Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamassap

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/BlackSwanRockNRoll Olvasom a lemezcímet, hogyaszongyahogy: "Generation Mind". Hát ennek nincs értelme - mondom -, ráadásul nagyon hasonlít a "Generation Swine"-ra, márpedig az nem jó jel, mert ezzel a címmel 1997-ben a Mötley Crüe már bukott egy hatalmasat.…..
Ha jól emlékszem, már tavaly is úgy éreztem (s ebben bevallom: évekkel megelőzött Túrisas kolléga), hogy az annak idején (nem mellesleg: indokoltan) 10-ről 15-re duzzasztott toplista kezd túl bő lenni, pontosabban lötyög a gatya a hard rock és heavy metal lesoványodott élbolyán. Ez az érzés most…..
Kiadó: EX1 Records Honlap: www.kkspriest.com KK Downing számára ez az album egyfajta bizonyságtétel. Bizonyságtétel arról, mekkora szerepe is volt a Judas Priest hangzásának kialakításában: egyfajta zenei folytatása nemrégiben kiadott könyvének, amivel tökéletesen alá tudja támasztani mindazokat…..
Kiadó:Frontiers Records Honlap:facebook.com/TrondHolterOfficial Utólag végigolvasva Trond Holter (Wig Wam) Jorn Landéval közösen készített 2015-ös lemezének kritikáját, ma már úgy gondolom, kicsit szigorú voltam. Mentségemre legyen mondva, hogy a hideg ráz ki (és nem a jó értelemben) a drakulás,…..
Kiadó: Sony Honlap: www.judaspriest.com Nos, az albumot kísérő ováció közepette felvállalom annak szerepét, akinek a szar is keserű, így következő soraim kissé formabontó módon nem elsősorban a lemez aprólékos elemzésére, hanem rendszertelen módon felötlő gondolataim összefogására szolgálnak.…..
Kiadó:Nuclear BlastHonlapok:www.opeth.comfacebook.com/OpethA "Heritage" (2011), "Pale Communion" (2014) és "Sorceress" (2016) triumvirátusa után senkinek sem lehet illúziója: az Opeth, de leginkább Mikael Åkerfeldt, aki a banda teljhatalmú zenei és művészi irányítója, személyiségváltozáson esett át:…..
tamassap 2016.09.21 07:45:11
@Régi Olvasó: pedig a Sorceress a legjobb szám az albumról :) És ne mond, amikor bejön a mély riff az nem tetszik :)
Nekem más bajom van, nem áll össze az album, elég odahajígáltnak tűnik, na de három-négy hallgatásnál még nem adom fel :)
Kiadó:BlacklakeHonlapok:www.damian-wilson.netfacebook.com/officialdamianwilsonBár régóta a Threshold fan club tagja vagyok, sőt Damian Wilson más jelenéseit is igen nagyra becsülöm (Headspace, Star One, Ayreon), be kell vallanom: ez az első Wilson szólólemez, amit meghallgattam, pedig 1997 óta már…..
Kiadó:InsideOutHonlapok:www.hakenmusic.comfacebook.com/HakenOfficialIgen, igen és igen! Az év első K.O.-ja! Kicsit mérges vagyok, hogy erre négy hónapot kellett várni, miközben irgalmatlan nagy nevek véreztek el, vagy suhantak el mellettem maradandó nyom nélkül. A Haken megcsinálta! Lehet, hogy a…..
Kiadó:InsideOut/Century MediaHonlapok:www.headspaceonline.comfacebook.com/headspaceonlineVolt idő, amikor az Egyesült Királyság hard rock/metal élete – a még ma is aktív nagy öregeket leszámítva – konkrétan egy fabatkát sem ért. Mára szerencsére oda jutottunk, hogy arrafelé izgalmasabb dolgok…..
Kiadó: Epic, Columbia Honlap: www.judaspriest.com Az öregedés, a doommal ellentétben, ahol a fiatalkori feszesség eltűnése és a romlás tudata nem feltétlenül hátrány, nem tesz jót a heavy metalnak. Vagy csak nagyon kivételes esetekben. Mondjuk a Judas Priest esetében a…..
tamassap 2014.07.10 12:06:10
@garael: köszi a tippeket. A Primal Feart ismerem, főleg az utolsó három albumukat. Szeretem őket, furcsa módon főleg a New Religiont, amit elégé lehúzott a kritika, de egy idő után már nem kérezkednek be a lejátszómba. Míg, mondjuk egy Halford Crucible mindig feldob.
A Cage-re rákeresek.
tamassap 2014.07.11 16:50:23
@garael: még egy gondolat.
Belehallgatva a Cage-be, meggyőződésem, hogy semmilyen Judas-klón (tribute) együttes sem lenne képes ilyen változatos, és ami fontos nekem, ilyen érzelemgazdag lemezt készíteni. A Cage is úgy tűnik a Painkiller féle Judast szaporítja hatalmas erővel, de majdnem semmi eredetiséggel.
tamassap 2014.09.26 11:09:33
@lkjpic: sajnos igazad van, de ki újította meg magát hatvan év felett, vagy hozta azt, amit harmincéves korában, ez egy érett, jó, egy kicsit öreges album
Kiadó:Nuclear BlastHonlapok:www.thresh.netfacebook.com/thresholdA brit Threshold az évek során komoly presztízst vívott ki magának. Töretlen lendülettel, bámulatra méltó kitartással szállították a minőségi progresszív rock muzsikát az erősen diétás '90-es években, amikor erre…..