Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tpl

0 bejegyzést írt és 441 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor pragmatizmusa sodorhatja erkölcsi válságba a Fideszt. Az ötödik kormányzati ciklusát kezdő miniszterelnök ugyanis olyan erkölcsi normákat lép át a gazdasági és politikai haszonszerzés indokával, melyeket a nemzetközi színtéren egyre kevesebben tolerálnak. Hiába mondja Orbán Viktor, hogy…..
  A csütörtök reggel elindult orosz támadás kapcsán a hazai elemzők egy része kitér arra is, vajon miként befolyásolhatják az események a magyar kampányokat, illetve az alig több mint egy hónap múlva esedékes választásokat. Hallunk olyan hangokat, hogy a háború fordulatot jelenthet idehaza is, ám…..
tpl 2022.02.26 11:40:42
@bordon: "csodálatos" ez a kollektív ítélkezés mások felett. Láthatóan a náci ideológia továbbra szépen megvan ágyazva egyesek elméjének mélyén.
Nagyon úgy tűnik, hogy szép csendben elindult egy rockrádió az FM 103.9-en A Rock néven. Egyelőre négy műsorvezető személyét hozták nyilvánosságra, közülük hárman az egykori Rock FM-nél is dolgoztak...
tpl 2021.12.19 23:36:44
@Fikalnyik Eugén: nagyon menő vagy, de igen.
tpl 2021.12.20 18:18:30
@11110000: Wikipedia a Queen zenekarról, első mondat: Queen are a British rock band formed in London in 1970.

Lehet, hogy neked nem elég kemény rock a Queen, ízlések és pofonok, de hogy nem rock, azt állítani azért elég durva :-)
tpl 2021.12.21 13:58:11
@11110000: attól még Rock, hogy atmegy könnyedebb, popos irányba is. Na, de nem érdemes ezen vitatkozni. A lényeg, hogy a Queen korszakalkotó banda és éljen a rock
Hibát hibára halmoz...
tpl 2021.08.18 03:42:17
@LebensraumamOsten: mekkora egy olcsó, bűzlő proli vagy...:( A gyomrom kifordul a posztodtól. :( ouhhhh
Már két hét sincs a Road új nagylemezének, a Senki Kedvéért Nem Fékezünknek a megjelenéséig, így érthető módon már szállingóznak a lemezelőzetesek az új dobossal készült koronghoz. A frissen kiadott tétel az Állj elém, ez a korábban kiadott Igazi testvér és a Road Movie-hoz készített Ahol a hegyeket…..
tpl 2021.06.01 15:50:33
Az angol Metal Hammer egy újabb "kedves" listával örvendeztette meg az olvasóit, ebben a kétezres évek száz, szerintük legjobb rock- és persze metaldalát kaparták össze egy nagy kupacba. Nos, ha a sorrenddel lehet is vitatkozni, azért azt alá kell írni, hogy ezeknek a java valóban kiérdemelte a…..
tpl 2021.04.07 13:45:29
@horrorpornó bábszínház: aki csak pentatont és harmonikus moll skálát használ, annak nehéz lesz 10 percen keresztül fenntartania a hallgatóság figyelmét. A fél-egész, a domináns dúr, a frig, a líd, és a mixolid skálák ismerete és használata alap kell, hogy legyen de a domináns líd és az egész hang skálák is elvárhatóak. Azt el tudom képezni, hogy ezek a top100 listás zenekarok az általad említett két skálából is megélnek. Nem véletlen, hogy alig hallhatok közülük párat...
tpl 2021.04.08 07:05:00
@horrorpornó bábszínház: Blackmore frig skálát is használ, sőt pár Rainbow albumon fél-egész skálában is játszik. Lehet, hogy az utóbbit bem tudatosan választotta, iszonyat nagy tehetség a fickó, fül alapján is simán ráérez.

Te a hetvenes évek gitárhőseit emlited, akik mind a blues-ból, mint zenéből epitkeztek, legtöbbjük az "utcán" tanult gitározni és fingja sem volt, hogy hangtanilag mit játszik. De ez volt a 70es évek szépsége. Igazán szívből tudtak játszani. Persze, akkor is voltak képzett gitárosok, akik a blues-zal nem elégedtek meg, azt különböző műfajokkal vegyitették, később ezeket fúziós zenéknek kezdték hívni. A fúziós rock elképesztő tehetségű és tudású képviselője pl. Al di Meola, vagy John McLaughlin. Na, ők már simán vágták az általam említett skálákat (is).

