Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trhd

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                        De kiderült, hogy ez sem igaz. (?) Sorra dőlnek meg hitek a nyugati világrend, egyértelműen felsőbbrendűnek tartott liberális demokráciájáról, jogállamiságáról, állandóan szajkózott (és talán ezért is kiüresedett szavakká váló) értékeiről. Egyre világosabb, hogy…..
trhd 2022.03.09 13:45:11
A cikk eléggé demagóg, megint "Brüsszelezésbe" torkollik az, aminek "Moszkva" az oka.

A sportolókat nem azért tiltják le, mert orosz nemzetiséggel rendelkeznek, hanem azért, mert az orosz zászló alatt akarnak versenyezni. Azt a kitételt is érdemes elolvasni, amit a sportszövetségek ilyenkor hozzátesznek: az orosz sportolók függetlenként elindulhatnak, de orosz zászló alatt nem.

A vagyonzárolások (jelenleg még korántsem elkobzásról van szó) is az agresszort és diktátort kiszolgáló és pénzelő vagyonok ellen szól. A kisemberek szintjén NINCS és NEM IS LESZ vagyon zárolás.

@a nagy hohohorgász: már 2 éve nem igaz, SpaceX már rendszeresen küld és hoz vissza személyzetet, kérlek nézz utána. A technológiájuk is sokkal fejlettebb a már vagy 50 éves szojúz rendszerhez képest. Az orosz fenyegetőzés is légbekapott, hogy nélkülük az ISS hamarosan le fog esni, mert nincs mi visszatolja mindig a megfelelő pályára (amit eddig az orosz progress teherűrhajókkal végeztek el). Erre a SpaceX is vállalkozna, Elon Musk jelezte, hogy ők ezt is meg tudnák csinálni.
Sziasztok!A mai témánk az edzés,edzőterembe járás és az ehhez tartozó sztereotípiák. Először is, tudom vannak olyan emberek akik szerint ha valaki edzőterembe jár az bunkó,nagyképű és kifejezetten rossz ember.Ha az alanyunk mellé kopasz is akkor ez duplán értelmezendő. Én is ilyen vagyok, mármint…..
trhd 2021.06.18 14:03:10
Érdekes a cikk és néhány hozzászólás is. Az aktualitását tekintve már nem gondolnám, hogy teljesen helyt álló lenne, bennem kicsit a 90-es vagy 2000-es évek elejét hozták fel.
Az idő is már elszállt a sima "gyúrós" termek felett. Én már 27 éve edzek folyamatosan, teljesen megváltoztak a trendek ez idő alatt. Ma a termek már nem a kigyúrásról akarnak szólni elsősorban, hanem a fitness áll a középpontban. Ez ma pedig már az egészséges test és életmód trendje, ez meg mindenki számára előnyös.
(Persze vannak tipikus bodybuilding-re kiélezett helyek, de ezek inkább már specializálódást jelentik.)
A legjobb példa a John Reed terem Budapesten, ide sem gyúrni járnak az emberek többségében (persze attól még lehet, s egy részük még csinálja is - nagyon helyesen), hanem lemozogni az irodai munka utáni gémberedettséget :).
Tehát a termek vendégei már rég nem "csupán" a kigyúrt kopaszok :). Az viszont igaz, hogy van egy etikettje is. Ha valaki kövéren elhatározza magát, hogy elmegy a terembe sportolni, nemcsak hogy nem fogják kinézni, hanem inkább elismerő tekinteteket fog kapni, hogy erre rászánta magát és talán a nagy munkára, ami ezzel jár. A súlyfelesleget mindig nehéz ledolgozni (a szó is jelzi, dolgozni kell rajta és elég sokat), ez meg mindenképp "menő" dolog, elismerésre való.
A papucsos edzéssel kapcsolatban azért kicsit árnyaltabb a helyzet. A mezítlábas edzés is jogos nagyon sok esetben, s ilyenkor a papucs a "helyzetváltoztatás" eszköze. Persze sokan magukon hagyják pl kézi súlyzónál stb, de ez is helyzetfüggő és más kérdés. De többségében az ember kibújik belőle és úgy edz (pl. funkcionális, trx vagy gyűrűs edzéseknél hasznos is).
A büdös láb érvet nem értem, mivel ha az ember ápolt, akkor nem szabad, hogy büdös legyen a láb... legalábbis nekem sosem volt. Ha valakinek igen, azzal külön foglalkoznia kell.
Az amúgy is egy alapkövetelmény, hogy ne úgy menjen le valaki edzeni, hogy ápolatlan. Attól nincs visszataszítóbb, amikor valaki olyan hónaljszagot áraszt az izzadságával az edzés alatt, hogy nem lehet megmaradni mellette. Tessék egy gyors zuhanyzást is az edzés elé beiktatni, ha már kezd "szagosodni" valakinek a hónalja... utána az izzadság sem lesz már olyan szagos (meg a lába sem :)).
A címben feltett kérdésre bizonyos szempontból elég nehéz válaszolni, hiszen nyilván attól is függ, milyen színvonalú életre gondol az ember. Vanessa úgy döntött, neki egy hónapra 1500 eurója van a megélhetésre. Lássuk, hogyan jön ki ennyi pénzből...
trhd 2021.01.28 17:03:23
Ez az írás nekem egyértelműen a kitalált kategória. Szinte minden egyes összeggel vitatkozni tudok, én már 10 éve élek Németországban, így saját tapasztalat alapján mondhatom, hogy a számok nem helyesek.

