Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nadiposzi (törölt)

0 bejegyzést írt és 884 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Magyarán szólva 2013.12.13 06:44:00
Kicsit gondban voltam, mit is írjak a mai poszt elé. Eddie írása ugyanis alighanem komoly indulatokat fog kavarni, de hát ez nem újdonság errefelé. Nem feltétlenül értek egyet mindazzal, amit leír, de nem is ez a dolgom, viszont érdekesnek és megvitathatónak tartom. "Ez a poszt…..
Atlétás Bandi kifőzte, Nyelvész Józsi fűszerezte, Modor Tibi tálalta. // // tejfakasztó legénybúcsú lánybúcsú lakodalom esküvő templomi szertartás keresztelő Levike első áldozása Lilike bérmálása születésnap névnap ballagás szalagavató farsangi…..
Nadiposzi (törölt) 2013.11.08 21:48:42
@Szárnyasvakond:
Te ilyen szingli horda vagy, magába', vagy mi?
Kedves Gyerekek! A tegnapi felköszöntés, írók és olvasók újbóli egymásra találása után fogadjátok sok szeretettel első ígért összeállításunkat - méghozzá a leglátogatottabb posztok húszas listáját (túl a 12 millió oldalletöltésen). Van itt minden, de leginkább…..
Nadiposzi (törölt) 2013.11.03 15:10:24
@KürtiT (Tromb74):
Addig is kezd el bepötyögni a kényszerű szilencium alatt teleírt féltucat franciakockás spirálfüzetedet, elvégre a legnagyobbak is alkottak az íróasztalfióknak, nem szégyen az, sőt!
„A 4K! a Dózsa-felkelés 500. évfordulójának jegyében indít toborzást. A 4K! szerint Dózsa népének szellemében szakítani kell a Magyarországot foglyul ejtő kiskirályokkal és oligarchapártokkal” – írja a párt honlapja. Nézzük, mi is volt ez a Dózsa-féle felkelés! A…..
Nadiposzi (törölt) 2013.10.23 00:25:43
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
1849 áprilisától (a debreceni trónfosztás után) köztársaság voltunk. A Károlyi-féle csapat szintén köztársaság volt - na jó, népköztársaságnak hívták magukat, de ez akkor egy olyan jelző volt, mint ma a nemzeti- ez eddig kettő, aztán 44-49 szintén respublika, így ez most ha jól számolom a negyedik.
Nadiposzi (törölt) 2013.10.23 12:12:58
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Igazad van, erre rosszul emlékeztem.
Ha van olyan sorozat jelenleg, amit a magyar tévéadók adását nézők sajnálhatnak, hogy nem láthatnak (legálisan), az a The Walking Dead. A zombiapokalpiszis túlélőiről és a mindennapi kínlódásukról írt és rajzolt képregényt Robert Kirkman tíz évvel ezelőtt, 2003-ban…..
Miután a környezetvédelem és az újrahasznosítás szívügyünk, a söröskupakokat is el kell használjuk valamire. Csinálhatunk belőlük például faliórát. Egyrészt egy falióra igazán remek dolog, másrészt söröskupakból készült faliórája azért nincs mindenkinek (még).…..
Nadiposzi (törölt) 2013.08.16 15:58:31
Tisztelt Munkahelyi terror blog!  Egy nagy külföldi multicégnél dolgozom alkalmazottként. Az irodák légjavításával kapcsolatban valamit nagyon elrontottak, mert a legutóbbi "optimalizálás" óta gyakorlatilag minden nap csaknem 30 fokot és levegőtlen büdöset kell elviselnünk,…..
UPDATE: A drága jó blog.hu még mindig nem oldotta meg azt a bugot, aminek köszönhetően egyes posztokhoz nem lehet kommentelni. Ezért most kirakom még egyszer. Ha ehhez se lehet, írjatok e-mailt! Magam is meglepődtem, amikor a meghirdetett könyvkritikusi posztunkra négyen…..
Mohács óta sokat fordult a világ, az 1660-as években a török sereg hadi sikerei elmúlóban, a diplomáciai eredmények viszont nem tükrözték a lófarkas csapatok vereségeit, ellenkezőleg, minden keresztény előretörés után a török üzletelés és területszerzés profitált, mintha…..
Nadiposzi (törölt) 2013.05.25 13:19:02
@Hadrian77:
Csak pl a 6-os főközlekedési út Ercsitől kábé Tolnáig, az 1-es főút Győrtől Ny-ra, vagy Győrtől K-re Gönyű belterületén. Ez akkor derül ki egyértelműen, ha a légifelvételeken kirajzolódó útszakaszok helyenként "kilépnek" a modern utak alól - ilyen szakasz pl. a Dunaszekcsőtől É-ra levő, ahol az 56-os út a faluból kiérve megtörik, a római út nyílegyenesen vezet tovább, mellette az őrtornyok árkai látszódnak. (Ez a google-on nem látszik, most direkt ránéztem.) Itt egy gázvezeték árka vágta is a római utat, melynek döngölt agyag alapja kivehető volt a metszetben. Az út sávjáról egy koraújkori bronz pityke is előkerült, mutatván az út későbbi használatát.