A 80as évek elején olyan mega rockgitárosok jelentek meg, mint Van Halen, Malmsteen. Ők már ismerték a zeneelméletet, és zeneileg egy teljesen más műfajt teremtettek. Ez többek között annak volt köszönhető, hogy a pentaton csak az alapja volt a zeneiségüknek, nem a kizárólagos eszköze. A 80as évektől a rockzene valóban képzett zenészeket volt képes adni.

Nem értem a kioktató stílusodat. Öregem, inkább szállj le a magas lóról. Több mint 30 éve gitározom, számos ismert és sikeres rockzenekarban megfordultam, ma is egy ilyenben játszom és persze rendre belefutok okoskodó, kioktató f@szkalapokba, akikben valamilyen számomra érthetetlen oknál fogva elemi késztetés van arra, hogy mindenkinek nagy hanggal igazolják,miszerint ők qrvára mindent jobban tudnak.
Egy ország nem lehet szuverén, vagyis teljesen független, ha nem világhatalom. Egy nemzetállamnak csak annyi mozgástere van, hogy - jó esetben - maga választhatja meg azt a szövetségi rendszert, amelyben szava lehet. Egy ország jelentőségét korunkban sem a történelmi múlt dicsősége, sem az ősi…..
  A Messiás jelenleg a legnagyobb BOOM or BUST sorozat a Netflix kínálatában, de az én látókörömben mindenképpen. Kifejezetten szeretem az olyan film, vagy sorozat élményeket, amik a semmiből jönnek. Az vesse rám az első követ, aki már hónapok óta várja a Messiás bemutatóját! Van ilyen? Biztosan,…..
tpl 2021.03.03 07:30:47
@jancsi_2: másfél milliárd ma élő ember hite. Ez a hit a mai nyugati kultúra kialakulását eredményezte, a jólétet, a szabad akaratot, a vélemény szabadságát, a békés egymás mellett élést. Olyan ostobaságokat pedig Ne hordj össze kérlek, hogy a keresztény hit hozott háborúkat a világunkra.
tpl 2021.03.03 07:57:39
@jancsi_2: kedves Jancsi. Te nyilván semmit nem tudsz a kereszténységről. Azokkal azonosítod, akik (emberek) a kereszténység nevében követnek el büntetteket.

Hadd segítsek neked, hogy mi a zsidó-keresztény valláskultúra alapja. Ha ezekben találsz utalást pedofiliara, háborúkra, emberiség elleni büntetettekre való uszítást, akkor szólj okostojás.