1. A TB-t a munkáltató itt is levonja, tehát a kézhez kapott összegből semmi TB-t nem fizetünk. Az a fizetési papíron van elszámolva, fele a munkaadót, fele a munkavállaló bruttóját terheli, s az állami kasszánál lévők esetén ez a bruttó 14-15% közötti értéket jelenti. De a TB fizetési plafon ilyenkor kb 720 eur, pont, amennyit itt említ a cikk.

2. A munkavállalóként 360 eur TB azt jelenti (720 a teljes), hogy több, mint 60 ezer EUR az éves bruttó bér, amiből számolható, hogy a havi bruttó jelentősen több, mint 5000 eur. Ez meg nem 1500 nettó, hanem jelentősen több, mint 3000, adókategóriától függően. ( ezen az oldalon lehet pontosan kiszámolni: brutto-netto-rechner.info )

3. Havi 300 eur-ból nem csak aldi és lidl jön ki, hanem Rewe vagy Edeka vásárlások. Nekem is kb ennyi a havi élelmiszerköltésem (amit egyébként nem limitálok), de én csak Rewe-ben vásárolok és a minőségi termékeket (pl Landliebe). A Rewe meg kb olyan, mint pl egy jobb Spar-ban vásárolni, de még jobb termékeket is adnak.

A közértekben a termékek árai egyébként Németországban nem mutat nagy szórást, egy berlini Rewe nem lesz drágább a münchenitől. Pl online is be lehet vásárolni a Rewenél, ami nem függ a lakcímtől.

4. Az olyan apróságokról nem is beszélve, hogy amazon prime sem 9,99, hanem 7,99, a fitness studiók esetén a McFit / Fitx/ jJohn Reed / stb láncok 20 euros havi díjat jelentenek, a Holmes Place az, ami kb 70 eur, de ez a prémium kategória, s aki a lidl-ben, aldi-ban vásárol csak, az nem Holmes-ba megy edzeni.
A mobil előfizetés/prepaid sem havi 37 eur, mert az már a legdrágább xxl-es céges csomaggal egyenértékű, hanem 10-15 eur, ami már elég sok EU-s lebeszélhető perceket, meg 3-5GB internetforgalmat is tartalmaz stb.

