Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JunkieeeBoy

361 bejegyzést írt és 1208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenért adjatok hálát (Ha a világ egy 100 lelkes falu lenne...) A FöldHa a világ lakosságát egy 100 lelket számláló faluba lehetne redukálni,és minden nép aránya megmaradna, ebben a faluban lakna:- 57 ázsiai- 21 európai- 14 amerikai (észak-, közép- és dél-amerikai)- 8 afrikai Lenne benne:- 52…..
Netpincér (Foodpanda) VS Wolt futárkéntSziasztok!A koronavírus miatt ugyebár sokan elvesztették a munkájukat főleg pl. Budapesten a turisztikai vagy vendéglátói szektorban és az utcákon rengeteg biciklis vagy motoros ételfutárokat látni... Leginkább az ebédidőszakban (10:00-15:00) vagy most ugyebár…..
JunkieeeBoy 2021.10.03 17:32:42
@D-verse: Igen, azt most kezd futárhiány lenni az NP-nél (foodpanda) mert igazából magas benzinárak (kocsival ilyen CP-ekel lassan már egyáltalán nem éri meg, mert még egy minimálbért is nehezen hozol ki) + egyre hosszabb biciklis címek pl. + tél - hideg, stb. A robogósok meg inkább Wolt-oznak, mert ott megfizetik a hosszabb címeket
JunkieeeBoy 2021.10.25 12:29:43
@Vannhelsing: Persze székhely az alapja az egész vállalkozásnak! Az emberek 90% a lakhelyüket adja meg, de igazából ez csak formalitás! Viszont! Ez nyilvános adat, így óvatosan vele... ha nem akarod, hogy ez "kikerüljön", akkor vannak székhely szolgáltató cégek havidíjért pl.

Én hallottam olyanról, hogy ugyebár van aki albérletbe lakik és oda jelentette be a székhelyét (ami nem szabályos, mert ugyebár nem tulajdonos ott és akkor kell hozzájárulási engedély), de kb. senki nem ellenőrizte és elfogadták, szóval jó kérdés...
Igazából nem nagyon zargatnak ott, de mivel az a székhelyed ezért 1-2 levél évente oda megy, szóval valósat adj meg, ahol elérhető vagy... esetleg szülői ház, ha pl. albérletbe laksz és lehetséges
JunkieeeBoy 2021.10.27 00:08:47
@Bonero: Net 3-5GB között elvileg bőven elég, hívás ügyileg, kb. mindenkivel max. 1p beszélsz! Tegyük fel hogy egy nap egy alap 20 címet megcsinálsz és mindenkit hívni kéne, az 20p x mondjuk 25nap = 500p, de a valóság, hogy kb. 10-ból 2-t kell megcsörgetni, szóval 2p x 25= 50p!