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
II. Isten nevét hiába ne vedd!
III. Az Úr napját szenteld meg!
IV. Atyádat és anyádat tiszteld!
V. Ne ölj!
VI. Ne paráználkodj!
VII. Ne lopj!
VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!
X. Mások tulajdonát ne kívánd!
tpl 2021.03.03 08:39:52
@jancsi_2: mindig élveztem a jópofa, tanulatlan, gyökértelen prolikkal való beszélgetést. Ez a csevej viszont még a szokásosnál is ostobább. Csak annyit zaraskent, hogy több tiszteletet az embertársaidnak. Pá.
Lassan minden magas tisztséget betöltő fideszes politikus megkapja a védőoltást, és többségük demonstratív módon a kínai vakcinát választja. Nem is lenne ezzel gond, hiszen saját akaratukból választották a Sinopharm-vakcinát, de az oltóanyag körüli vitáknak olyan politikai töltete van, ami messze…..
     Egy ideje már biztosra vehető, hogy 2021-ben hamarabb érkezik a Galaxy S széria. Egyesek szerint a Huawei legyengülése, mások szerint a Xiaomi megerősödése az oka ennek, egy azonban biztos: a készülékek árazása kiszivárgott a 91Mobiles jóvoltából és ha valami biztos, akkor az az, hogy megosztó…..
Elhíresült kiírása volt az osztrák boltoknak a rendszerváltást közvetlenül megelőző magyar bevásárlóinvázió tapasztalataként: magyar, ne lopj! Sokan vitatják ugyan hitelességét és valóságalapját, de sajnos személyesen volt alkalmam megtapasztalni igazságát. Az egyik Billában tátottuk a szánkat - mi…..
     Bár az idei Galaxy S széria csúcsa, az S20 Ultra sok esetben lett maró gúny célpontja vitathatatlan hibái miatt, az sokkal ésszerűbben összerakott, komolyabb hibáktól mentes sima S20-ba még a Samsung legelhivatottabb kritikusai sem igazán tudtak belekötni. Ez nem is meglepő, hiszen a típus…..
     Gyakorlatilag még el sem apadtak az Applet a töltőadapter és a fülhallgató kihagyása miatt kritizáló mémek hulláma(amit nem kis részben a Samsung illetve a márka rajongói keltettek életre), de a mobilpiacot vezető Dél-Koreai gyártó máris öngólt készül rúgni a hírek szerint.    Történt…..
Szeretettel köszöntök minden kedves régi blogolvasót!   Azt a mindenit, de elrepült az idő! Csaknem három és fél évvel ezelőtt találkoztunk utoljára. Elég sok minden történt körülöttünk ez alatt az idő alatt, de erre hamarosan kitérek. Először viszont szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik…..
tpl 2020.12.03 22:56:00
@Sanda gyanu: nem, nem értem. Szájerrel nem az a baj, hogy meleg. A Fideszben is vannak melegek és ezzel qra semmi probléma nincs. Szájer ott qrta el, hogy eljátszotta a felelős, konzervatív családfőt, miközben a kijárási tilalom ellenére (házasságon kívüli), titkos szexorgiákra jár. Ez NEM fér bele egy konzervatív part vezető tisztségviselőjének értékrendjében. Magam is hetero vagyok, vannak meleg ismerőseim.
tpl 2020.12.04 06:47:46
@Örömhernyó: pontosan ezt pofázom én is.
tpl 2020.12.04 06:51:56
@Sanda gyanu: "Tudod, mire gondoltam? Arra gondoltam, hogy abban a hatalmas politikai játszmában, ami jelenleg is zajlik, Orbánék most olyan bokákra léptek rá, vagy rúgtak bele, amit nem hajlandó a nemzetközi tőke és a nemzetközi politika elfogadni Európa biztonsága és jövője kapcsán... "