Úgyhogy kéretik először megfelelően utánaszámolni, majd utána kirakni egy cikket, ami konkrét számot tartalmaz.
A Szilícium-völgy vállalatai, amelyek extrákkal – ingyen étkezéssel, fitnesszel, és egyéb előnyökkel csalogatják magukhoz a tehetségeket, újabb csábítást eszeltek ki. Az alkalmazottak dolgozhatnak mezítláb, zokniban vagy papucsban is munkahelyükön – írta a Business Insider. A San Franciscó-i Gusto…..
Ma a vízcsapból is az folyik, hogy egyre növekvő számú informatikus hiányzik Magyarországon. Nem csak informatikusok, hanem jószerivel minden szakmában hiányoznak a jól képzett szakemberek.   A valóban jól képzett informatikusok hiányára utaló nagy port felvert ide illő hír, hogy évek óta nem…..
trhd 2018.10.03 10:54:27
Ma az "informatikus" kifejezés olyan tág, mint akár az "egészségügyi dolgozó". Ebbe bele lehet érteni az agysebészeket és a kórházi segédeket is. Mindenhez más képzés és tapasztalat kell. Az informatikában is vannak "agysebészek", de ezek Mo-n már alig lelhetőek fel, mivel rég elvándoroltak. A "kulimunkára" meg most megpróbálnak kiképezni pár hónap alatt utcáról beugró dolgozókat. Csak az a baj, hogy ezek az átképzett emberek azt hiszik, hogy ők is már "agysebészek" és ugyanolyan munkát képesek elvállalni, hasonló vonzó fizetésekért. Az ebből fakadó problémákat meg már ismerjük a híradásokból...

Egy programozó képzése legalább 5 éves egyetem, rengeteg matematikával, számítástudománnyal, logikával kell kezdődnie. Ha ez nincs meg, nem fog tudni programozók módjára gondolkodni, a logikai képessége fog hiányozni (nagyon sok más elméleti háttérről nem is beszélve). Ráadásul affinitás, tehetség is kell a proramozáshoz, mert pl. egy botfülű is tanulhat évekig zenét, soha nem lesz profi zenész. A sokéves képzés után még mindig csak junior, kezdő, meg kell szereznie a szakmai munka útján szerezhető tapasztalatokat, jellemzően más vezető/senior programozó(k) felügyelete, mentorálása alatt. Ez kb 10 éves folyamat, mire igazi jó szakemberré válhat valaki, ha a feltételek is adottak.

Sokan azt gondolják, ezt lehet 4 hónapos képzéssel helyettesíteni !!!!

Ez botrányos.

Én nem is tudom, de pl börtönbe zárnám, aki ilyesmit megenged.A programozói munka is tipikusan olyan, amit csak megfelelő papírokkal lehessen végezni (nem! OKJ-s SEM jó!).

Vagy képezzünk ki agysebészt is 4 hónap alatt? Aki ezt megengedi, hajlandó lenne befeküdni a 4 hónapos agysebész kése alá is???? Na ugye....

Nem hiába van meg az orvostudománynál is az orvosok képzésének rendje, mikor válik valaki ténylegesen orvossá, hogy praktizálhasson is. Az is legalább 10 éves folyamat... vagy még több...

Én is rengeteg olyan kóklerrel kerültem már kapcsolatba, akik programozónak hitték magukat, de a legelemibb programozói ismereteik sincsenek meg, nem ismerik a kapcsolódó elméleteket, hogyan kell bizonyos szituációkat kezelni, pl. mi is a szinkron/aszinkron rendszerek jellemzői, párhuzamos folyamatokat hogyan kell kezelni, stb...
trhd 2018.10.05 18:03:56
@Larrikin: "De mondjuk egy könyvelő szoftverhez aligha kell a 4 alapművelet ismereténél magasabb szintű matematikai felkészültség."

