Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balkon-úr

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történt egyszer, hogy megelégeltem a jegypénztárok előtti sorban állást és a jegyautomaták tökéletlenségét, ezért egy applikáción keresztül a lehető legkényelmesebben vásároltam meg a BKK havi bérletemet. Olykor előfordult, hogy ellenőrök kérték, és a náluk lévő leolvasó igazolta a jogosultságomat…..
balkon-úr 2022.01.30 21:09:53
@Benbe: Gyere a 23 vonalon járó (223M, 23E, 123) buszcsaládba nyáron az ötven fokban légkondi nélkül, kevés kicsi nyitható ablakkal. lehet hogy nem elég öregek Norvégiában de Pesten csak múzeumba valók, a disznóknak sokkal szigorúbbak a szállítási feltételei a kamionban mint az embereknek a BKV-nál. Akárhány panaszt küldtem, semmi változás!
A minap tettünk egy jó kis néhány családos sétát Érden, a Szapáry-kastély (hűlt helyének) környékén, és ha már ott voltunk, felszedtük az utcákon, utcák mellett heverő szemetet. Ezáltal nemcsak tisztább lett pár utca (azóta eltelt két hét, visszajött a szemét?), hanem emberi „kultúránknak” e…..
balkon-úr 2021.11.01 22:49:17
Én nem dobok el semmit az utcán, de azért azt látni kell hogy Budapesten sokszor több sarkon át kell vinni a szemetet amíg van egy még használható szemetes ( a külvárosban sok helyen nincs is szemetes). Szinte minden termék megvásárlásakor kifizetem a termékdíjat azért, hogy a keletkező (akár a csomagolási, akár az elhasználódás utáni) hulladékot újra hasznosítsák, arról nem Én tehetek hogy ezt a bevételt nem erre költik. A szelektív gyűjtést is alkalmazom, de nem vagyok hajlandó az ötszázforintos víz,és csatornadíjjal terhelt ivóvízzel kimosni a joghurtos poharat (erre fizetem a termékdíjat!). Ha veszek egy nagy háztartási gépet akkor a csomagolásban található hungarocell hulladék sehol nem helyezhető el a háztartás környékén szabályosan, pedig erre is kifizettették Velem a termékdíjat a visszagyűjtésre. Marad a háztartási kuka, apróra összetördelve, hogy bele férjen. Nem viszem el autóval sehova plusz költségért, mert már egyszer kifizettem a visszagyűjtését. Ez rendszerszintű probléma, ne akarják Velem kétszer kifizettetni a költségeket, akár a kimosás, akár a hulladék udvarba szállítás költségét. Az üveg begyűjtésről mivel nincs a háztartásban, szinte szót sem ejtek, azt is saját költségen kellene elszállítanom valahova. Ezen kellene változtatni, csak érezhetően kellene vissza adni a termékdíjat, (hogy valóban olcsóbb legyen a termék, ne nyúlják le a kereskedők a különbözetet) utána lehetne elvárás hogy Én is hozzájáruljak anyagilag.
A Kósa Lajos-féle "sörtörvény" 2020. július 14-én jelent meg a Magyar Közlönyben, most kicsit pontosítottak rajta, ám értelmezése még így is nehéz, nem tudni, a benne foglaltak miként valósíthatóak meg a gyakorlatban...
Maláta. Ha ezt a szót halljuk vagy olvassuk nagy valószínűséggel a sörfőzés egyik alapanyaga ugrik be. Volt viszont egy azonos nevű komoly sörös újságunk a múlt század legvégén. Közel két évtized telt el a lap megszűnése óta. Azóta a sör is "újjászületett", írások pedig szinte már csak az interneten…..
Elértünk az emberi kooperáció érdekes maximumához: a (fizikai) kapcsolatok teljes megszűnéséhez, de legalábbis ennek normatív fázisához, amelyben az értelem a kapcsolatok megszüntetését diktálja (ha nem is kényszeríti ki, lásd a mindennapokat). A kooperáció normatív eszménye a teljes elkülönülésben,…..