De olcsóság esetén a DIGI csomagjai verhetetlenek! Nekem amúgy van egy korlátlan Telekom netem + egy digis "tartalékba" (a telekom valami 8E Ft / hó, a digis meg 1E Ft / hó)
Sokat vagy úton? Rendszeresen kocsival közlekedsz? És van a csomagtartóban vészhelyzeti ellátmány? Ha igen ellenőrizd, hogy minden megvan-e, ami kellhet, ha nincs, akkor ideje bepakolni a lenti lista szerint!..
A kétezres évek végén indult egy szépreményű és hiánypótló vállalkozás, az UTV, amely Budapest számos pontjára kitett kameráinak képét online tette elérhetővé a neten. Ezzel aktuális körképet adva a város nagyobb csomópontjainak forgalmi helyzetéről. A szolgáltatás…..
JunkieeeBoy 2021.02.01 12:24:59
RIP
Lesz gombaszökőkút és lesznek bordó székek is, de villamos a Rákóczi úton már soha többet nem lesz. Ilyen egy projekt, amit az új, „zöld” városvezetés kritikátlanul átvesz Tarlóstól, hogy meglegyen nekik is a napi betevő szalagátvágásuk. Ez a fejlesztés is tipikusan a fenntarthatóság tökéletes…..
JunkieeeBoy 2020.12.31 01:00:50
@Dan da Man: Engem is érdekelne, hisz pont alatta megy a metró ugyebár... Ferenciek tere (3-as) és Astoria-Blaha-Keleti (2-es)... és ha jól emlékszem-tudom annó pont ezért szüntették meg, mert hogy helyette már a metro vette át azt az utas forgalmat... és bár tudom, hogy annó a gyalogoskat levitték az aluljárókba és most újonnal a sok autó miatt megint a fordítottja van, hogy legyen inkább felszíni kötöttpályás közlekedés és az autókat meg tiltsuk ki a városból stb. attitűd! De a hosszútávú terv engem is érdekelne miért lenne jó!? Hisz ott a metro ami nem fog megszűnni alatta soha, ergó tök felesleges tud lenni...
Utálom a postát. Akár a magyart, akár a franciát - tökmindegy. És nem azért, mert a postát divat utálni. Hanem mert az Édesanyám szomorú miattuk. Édesanyám ikertestvére a messzi Európában él, hazánktól alig 1200 km távolságra, Franciaországban. Anyu idén ünnepekre is gondosan összekészített és…..
JunkieeeBoy 2020.12.28 15:11:11
@MagyarTarka: Értem a problémát... hogy feladtatok valami 5+ E Ft-ért és még a levélcsomag se érkezett meg és a feladási díjat is buktátok... de!
Te igénybe vetted a szolgáltatásukat, amivel elfogadtad az ÁSZF-üket... amibe leírják, hogy a sima levélnek nem vállalnak semmilyen garanciát! Te ezt elfogadtad! Röviden ennyi a történet! Legközelebb nem lesztek spúrok plusz egy ezeröttel az ajánlott díjért, ha 70+ év alatt nem tapasztaltátok meg a Magyar Postával, hogy így működik, akkor valahol máshol éltek fejben... köztudott, hogy ilyen szar a posta!
JunkieeeBoy 2020.12.28 17:04:18
@Dee_: Természetesen nincs ez így jól... de ez a valóság sajnos!
JunkieeeBoy 2020.12.31 00:57:37
@MagyarTarka: Gondolom amúgy a feladáskor kapott blokk-ra gondolsz, hogy aznap adta fel, a másik meg a postai pecsét lesz! De mivel nem ajánlott, így pl. amikot az elosztóközpontba került - tovább küldésre került, kerülhetett rá a pecsét... az OLK (Országos Logisztikai Központ) eltelhet 1hét míg összegyűjtik az adott ország irányába menő küldeményeket, stb.
BANGGOOD KUPONOK - COUPONS (2020) JunkieeeBoy.blog.hubit.ly/rendeleskulfoldrol_banggoodbit.ly/banggoodHUN MadeInCsajna.blog.hufacebook.com/MadeInCsajna facebook.com/groups/rendeleskulfoldrol bit.ly/banggoodHUN7%-os kupon mindenre: "aff7off"6%-os kupon mindenre:…..
Gábor állítja, hogy semmi különös, törvénybe ütköző tevékenysége nem volt a Youtube-on, nem is törték fel a fiókját, mi pedig természetesen ezt el is hisszük neki. A Youtube viszont képtelen erre. Ugyan azt sem tudják, vagy akarják bebizonyítani, hogy indokolt a felfüggesztés, mégsem állítják vissza…..
JunkieeeBoy 2020.02.04 16:38:43
@Darth Revan: Mondok neked cifrábbat... 3copyright strike esetén végleges törlés.. úgy hogy csinálsz 3kamu accot, azzal külön-külön jelentesz külön-külön 3-3db videóját valakinek és automata törlik 2strike után a harmadik törlés jópár többtízezres yt accot tűntettek el így mostanában a trollok! :D

