Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lumiere75

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdődött a per, Képiró Sándor pere. A vád ellene háborús bűn, civilek kivégzésében játszott szerep, zsidók, cigányok és szerbek meggyilkolása. Megkezdődött a per egy 92 éves bácsi ellen, aki anno írásba kérte a parancsot, amikor civilek meggyilkolására utasították,…..
Lumiere75 2011.05.07 08:37:47
@neoteny: Ez a kis visszatekintés valódi gyökereinkhez nagyon szemléletes volt.:)
Az elmúlt 1000 évünkre visszatekintve véleményem szerint is itt kell keresni a probléma gyökerét. A Honfoglalás körül kissé homályosak az események. Tehát volt itt egy "töküres" föld, amire besétáltunk és reá telepedtünk, vagy volt itt egy lakott rész, amit erőszakkal elvettünk, azután leöltük a fél saját népünket, hogy paktumot kössünk a német-római császárral? Emiatt a kis akciónk miatt a mai napig gyűlölnek bennünket a szomszédaink. Ezért rá tudták venni Clemenceau-t, hogy Németország helyett bennünket tépjenek szét a I. világháború után. Mert a nyugat akkor is tojt erre a területre nagyívben, de a térségben lévő szövetségeseik segítettek nekik fogni a ceruzát, miközben leválasztották a vasúthálózat 2/3-át, Budapesten kívül minden jelentős nagyvárost. De mi még mindig Szent Istvánt "ünnepeljük", ahelyett hogy végre szembenéznénk az első írásos árulással, amelyre alapozzuk az identitásunkat és kiegyelnénk, hogy miért vagyunk utálat tárgyai 1000 éve a térségben és miért lett a selyemabrosz méretű csodálatos területből papírzsebkendőnyi ország.

@Con Storm: Bocs, ezt nem értem mire írtad?
Lumiere75 2011.05.07 07:14:57
Egy olyan országban élünk, ahol a háborús bűnöket bocsánatosnak tartják az emberek. Akárhány éves Képíró Sándor, bíróság elé kell állnia, mert élő embereket, kisgyerekeket lőtt bele a Dunába és nem gondolta, hogy ez abnormális. Ez egy egészséges társadalomban nem kérdés, hogy a gyilkosságokért felelnie kell, mindegy hány éves. Szerintem a kommunizmus bűneiért sem késő még bíróság elé állnia a recski tábort üzemeltetőknek, azoknak, akik még élnek, tudtak a kínzótáborokról és arra adtak parancsot, hogy "átneveljenek" másként gondolkodtatókat és perverzek kezébe adtak ártatlan embereket. Ezek közül is sokan "megbecsült" nyugdíjasok most, mert az aktuális hatalmi elit ezt lehetővé tette. Arról nem beszélve, hogy egy olyan embert emeltek 89-ben példaképpé a politikusok, mint Nagy Imre, aki a kínzótáborok megszüntetésére 53-ban úgy adott parancsot, hogy aláíratta a rabokkal, hogyha elmondják bárkinek, hogy hol voltak vagy mit csináltak velük, akkor visszazárják őket. Ez az ember 56-ban az egyetemisták forradalma élére állt és deklaráltan nem akart szabad választásokat elvéve azoknak a bátor fiataloknak a dicsőségét, akik ki akartak szabadulni abból az undorító Rákosi-Sztálin-Churchill kreálta világból. Ilyen múltunk van. Szégyenteljes, az árulást elfogadó, helyenként ünneplő. Támogatom a gyilkosok elítélését, tudniuk kell, hogy nem cselekedtek helyesen és tudnia kell a társadalomnak is, hogy ezekért a súlyos hibákért felelősséget kell vállalnia az elkövetőknek, az életkoruk sem mentesíti őket.
Lumiere75 2011.05.07 07:54:24
@magyar bucó: Az újvidéki vérengzés során 1942. január 20. és 23. között több ezer bűnözőt, partizánt és főként ártatlan polgári, többségében szerb illetve zsidó személyt köztük nőket és gyerekeket lőttek agyon a nyílt utcán vagy géppuskáztak a jeges Dunába Újvidéken, Zsablyán, Csurogon, Mozsoron és Óbecsén (Bečej)...
Február 19-én először fordult elő, hogy az LMP minden parlamenti pártot megelőzött az internetes keresések számában. Az utóbbi hetekben radikálisan nőtt az LMP iránti érdeklődés az interneten. Az MSZP-t és az MDF-et már tartósnak tekinthető, hogy előzzük (3 hete majdnem…..
Lumiere75 2010.02.21 11:27:33
www.google.com/insights/search/?hl=hu#date=today%201-m&cmpt=q
Itt tudod mérni a Google trendet 5 keresőszót lehet összehasonlítani.