Az utak egyébként makacs dolgok, van olyan római útszakasz, ami ma egyszerű dűlőútként vegetál, de nyomvonala pontosan egyezik a római limes-út vonalával. (Érd déli részén) Bocs az offért.
Nadiposzi (törölt) 2013.05.25 21:41:51
@Hadrian77:
Igen, a diagonális utak kontinuitása kérdésesebb, lévén hogy ezeknek a pontosabb meghatározása még a jövő zenéje. @teddybear01: Az Alföldön én nem lepődnék meg egy Pannonia és Dacia provinciát összekötő római út létezésén, több ilyen nyomvonal kirajzolódik a leletek közvetett bizonyítéka révén, konkrét ásatási megfigyelés egyelőre nincs.
Egyébként a posztban említett Marsigli az első tud. igényű leírója a magyarországi római emlékeknek. Egyébként 2 éves török fogságát Thököly kurucainak köszönheti, az 1683-as bécsi hadjárat alkalmával ők fogták el és adták el rabszolgának a Rába mentén.
Nadiposzi (törölt) 2013.05.27 07:46:30
@Minorkavidor:
Ehhez nem sok mindent tudnék hozzátenni kapásból,
jól összefoglaltad.
A kommunista hatalomátvétel és a sztálinista diktatúra, majd később a Kádár-rendszer sem tudott (és mellesleg nem is akart) gátat szabni annak, hogy újabb Ősbuda-elméletek kerüljenek be a köztudatba. Noszlopi Németh Péter szerint az Árpád-kori Buda Pilismarót és szűkebb…..
Nadiposzi (törölt) 2013.04.17 18:34:41
@Pajzsvivő:
Jaj.
Ekkora vehemenciával, ennyi energiával más tudományterültet is boldogíthatnál.
Miért érdekel ennyire kórosan a történelem? Találd fel inkább a rák gyógyszerét, vagy a hordozható fekete lyukat.
Az orvosok és a fizikusok talán megértőbbek lennének a sok hülye régésznél és történésznél.
Nem olyan rég összeszedtem azokat a filmeket, amelyek jó eséllyel eljutnak hozzánk (klikk!). Az egyik ilyen volt Renny Harlin found footage horrorja a Djatlov-incidesről, pontosabban az arról dokumentumfilmet forgató fiatalokról. Amiről voltaképpen semmilyen infó nem volt. Ugyan egy…..
Modorosblog A BKV-mániás 2013.01.16 13:23:52
Ajánlom kedvenc bloggeremnek, Hamsternek.  Leszögezem az elején: tömegközlekedés csak Budapesten van. A többi csupán néhány helyi viszonylatú, fura színű jármű kapcsolata, későn kelő vidékieknek szórakozni. A nyelvhasználat se mindegy: míg Budapesten átszállás van,…..
Nadiposzi (törölt) 2013.01.18 08:21:25
@mrbateman:
Lehet hogy ilyen is volt, de én a nagykanizsai ÁSzra emlékszem ,amit a sulink tornatermében forgattak. A csóka a labor tanárunk fia volt, súlyos vasútbuzi. Kívülről tudta az ország teljes vasúti menetrendjét, simán összerakott olyan utakat, hogy Rétszilas - Tapolca,meg ilyenek. Ami még súlyosabb, az az, hogy ezeken fejben utazott is, real time. Olyankor (hogy a fenti példánál maradjunk) a sárdbogárdi állomásra érve bemondta a rétszilasi vonatot, az összes csatlakozást (vágányszámmal), átszállt, és csöttögött tovább. Ilyen hosszú útnál a vacsoráját egy, az ajtó alján erre a célra vágott kis csapóajtón tolták be neki.
Olyan érzésünk volt a műsor után, hogy a Tanár úr nem túl hálás Geszti Péternek, hogy országos ismertségre tett szert a pici fia. Kíváncsi vagyok mi lett a srácból, valahol a kaller - MÁV főmérnök tengely mentén dolgozhat.
Nadiposzi (törölt) 2013.01.18 09:20:16
@mrbateman:
Beszéltünk már róla?
Hiába, még egy ilyen sokat látott humorherold is véges mennyiségű sztorival rendelkezik.
Az a srác nem rémlik, aki a kertvárosi buszok legelső ülésén börrögte végig az utat? Még sebességet is váltott, a sofőrrel szinkronban. Én csak másodkézből hallottam róla, lévén hogy nem vagyok tüke pécsi.
Ja, gombfoci bajnokságom nekem is volt, kockás füzet, tabellák. De edzői nyilatkozatokat lusta voltam írogatni.
Nadiposzi (törölt) 2013.01.18 13:18:35
@mrbateman:
Szenilis vén fasz vagyok, na. Rabszolganők?
Az enyém épp itt vasal a hátam megett, de ha ebbe beleolvas, nyakon is basz azzal a forró vassal mindjárt.
A csontok sajna belefagytak ebbe a kurva hóba, ilyenkor szárnyaszegett madárként gubbasztok, mint a nagy hoho horgász télen. Bioetanol- -bicikli út kivégezve, azóta csupán egy benzinkutat sikerült megakasztanunk, úgy kell a marhájának, ha ebbe a válságba építkezni akar.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