„Az új híd akár 35-50 ezer autóval is csökkenthetné a belvárosi hidak, és napi 6 ezer autóval a belső Üllői út forgalmát” – ezzel az érvvel igyekszik indokolni a kormány a Galvani-híd megépítésének tervét. Az eddigi tapasztalatok viszont ezt egyáltalán nem támasztják alá. A Galvani híd és a…..
Itt a Mikulás, hamarosan jön a Jézuska! Kardinális kérdés a tejcsoki: melyiket tehetjük nyugodtan a csomagba? A legkisebb "tesztelők" mindig az igazat mondják, ezért idén arra tettünk kísérletet, hogy a lehető legjobban meglepjük őket azzal, hogy olyan csokit találunk, amiből mi is elkunyerálhatunk…..
Eskate Új Lime rollerek 2019.10.28 07:04:00
Redditen posztolt egy hozzászóló pár képet és sok információt a Lime elektromos rollermegosztó új rolleréről. Az író egy, a Lime-mal szomszédos irodában dolgozik, ezért volt lehetősége közelebbről megnézni az újdonságot. A leírásból rengeteg részletre fény derül (tömeg, kialakítás, stb.), a…..
Egymást érik a botrányok a magyar Wizzair járatokon. Hátrahagyott utasok, durva késések, nulla tájékoztatás, zsebkendő méretű ingyen fedélzetre vihető poggyász. Meddig feszítheti az utasok idegeit egy légitársaság, hol a határ? A helyzet az hogy nagyon sokáig. Wizzairt nem igazán hatja meg egyes…..
HamPLÓ Egyessel Etele fele 2019.06.21 16:49:01
Több mint négy év után ismét "első villamoshoz" gyülekezhettünk Közepesen-Dél-Budán: először gördült végig tuja az 1-es hosszabbításán a Fehérvári úttól az Etele térig. Kezdjük a rövid képes beszámolót egy kötelező közhellyel: előttem az utódom! Hozzánk közelebb még egy 103-as autóbuszt…..
balkon-úr 2019.06.23 20:53:47
@AlexAston: Te hol látsz a Keleti Pu.nál 1-es villamost? Vagy mindenki vak aki nem találja?
A vezetnék nélküli fülhallgatók egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a piacból, ezt felismerték a nagy gyártók is. Az Apple sikerein felbuzdulva megjelentek a kínai gyártók is a saját portékáikkal, és bizton állíthatjuk, hogy jobbnál jobb termékekkel rukkoltak elő. A mai cikkünkben bemutatjuk nektek…..
Nem ez a kérdés tartja lázban a nyilvánosságot, bár három napig beszédtéma volt. Túl vagyunk rajta, és a neves rádiós eltávolításának van tanulsága. Bolgár György a Magyar Rádió hírszerkesztőségében tanulta ki az újságírás csínját-bínját. Anyaintézményét néhány évig az Egyesült Államokból…..
balkon-úr 2018.09.27 22:38:26
@apro_marosan_petergabor: Félre értettél, a Kisztitkár csak a felsorolás kezdete volt, azért sok volt MSZMP-s van a fityiszben ez tagadhatatlan, ne nekem kelljen neveket írnom, sokszor nyilvánosságra került már, és érdemben sosem cáfolták a valóságos múltat.
Elkérte és megkapta az Európai Bizottságtól a Levegő Munkacsoport azokat a leveleket, amelyeket a Bizottság és Magyarország küldött egymásnak az elmúlt hét évben a tervezett budapesti dugódíjjal kapcsolatban. A levelezés jó áttekintést ad arról, mit (nem) tett az ügyben a kormány és a Fővárosi…..
balkon-úr 2018.07.24 21:43:19
@Levegő Munkacsoport: No pont ezért irreális addig a dugódíj felvetése is. Valamit tenni kéne, és akkor jöhet az elvárás. Addig amig nincs alternatíva, csak újabb sarcról beszélhetünk.
