoknak kedvez akiknek 200 ezer felett van a bruttó fizetésük. Na a legtöbb aktív dolgozónak ez nincs meg.
25. pont:A bankadóból eredő majdnem 190 milliárdos veszteségüket a bankok valahol be kell hogy hajtsák. Na vajon kiken fogják ezt megtenni?
19. pont:Havi bruttó 2 milliós plafon az állami cégvezetőknek? Annyit se! Rájuk húzni a közalkalmazotti bértáblát!
16. pont:A közszféra bérkiadásait átalakítják. Kíváncsi vagyok, hogy a nővérek, tűzoltók megkapják-e végre a jól megérdemelt fizetésüket.
9. pont:Engedély nélküli pálinkafőzés. Na ehhez csak gratulálni lehet. Nincs is semmi más olyan ami ez helyett belefért volna a 29 pontba. Mert ugye kit érdekel, hogy azonnali egészségügyi reformokra lenne szükség mielőtt összeomlik az egész betegellátás? Vagy kit érdekel hogy az árvíz bebizonyította mekkora fejetlenség uralkodik az állami szerveknél?
A pápa megszólalásával csak nem sikerült Ficónak megnyernie a Nap Legnagyobb Baromsága 100513 kitüntető címet, pedig próbálkozott a mi Robi barátunk lelkesen. De igen, a világra leselkedő két legalattomosabb veszély az abortusz és a melegházasság, ez ma mindent vitt.Nem tudom,…..
Kíváncsiságból (és mert emlékszem, hogy Gyurcsánynak mi volt az utolsó intézkedése), megnéztem, hogy mit tartalmaz az első forduló előtti utolsó Magyar Közlöny, ami ápr.9-én, pénteken jelent meg. Rögtön kezdem is egy jó hírrel, mert bár biztos nagyon izgultok: Hála a…..
Hundoc 2010.04.14 21:07:40
@f.m.j.: Szvsz bőven lenne más amit az Alkotmányban módosítani kellene.
Vastagbőr Ünnepi stream 2010.03.15 13:00:00
Ünnepi stream. MSZP: Fidesz:    Jobbik: Percről-percre origo. Percről-percre index...
Hundoc 2010.03.15 21:45:36
@.Pierre Bezuhov.:
Uhh!
Ugat a járókelőknek mert azok nem állnak vigyázzba. De akkor ő miért nem fogja be a száját? Aztán persze csodálkozik ha szájbaverik. És hirtelen meg is bízik az ő általa megvetett kormány igazságszolgáltatásában. Hisz feljelentést akar tenni. Akkor itt most jogállam van vagy mégsem?
"Szlovákiát nyugtalanítja, hogy Magyarország nem szentel megfelelő figyelmet a szlovák nemzeti kisebbség anyanyelve oktatásának, illetve használatának. Elvárjuk Budapesttől, hogy együttműködve az Európa Tanáccsal maximális igyekezetet fejtsen ki az testület ajánlásainak…..
Hundoc 2010.03.15 21:27:22
@Agyalap: A végén még Sólyom fog bocsánatot kérni. :S És a híresen/hírhedten pontatlan Wikipedia még azt írja, hogy Magyarországon KÖZEPESEN erős a köztársasági elnök. Omfg!