Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Senki A.

0 bejegyzést írt és 642 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "It can't be common for four hours of Chekhov in Hungarian to bring a Western audience to its feet, but such was the case July 13 at ' 'Three Sisters,'' performed by Hungary's Katona Jozsef Theater at the Old Vic. The five-minute standing ovation honored a production of rare emotional richness…..
Senki A. 2020.09.09 22:53:18
@ámbátor: Arról nem is beszélve, hogy Városház utca!
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
Senki A. 2020.04.10 00:49:38
@Egon Estragon: Jól elbeszélgettek itt rólam, nélkülem.

Azért kedves Egon, nem ártana, ha elolvasnád miket mondtam a becslésekről, a konfidencia intervallumokról és az adatok valódiságáról, s az én jóslásaim megbízhatóságáról. Nem ismétlem meg, mert szemlátomást eddig is felesleges volt ideírnom, hiszen olyanokat adnak a számba itt egyesek (téged is beleértve), amit sosem mondtam, amit meg mondtam az el sem hangzik, tehát felesleges is lenne ismételni.

No mindegy, jól elvagy itt.
Senki A. 2020.08.04 06:23:56
@ámbátor: "Én kicist tartok tőle, hogy a végén rikitikitevi is úgy jár, mint Senki A., aki illesztgette a görbéket, hozta rendre az inflexiós pontokat meg a telítődési értékeket, aztán eltűnt."

Eltüntem valóban (most valaki szólt, hogy említenek, hát belenéztem a blogba), de ez nem azt jelenti, hogy a módszerem is eltünt. Azóta is "illesztgetek", s pl. Magyarország is elég pontosan illeszthető a módszerrel (ugyanúgy ahogy a legtöbb ország, mert mint akkor IS említettem nem tudtam mindegyikre fittelni, s most már - talán - ennek okait is tudom. Ennél jobb járványillesztő görbét azóta sem láttam, a fittelés jóságát lehet elég egzaktul mérni. Jósolni pedig ugyanúgy jósol a módszerem mint ahogy azt már leírtam korábban.

Persze egyedi eseményeket senki nem tud megjósolni, senki sem próféta vagy Nostradamus.

Az eltünés oka a blog hozzáállása. Mindenki megunja egyszer (szerintem riki is meg fogja), hogy folyton lehülyézik és érdemi vita nem folyik, ritkán veszi magának valaki (mint itt nemrég "Incze" vagy az én esetemben "Grrr"), hogy utánanézzen a valódi állításoknak. Ködszúrkálás folyik és oktalan minősítgetés.

Szóval az "eltünés", nem azt jelenti, hogy a módszer rossz, s feladtam, csak azt, hogy meguntam a terméketlen vitát.

Üdv,

SA
      1999 augusztusában megjelent egy cikk a Los Angeles Times-ban egy Xin Yan nevű kínai varázslóról, aki képes arra, hogy tőle több ezer kilométerre levő tárgyak molekuláris struktúráját megváltoztassa és erdőtüzeket oltson el az akaratával. Azért ez nem semmi. Miért, a kedves Olvasó meg tudja…..
Senki A. 2020.03.13 12:47:42
@jotunder: Én csak arra akartam utalni (a molekuláris struktúra változtatásától függetlenül - ami miatt persze leborulok az illető nagysága előtt), hogy ezek a külföldiek (pfuj, mind migráncsivadék) szarnak a MAGYARra!! Oldaltól függetlenül!
Senki A. 2020.03.13 14:40:19
@lüke: S melyik iráni, aki fizet, tudna kézfogásnyi távolságra jutni akár Gyurcsánytól akár Orbántól? Na ugye! Te miről beszélsz?
Senki A. 2020.03.13 19:10:45
@lüke: Kedves Lüke! Én nem tehetek róla, hogy te nem olvasol csak írsz, de legalább a blogindítót elolvashatnád. Ezek után mit mondjak neked?
Ez a világ tele van Eszenyi Enikőkkel. Dühkitörések, mindennapos megaláztatások, a munkatársak tárgyiasítása, fenyegetések, a félelem egyeduralma, illetve a váratlan, értelmezhetetlen figyelmességek, a kedves szavak, ölelések agyréme. A látszólagos káosz, és az ellentmondások mögött azonban…..
Senki A. 2020.03.13 17:15:48
@DFK: József Attila azt írta:
Aki szegény, az a legszegényebb!