De például nem alternatíva a "Soroksári HÉV" sem a folyamatos lassító jelzéseivel, megy, araszol, csak nem halad. Nem igazán alkalmas napi munkába járáshoz. Tudom mégis sokan használják, de nekik nincs más lehetőségük, kénytelenek beérni evvel a 19 századi haladási sebességgel. Na ez az igazi gáz, ez ellen kellene fellépnetek, nem az újabb sarc beszedéséért.
balkon-úr 2018.07.24 21:53:48
@Levegő Munkacsoport: Próbáljatok BKV-val bejutni Pesterzsébetről a belvárosba, sokszor megpróbáltam öltönyben nyakkendővel (ilyen a munkaköröm) melegben, szinte soha nem működik a légkondi, ablakot nyitni nem lehet. Szerintetek mit választok, ha lehet az átizzadt ing, és zakó helyett, valószinűleg autó. Egy újabb ésszerű irány a dúgódíj helyett. Ezért emeljétek fel a szavatokat, hogy ne hőségcsapda legyen a BKV járata, akkor talán hitelesebbnek tünnétek. Miért csak a sarc fontos Nektek? Sok sok előremutató ésszerű megoldás kierőszakolása helyett?
balkon-úr 2018.07.24 21:54:53
@Levegő Munkacsoport: De akkor miért harcoltok a dúgódíjért?
"Nagyon örülök kedves nagyságos úr, hogy meg tetszett állni szegény hajlékom előtt. Behívnám magamhoz, de a mama bent fekszik betegen mert nekem kórházra nem telik, így itthon ápoljuk ahogy tudjuk. Láttam ám az új repülőt amit venni tetszett, nagyon szép darab, és jó nagy. Remélem elfér benne…..
balkon-úr 2018.07.11 22:29:36
@icipicicsipa: Azért nézz körűl egy akár békési kis településen, de bármelyik keleti megyében, ahol kb napi 2-3 busz van, és helyben nincs munka, mert nincs semmi termelő üzem, kérdezd meg Tőle,hogy akar e megdögleni, mert szerinted ezt érdemli! Gondolkozz!
Már régóta tervezem foglalkozni ezzel a fotóval, mert a maga nemében egy igazi gyöngyszem. Tökéletes leképezése a hazai helyzetnek, és remekül mutatja, a metakommunikáció önkéntelenül is milyen sokat elárul rólunk. A kép három főszereplője rendkívül szuggesztív kompozícióban helyezkedik el…..
balkon-úr 2017.04.13 19:46:52
@chomuv: Te jó ég! Van ember rajtam kívül, aki olvasta és nyomot hagyott benne. Zseniális mű.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Kormánytagok! A közfoglalkoztatásról szóló 1139/2017. március 20-án megjelent Kormányhatározattal kapcsolatosan az alábbi észrevételeket kívánjuk tenni:  Egyetértünk azzal hogy a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedését ösztönözni…..
balkon-úr 2017.03.26 21:45:36
@VT Man: Képzelj el egy Békés megyei falut, kétezer alatti lélekszámmal. Naponta kb 2 busz jár a közelben lévő ugyancsak falvakba 1- oda, 1- vissza. Legyél már mobilis az eladhatatlan, szinte semmit nem érő saját házadból, amit egy élet munkájával építettél, szépítettél. Munkalehetőség semmi, próbálj nyáron hatvanévesen egész nap dinnyét dobálni egy teherautó platójára, mert napszámba csak ez van, nagyon kevés pénzért. Mert a dinnyén is a közvetítők keresnek sokat (pl: Simonka), nem a termelők. Okoskodj még egy kicsit úgy, hogy megismerted a körülményeket. Így már nem annyira könnyű, igaz?