Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Todward

48 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezárják az ország összes tengerpartját - ez a spanyol kormány legújabb szigorítása. A rendőrség közben egész nap igyekezett betartatni a vasárnap óta érvényes karantént: illegális maszk árusokat, a csirkéihez siető idős hölgyet és medencéző turistákat büntettek meg. ..
Todward 2020.03.18 14:30:52
A cím szenzációhajhász, ez tény. Egyetlen ilyet eset volt, hogy valakit ki kellett húzni a medencéből. Teljesen megértem, aki eljön a jól megérdemelt nyaralására, amire egész évben várt, ezért gürizett, és nem hajlandó beszopni ezt a hisztériát, ami pechjére pont a nyaralására esett. Az ilyen hírek előtérbe tolásával csak félelmet akarnak kelteni a lakosságban, azt mutatni hogy a rendőrség mindenkit helyrerak. Nem tud helyrerakni, gyakorlatilag mindenki azt csinál amit akar. Felhívom a havert, kinyitja nekünk a bárját, hivatalosan pedig nincs nyitva, csak bement leltározni, mi meg segítünk neki, ennyike. Egy csomóan csak azért mentek ki a kis hegyi falumból nagyobb városba bevásárolni, hogy két csoki megvásárlása ürügyén megnézzék, milyen az, amikor a sok hülye maszkban mászkál meg őr engedi be egyesével a vevőket a Lidlbe, meg hogy tényleg felvásárolta-e a sok marha a WC papírt (egyébként nem, midnen van a boltokban). A karantén nagyságrendekkel több kárt okoz, mint ez a komolytalan vírus okozhatna a legrosszabb forgatókönyv esetén, ha teljesen elszabadulna. Negyedik napja tart a karantén és már egekben vannak a családon belüli erőszak esetei, itt Tenerifén meg is merték említeni a helyi újságban egy apró cikkecskében. Igaz, nagydobra nem verik, mert az csak megerősítené az emberek teljesen megalapozott meggyőződését, hogy semmi értelme a karanténnak. Én egész nap azt hallgatom, hogy mindkét, egyébként teljesen csendes és normális szomszédjaim üvöltenek egymással, gondolom még 1-2 nap és agyonverik, megmérgezik vagy megkéselik egymást. Már egyszer becsengettem hozzájuk, hogy mi újság, minden rendben, de ez nem fogja visszatartani őket. Annyit tudsok, hogy az egyiknek nem rég indult étterme van, ami gondolom most éppen becsődöl, nyilván ez a feszültség forrása. És akkor ott lesznek azok, akik öngyilkosok lesznek, mert a hisztéria miatt csődbement a vállalkozásuk. Rengeteg család fog szétmenni és házasság meghasalni az anyagi problémák miatt. Szövődményként iszonyatos mennyiségű mentális sérülést fog okozni a lekhelyelhagyási tilalom. Talán hagyni kéne hogy elszabaduljon a vírus, aztán akinek úgyis meg kell halni, az gyorsan meghal, az orvosoknak lesz 1-2 sűrű hetük amikor legalább megdolgoznak a pénzükért, aztán kialakul a nyájimmunitás és ennyi.
Todward 2020.03.18 14:53:44
@Le Orme 2: Azért csak egy ilyen esetet találtál, mert csak egy ilyen eset van. A bejegyzés címe szenzációhajhász faszság.

@TóthBrigitta: Fordítok magyarra: az "arról számolnak be a Facebook csoportokban" azt jelenti, hogy nem igaz, álhír, faszság, hazugság. Én is látom mennyi baromság ömlik a tenerifei FB csoportokban. Egyébként én lennék a legboldogabb, ha mindenki ilyen tömegesen és látványosan leszarná az intézkedéseket, mert akkor 1-2 nap alatt beismerné a vereséget a rendőrség és visszavonnák a picsába az egész kijárási tilalmat és ezzel megmentenének több tízezer életet. Az meg hogy random idehányod pár spanyol újság nevét a konkrét cikkre mutató URL nélkül, az semmi. Vagy azt várod, hogy a blogod olvasói, akiknek nagy része velünk ellentétben nem beszél spanyolul, nekiáll végignyálazni három újságot egy ilyen nyúlfarknyi hírért?
                       Amikor egy nőt, aki korábban elnyűhetetlennek érezte magát, meglegyint a múló idő szele, a korábbi kedélyes viselkedését váratlanul válthatja fel folyamatos siránkozás. Akkor is rinyál, ha nem látszanak rajta szembetűnően a hervadás jelei, hogy párjának véletlenül se legyen…..