Én most neked írom: Aki hülye, az a leghülyébb!
Senki A. 2020.03.13 17:18:31
@DFK: És a Soros? Soros elvtársat már meg se akarják merényelni?
Senki A. 2020.03.13 17:19:25
@DFK:@Senki A.: Legalább a második helyen!!!!
Ritkán jön rám az édességhiány, de akkor nagyon! Így történt a minap is: valami édeset kellene fõzni. Láttam tejet a hûtõben, rizs meg mindig van itthon - akkor legyen tejberizs. A mazsolát viszont nem találtam .....
Senki A. 2020.03.10 19:59:43
@gelsystem: @Andrass9: A megoldás, hogy kerüljük a magozott meggyet! 100%-os magozott meggy nem létezik!
        1947. február 25.-én tartóztatták le  Kovács Béla kisgazdapárti képviselőt. A Szovjetunióba hurcolták és egy koncepciós perben 25 évi börtönre ítélték. Négy évet töltött a Gulagon, négy másikat egy moszkvai börtönben. Emiatt van ma a kommunizmus áldozatainak emléknapja.         Kovács Béla…..
Senki A. 2020.03.01 18:13:25
@látjátok feleim szümtükkel: Miért is nem úgy van ahogy mondom? Én tojásfehérjéről szót sem ejtettem.
Senki A. 2020.03.01 21:51:42
@9mmPara: Az persze nem a sterilizálás, amiről szó volt addig.
Senki A. 2020.03.02 09:21:29
@9mmPara: A kén az helyes, de azzal sem a bort, hanem a hordót fertőtlenítik (sterilizálják). Sem a bort (10 százalék alkoholban amúgy sem nőbaci vagy penész) sem a mustot nem sterilizálják. Elvileg a mustot lehetne, de nem éri meg.
Így is lehet, lehet így is 38. Nem rég közzétettem egy bejegyzést, amiben arra kértem a kollégákat, írják meg egy napjukat. Úgy, ahogy történt. És ha maradt energiájuk, akkor írják meg, azt az elképzelt variácót is, ahogy szerintük kellene, kívánatos volna hogy történjen.  A kérésem, felhívásom…..
Senki A. 2020.02.29 11:21:07
@midnight coder: Akkor is pszichológushoz fordultak, csak akkor az nem volt szakképzett pszichológus, hanem barát, valaki más tanár, testvér, akárki, akiben megbízott. Ugyanúgy elsírta a bánatát akkor is a gyerek. A bánatot el kell sírni!
       Kedves Elvtársakelvtársnők, Kedves Járásielvtársakelvtársnők, Kedves Megyeielvtársakelvtársnők!  Külön köszöntöm internacionalista barátainkat az Észak-Bagundai szocialista elvtársakat, akik egyenesen az imperialista körök által támogatott Dél-Bagundai, faszom, fordítva, erők elleni…..
Senki A. 2020.02.22 17:28:56
@Kettes: Amúgy ez a kijelentés pont azt bizonyítja, hogy Demeter vagy náci vagy hülye, vagy hazudós.

Ugyanis én három lehetőséget látok:
1./ Demeter azt hiszi, hogy a náci csak német lehet, ergo őt azzal vádolják, hogy német, s erre adekvát válasz, hogy ő nem lehet náci, mert ő székely. Ebben az esetben Demeter hülye.
2./ Ha mindezt nem hiszi, hanem pontosan érti mit mondanak neki, csak úgy csinál mintha nem értené, akkor hazudós.
3./ Ha a "náci" kifejezést érti, akkor azt is tudja, hogy ez nem hízelgő kijelentés. Ekkor a "a székelyek nem lehetnek nácik" azt kell jelentse, hogy a székelyeknek, s különösen Demeternek, olyan speciális tulajdonságai vannak, amik kizárják azt, hogy valami azok közül rossz legyen. Tehát a székelyek genetikusan "jók". S ha valaki közéjük tartozik, akkor automatikusan kizárható, hogy negatív tulajdonságai legyenek, pláne, hogy náci legyen. Csak azért, mert székely. Pont úgy mint ahogy az árják is felsőbbrendű faj voltak, csak azért mert annak születtek.