Lévén a yt nem vizsgálja, hogy valós-e a copyright strike! Ő ha jön rá, leveszi... fellebezhetsz, de semmit nem ér, mert gép válaszol! És csak úgy mentesülsz, ha a troll visszavonja a szerzői jogi követelést! (ugyebár arról, ami nem is az övé) Elég röhejes lett a yt... családbarát meg a társai! Fészbuk ugyanez... leírod, hogy bzi és kapsz rá 3/7/30napos bannt, a nagy PC világba!
Hamarosan tele lesz minden a karácsonyra kapott cuccok hirdetéseivel, szóval ez aktuális. A Vaterás/Teszveszes hirdetéseknél gyakran találkozhatunk a "máshol is hirdetem, érdeklődj" szöveggel, ami a máshol is hirdetők egyszerű elővigyázatossága, nehogy olyasmit üssünk le és fizessünk ki, ami már nem…..
JunkieeeBoy 2019.12.13 12:33:02
@juhaszvik1: Nézd meg a termékek 90%-a fixáras... ergó apróhirdetés! A maradék 10% licites csak!
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..
JunkieeeBoy 2019.12.07 17:06:14
@zdanee: Revolut & Transferwise &CURVE az pont ilyen "gyűjtőkártya" - beregelheted a kártyaadataidat és váltogathatod! Revo-n meg egyszerhasználatós Virtuális bankkártyát generálhatsz!
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
JunkieeeBoy 2019.11.27 21:14:10
@JunkieeeBoy: Vagy egy Hajdú Energomat is van 10 mátyásért! :D
JunkieeeBoy 2019.11.28 09:40:29
@TheRminator: Na ha ilyen szar Celeron-os gépet az ellenségeimnek se!
Mi történik akkor, ha úgy érezzük, nem tájékoztattak megfelelően egy termék tulajdonságairól? Olvasónk úgy gondolja, azzal hogy nem hívták fel a figyelmét arra, hogy az új mobilja 32 bites, megtévesztették, és most szeretne valami megoldást. Ám az a helyzet, hogy ha az ellenkezőjét sem állították,…..
JunkieeeBoy 2019.10.30 09:12:08
@SZIGMA: Emberünk 2S-ről írt (bár az egy 2015-ös modell), míg az S2 meg stimmelne időben és "problémába"! (vagy ennyire hülye, hogy még a típusát sem tudta jól leírni... vagy... bááár igen ilyen hülye láthatóan a posztból)!

Volt - (van) mind2 Xiaomi modellem (2S és S2 is)... De már jóideje Redmi NOTE-jaim vannak - voltak... Redmi Note 5-6-7 és most majd 8! De nem teljesen értem a posztert... van egy működő mobilja és ~2évig még simán támogatják, de még utána is... 2év alatt meg simán lecseréli majd amúgy... átlag 1-2év az okosteló cserék ideje max. a "kitartóbbaknál" 3év!
Olvasónkat óriási bajban van, miután egy furcsa fordulattal az autókölcsönzés után közel egymilliós mínuszba került a számlája. Az a számla, amin nincs is hitelkeret. Nem értik, mi történhetett, de a bank nem tud mit tenni: újabb utazást, ügyvéd fogadását és kölcsönt javasol.  Kedves Homár! Az…..
Nincs egy hete, hogy hosszasan okoskodtunk arról, honnan ismerhető fel az a webshop, ahonnan nemhogy rendelni nem szabad, de megnyitni sem az oldalát. Hát a Gearbest.com-on még a Homár gyanakvásból olvasztott és szkepticizmussal csiszolt nagyítója sem nagyon lát kivetnivalót: ez az egyik legnagyobb…..
JunkieeeBoy 2019.10.15 19:34:59
@Horváth Toya: Elég nagy idióta lehetek, ha több pl. 1000$-os drónokat (DJI P3 & DJI Mavic Pro), meg 500$-os elektromos roller-t (Xiaomi M365 PRO) rendeltem kínából / kínai webáruhazból... ebay-ről, stb.
JunkieeeBoy 2019.10.15 23:11:59
@azbest: NAJA! OTT A PONT!
Milán két hónapja vár a pénzére, amihez arra van szükség, hogy a visszaküldött csomag megérkezzen végre a címzetthez. Ám a nyomkövetési oldal szerint a csomagja áll, a pénze után pedig újabb és újabb köröket kell futnia. Vajon hol van ilyenkor az a doboz? Üdvözlöm,  Kereken KETTŐ hónapja…..
JunkieeeBoy 2019.10.10 22:02:03
@havrilla: belföldön 1.860 / 1.630 Ft lesz az! De pl. vaterafutar.hu-n rendelve már csak 1.505, sőt vatera reggel meg "csak" 1.245 Ft lesz 1munkanapos garantált és 150E Ft-ig értékbiztosítva!
www.posta.hu/static/internet/download/2019_julius_tarifatabla_HU.PDF
JunkieeeBoy 2019.10.10 22:03:25
Jó-jó, de hova küldted!? Mert a posta oldalán van egy infó, hogy adott országba milyen határidővel szállítatnak... Pl. nesze Kína:
www.posta.hu/static/internet/download/Kina_0116.pdf
(itt ez alapján 10 munkanap-ot garantálnak, ergó ha ezután nem érkezett meg érdemes lett volna érdeklődni...)

