Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perseus

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fura módon amióta Alföldit kinevezték a Nemzeti élére, folyamatosan valami nagy-nagy durranást várok, de csak nem akar előjönni vele. Valószínűleg magasak az elvárásaink, tőle mindenki valami forradalmi újítást remél (vagy épp attól tart), fordulatot vagy botrányt, akármit, de mindenképpen…..
perseus 2010.04.21 10:44:50
@mummin: Te ezek szerint nem értetted a darabban az intertextuális utalásokat? Hát, ez szerintem égő.

"A műfasz a fülbe csak az ún. modernizmus metaforája."

Igen, de csak ha kanonizált. Johann Gottfried Herder: Die Plastik című híres szobrászatelméleti tanulmánya felől nézve, persze mindez csak játék, úgy is mondhatnám a megjelenőben-eltűnőben már nem és még nem ott jelenvaló transzfiguralitás megszólaltatása.
Szóhoz jutni, szóhoz jutattni, vagyis a fülbe "beszélni", ez a modernség lényege.
  Burzsuj félművelt lévén nem tartom számon Lukács György születési és halálozási dátumát, és amúgy a csávó hosszú olvasmánylistámon sem szerepel. Akkor inkább már Sík Sándor Esztétikája. Azonban vannak, akik számon tartják, és ha már a a komcsi ikon a…..
perseus 2010.04.14 22:08:13
A múlt század két nagy költője: Babits Mihály és József Attila. Ismerték egymást, de nem szimpatizáltak egymással. Mindkettőnek Istennel való viszonya viharos. Írásaikban nyoma sincsen Sík Sándor harsogó istenhitének. De talán éppen ezért állnak közel hozzánk. Ma Babitsra…..
Shakespeare: Othello (r. Eszenyi Enikő) Bár a Vígszínházba általában ökrös szekérrel sem lehet bevontatni, mivel nem csak az ottani felhozatal nem az én világom, de általában feszélyez az az (általam nyilván képzelt) társadalmi elvárás is, hogy full öltönyben feszengjek végig egy darabot, mert…..
Appleblog Olcsóbb lehet az iMac 2009.09.25 09:00:00
Most vagy beletaláltam valamibe, vagy csak véletlen egybeesés: amikor pár nappal ezelőtt bemutatta az Intel a Core i7-es processzorcsalád alacsonyfogyasztású változatát, postot írtam arról, hogy az remekül belepasszolna egy iMacbe. Bár elvileg laptopokba szánják a négymagos csipet,…..
A szerkezet immár sorozatgyilkos üzemmódba kapcsolt, akit csak lehet, megtámad az Apple telefonja. Most azonban emberére akadt, mert nem ártatlan kislányokba, hanem egy francia biztonsági őrbe kötött bele az iPhone (egyébként ez már a második eset a csigazabálóknál, lehetséges,…..
Megjött az első paparazzi fotó az Apple vezéréről a visszatérése óta. Tegnap fényképezték le egy iPhone-nal, amint épp (és ezt komolyan mondom) az úttesten haladt át.Úgy tippelem, ezzel a képpel ismét megkezdődnek Jobs egészségi állapotáról szóló pletykálgatások, amiben…..
perseus 2009.07.30 17:23:23
RIP
A kaliforniai központ szétküldte kutász-droidjait, hogy azok az európai boltokat vizsgálva valamiféle képet adjanak a helyi Apple-üzletekről. Nem tudom, emlékeztek-e a Szárnyát vagy combját nagyjelenetére, amikor a Louis De Funes játszotta Charles Duchemin betért egy útszéli…..
Na egy valóban izgalmas statisztika látott napvilágot az Apple gépeivel kapcsolatban. Azt ugye tudjuk, hogy a Macintoshok piaci részesedése az amerikai piacon kilenc-tíz százalék körül van, de ez a szám önmagában keveset mond el: egy Mac jóval többe kerül, nem tud, nem is akar…..
perseus 2009.07.24 09:19:42
@Ulkesh:

Az érvvel csak a baj, hogy az Apple termékei (ma már) korántsem hibátlanok, sőt.
Tehát te a 300 Ft-ért kívülről gyönyőrű, de belül kissé rohadt almát kapsz.