Aki nem látja ebben a náci gondolatmenetet az "demeterszilárd"!
Ugye, a hétfői ülésen újra hallatott magáról Hadházy Ákos, és Kövér László házelnök se maradt szótlan ennek következtében. Az ülés során ugyanis Hadházy Ákos újra bevezette a tábláit, és belógatta az ülésterembe, pont úgy, hogy az a házelnök háta mögül premier plánba mutassa meg, hogy pontosan mit…..
Senki A. 2020.02.20 10:29:05
@MACISAJT: Van olyan, hogy a törvény maga erkölcstelen. Pl. simán hozhatnak holnap egy olyan törvényt, hogy a "MACISAJT" néven kommentelőket internálni kell, teljes vagyonelkobzással. Ha Orbán javasolná, a parlamenti képviselők meg is szavaznák (még tán MACISAJT is támogatná egy nemzeti konzultációban, nem fogván fel az értelmét.) .

Aztán az a törvény akkor is erkölcstelen lenne, hiába szavazták meg. Hiába sérti MACISAJT egyes kommentelők értékrendjét, emberiességét, stb.

A sokat emlegetett 2/3 (ami persze nem annyi) nyilván arra szavazott, hogy irányítsák az országot, nem arra, hogy erkölcstelen törvényeket hozzanak. Ha külön-külön megkérdeznék őket, a többség valószínűleg sajnálná MACISAJT-ot és nem akarná internálni.
Senki A. 2020.02.20 11:29:07
@Grimbusz Makszimusz: Az egy dolog, hogy nekem milyen a szellemi szinvonalam, de te meg pontosan azt támogatod amit most így leszólsz!
Előzmény: https://kozeletipad.blog.hu/2020/02/13/doktor_vagy_nem_doktor_kis_helyi_botranybol_orszagos_ugy Egy hete a Partizán nevű csatorna borította ki a bilit Budafokon, amikor a videójában azt állította, hogy Daróczi Csillának – a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének…..
       A liberális filozófus igen határozottan kritizálja az általa hiperliberalizmusnak nevezett progresszivizmust, és a "humanista" megközelítést, a tudomány és a haladás kultuszát, maró gúnnyal ír a brit egyetemeken uralkodó baloldali radikalizmusról, ezért sokan már nem is tartják igazi…..
Senki A. 2020.01.29 07:25:09
@Mickey Pearce:
"Akkor dolgozzál te is úgy, hogy 100x annyit keressél. "

Nem arra válaszolsz amit írtam. Erre a válasz ott van fent a hozzászólásomban. Nem LEHET 100x annyit dolgozni!
Senki A. 2020.01.29 08:39:27
@Mickey Pearce: Megint mellébeszélsz. Senki nem kétellette, hogy lehet 100x annyit keresni. Hiszen éppen ez volt az állítás. Persze, hogy lehet. De ezért nem dolgozik 100x annyit. Te meg "a Lidlben dolgozó 2x annyit dolgozik" példáddal éppen azt sugalltad, hogy lehet 100x annyit dolgozni. Marhaság!
Senki A. 2020.01.29 08:54:25
@Mickey Pearce: Utoljára próbálkozom veled, mert úgy látszik érveid hiánya nálad sértegetésbe torkollik. Én nem sértegettelek, úgy látszik ez nálad a jó modor jele.

A "dolgozik" értékét, jelentését te sem munkaidőben mérted, mert ugye a Lidl dolgozó sem 16 órában dolgozott 2x annyit. Úgyhogy most ne gyere az új "értékteremtés" fogalommal, mert az csak szómágia. Ugyanarról beszélünk.

Változatlanul állítom, hogy senki sem képes (persze hosszú időn keresztül, nem egy pillanatnyi ötletről van szó) 100x annyit dolgozni (ha neked az jobban tetszik "értéket teremteni"), mint aki mondjuk "csak" normálisan dolgozik. Ez egyszerűen lehetetlen.

