Regisztráció Blogot indítok
Adatok
denyiro

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az északi félteke fagyos segglukát keresed, a Ferenc József-földön megtalálod. A 80. és 82. szélességi kör között található szigetcsoport havas, kopár, de mindenek előtt rideg és távolságtartó, csak úgy, mint az ott felejtett rozsdahalom, több száz tonnányi katonai…..
denyiro 2014.12.11 07:50:52
@Gyűrött Papír: Úgy látom nem csak nekem tűnt ez fel. A felnik némelyiken már durván el vannak korrodálva de az abroncsok még tartanak.
Belsőség Heti merítés 2014.08.03 08:22:08
Igazi élményroadster. A hétköznapokban is. Az autót amúgy mindenki megnézi, legyen csaj vagy fiú, fiatal vagy idősebb, egyszerűen a rikító piros szín és a gyári króm dolgok vonzzák a tekintetet. „Feeling Bus” a retro korszak ismeretlen ikonja Eredetileg tűzoltó busz,…..
Szabad az út az ittas kerékpárosok előtt. A rendőr nem büntethet, de döntöd el, alkalmas vagy-e. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
denyiro 2014.07.23 15:30:14
@zagyvalaszlo: Egyébként az alkholfogyasztás az egyensúlyérzéket is befolyásolja de gondolom a kerékpáron nem kell egyensúlyozni.
denyiro 2014.07.23 15:46:28
@zagyvalaszlo: Akkor nem lesz kilengés sem. Voltál már ittas?
A hajnali járattal érkeztünk haza Budapestre és mitagadást, ahogy kitántorogtunk a reptéri váróból, nem úgy néztünk ki, mint a nyertes sereg, amelyik végigtolta az egészet percről-percre. De azért lelkünk mélyén valahol büszkék voltunk arra, hogy ismét megoldottunk minden…..
Nem tudom, mikor lesz újra alkalmam közelről szemlélni, ahogy egyenlő arányban keveredik a Vespával feltűnősködő belvárosi kisnemesség azokkal a megveszekedett hobbistákkal, akik közül az egyik rögtön meg is szólított a 946-os modell budapesti bemutatója előtt. A hóbortos…..
Belsőség Heti merítés 2013.06.16 12:01:38
A legFIATabb Zaszti Az autót 2010-ben vettem első autónak, vezetni már tudtam csak elegem volt a fatertól vagy mutertól kölcsönkérni az autót mikor asszonypajtáshoz kellett menni (50 km egy irányba mit ne mondjak... de már nincs meg :D). Ezért egy jelentéktelen mennyiségű…..
Közszolgálati percek. megkésett téli autós tanácsok következnek - több évtized távlatából. "Télen mindig számolni kell kisebb-nagyobb hóakadályok keletkezésével. Kisebb hóakadályoknál lendületet kell venni a gépkocsival, így valószínű az átjutás. Hófúvás, nagyobb…..
Könnyebb, mint gondolnák. Piactérképezésünk napi szintű, ilyenkor át-átnézzük a legforgalmasabb hazai használtautó-oldalt, jó tudni, minek mennyi az ára, hiszen - többek között - rengeteg használtautó-vásárlással kapcsolatos kérdés fut be hozzánk és különben is: a piac…..
Az új budapesti buszüzemeltetési modell első szakaszát valószínűleg a VT-Transman fogja megnyerni. Az új éra elsőként kiszervezett vonalain 150 Mercedes Citaro típusú buszokkal szolgáltatna a fővárosi referenciával már rendelkező cég.   Az index híréből kiderül, miért…..
Először csak magasabb lesz a vizsgadíj, bizonyos esetekben az eddigi duplája. Mindenkinek elment az esze? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
denyiro 2012.08.11 08:25:42
@zeugma: Részemről nem csak a jelenlegi, hazai kormányzásra gondoltam hanem úgy nagy általánosságban az összes politikusra aki abból él, hogy csűri a szavakat a maga malmára.
