Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nameless®

0 bejegyzést írt és 836 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Yarner korábban beszámolt, milyen is lesz az új Android, az L. (fotó: droid-life) A Playre élelmes programozó már fel is töltötte az új rendszer alatt található billentyűzetet. Igazából nálam csak az a kérdés, hogy ez az élelmes programozó mit nyer attól a (cikk írásakor)…..
Nameless® 2014.07.01 07:31:25
@Yarner: A Swiftkeynél indokolt, hát másképp hogy tanulna intelligensen az előzményekből?

Az egész android egy nagy kémprogram, úgyis el kell fogadnod mindent ha bármit is használni akarsz.
Megjelent az első kiadás Linuxra. Mivel ez a legelső, külön felhívnánk mindenki figyelmét, hogy ez egy fejlesztői kiadás! Ezt figyelembe véve használjátok! A fejlesztői tesztelés egyelőre kizárólag 64 bites Ubuntun történik, Unity ablakkezelővel. Előfordulhat olyan Linux…..
Nameless® 2014.06.28 04:19:41
@penge™: Van feladatkezelő a Windows-os Operában, csak az Old School módszer szerint nem jelenik meg, ameddig nem kapcsolod be a fejlesztői eszközöket az Opera menüben.
Ahogy azt sejteni lehetett, a mai napon megjelent a 20-as verzió stabil kiadása. Lássuk, hogy milyen új funkciók kerültek be a 19-es stabil verzióhoz képest: Weboldalak mozgatása a fülsáv, a könyvjelzősáv és a gyorshívó között. (Ez nem egy túl nagy újítás, viszont az…..
Nameless® 2014.03.04 20:30:19
@Nekomajin: nekem nem működött úgy
Nameless® 2014.03.04 20:44:52
@Nekomajin: Én például megfeleztem a gyári értéket és nem arányosan lett kisebb hanem pont fordítva álló miniatűröket kaptam, rossz fordításra gyanakodtam, de például 150x150 re állítottam akkor kb a fele volt a gyári nagy méretnek és jó arányba mutatta. Érdekes.
Energiaszámláink csökkentésére régóta találni különféle termékeket az interneten. Ezek általában áram-, gáz-, ill. benzinfogyasztás-csökkenést ígérnek. Vízspórolásra is vannak megoldások, de ezen a téren kevesebb az átverés. Talán azért, mert azt már nehezen hiszi el bárki, hogy megoldható lehet…..
Nameless® 2014.02.27 21:46:09
@hrgy: "A cikkironak: a regebbi hazakban/lakasokban meg el tudom kepzelni, hogy nem minden konnektor van parhuzamosan kotve. Nalunk meg van olyan, hogy 4 biztositek van es 1 biztositek 2-4 konnektort is ellat. Talan az ujabb lakasoknal ezt is okosabban csinaljak, foleg mert ennek megvan az a kellemetlen mellekhatasa, hogy 2-3 nagyobb fogyaszto egyutt le tudja csapni a biztositekot."