Akadnak lelkes angyalhívők, akik nemcsak elfogadják a mennyei lények létét, hanem azt is állítják, hogy az angyalok köztünk járnak és óvnak bennünket. Mások zsigerből elutasítják a létezésüket, csak abban hisznek, amit látnak. Játsszunk el a gondolattal: találkoztok egy vonzó idegennel, aki azt…..
Hétfőn este a hetedik évad negyedik epizódjával folytatódott az HBO Trónok harca című sorozata. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész cselekményét...
Todward 2017.08.08 12:57:11
Az Olvasói Hét filmjeit itt találjátok. Az ezredvégi amerikai filmeknek általam egy aspektusból már folyamatban van a vizsgálata. Az Észvesztő ebbe a körbe csak részben illeszthető be, hiszen James Mangold filmje nem a 90-es évek végi társadalomról egészében rántja le a leplet, hanem annak peremére…..
Durván leestek a jegyárak a Kanári-szigetekre. Tenerife és Gran Canaria is olcsóbb lett, de az igazi zuhanás a két kevésé ismert szigetre következett be - hihetetlen, de ezekre akár már 6 ezer forintért elvisz a repülő Budapestről.  Kurvaélet, a 8 ezres jegyünk drágának bizonyult, a Wizz Air…..
16 egyszerű útmutató tipp kezdő vegánoknak és azoknak, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy a vegán életmódot válasszák.   Segítő mankóként összeszedtem 16 pontot, hogy segítsem az átállást azok számára, akik nehéznek találják a vegán életmódot vagy nem tudják, hogy vegánként mikre érdemes…..
Fontos: Én azokat a filmeket tekintem 2016-osnak, amelyeket valahol a világon, akármilyen keretek között jövőre mutatnak be legelőször, vagy egyszerűbben fogalmazva az IMDB-évjárat az, ami számít, NEM a magyar premier! Listám második részében még mindig nem jutunk el az általam…..
Az idei legjobb sci-finek sokan az évtized talán legjobban várt (és legdrágább) filmjét, az Ébredőt gondolják, ám mi azon kevesek közé tartozunk, akik ezzel nem egészen értenek egyet. (Star Wars kritikánkat ITT olvashatod.) A Filmworlds blog első helyre (sci-fi kategóriában legalábbis) a Riedley…..
Őszinte leszek, kicsit félresikerültnek érzem a tavalyi listát, elnézve azt, hogy mélységes felháborodásuk helyett főként egyetértésüket fejezték ki viszonylag sokan. (De ha valaki szeretne változtatni ezen az arányon, még nyitva áll a lehetőség!) Úgyhogy visszatérő…..
Star Wars 7.rész - Az ébredő Erő Star Wars Episode VII. - The Force Awakens 2015 Amikor a Disney néhány éve bejelentette, hogy övék a Lucasarts és így az SW filmek teljes joga, szörnyülködtünk."Miki egeres Csillagok háborúja ne már'". Aztán, amikor kiderült, hogy az első…..
Todward 2015.12.19 22:28:37
Szokásos, töketlen, gyáva kritika. Eddig csak nagyon keveseknek volt bátorsága leírni, hogy ez az egész egy kurva nagy nyúlás, gyakorlatilag a legelső, '77-es film másolása. Sivatagra vetődött droid, ami a titkos, pusztító űrbázis tervét rejti? Maszkos, eltorzított, mély hangú főgonosz? Űrkocsma? Kiderül, hogy a gonoszt és a jókat családi kötelék fűzi össze? Félrement tanítványa miatti bánatában sivatagi remeteként élő tanítómester? Stb., stb. Mindez megvolt az első trilógiában is, nagyrészt a legelső filmben. Az első 20 percben ugyan még voltak ujjongások a teremben (hogy a francba ne lettek volna, a fanok 30 éve várnak az igazi folytatásra), aztán jött a döbbent csend, és a teremből kijövet körbenézve mindenhol csak szótlan, fancsali arcokat láttam. Majd lecseng a kezdeti extázis, és lesznek olyanok, akik le merik írni, hogy bizony kurvára át lettünk verve a marha nagy, egy éven keresztül elnyújtott pettinggel. Ugyanez volt az előzménytrilógia első része után is, a felfokozott várakozás után kezdetben jött az extázis, majd kialakult a konszenzus, hogy a kurva anyját az egész filmnek. Most, tíz évvel az előzménytrilógia bemutatása után legfeljebb arról van vita, hogy a három film közül melyik volt a legszarabb, de senki sem említi ezeket egy lapon az eredeti trilógiával. 10 év múlva, amikor a Disney busásan visszatermelte a franchise 4 milliárd dolláros vételárát abbahagyja a végleg kizsigerelt sorozatot (az örjöngő hardcore fanok legnagyobb örömére), majd arról fognak nagy egyetértésben írni a filmes blogok, hogy milyen szomorú, hogy ezt a legendát ilyen lelketlen pénzgyárrá alakították.