Ez abszolút nem igaz. Ne egy kis sufnibt könyveléséből induljunk ki.
Egy olyan integrált rendszernél, ahol a backend-ből napi szinten milliós nagyságrendben kell feldolgozni adatokat a főkönyvi feladáshoz, ott a programozási módszertanok mellett már magasszintű matematikai megértésre is szükség van, amit csak sok éves képzéssel lehet elsajátítani, ha tetszik, ha nem. S ez nem a négy alapművelet jelenti, hanem kőkeményen pl az algoritmusokat és adatszerkezeteket, azok elemzését, adatbázis-lekérdezés optimalizációt (alias relációs algebra) stb... folytathatnám. És most "csak" a könyvelésre való feladásról beszélünk... Maga a könyvelési rendszer folyamatainak programozása is rejt sok-sok egyéb matematikai finomságokat, de erről már pl egy jó mérlegképes könyvelő is biztos sokat tudna mesélni, tessék megkérdezni őket (nem hiába kell nekik is sok évet tanulni a könyvelést, megvizsgázgatni, hogy megkaphassák az állami bejegyzést).
Alimento A Csodaképlet 2018.09.10 08:29:48
A BMI egy sokat szidott, de nehezen megkerülhető és pótolható kalkuláció a tápláltsági állapot megítélése területén. Minden hibája ellenére a gyakorlatban jól bevált, közelítőleg elfogadható eredményt ad és egyszerűen nem tudtunk jobbat. Egészen eddig...
A kávékat különböző termékként csomagolva próbálják drágábban adni. Szemes, őrölt, kapszulás, POD, 3in1, 2in1, instant. Melyikkel jövünk ki a legjobban?..
trhd 2018.09.01 12:09:58
Én nem értek egyet a sorrend elkészítésével. A kávénál - pláne espresso esetén - az élvezeti érték sokkal fontosabb szempont, mint az ár.

Ha a minőség és élvezet alapján raktjuk ezeket sorrendbe, akkor persze totál másként fog kinézni a lista. Például az összes instant mehet az utolsó helyekre. :)
Sokan cukorral isszák a kávét, amit a másik tábor merényletnek gondol, de az biztos, hogy először érdemes mindenféle adalék nélkül ízlelni és így megpróbálni értékelni az élvezeti értéket.

A kapszulás kávét is szeretném megvédeni. Ebből tk. csak kétféle márka van a piacon jelen, a T. és N. (ne csináljunk reklámot :)), persze nem kompatibiliek... Én a T. gépet használom és meg vagyok elégedve, nekem nagyon finomat ad. Persze nem olcsó, de nem is ezért veszem a kapszulákat.
Itt is van pro és kontra, mint minden esetben. Szerencsére már ők is újrafeldolgozhatóan készítik a kapszulákat (lásd honlap), ráadásul a kapszula zártsága miatt az aromát is megőrzi és azt képes is belefőzni a végtermékbe.

Érdekesség: ma már van olyan vállalkozás, mely komplett megoldást ad, a kávégép (igaz, filteres), a zöld kávébabbal működik, pörköl, darál és lefőz, teljesen friss kávét ad. Mivel IoT (internetre kötött gépek), a nyers kávéhoz mellékelt RFID kód alapján a profilt is letölti a netről és annak megfelelően pörköl, darál és főz. A kávé útja is lekövethető a termelőig, s ezáltal konkrétan a termelőket tudjuk a vásárlással és kávézásunkkal megtámogatni. Persze ez nem espresso, de lehet, hogy hamarosan elkészítik azt a verziót is.
Az „ősidőkben” (ez esetünkben 1999-et jelenti) a Microsoft alapítója írt egy könyvet, amiben egyebek mellett lefestette, milyennek látja a jövőt. Miközben nyilván sok olyan jóslata volt, ami nem vált be, most lássunk hét olyat, ami gyakorlatilag megvalósult...
- Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!- De te nem szülhetsz gyereket! - Ne nyomj el engem! - Nem nyomlak el Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani amagzatot? Belerakod egy szatyorba? - Nekem van egy ötletem. Gondolom, abban egyetértünk, hogytényleg…..
trhd 2013.04.21 11:08:39
Hát ez a szerző egy jó nagy idiótaságot tolt ki magából. Látszik, hogy fogalma sincs a világról, tényleg egy saját burokban él, s azt hiszi, az a természetes.