IDDQD Heti retro: Doom 2013.01.07 16:15:13
Feléled retrorovatunk, méghozzá fanfárral és dobpergéssel, mert számunkra igen fontos játékról lesz szó, az idén decemberben húszéves Doomról. Hogy a játék fontos nekünk, arra apró jelek utaltak már a blogban. Például a blog nevét is a játék egyik cheatje adta, de vallottunk…..
Nadiposzi (törölt) 2013.01.07 17:59:06
Nadiposzi (törölt) 2013.01.07 22:08:50
Szívszorító és egyben sújtó belegondolni, hogy még 2009-ben is az iWiW jelentette az elsődleges közösségi hálót itthon - a facebook pedig afféle külföldön dolgozó- erasmusos fiatalok gyűjtőhelye volt, de ott is csak mutatóba láthattunk magyar állampolgárt. És ez alig 4 éve…..
Nadiposzi (törölt) 2013.01.07 18:04:18
@Mertcsak:
Nekem se tesó.
Fasz se érti, mit kell ezen pörögni.
Mondjuk a volt, jelenlegi és jövőbeni ismerőseim többségétől agyfaszt kapok, na offline valahogy elvagyok velük, ha még pia is akad, na de hogy rám öntsék a szarrágásaikat, Koelójukat, hol nyaraltam, de faszagyerek vagyok, státusom bonyolult, hu bz.
A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a…..
Nadiposzi (törölt) 2013.01.04 19:59:34
@vészmadár (pica pica):
Esz.ter Es.zter esZt.er ESz.teR Eszt.er
A Modor Tibi csaja is biztos E.szter, mer tényleg tiltja
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Nadiposzi (törölt) 2012.12.23 12:44:41
Több, mint négy év élblogászati tapasztalatával hátunk mögött kötelességünknek érezzük elboronálni a lelkes, ambiciózus, ugyanakkor kicsikét még bizonytalan utánpótlást. Van kedved, időd és energiád blogolni, de nincs ötleted, milyen témában érdemes? Egyedi akarsz lenni?…..
Kedves Szülők! Anyukák, apukák, miért..? Megannyi elhibázott élet, mennyi eltékozolt tehetség, a napi robot és a sikertelenség kalodájába zárt sas lélek, melyet aztán a szerencsétlen gyermekben próbálnak maguk helyett életre kelteni, sikerre vinni. -Mi már negyvenévesen nem…..
Nadiposzi (törölt) 2012.12.09 18:24:08
@Salzburg1:
Na bazzmeg, Nyugaton, a messzi Valinorban pár hét kemény munka után lehet egy öt fős saját feka rajod, akiknek jelnyelven elmutogathatod a spongya és a domestos helyes használatát. Lakhatsz egy penészes lukban, és 5 év kemény munkájával összerakhatsz egy pesti panelt.
De legalább nem kell szoptatós csókos évfolyamtársakat kerülgetned a Marketing tanszéki pelenkázó körül.
Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak kevés tavaszt láttál?
Nadiposzi (törölt) 2012.12.11 19:27:57
@Salzburg1:
hartland.blog.hu/2012/10/31/el_kell_menni_pakolj_indulj
Erről ennyit.
Az általad hőn áhított marketing-képzés egy alapvetően humánnak minősülő szakterület, és mint ilyen, bizony feltételezné a magyar nyelv alapos ismeretét, használatát. A kommentjeid mondatszerkesztése, központozása láttán még az én sokat látott középiskolai magyartanárnénim is elsírná magát, pedig egy leszakadt vidéki kis szakközépbe jártam vagy 20 éve. Kapkodni fognak érted a világhírű svájci egyetemek, haver.
Vannak úgynevezett értékeket közvetítő műsorok, és most nem azokra gondolunk, amiket a kinyúlt garbónyakba motyogó professzorok néznek hajnal kettőkor a köztévén, hanem mondjuk a XXI. századra, vagy az On the Spotra, és vannak olyanok, amik szimplán csak szórakoztatni akarnak,…..
Nadiposzi (törölt) 2012.12.07 16:13:45
@ottomoll:
Neked sincs mi?
Nemzeti konzultációt hirdet Orbán Viktor a hajléktalankérdésről: az Alkotmánybíróság november közepén alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a szabálysértési törvénynek azt a rendelkezését, amely szabálysértéssé minősítette a közterület…..
Nadiposzi (törölt) 2012.12.05 09:31:18
@Robinzon Kurzor:
Nem tudom megítélni a kérdést.
Sajnos az a nagy büdös helyzet, kedves ellenzéki politikusok, fotelközgazdászok, önjelölt szegényemberek, hogy elegem van belőletek. Elegem van abból, hogy nektek semmi se drága, amíg máséból kell osztogatni - és ismét az én kőkeményen megkeresett pénzemre ácsingóztok, hogy…..
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
Nadiposzi (törölt) 2012.11.15 07:28:03
A posztolónak és mindenkinek akinek SZÍVE van...