Annak pedig aki a külföldi viszonyokhoz hasonlítja kis hazánk pocsojáját azt üzenem, hogy az átlagfizetés abszolút nem annyi amennyit elővarázsoltak a statisztikai nagykönyvből utólag. Kicsiből lesz a sok és nálunk sok kicsi és sok nagy kiadás tevődik össze egy háztartásban oly mértékben, hogy töprengenie kell az embernek, hogy melyiket helyezze előrébb a sorban az ember és mit lehet még halasztani.
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
denyiro 2012.05.09 14:49:39
Az egész cikkből a látens sértettség sugárzik.
A csücskösség, sarkasság elve alkalmazható papíron de nem az életben.
A cikkíró által felvetett, kifogásolt rendőri hiányosságokkal kapcsolatban néhány gondolat.
Életszerű helyzet, hogy a rendőrautóval közlekedő rendőr hangosbeszélőn kiinti az ellenőrizni kívánt autóst, biztos hallani is fogja. Ennek nagyon fognak örülni és díjazni fogják a környéken élők pláne ha olyan időpontban történik az intézkedés, amikor mások már vagy még aludnak, aludnának.
A megállítás utáni tisztelgős, bemutatkozós rész szintén életszerű. Megjegyzem sok esetben ez mellőzhető az intézkedés végére hagyható mivel nem minden autós csak valahova siető szabálykövető állampolgár. Természetesen ha panasszal kíván élni az intézkedés miatt akkor ezt kulturáltan jeleznie kell a rendőr felé és nem hőbörögve, magából kikelve előadnia magát mert ezzel azt fogja elérni, hogy a rendőrben is felmegy a pumpa. Nem a WC-ben használatos.8)
Tisztelt cikkíró felé jelezném még, hogy ne adjon táptalajt a félinformációval bíró egyéneknek, mert ők lesznek azok akik arra alapozva hoznak meg hibás lépéseket.
Lehet jelentgetni, feljelentgetni ismét és jobban tudni mindent a másiknál hiszen kész szakértőkből áll nagy nemzetünk a fejétől kezdve, mert onnan bűzlik igazán és terjed lefelé.
A volt kapitányos sztoriról csak annyit még, hogy lehet meghatároztak valamit az eligazításon a -megilletődött- rendőrök számára de azon felül bizony egy közrendvédelmis, komplex feladatkört ellátó járőr feladatkörébe bizony beletartoznak a közlekedésrendészeti intézkedések is, amit el is várnak tőlük a főnökeik. Ja és a nyomozás! Nem a közrendvédelmi, közlekedési járőr nyomoz ezt jegyezzük már meg hacsak nem forrónyomos üldözésről van szó vagy olyan esetről ahol kétséget kizáróan megállapítható az elkövető kiléte.
Türelmet, kitartást kívánok mindenki számára és ahelyett, hogy egymás nyakának esnénk gondolkozzunk feltétlenül egy kicsit, abból baj nem lehet és ne engedjük, hogy a politika megfertőzze az életünket.
denyiro 2012.05.10 15:06:45
@gigabursch: Ez az kérem így kell! Erről szólt a témaindító cikk is. Így kell csinálni, belekötni mindenbe, kekeckedni de ezek után jót nem érdemes várni mint ahogy newtehen már meg is említette.
Amit adsz azt kapsz.
A rendőrök a lejárt és hiányos mentődobozok miatt büntetik az autósokat - állítják sokan. Önt is megbüntették? Egyáltalán, tudja, hol van a mentőcsomag az autójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
denyiro 2012.04.25 22:43:38
Mikor vesszük már észre azt, hogy a kormánynak a pénzünk kell és lehetőleg minél több annál jobb. Annak érdekében, hogy eredményesek legyenek képesek összeugrasztani bennünket az egységet egymással.
Ha éppen rendőrös téma akkor emlékezzünk csak vissza az egy évvel ezelőtti korkedvezményes nyugdíjak megszűntetésére. Mi történt akkor? Bedobták a témát a médiának és rajta keresztül az embereknek a fiatal, ereje teljében lévő mégis már nyugdíjukat élvező rendőrökről. Ezt követően pár hónappal később mit is hallhattunk? Természetesen azt, hogy mennyire f.sza gyerekek is voltak hiszen mennyi pénzt sikerült megspórolni az államkasszának.