A melegség NEM gyógyítható, mivel nem is betegség. Nem alakítható át heteróvá egy meleg, aki ezzel próbálkozik, saját magát fogja csak hitegetni. Az összes ilyen próbálkozás társadalmi nyomáson alapszik, amikor a szerencsétlen meleg egyed maga is elhiszi, hogy ő aztán csak "áldozat", majd jól kikúrálják őt egy mélykonzervatív keresztény környezet. Minden esetben a végén tragédia keletkezik (öngyilkossággal, az életek tönkretétele stb) vagy végül visszatérés az eredeti állapothoz (melegség).

A statisztikák egyáltalán nem azt mutatják, amit itt leírt, kifacsarás, nem releváns, szezon a fazonnal lett összehasonlítva. Tehát ezeket eleve ignore.

A szerző a saját kis családi életét igyekszik védeni a nemlétező behatolóktól, fél attól, hogy saját gyereke meleg lesz, s nem fog az unokákkal játszani, fél, hogy a ma már idejétmúltnak nevezhető keresztényi családfelfogás halála még az életében bekövetkezik.

Ma az emberek már 2x annyi ideig élnek, mint amikor ezt kitalálták, az emberi természet maga írtja ki ezt a "hagyományos" családmodellt. Nem hiszem el például azt sem, hogy a T. szerző csak a gyerekeinek megcsinálása közben szexelt a párjával, mert ugyebár egy családban csak az az egyedül elfogadható.
A természetben ilyen idióta családmodell NEM LÉTEZIK. Na ennyit erről.
Marci igazi nyughatatlan lélek, aki már bekalandozta fél Európát, és lassan fél éve Berlinben él. Haza szánt levelét változtatás nélkül közlöm, mert szerintem nagyszerűen leírja, milyen is egy európai nagyváros 2013 márciusában. A képekért külön hála…..
trhd 2013.03.29 18:55:23
Kedves Marci,

jó választás volt Berlin, főleg zenészként! Még nagyon "fiatal" berlini vagy, én 2 év után is csak úgy "nagyjából" kezdtem megismerni Berlint, de ami már azonnal az első hetekben kiderül, ha valaki odaköltözik: nagyon jó, nagyon élhető város: jó a levegő, tágas utcák, rengeteg a zöld terület, az emberekkel sincs alapvetően sok baj, inkább a kedvesség tűnik fel, a problémások sokkal kevesebben vannak.

Még nem találtad meg teljesen a helyed, s a beszámolón is még látszik, hogy inkább túristás, mint helybéli, de ez idővel megváltozik, kell még egy év, hogy Berlint jobban megismerd. A megfelelő helyekre is rá kell találni... pl. egy-egy jó étterem, ahol bizony még olcsóbban is lehet vacsorázni, mint Mo-n. (Pl. egy pizzázó Prenzlauer Berg városrészben, ahol 11 Euróból 2 nagyon finom pizza, 2 ital + borravaló jött ki nekem), a bevásárlás a supermarketben is 30%-kal olcsóbb.

Azt jól látod, hogy a szolgáltatás drágább... bár az sem mindig, mert pl. a McFit edzőterem hálózat havi 19 Euros bérlete ver minden Mo-i fitness termet, de még szolgáltatásban is. Kb 150 termük van No-ban, sőt Bécsben is 4 darab, non-stop, bármelyikbe lehet menni, modern, legalább 1000nm vagy nagyobb mindegyik. Bpen egy ilyen terem kb 15-20eFt-os havi bérlettel rendelkezik.

Ha az ember valami terméket akar venni, az javarészt valóban olcsóbb: a legtöbb élelmiszer (+ sokkal jobb a minőség!), pipere, elektronikai cuccok stb. Az autó fenntartása viszont kissé drága, az igaz.

Nyáron nagyon szép lesz Berlin! Ilyenkor mindig ki kell menni a parkokba, Tiergartenbe, ahol még közösségi életet is élhet az ember, de magában is el lehet lenni... nagyon jó sportolni ott, futni, bringázni (az egész város infrastruktúrája meg eleve támogatja a bringázást).