Ez az a rész, amiről először még középiskolában hallottam. Előbb hallottam róla, mint az előzménytrilógiáról, és előbb is érdekelt, mint az előzménytrilógia. Hiszen ez nem egy sereg ismeretlen karaktert hoz be, hogy elmesélhesse, hogyan lett a kis idegesítő Anakinból Núbia istene, hanem azokat a…..
Az óra indul: “százezer utca van ebben a városban. Nem kell tudnia az útvonalat. Mondjon egy időt és egy helyet, cserébe kap tőlem öt percet. Ha ez idő alatt bármi történik, állok a rendelkezésére. Akármi történik utána, onnantól magára van utalva. Érthető? Rendben. Ezen a számon nem ér el többet” -…..
Tudtad, hogy a gyors evés számos kellemetlen mellékhatással jár? Amellett, hogy több káros egészségügyi következménye van, súlygyarapodást is okozhat, ha nem figyelsz eléggé az…..
Jack Trench, brit asztalos cége igazán egyedi és különleges konyhákat készít. Az a fajta bútor, amin azonnal látod, hogy aprólékos odafigyeléssel és nagy hozzáértéssel készült.....
Egy nagyobb képeslapcsomagban kettő 1948-ban feladott tábori levelezőlapot kaptam. A képes oldalát nézve elcsodálkoztam, hogy ezek 1948-asok. Én harminc évvel később voltam katona, de emlékeim szerint a kantinban még ilyen, vagy nagyon hasonló grafikájú képeslapokat akkor is lehetett…..
A történelem során rengeteg olyan alak született, aki hozzátehetett társadalmunk fejlődéséhez. Tetteivel, elméleteivel, gondolataival vagy csupán megjelenésével beírta magát véglegesen a történelemkönyvek lapjaira. Mégis időnként születnek olyan meg nem értett vagy el nem…..
Mivel most úgyis a memóriát kalapálom, folyamatosan gyarapodik a gyakran előforduló fordítási hibák listája. További kommentár helyett jöjjön a következő eresztés.Hibabiztos: A fail safe elég durva tökürfordítási hibája. Sajnos olyan autót még nem találtak ki, aminek lenne…..
Todward 2010.08.17 12:47:29
@Kusza: Úristen, már 3 éves ez a bejegyzés... Mintha ma írtam volna. Repül az idő :)

Egyéni ízlés dolga, kinek melyik tetszik jobban. A fenti bejegyzés célja az volt, hogy egy szép emlékű fordítócsapat minden tagja azonos kifejezéseket használjon. Ezek alapja egy olyan terminológia volt, amit az ügyfél (aki fizet) elfogadott, attól kezdve az nem vitaalap lett, hanem Biblia.

De voltak ott nagyobb marhaságok is, pl. fuel = tüzelőanyag... :)
Todward 2010.08.17 12:49:32
@Kusza: Ráadásul az érzékelő 8 karakter, a szenzor pedig csak 7. Amikor ezt a szót tízezerszer írod le, akkor órákkal hosszabítottad meg az életed :)
Kevésbé buták biztos rájöttek már arra, hogy az ekekapa kétszer ránt vissza. Korlátlanul buták részére - illetve a sorozat épsége érdekében - itt a második rész, alig egy kattintásnyira. Vigyázz, kedves blogolvasó, nehogy rádnyúljon a gép! Alant a siker receptje (bocs, de…..
Miért, ó Istenem, miért? Miért büntetsz azzal, hogy olyan videókat dobsz elém ártalan böngészés közben, mint ez a lenti? Lehet azért, mert direkt ilyeneket keresek? Ez akkor sem ér. Na jó, ha te így, akkor én is: elkezdek paintballt játszani - értsd: megosztom a…..