Ha meg ellopták / elhagyták, akkor van egy DTS általány kártérítés, ami elszomorítalak, de ~12E Ft-nyi lesz csak... legközelebb értékes csomagot értékbiztosítva adsz fel! 237$ az ~72E Ft
Meg hülyeség volt spórolni, mivel a paypal 9.300 Ft / csomag / évi 12 alkalom visszatéríti a visszapostát... tény értékbiztosítva ~15E Ft lett volna feladni, így viszont meg... 72E mínusz úgy meg "csak" 6E Ft mínusz lett volna!
Olvasónk a terrafon.hu-ról rendelt és fizetett, ám a kiszállításról szóló visszaigazolás kamunak bizonyult, a visszautalás pedig még mindig nem történt meg. A webáruházról közben összegyűlt jó pár hasonló sztori, a vélemények alapján már a rendőrségi feljelentés is megvolt. Mi is írtunk nekik, de…..
JunkieeeBoy 2019.09.25 11:47:49
@TomT: Nálam ALZA előtt az xpress.hu volt ilyen! Egyszer vettem életembe eredeti DVD-t, akkor is +400 Ft volt a személyes átvétel! VICC KATEGÓRIA tényleg! Építsd bele az árba, ennyi erővel számíts fel +10 Ft-ot, ha kinyomtatod a számlát is még! :D
JunkieeeBoy 2019.09.25 12:23:40
Amúgy elképesztő olvasni, hogy sokan még azzal sincsenek képbe mi a különbség pl. az előre utalás és bankkártyás fizetés között!
Előre utalsz bankszámlára (8 - 8 - 8 szám ugyebár) és kb. semmi védelmed sincs! Bankkártyás fizetés esetén meg megadod a külső bank fizető https oldalán titkosítva a bankkártyaszámodat (4 - 4 - 4 - 4 szám) & CCV kódodat... és probléma esetén a kártyakibocsátó (VISA - Mastercard védelmet ad és chargeback-eltetheted a pénzedet hibás teljesítés esetén)

Paypal!? Ugyanmár! Utánvétel! Magyarok csak ezt ismerik... volt egy ismerősöm webshopja, ahol egyik nyáron "besegítettem" csomagolás ügyileg, stb. az emberek jó 80%-a utánvétel rendelt! (rendes - régóta bejegyzett üzemelő webshop volt)

A kisebb webshop nem küld utánvétel, mert a visszajövő csomag feladási ÉS VISSZAKÜLDÉSI díja is őt terheli! A vásárló meg nem utal előre... mert nem bízik meg!