Persze leborulok a te értékteremtő képességed előtt, amit a fentebbi hozzászólásoddal is bizonyítottál. Gratula!
        Áll a bál a New York Times-nál.  Lehoztak egy Op-Ed-et The Secrets of the Jewish Genius címmel. A szerző Bret Stephens konzervatív publicista, aki az askenázi zsidók különös gondolkodásmódjáról és magas intelligenciájáról értekezett. Ráadásul, a cikk eredeti változatában idézett egy olyan…..
Senki A. 2020.01.08 20:41:31
@labrys: "Én is; ezért próbáltam rámutatni, hogy JT csoportja álcsoport." Remek, akkor legalább abban egyetértünk, hogy nem volt helyes jótündér csoportosítása. Az "álcsoport fogalmat, mint már említettem, nem én hoztam a diskurzusba. Ezek után felőlem nevezheted aminek akarod, de fenntartom, hogy nem tudod meghatározni az "álcsoportot".

"De, meg tudom mondani. Meg is mondtam: " Amibe, mint már írtam, belevettél egy másik definiálatlan fogalmat a "nem valódi közös tulajdonság" fogalmát. Tök mindegy, hogy milyen homályos, nem definiált, fogalmakat hozol elő.

"márpedig a náci törvények, a numerus clausus stb. „faji” alapon szegregáltak."
Nem! Ezek a törvények teljesen "racionális" alapon szegregáltak, meg kellett keresni a nagyszülők keresztleveleit. Az már teljesen lényegtelen, hogy a "zsidó" nem faj/rassz, nem is ez alapon szegregáltak. Ez csak a duma volt mellé, ha úgy tetszik az ideológia, de a holokauszt, teljesen definiált körülmények között egybeterelt emberekre vonatkozott. Elvakít téged valami.

"Kevered a vallási hovatartozást a populációgenetikával." Ezt a mondatot értelmetlennek találtam. Semmi értelme, sem szó szerint, sem a kontextusában. A holokauszt a fentebb említett emberekre vonatkozott, s ezt te sem cáfoltad.

"egyedek ugyanakkor sorolhatók ál- és valódi csoportokba is." amennyiben ezek a metacsoportok valóban léteznek.

"Pontosan hogyan, mivel „ágyazok meg” a holokausztnak, azaz a „faji” alapon végzett tudatos és célzatos emberirtásnak?" Ezt kétszer is kifejtettem az előző hozzászólásomban. Ha nem érted arról nem tehetek. Jobban sajnos nem tudom elmagyarázni, ha nem érted az a te kognitív képességedről beszél. Talán az "Ezért mondom... " előtti bekezdés újra elolvasását javaslom! Még annyit hozzátennék segítségképpen, hogy az antiszemitizmus nem egyenlő a holokauszttal. Az utóbbi egy konkrét esemény, konkrét törvényekkel, eljárásokkal.

Az ezután következő megjegyzéseid, kérdéseid zavarosak, már azt sem értem mit, miért kérdezel. Vagy nem azt mondtam amire válaszolsz, más esetben meg értelmetlen a kérdésed. Annyit elismerek, hogy Saulus csodálata nem terjed ki "mindenki"-re. Ez költői túlzás volt részemről, de egy "askenázi"-tól talán elvárható a költői túlzás észrevétele.
SA
Senki A. 2020.01.08 21:06:55
@mafi mushkila: Ebben neked igazad van. Mondhatni teljesen egyetértek veled. Nem is ezzel vitatkozom.
Senki A. 2020.01.09 17:03:28
@labrys: A pofátlanság nem célravezető!
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: az emberek és a magyarok." Isaac Asimov ..
Senki A. 2020.01.03 19:02:11
@szánmonoxid: Bocs, nem vettelek észre, leragadtam az első idiótánál!
Senki A. 2020.01.03 19:02:16
@Pyrrhus: Vagy szlovák népdal.
Kodály Zoltán: A magyarság a zenében:

"Mint nyelvünkön, valószínűleg zenénken is nyomot hagyott minden érintkező nép, bár ezt ma még nem tudjuk kimutatni. Szomszédainkkal való évezredes érintkezés eredménye a sok közös dallam. Néha nem könnyű megmondani, melyik honnan ered. Értelmiségünk leginkább még ezeket ismeri, s persze mind magyarnak tartja, mint legutóbb is a tót himnuszt. Pedig annak formája, ritmusa, helyzete a két nép dalkincsében: mind tót eredete mellett szól. "

mek.oszk.hu/06000/06022/html/gmkodaly0002.html

De ha neked jobban tetszik, azt gondolsz amit akarsz!
Mostani írásunk témája az ingatlan becsértékének meghatározása lesz, mégpedig különleges esetben: a végrehajtási eljárás során...
Senki A. 2019.12.28 15:15:21
@ubermeister: Ennek ellenére a jelzáloghitelek estén a pénzt számolják, s nem az ingatlant amire a hitelt adták. Én úgy változtatnám a törvényt, hogy ha jelzáloghitel bedől, akkor a jelzálog a banké, s ezzel a hitel letudva.
A külföldön élő magyarok körében meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a külföldi munkavállalás (és élet) ellenére Magyarországon is fizetik a társadalombiztosítási járulékot és ha úgy adódik, akkor otthon is veszik igénybe a szolgáltatást. Na, ennek jövő nyártól vége lehet, ráadásul nem csak…..
            Mintha ezernyi békésmárton fénye áradna a Kárpátok minden zegzugába, úgy világítják meg a neoliberalizmus mocsarába süllyedt társadalomtudományok romvárát a Corvinus Institute of Advanced Studies bézs és pink sugarai.         Új barázdát szánt a népkohóban született magyar eke, új…..
Senki A. 2019.11.07 12:41:50
@jotunder: Erről az analitikus formuláról még nagy viták lesznek. Az elsőre is látszik, hogy a kapcsos zárójelek helyett szögleteseket KELL írni!
   Az alábbiakban egy kilencéves posztommal szeretném megajándékozni Zugló polgármesterét. Nincs semmi baj, csak úgy gondolom, ha valaki másfél óránként viselkedik úgy, mintha Ulanbator egyik külső kerületében lenne pártbizalmi a hetvenes években, akkor lehet, hogy félreértett valamit.  Ezt akkor…..
Senki A. 2019.11.06 13:56:25
@jotunder: Ha igazad van, akkor nekem ebből az jön le, hogy az FB-re nincs is szükség. Semmiben nem fognak tudni kompetensen dönteni, ha kell valamiben is egyáltalán dönteniük, csak pénzt visznek el a cégtől.
Senki A. 2019.11.06 14:10:06
@jotunder: Ettől még az igaz amit írtam.
Senki A. 2019.11.06 14:32:31
@jotunder: Na, ez azért piszkált engem, s megnéztem a Ptk-t.

Summázat: alaphelyzetben nem kötelező a felügyelőbizottság. Ha 200 főnél többen dolgoznak, akkor a munkavállalók kikényszeríthetik az FB létrehozását. NyRt esetében akkor, ha "nem egységes irányítás alatt működik (ez nem tudom mit jelent). ZRt esetében a részvényesek 5%-a kérhet, s akkor kötelező.

Részletek és idézetek lejjebb (ha nem hisztek nekem).

"VII. Fejezet
A jogi személy tulajdonosi ellenőrzése
3:26. § [A felügyelőbizottság létrehozása és tagsága]

(1) A tagok vagy az alapítók a létesítő okiratban három tagból álló felügyelőbizottság létrehozását rendelhetik el azzal a feladattal, hogy az ügyvezetést a jogi személy érdekeinek megóvása céljából ellenőrizze.

"

Tehát alapesetben nem kötelező!

Egyesületeknél akkor kötelező, ha :

"3:82. § [A felügyelőbizottság létrehozásának kötelező esetei]

(1) Kötelező felügyelőbizottságot létrehozni, ha a tagok több mint fele nem természetes személy, vagy ha a tagság létszáma a száz főt meghaladja.

(2) A felügyelőbizottság feladata az egyesületi szervek, valamint a jogszabályok, az alapszabály és az egyesületi határozatok végrehajtásának, betartásának ellenőrzése."

Gazdasági társaságoknál akkor kötelező, ha:

"3:119. § [A felügyelőbizottság létrehozásának kötelező esete]

Kötelező felügyelőbizottság létrehozása, ha a társaság teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóinak száma éves átlagban a kétszáz főt meghaladja, és az üzemi tanács nem mondott le a felügyelőbizottságban való munkavállalói részvételről."