Ne nézz madárnak.
Megalapozottnak találta a bíróság a közösség elleni uszítás vádját Olaf Latzel brémai evangélikus lelkipásztor ügyében (az eset hátteréről itt olvashattok). A 8100 eurós pénzbüntetés (közel 3 millió forint jelenlegi árfolyamon) a kiszabható legalacsonyabb büntetéshez áll közel és nem kerül be az…..
tpl 2020.11.28 08:02:12
@Karoly_2: a sötét középkor általános felvilágosultsága igazi reneszánsz volt a te "ateista" nézeteidhez képest. Ha már képtelen vagy a hit és a tisztelet megélésére, legalább ne becsmérelj másokat és ne kérdőjelezd meg azok hitét. Ennyi talán elvárható. Viszont. Jó híreim vannak. Az életed során sokezer alkalom lesz még, amikor Isten szavát meghallhatod és ha ez egyszer megtörténik, akkor megérted majd, amit itt összeírtam neked. A te érdekedben tettem. Az Úr legyen veled!
Szokásom időnként becsléseket tenni a blogon a jövővel kapcsolatban. Nem mintha nagyon bejönnének, de jó játék. Így tettem Trump megválasztásakor, s mivel az amerikai elnökválasztás mostanra gyakorlatilag lefutottnak tekinthető, így teszek most is. Induljunk ki abból, hogy Trump vesztett. És ez…..
   Hiába esküdött látszólag össze minden körülmény a Huawei ellen, a Mate 40 szériával a kínai gyártó megmutatta, hogy komoly hátrányból indulva is képes olyan készüléket alkotni, ami a konkurenciának alaposan feladja a leckét. A csúcskészülékek azonban a piacnak csak egy kis részét képezik,…..
Biztonságos utcák, munkalehetőségek, nagyszerű életminőség – ez csak három dolog azok közül, melyekért diploma után egy külföldi fiatalnak érdemes Dániában maradni...
Bécsben és Sopronban is tüntettek azok az ingázók, akik úgy érzik, a határzár, illetve az azzal kapcsolatos, szerintük kaotikus kormányzati kommunikáció nehéz helyzetbe hozta őket. Te is ingázol? Van véleményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
tpl 2020.09.10 07:17:12
@Csodabogár: a német média korrupt, egyoldalú, hírhedten baloldali (a konzervatív media is), így hasznosabb lenne, ha a német médián kívül olvasnál mást is, hogy teljesebb képet kapj. Nehéz ajánlanom bármit is, mert a globális media nagyrésze ugyanilyen politikailag elfogolult, baloldali irányt képvisel, de pl. ha hallgatsz/nézel Fox News-t, akkor meg fogsz lepődni, hogy vannak egészen ellentétes világértelmezések a CNN-től, Guardian-től, vagy pl a Der Spiegel-től. Az már a mi feladatunk, hogy valamilyen igazsághoz közelítő képet gyúrjuk össze a kettőből. Nem egyszerű :)
tpl 2020.09.10 07:36:13
@arncht: Magyarországon sem magas a betegek száma, a fertőzötteké az. A halálesetek száma pedig kifejezetten alacsony, ráadásul az az egyetlen exakt.
Utazó Tódi Magyarország I. 2020.09.05 06:00:00
Bár már voltak jelei, év elején nem gondoltam volna, hogy egész nyárra egyetlen magyarországi utazást tudunk összehozni, ráadásul azt is milyen nehezen. Mialatt szorgalmasan látogattuk a vidéki Anglia látnivalóit, folyamatosan tervben volt egy hazaút, de valami mindig közbejött...
tpl 2020.09.07 04:26:47
@milkabögre: "A rántott hústól meg azért ne ájuljatok el, ugyanis dekára adják, tehát nekik elemi érdekük, hogy ekkorára vágják a húst."

Ezt nem igazán tudom értelmezni. Azzal van bajod, hogy vendéglátósként pénzt kérnek azért, amit adnak?! Ne kérjenek többet a nagy adagokért?

Beked hogy lenne jobb? Egyenáras óriásrántotthús mondjuk 2,500Ft-ért, vagy mérlegen mért rántotthús 2300-2800Ft között?

Segítesz megérteni, hogy mi a gond a Pléhcsárda árazásával? Köszönöm.
Mindig ez van: a demokrácia játékszabályait a hatalomra törekvő, elvtelen, „pávatáncot járó” politikai erők kijátsszák és a joghézagokat kihasználva szembefordulnak az alkotmányos renddel. Majd az általuk aláásott rendszert „alkalmatlannak és hanyatlónak” bélyegzik, viszont megígérik a választóknak,…..
tpl 2020.07.14 22:39:20
@BOAR: vicces ez a választási csalás legenda. Az ugye nem zavar, hogy az összes, beleértve a prog balos Publicus hasonló eredményt közvéleményt kutat, mint amit a választások hoztak idehaza? És nem emlékszem arra, hogy tavaly október 13-án választási csalást üvöltött volna a baloldal, amikor a megalúzer Karácsonyt megválasztotta Budapest.
tpl 2020.07.14 22:49:47
@BOAR: "Na elmész te az anyádba a demagóg faszságaiddal...
Buzigyerek.."

Mégis mit képzelsz, te kivel beszélsz?!
tpl 2020.07.14 23:02:29
@BOAR: kemény vagy! Szép estét.
A független filmesek által készített riport magyarázatot ad a kérdésre, hogy miért sújtotta New York-ot toronymagasan legsúlyosabban a COVID-19 járvány a világon. Az egyik ok a talán magyarnál is borzalmasabb kórházi állapotok: különösen a katasztrofális statisztikákat felmutató Elmhurst kórházban,…..
Mit tehetünk a férfiak és a nők közötti fizetés különbség csökkentésére? A kérdés hosszú évek óta téma az Egyesült Államokban, ahol próbálnak tenni ellene – hogy miként, arról szól Steve posztja. „Az utolsó normális fotó a nagyvilágból” – mi volt az utolsó fotó, amit a karantén, a korlátozások…..