A megoldás: aki utánvétel rendelt azt csak telefonos megerősítés után küldte ki... és lám megszűntek a kamu utánvétel rendelők jó 99%-a, aki nem vette át!
Mert ez pl. ilyen pár ezerforintos termékek voltak... és a ptkg. akkoriban 500 Ft volt csomagautomatába, 1.000 Ft előre utalva, 1.200 Ft utánvétel!
Ezek az árak mostmár inkább: 800 Ft / 1.200 Ft / 1.500 Ft (UV)
És aki házhoz rendeli, az inkább fizet +300 Ft-ot! De voltak így is problémák, így mi lett csinálva!? nagyobb különbség lett csinálva az előre fizető és az utánvételes vásárlás között!
Szal így: 1.000 Ft a csomag 2.000 Ft a utánvétel!? A hülye parasztja akkoris ígyis utánvétellel rendelte... még sokszor az 1.000 Ft-os termékre is kifizietik inkább a 2.000 Ft-os UV csomag díjat! :D
 Xiaomi M365 PRO elektromos roller akcio gearbest GEARBEST - 540$  XiaomiProRoller..
Forr a düh a Homár körül. Még a gyakorlott szemet is megtévesztheti (bár jobban megnézve jó sok az árulkodó jel) az a webshop, ahonnan szegény csalódott olvasónk megrendelte alaposan körüljárt álmai cipőjét, majd várt. És várt és várt és egyszer csak mi jött? Egy pakk…..
JunkieeeBoy 2019.06.06 00:44:45
@élhetetlen: Kitalálom... Star-light vagy E-star vagymilyen noname hűtő... kicsivel többért vehettél volna egy Zanussi vagy valami "hűtőmárkát"...
JunkieeeBoy 2019.06.06 00:49:14
@csúti csüngőhasú tolvaj: HELLO! Transwise & Revolut (ezek még fizikai kártyát is adnak), de van csomó Virtuális bankkártyás szolgáltató... (bár én régimódi OTP-s webkártyás vagyok ebay-paypal-aliexpress-re)
JunkieeeBoy 2019.06.06 00:51:26
@Etniez: Emlékszem pár éve vettem 30k-ért "márkásat" és szar volt... Kb. első eső után szétmálott vagy valami komolyabb baja volt (rendes márkaboltba, nem kamu, stb.)...
A 3k-s kínai tornacipő tovább élt!

Bár magam ellen beszélek, mert pont most vettem 20k-ért Adidast... de na, legtöbbször nem ér annyit a márka! Most legyen futócipő - utcaicipő - túracipő, stb.
BANGGOOD KUPONOK - COUPONS (2019) JunkieeeBoy.blog.hubit.ly/rendeleskulfoldrol_banggoodbit.ly/banggoodHUN MadeInCsajna.blog.hufacebook.com/MadeInCsajna facebook.com/groups/rendeleskulfoldrol bit.ly/banggoodHUN7%-os kupon mindenre: "aff7off"6%-os kupon mindenre:…..
BANGGOOD KUPONOK - COUPONS (2019.JUN) JunkieeeBoy.blog.hubit.ly/rendeleskulfoldrol_banggoodbit.ly/banggoodHUN MadeInCsajna.blog.hufacebook.com/MadeInCsajna facebook.com/groups/rendeleskulfoldrol bit.ly/banggoodHUN7%-os kupon mindenre: "aff7off"6%-os kupon mindenre:…..
VÁLLALKOZÁS(ELÁBÉ & BÉR & BÉRLETI DÍJ & REZSI & ADÓ - ÁFA &…..
Mi kerül ezen ennyibe? ELÁBÉ ELÁBÉ = Eladott Áru Beszerzési Értéke https://www.numbeo.com/cost-of-living/ Hasonló posztom:Mennyibe kerül élni - lakni!? (lakás - rezsi - kaja): http://bit.ly/lakasrezsikaja Autó - kocsi…..
Jakab Andor - Tőlem ezért nem kapsz munkát 12 embernek adhatnék munkát havi 248 720 Ft nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak…..
Magyarországon az embereknek 87%-a abban az ingatlanban él, amelyben vagy ő, vagy a családja lakik. Ez amúgy tök jó magasan az EU átlag (69) felett vagyunk, tehát mondhatnánk, hogy a hazai lakhatási viszonyok eléggé rendezettek. Igen ám, de pont a maradék 13% az a része a magyar…..
JunkieeeBoy 2019.01.29 19:32:39
@Kolompár Magneto: Gyakorlatilag pont ez a 120E + rezsi (~150E) béreltem 2szobásat belvárosban körúton... (mondjuk azt mondhatni jól kifogtam)