"Részvénytársaságoknál akkor kötelező, ha:

3:290. § [A részvénytársaság felügyelőbizottsága]

(1) Nyilvánosan működő részvénytársaságnál – a gazdasági társaságok közös szabályaiban meghatározott eseteken kívül – felügyelőbizottság választása akkor is kötelező, ha a társaság nem egységes irányítási rendszerben működik. Az igazgatótanács független tagjainak arányára és függetlenségére vonatkozó szabályokat ebben az esetben a felügyelőbizottságra kell alkalmazni.
(2) Nyilvánosan működő részvénytársaságnál ügydöntő felügyelőbizottság nem működhet.

(3) Zártkörűen működő részvénytársaságnál, ha a szavazati jogok legalább öt százalékával együttesen rendelkező részvényesek ezt kérik, a felügyelőbizottságot létre kell hozni.

(4) Az alapszabály e §-ba ütköző rendelkezése semmis."
A "technológiai szingularitás" (angolul: Singularity) egyike a legnehezebben megérthető és legkevésbé átlátható tudományos fogalmaknak, lévén, hogy összetett és jelenleg még nem ismert hatású folyamatokból tevődik össze. A szó a latin "singularis" azaz egyedülálló vagy különleges jelzőkből származik…..
Senki A. 2019.11.05 00:21:39
@gtri: Nagyon egyetértek veled!
Egyébként Kurzweil szerintem nem ilyen értelemben használja a "szingularitás" szót, hanem matematikai értelmében, ami azt jelenti, hogy egy pontban valamely függvény vagy érték a végtelenbe fut, értéke "végtelen" lesz.
Minden példája erre fut ki (igaz hibásan).
Senki A. 2019.11.05 09:04:22
@Larrikin: Olvastad a könyvet? Ő abból vonja le a következtetést, hogy minden exponenciálisan nő, s ez szerinte szingularitáshoz vezet (ami egy hülyeség). De ha az exponenciális növekedés az érv, akkor a szingularitás mi más lenne mint matematikai értelemben vett fogalom?
S a végeredmény persze egészen mást jelentene. Magyarul - egyébként - a szingularitás NEM különlegességet jelent (szerintem), hanem pont egyedülállóságot, kivételes helyzetet, ami sokkal közelebb áll a matematikai értelemhez.
        „a kormányt folyamatosan kritizáló, gyengén teljesítő társadalomtudományi kutatócsoportok, intézetek munkatársai – akiktől szerettünk volna megszabadulni – itt fognak maradni a nyakunkon, külföldön a kutyának sem kellenek, ha intézetük megszűnik, egyetemi állásaikon akkor is túl fognak…..
Senki A. 2019.10.28 16:19:24
@deckard_r: Az ilyen szakaszparancsnok nem rohamot VEZET, hanem rohamra KÜLD, már ha érted a különbséget.
Senki A. 2019.10.29 18:41:49
@jotunder: " Orban korlatlan zsarolasi potenciallal rendelkezik, fogalmam sincs, hogy mit tettem volna Lovasz helyeben."