Most már nincs kit lehúzni még több pénzzel így maradt ismét a köznép és abból is a közlekedő. Ugyebár lett ezévben is téve ígéret arra vonatkozóan, hogy csökkenteni fogjuk a hiányt.
Mivel a rendőröket úgyis már szívből szeretik hát kiadták szabálysértési törvény formájában, hogy mit és mennyiért kell eztán, április 15-től alkalmazni ha büntetésre kerül a sor. Márpedig sor kell, hogy kerüljön rá hiszen a felső vezetők csesztetve vannak akik meg adják tovább lefelé a tomporrugdosást az esetlegesen elmaradó, csökkenő -szabálysértésekből befolyó- bevételek miatt. Ez az igazság. Lehet ócsárolni a rendőröket de ettől még nem változik a helyzet és vele a törvény sem. A törvényt nem a rendőrök szavazták meg.
Egy új napra ébredtünk ugye? Mennyire érezni.
Végre valami érdekes: egy Marczinkó Tamás építette VZR 1800. Fényezés: Koros Sándor A tavalyi, Millenárison rendezett Magyar Motorépítő Bajnoksághoz képest idén új helyszínen, a Hungexpón nézhettük meg a felhozatalt. Hogy hol jobb épített motorokat nézegetni, egy…..
 Mi mindenre jó a motor: még egy csontos sunát is el lehet adni vele. A Tavik fürdőruháról készült divatfotókhoz szakállas bájker és egy Yamaha XS650-ből épített chopper kellett. Megfordult a világ: régen alulöltözött macákkal adták el a gépeket, most meg motorokkal…..
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
A célirányos gumiégetést azóta nem értem, amióta egyszer kipróbáltam. Két gumim bánta, ami pénzbe került, egy kevésbé gyakorlott majom is meg tudja csinálni, mert vezetési tudás nem kell hozzá, de utána két hétig szellőztetni kell az autót. Valószínűleg ezért nem is…..
Alig pár napja futotta körbe a világot az alábbi kis videó, amely december 18-án készült Katarban. Államünnep ez a nap, ekkor alapította meg Sejk Jassim Bin Mohammad Bin Thani Katar Államát. A kicsi, 10 360 négyzetkilométeres ország kőolajban gazdag, az életszínvonal magas.…..
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
...mondta Göbi, a motordoktor, amikor az alábbi berendezés működéséről szóló videót elküldtem a szerkesztőségi levlistára - és azt hiszem, a legtöbben a lelkünk mélyén hasonlóan gondolkodunk. A Cordon ugyanis egy traffipax, pontosabban egy több célpontot egyszerre figyelni,…..
denyiro 2011.11.06 16:07:30
@szenon: Természetesen ha nem észlelik a trafis mérőkocsit akkor nem fog megelőzni csak később ha a notórius szabálysértő a sokadik párszázezres csekket veszi át a postástól és elkezd gondolkozni, hogy valamiből be is kell fizetnie a büntetést. Valószínűleg a későbbiekben ésszel fogja adagolni a kraftot.
Az igazán notórius szabálysértők persze a blokkolóval tolják 100% hiába a süket szöveg, hogy csak azért van felszerelve, mert így időben észlelik a sebességkorlátozást és időben lassítani tudnak lassításva ösztönözve ezzel a többi közlekedőt is. (Akit már toltak ilyen kocsival az tudja miről beszélek.)
Nincs gond a trafis mérésekkel de valóban a seggére kéne verni a kedves közútkezelőnek és önkormányzatnak, hogy csak akkor legyen már kitéve az a sebességkorlátozás ha ténylegesen indokolt így talán elkerülhető lenne, hogy a még selyemutak építésekor kinthagyott tábla miatt feleslegesen bosszankodjunk.
46 colos, átlátszó Ez a fajta…hmm…autóépítési stílus az USA nagy déli államaihoz köthető – a múlt század nyolcvanas éveiben teret nyerő – nagyvárosok hip-hop és rapzenével átszőtt szubkultúrájában született.  A jellemzően színesbőrű…..
denyiro 2011.10.15 09:46:50
@Index Elek: A formásan nagys.ggű nőkkel nincs bajom de némelyik, videón is szereplő autót bűn így elcsúfítani.