De a fenti állítás nem teljesen igaz az "LMP párt" trendje ugrott meg az utóbbi 30 napban 450 %-al. Az mdf nem releváns teljesen mert van olyan munkalap is. Az összehasonlításokat ne csak mozaikszavakkal végezzétek el légyszi.
Az csodálatos, hogy keresnek a Googleben, de ahhoz, hogy találjanak is valami releváns infót a mostani 16 egyéni képviselő blogszámot nagyon sürgősen 176-ra kell növelni és folyamatosan tölteni tartalommal.

A már létező blogok:

drerossgabor.blog.hu Budapest, 13. számú evk , Pesterzsébet, József Attila-lakótelep
lmp678.blog.hu Budapest, VI. VIII. VIII. kerület
berzemarton.blog.hu : Budapest, Rákosmente
bogatiandras.blog.hu : Vas, 2. számú evk.
borocztamas.blog.hu : Vas, 5. számú evk
ertseykatalin.blog.hu : Budapest, 1. számú evk
gergaczildiko.blog.hu : Vas 4. számú evk
kispal.blog.hu : Budapest, Külső Józsefváros
langzoltan.blog.hu Vas, 1. számú evk.
lmpmoson.blog.hu : Mosonmagyaróvár
plechltibor.blog.hu : Vas, 3. számú evk
scheiringgabor.blog.hu : Budapest, XVIII. ker. (17. számú evk.)
szabobarbara.blog.hu : Budapest, XIV. ker. Zugló
szombatikristof.blog.hu : Budapest, II. kerület
vagogabor.blog.hu : Kecskemét, 1. számú evk
szilagyilaszlo.hu : Tatabánya
szazhetvenhat.blog.hu
Lumiere75 2010.02.21 11:43:27
@aaaaaa_ron: Ismered a nótát:
Először mindeni béna (...)
és ha összejön ötre hát kérdem én, kit érdekel ha béna volt a legelején?:)
www.youtube.com/watch?v=5kj6By61oXE
Itt a kampány. Ezt azon is érzem, hogy egyre többször olvasom, hogy az LMP nem létező opció az országgyűlési választásokon, azért mert nincs is. Nincs kommunikációja, ismert arca és nincs vezére sem. Még botránya sincsen. Hát meg lehet az ilyenekben bízni? Az a párt, aminek…..
Lumiere75 2010.01.27 17:57:39
@Galadhriel: Én is megvárom az LMP programját, addig nem tudom különösebben véleményezni, hogy miben mások mint a többiek. Azt viszont utálom, hogy negatív kampányba kezdtek az MDF-SZDSZ miatt. Ebben speciel nem mások mint a többiek. Mert a többiek is mindig a másikat emlegetik mint ellenpélda. Az Ep kampányban az SZDSz pl. odaadta minden óriásplakát felét a nagy ellenségének, mekkora barom, fatális kommunikációs hiba. Remélem az LMP megérti, hogy ebben a helyzetben amiben most van csak elcseszni lehet a pozíciót ha a protest szavazatokra nyomul és nem olyan programot hirdet ami mellett lehet szavazni. Pont az impotens marakodásból van elegünk és a konszenzusnélküliségből adódó mozdulatlanságból. A klímaváltozás pedig nem elegendő magában programnak, hacsaknem bontják le konkrétumokra, hogy itt Magyarországon konkrétan mi az a 3 dolog amit bevállalnak, hogy 4 év alatt megcsinálják, akkor is ha ellenzékben lesznek. Jövő héten minden kiderül, meglátjuk tudnak-e élni a lehetőséggel. Szerintem az lesz a befutó idén, aki kimarad a másikra való mutogatásból és valóságalapú programot dolgoz ki. Mindenesetre izgalommal várom a programot
Lumiere75 2010.01.28 16:08:55
@sztd: Lehet, hogy alapvető tévedésnek gondolod, én viszont kipróbáltam és tudom, hogy az emberek szívesebben állnak pozítív ügy mellé, mint állandó konfliktus mellé. Nem könnyű felmutatni pozítív ügyet akkor, amikor a huhogás vált az alapvető kommunikációs eszközzé? Nem is állítottam, hogy az. 50 évvel a klímakatasztrófa előtt állni és ezt tudva megőrizni a humorérzékünket miközben vadul keresed a megoldást, ja kérem szépen az nem egy lottó ötös.
Budapesttel az utóbbi időben egyre több problémája van az itt élők egy részének. Minden nyáron dübörög a Sziget, egyesek este 10 után szórakozni merészelnek a belvárosban, egyre több utcát bontanak fel hogy aztán átadják őket a rohadék bringásoknak és a gyalogosoknak,…..
Lumiere75 2009.07.25 09:06:50
A zaj (tartósan 30 dB fölötti kiszámíthatatlan,
kontrollálhatatlan, disszonáns hanghatás)
legtöbbször a következő problémákat okozza az emberi szervezetben:
- fájdalom, lankadó koncentrációképesség,
- halláskárosodás,
- zaklatottság,
- agresszivitás, depresszió, elesettség érzés,
- beszédközpont zavara,
- átmeneti és állandósult álmatlanság annak minden konzekvenciájával,
- kardiovaszkuláris rendellenességek,
- a hormonháztartás felborulása,
- cukorbetegség,
- a metabolizmus megbomlása, immunrendszer végzetes meggyengülése,
- munkaképtelenség, tanulási nehézségek.
- halál. (WHO 2007 (A Nemzetközi Egészségügyi Világszervezet közleménye))