1./ Orbán az ország pénzével rendelkezik korlátlanul (és pofátlanul). Zsarolási potenciállal éppen LL rendelkezett (volna). Házon belül szinte korlátlan támogatása volt, nem élt vele, s amikor élt akkor is későn. Akkoriban (azon melegében) felsoroltam néhány konkrét intézkedést amit megtehetett volna, nem tette.
2./ Az, hogy neked fogalmad sincs arról mit tehetett volna Lovász, akkor lenne releváns információ, ha te közismert, köztudottan jó és tökös vezető lennél. Az, hogy ugyanúgy nem vagy az mint Lovász, az nem egy információ. Pláne nem mentség Lovász számára.
Senki A. 2019.10.30 08:05:00
@Mickey Pearce:
Egyrészt: A CEU nem magyar intézmény. Kevés a magyar résztvevő abban a történetben. Ezért nem igazán volt belső (magyarországi) ellenállás.
Másrészt: Rá lehetett sütni a "Soros"-ságot, ami tényszerűen megállt.
Harmadrészt: Mi baja lett a CEU-nak? Akinek baja lett, az csak Magyarország! A CEU köszöni megvan.
Negyedrészt: Ha ugyanaz a végeredmény, akkor legalább ne úgy haljunk meg, hogy utólag azon morfondírozunk, hogy megtettünk-e mindent, vagy hogy ezt vagy azt miért is nem tettük meg.
Ötödrészt: Az intézethálózat megmarad. Ami nem ugyanaz, az az Akadémia, aminek LL a feje. Én egyébként tavaly nyár óta azt hittem, hogy Freund az intézethálózat feje akar lenni. Az beleillett volna a képbe. De még nincs vége.
Úgy néz ki, hogy a választók szerint a Fidesz alkalmatlan. Szerencsétlenek most azt hazudják maguknak, hogy csak a Borkai-ügy miatt kell az alkalmatlanság zakóját viselniük ahelyett, hogy szembe mernének nézni a valósággal. Nézzük hát a tanulságokat, melyekben sok újdonság nem lesz, ám összerakva a…..
Senki A. 2019.10.16 15:15:06
@sírjatok: Pedig igaza van. Te is kevered a diktatúrát a terrorral. Egyébként kíváncsi leszek meddig marad a választási törvény.
. Történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi, amikor az akadémikus székfoglalói beszédében (https://youtu.be/X1tyzRnbLl0) olyan nézeteket fejti ki, amely szembemegy az uralkodó felfogással. Nagyszerű dolog, hogy ez megtörtént, mert megbolygatja a kutatói világ állóvizét, végre esély nyílik, hogy az…..
Senki A. 2019.10.03 10:28:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez persze felveti azt a kérdést, hogy mit hívunk "bizonyítás"-nak?

Nekem semmilyen ismeret sem végleges, mert szerintem valamit teljesen megismerni sosem lehet, tehát a "bizonyítás" sosem jelent véglegességet és abszolut értelemben vett befejezettséget.
A Fidesz még mindig azt a lendületet szeretné használni, melyet 2015 nyarán szerzett a menekültellenes kampány beindításakor. Kétségtelen, a migránsozás sokat hozott a konyhára, egy önkormányzati választás esetében azért mégis elég anakronisztikus dolog, hogy ellenzéki győzelem esetére a déli…..
Senki A. 2019.09.03 11:42:23
@MAXVAL bircaman közíró: Mert attól, hogy az EU nem fizeti ki a kerítés építésének árát, attól az rögvest le is omlik? Akkor az - NER szokás szerint - igencsak szarul lehet megépítve. S te meg ebben a szarul megépített kerítésben bízol?
Senki A. 2019.09.03 12:46:33
@Minden ballib bérretteg: Te mire válaszolsz nekem? Semmi ilyent nem kérdeztem. Fröcsögj máshol!
Senki A. 2019.09.03 12:51:35
@Minden ballib bérretteg: Vágytam volna? Te nem tudsz magyarul. Csak "nemzethyül", úgy látom. Fröcsögj magadban!
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
Senki A. 2019.08.21 11:27:49
@Senki A.: Javítás: 0 vagy 2 metszéspontja lehet!
Senki A. 2019.08.21 14:08:30
@Senki A.: Javítás javítása: Már ha eltekintünk a vízszintes és függőleges egyenesektől.
Senki A. 2019.08.21 14:10:15
@Senki A.: Bele fogok zavarodni a javításokba. Maradjunk a 0, 1, 2 értékeknél. Bocs!
  Életünkben is azt keressük, hogy hol találjuk meg az állandóságot a változó világban, amiben megkapaszkodhatunk. Így működik a fizika is. Newton volt az első, aki a mechanikai mozgásokban megtalálta a változások állandóit, az energiát, az impulzust és forgómozgások esetén az impulzusnyomatékot. A…..
Senki A. 2019.08.10 18:27:41
@Bizsók László: Mikor is ígértem? Egyébként nem vagyok (ingyen) tankönyv, a wiki a jó barátod, vagy vegyél ismeretterjesztő könyveket!
Senki A. 2019.08.10 18:41:05
@Bizsók László: És ez mennyiben ígéret? Most is azt mondom, hogy bármikor könnyedén felsorolom. De te csak szenvedj meg a tudásért, ha már ennyire kötözködsz velem. Én nem ígértem neked semmit.
Senki A. 2019.08.10 19:00:04
@Bizsók László: Könnyű lenne neked. De ne legyen! Ha kötözködsz, legalább tudjad mivel kötözködsz.