Úgyhogy hajrá Berlin, hajrá Németország! :)
. . Barcelona szűkutcás, viszonylag sötét történelmi Gotico negyedében alakították ki ezt az elképesztő otthont. A középkori falak közti, eredeti állapotában felújított teret az egyetlen fix tartófal mellett a konyhát és a fürdőt rejtő "fehér kereszt" tagolja. A…..
Szombat délután a gárda megalakulásának 3. évfordulóján tartanak vonulást Budapest belvárosában szélsőjobboldali szervezetek. Ezt a vonulást a rendőrség előbb betiltotta, majd a bíróság engedélyezte azt. A Magyar Nemzet a történés kapcsán megjegyzi: ez a betiltás hasonló a…..
trhd 2012.08.24 16:57:16
@szárny: A megfogalmazásod helyesen átfogalmazva:

Mindenesetre: semmilyen rendőrkutya nem lett volna fejberúgva azon a napon, ha a mocs.kos N.CIK nem érez(het)nék alanyi joguknak, hogy randalírozzanak és a rendőrség már előtte lecsukta volna őket garázdaságért (amit már korábban minden alkalommal elkövettek).

Ez az egy-kétszáz balfék nélkül teljesen jó hangulatban, nyugodtan, kordonok és rendőrség nélkül vonulhatnának abban ez egy órában a melegek, ami viszont senkit nem zavarna. (Akit mégis, az betesz otthon magának egy CD-t, mire lemegy, a felvonulás is már elment.)

Most a szélsőjobb vonul, biztos lesz ott balhé, kell a sok rendőr és kordon, ismét a pénzkiadás.

Tehát magyarul: a szélsőjobb miatt kell a kordon, a nagy létszámú rendőri biztosítás, a sok pénzkiadás. Én ezt rajtuk verném le.
Új MÁV blog Elégedetlen utas 2012.08.04 08:53:27
Attila egy igazi elégedetlen utas, állandóan a MÁV-Startot zaklatja. Télen fázik, nyáron melege van, nem tetszik neki, hogy büdös a vonat, illetve hogy késnek a járatok és még a műszaki állapotok elleni is szót emel. A viccet félretéve, a következő jó hosszú levélben…..
Kurtz Ezredesnek (is) szeretettel. /Nagyra értékeli a jószándékot, de ő már kangoo- és zumbaórákra jár, ráadásul lúgosító-elválasztós-90 napos diétán van - M.T./   Brother Love      Én mondom neked, hülyeség ez a gyúrás! Szevasz apám, mi van veled? Te még…..
Nacionalizmus, patriotizmus, fasizmus, hitlerizmus,mussolinizmus, szálasizmus, vonizmus, orbánizmus, csurkizmus, eceterá. Mi történik a magyar jobboldalon? Nahát… Még gyakorlatilag ki sem látunk a régi baloldal mocskából, és jön a pofon jobb oldalról. Amikor azt hittük, hogy a…..
A viharos XX. század szörnyű kataklizmái ráébresztették az európai embert az addig történtek tarthatatlanságára, arra, hogy paradigma-váltásra van szükség. A kapitalizmus kegyetlenül kizsákmányoló kezdeti formáját Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban lassan…..
trhd 2012.02.19 21:52:38
@dr. birca max: "Na ne viccelj! Ez képtelenség. Nincs élő ember, akinek gondot okozna saját anyanyelve használata szóban. "

Dehogynem... fogalmuk sincs pl. az igeragozásról. Rendszeresen, napi szinten hallani ehhez hasonló fülsértő mondatokat:
"Én ilyen nem használnák..."
Ugye? :-(
És akkor az írásról ne is beszéljünk.

Nem beszélve arról, hogy még egyes nyelvtantanárok sem képesek 30%-nál jobb teljesítményt produkálni egy rendes, nem kisiskolás nyelvtani teszten (erre volt egy cikk az indexen, mindenki keresse meg maga). És ezek a tanárok tanítanak magyar nyelvtant...

Nem csoda, hogy butul a társadalom és az, hogy az iskolákból kikerülő kezdő fiatalok képtelenek egy összeszedett, nyelvtanilag is helyes mondatot összehozni... (szóban sem!)
trhd 2012.02.19 21:57:01