Ezért kiemelten fontos, hogy az emberek legalább
pihenőidejüket nyugalomban tölthessék,
és felkészülhessenek a hétköznapok zajszennyezésére,
amely jelenleg bizonyos helyeken, beleértve a vidéki városokat is elviselhetetlen méreteket öltött.

Sajnálom, de az elképesztő mennyiségű jog mellett amivel rendelkezünk, elképesztő mennyiségű kötelezettségünk is van. Ilyen pl, az egészséges környezethez és pihenéshez való alkotmányos jog és az azzal járó kötelezettség, hogy ezt bizonyos időintervallumokban este 10 és reggel 8 között hétköznapokon szombaton 14 órától hétfő reggel 8 óráig biztosítani kell. Miért van ez a kötelezettség? Mert ha nem pihenünk, akkor hamar bele fogunk halni az életünkbe. Más kérdés, hogy az átmeneti időszakra, amíg ki nem találják, hogy esetleg az egyik kerületet át nem alakítják csak szórakozónegyeddé, olyan zónává, ahol nincsenek lakóingatlanok csak irodák és vendéglátóegységek, a többi kerületben viszont csak nappali vendéglátást engedélyeznek, addig az éjjeli baglyok tüntetést szerveznek és vadul védik a jogaikat és úgysem értik meg, hogy más emberek egészségét nem lehet egy mérlegre helyezni az éjszakai vendéglátás bevételkiesésével. Szóval csak gratulálni tudok minden szereplőnek. Megint sikerült frontot nyitni anélkül, hogy előtte egy percig is gondolkodtak volna egy konszenzusos megoldáson, amivel minden fél megnyugszik addig, amíg egy a XXI. század igényeinek megfelelő döntés születhet. Az ilyen háborúkban szokott minden szereplő elvérezni, a kirobbantó pedig tapogatja az állát és azt mormolja, hogy kár, pedig még annyi ötlete lett volna...
"A zajkutatás fontos része a környezetvédelemmel foglalkozó kutatásoknak. A zajnak az élőlényekre kifejtett hatását illetően fontos a zaj intenzitása, a zajspektrum, a behatás időtartama, a közti kikapcsolódási fázis ideje és nem utolsó sorban az egyéni érzékenység. Zajhatásnak valamennyien ki vagyunk téve. Egyesek foglalkozásukban jelentősebben, de a civilizáció révén senki sem mentes egy bizonyos zajszinttől. Egészségkárosító hatását illetően első helyen említendő a halláskárosodás, de fontos kiemelni, hogy a tartós zaj stressz reakciókat vált ki, és így vezet általános egészségromláshoz." részlet Dr. Donáth Tibor SOTE "A környezeti zajok, hangok hatása a központi idegrendszerre és
azon keresztül az életminőségre" című az Orvosi Hetilapban megjelent írásából
a teljes írás:
tettekmezeje.hu/content/view/28/47/