www.youtube.com/watch?v=gR_sS088hIo

Hogyha ír majd, édesanyám, írjon a falunkról,
Küldjön egy szál virágot az öreg akácunkról!
Írja meg, hogy az emberek sajnálják-e, hogy el kellett mennem,
Írja meg, hogy magán kívül megsiratott-e valaki engem!

Írja meg, hogy házunk előtt áll-e még a nyárfa,
Írja meg, hogy arrafelé milyen nóta járja!
Él-e még az öreg cigány, járnak-e a fonóba, mint régen?
Mindenkiről írhat, anyám, csak egy lányról sose írjon nékem!

Írok, írok édesfiam, írok a falunkról.
Küldök egy szál virágot az öreg akácunkról.
/:Nem él már az öreg cigány, nem járnak a fonóba mint régen.
S az a kislány kit szerettél kinn nyugszik a csendes temetőben.:/

Visszaírja a jó Anya, hogy áll még a nyárfa
És a sarki kiskocsmában magyar nóta járja
Elfeledtek az emberek, nem is kérdez soha senki Téged
Csak akiről nem írhatok, csak az az egy siratott meg Téged

Haza megyek s elmegyek a kisházatok mellett
Benézek a kiskapudon, elnézem a kertet
Most is mennyi virág nyílik, illatozik, színesedik benne
Mintha, mintha a kis virág hívogatna, csalogatna engem.

De ne hívjatok, ne sírjatok orgona virágok
A kiskertbe belopózni engem már nem láttok
Nem nyílik már nékem többé kék nefelejcs, ibolya és rózsa
Mintha, mintha a kis kertben életemben sose jártam volna.