Ez úgy hülyeség ahogy van. Mindent párhuzamosan kötnek, mivel sorosan kapcsolva a feszültség esik, így egy fogyasztó bedugása után nem sok mindent lehetne használni az adott áramkörön, gyakorlatilag semmit. Azért veri le a kismegszakítót több fogyasztó, mert az az áramkör annyi áramfelvételre van biztosítva. Pont, hogy párhuzamosan kell kötni, hogy leverje a kismegszakítót. Annak is sok oka lehet, vagy alul van biztosítva az áramkör, vagy már olyan régi a kismegszakító, hogy a fegyverszerkezete könnyebben kiold a kelleténél. Soha nem kötnek sorba áramköröket az otthoni háztatásokba, mert nincs sok értelme. Ha kötöttek, akkor részeg volt a villanyszerelő.
Mi az az Opera Max? Egy alkalmazás, aminek segítségével csökkenthető a mobil készülékek adatforgalma. A Max jelenleg csak 4.0-s vagy annál újabb Androidra érhető el, és egyelőre nem is fog megjelenni más rendszerre. A távlati tervekben viszont még az sincs kizárva, hogy akár…..
A 19-es verzió hibajavítása az ünnepek miatt kissé elhúzódott, de végre elérte a stabil minősítést. Lássuk, hogy milyen új funkciók kerültek bele a 18-as stabil verzióhoz képest: Könyvjelzősáv (Most már alapértelmezetten engedélyezve. A használat előtt a…..
Az új évi első bejegyzésben összefoglaljuk, hogy mi történt a Operával 2013-ban. A blog rendszeres olvasóinak nem sok újdonságot tartogat ez a bejegyzés, az alkalmi látogatók viszont most felvehetik a fonalat. A történet februárban kezdődött, amikor az Opera Software…..
Nameless® 2014.01.09 15:22:20
@penge™: Ez annyira így van, hogy most is Chrome-ot használok mert ebben legalább van néhány létfontosságú funkció mint a Bookmarkok meg a szinkron. Az ikonja is legalább egyforma minden platformon. Nem úgy mint az Operának.
Az alábbi táblázat azt foglalja össze, hogy jelenleg milyen operációs rendszerre milyen Operát lehet letölteni. Operációs rendszer Opera verzió Windows XP/Vista/7/8 v12.16 / v18 OS X v12.16 / v18 Linux, FreeBSD v12.16 Android Mini, Mobile Classic, Mobile…..
Az új fejlesztői kiadás apró, de annál vártabb fejlesztéseket is tartalmaz: A gyorshívó elemek átméretezhetők. "Advanced" opcióként kisebb méretű csempéket lehet beállítani, "power user" opcióként pedig tetszőleges méretet, és a 4:3-mas aránytól is el lehet…..
A mai napon hivatalosan is megjelent a stabilnak nyilvánított 17-es verzió. A teljes változáslista elég hosszú. Az alábbiakban a fontosabb újdonságokat olvashatjátok a 16-os stabil verzióhoz képest: Chromium 30-as motor Fülek rögzítése Program indítási opciók (előző…..
Nameless® 2013.10.09 08:42:22
A hangsúly továbbra is a már meglévő funkciók csiszolásán van. A könyvjelzősáv most is számos javítást kapott, és ettől az összeállítástól kezdve már alapértelmezetten engedélyezve van a flags-ben, tehát a használathoz csak a beállításokban kell bekapcsolni. Kapott egy…..
A stabil és a Next csatorna után a Developer is frissül a hét végére. A hangsúly továbbra is a hibák javításán van, de végre kaptunk néhány apróságot is. A fülek mozgatása ablakok között mostantól alapértelmezetten engedélyezve van. A témakezelő kapott egy kis…..
...sajnos csak Norvégiában. Kétségtelenül jobb, mint a 35 fokos hétfők. És akkor következzen a változáslista. Kiemelt változások: Ctrl+Insert, Shift+Insert gyorsbillentyűk újra működnek a címsávban Ctrl+Shift+V billentyűparancs: "Beillesztés és Ugrás" Maximizált ablak…..
Anno már írtunk arról, hogy milyen kíméletlen dolgoknak teszik ki a Note2-t, most itt egy videó arról, hogy miken megy keresztül egy S4, és "mit bír" teszt során. ..
Az Opera a mai napon hivatalosan is elérhetővé tette az Opera Mobile 13-as 14-es verzióját, legalábbis az Android rendszerű készülékekre. Akik eddig is figyelemmel követték a mobil böngésző történetét, azok tudhatják, hogy az áthúzott verziószám nem véletlen. A korábbi 12-es…..
Nameless® 2013.05.28 14:37:22
Ma bejelentette Haavard Twitteren, hogy a Google szintén nem rég bejelentett új motorját, a Blinket fogja az Opera is használni. Kezdjük a legelején. A Google tegnap bejelentette a fejlesztői blogján, hogy kinőtték a WebKitet és a multiprocessz architektúrájuk miatt szükségük van…..
Nameless® 2013.04.05 09:30:49
@Bluemotion: Nekem tetszik az ötlet :D @penge™: Dreaming is futile
Tipp: Ha neked is bántja a szemedet ez a csúnyán formázott szöveg, elolvashatod itt is. Természetesen a kommenteket ez alá írd, mert az az oldal még nem aktív. Igen, valóban. A verziószám: 14. Úgy gondoljuk, hogy az Opera Presto-ról WebKit-re történő váltása amit néhány hete…..
A legfrissebb értesülések szerint a dolgozók létszáma közel 100 fővel csökkent. A Digi.no norvég online újság állítása alapján az Opera Core Team több tagjának a tavalyi volt az utolsó karácsony a vállalatnál. Sajnálatos módon januárban egy újabb nagyarányú…..
Itt az idő, hogy búcsút vegyünk a Presto motortól. A mai napon az Opera Software bejelentette, hogy az Opera felhasználóinak létszáma elérte a 300 milliót. Ezzel egy időben egy már korábban sejthető lépést is hivatalossá tettek, miszerint az Opera hamarosan Presto-ról Webkitre…..
Subba Szupernovák 2012.09.14 11:16:54
VIA Gecisbugyi ..
Egy héten belül két új Opera kiadást köszönthetünk. Az Opera 12.14 az előzetes várakozásoknak megfelelően javította azt a hibát, ami miatt a böngésző összeomlott akkor, ha manuálisan kerestünk frissítéseket kiterjesztések mellett. A probléma egyébként összetettebb volt,…..
Nameless® 2013.02.07 01:59:23
Tipp:Ha folyamatosan összeomlik az Operád, szerkeszd az operaprefs.ini-t (ha nem tudod, hol található az opera:about oldalon megnézheted) bezárt Opera mellett. Keresd meg benne a [User Prefs] szekciót és illeszd be alá a Level Of Update Automation=0 sort, vagy ha már létezik, akkor az…..
Nameless® 2013.02.04 02:40:40
@penge™: This is the end. My only friend the end.
Its hurts to be presto free...

The blue screen is calling us...

The Chrome awoke before dawn, he put his OS on
He took a Skin from the ancient gallery
And he render on down the hall
He went into the room where his developer lived, and...then he
Paid a visit to his Google, and then he
He rendered on down the hall, and
And he came to a door...and he looked inside
Firefox, yes son, I want to kill you
Opera...I want to...WAAAAAA
Az Opera fejlesztői másfél hónap után kitettek magukért. Ekkora teljesítményt nem produkált még IT szférában lévő cég, mi több, az egész emberiség kábé az ipari forradalom óta. Na de lássuk a medvét. A két legnagyobb horderejű változás nem más, mint... (most mindenki…..
A nevezetes dátumhoz (2012.12.12.) képest hat nap késéssel, de még Karácsony előtt megérkezett az Opera 12.1x-es széria második "javítócsomagja" is. A korábbi termékekkel és a mostani előzetesekkel szerzett tapasztalatok alapján erre már nyugodt szívvel le lehet cserélni a…..