Regisztráció Blogot indítok
Adatok
falugazda

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Az utolsó fiaskó 2019.12.31 07:57:08
1942 végére már mindenki számára nyilvánvaló lehetett, hogy Németország körül szorul a hurok, és helyzete kezd kilátástalanná válni. Csak az elvakult fanatikusok és az ostobák – és volt mindkettőből bőven – hittek rendületlenül a végső győzelemben. Hitler nem tartozott egyik kategóriába sem. Egyre…..
1941. A Londoni Kristálypalota megmaradt részeit bontják az 1936-os pusztító tűzvész után  ..
Itt vagyunk, megjöttünk! Remélem vártatok már minket, annyira amennyire mi vártuk, hogy posztolhassunk. Szóval itt az első bejegyzés, ami mindjárt egy Napi érdekes. Az a népszerű sorozat aminek jövő hét végén már a 300. részét láthatjátok, ami egy monstre válogatás lesz! További újdonság hogy amíg…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból, 1962-ből. 1962. július 3. A balatoni kompra felhajtó Ikarus autóbuszt nézik az emberek a tihanyi kikötőben. MTI Fotó: Sziklai Dezső..
A második részben: a győztes terv elkészítésre alkalmassá tétele, majd az U-2 műszaki ismertetője. Az első rész ITT.   CL-282-esből U-2, és ahogyan létrehozták A CL-282 legfontosabb tulajdonságai, amivel megnyerte előbb a civileket, majd végül magát az Egyesült Államok elnökét, persze takartak…..
Ma egy kalandregény diaváltozatát láthatjátok. Érdekessége hogy magyar szerzőtől és nem idegenből fordítva, 1972-ben jelent meg, Sebők Imre rajzaival...
Április elseje a bolondok napja, szokták volt mondani, és bizony a Lemilblog sem maradhatott ki a hülyülésből. Az elmúlt két év óriási és osztatlan sikert aratott április elsejei blogbejegyzései után a mai rendhagyó módon kerüli az ilyenkor kötelező flúgosságot, és a blog…..
Mindennemű katonai hadművelet a felderítéssel kezdődik. A támadni készülő hadseregnek minden információra szüksége van egy sikeres hadművelet megindításához. A felderítés a védelemre berendezkedett hadsereg számára is létfontosságú. Sokáig az emberi szem volt a felderítés…..
Elég érdekes törvénymódosítási javaslattal élt a tegnap a Belügyminisztérium. Ennek röviden az a lényege, hogy amennyiben a nemzetbiztonsági szolgálatok úgy látják jónak, munkatársakat küldhetnek a tartalomszolgáltatókhoz (tévék, rádiók, napi-, heti- és havilapok,…..
Tegnap úgy gondoltuk, vége a szerencsénknek. Nem sokkal az esti szállásra való megérkezésünk után olyan iszonyatos zuhé vette kezdetét, hogy azt hittük, innen már csak Noé bárkáján megyünk haza – feltéve, ha van benne rekesz az autók számára is. Máskülönben –…..
falugazda 2011.06.24 09:34:49
@dr.oid:

"ám a medvének szőre,
nem hull ki fejénél körbe,"

Azért ilyen szépen még nem láttam megfogalmazni azt, hogy vki. seggighomlok :-)))
Belsőség Káosz a köbön 2011.06.22 11:21:00
Lassan eldurran az agyunk, ez biztos. Miután tegnap megbeszéltük, hogy mindenki szépen együtt marad, naná, hogy reggel Keller Laci úgy elhúzott, mint a vadliba. Röhögnek rajta, de ez az öreg csibész kavarja mindig a lecsót a 16 lóerős, száz éves Torpedójával. Szóval a két Opel…..
falugazda 2011.06.22 15:00:32
Mindannyian tudjuk, hogy milyen furcsa érzés találkozni a saját múltunkkal: szerelmekkel, régi grundokkal, kocsmákkal, iskolákkal, egykori tanárokkal, katonatársakkal. És laktanyákkal is persze…Optika barátunkat a sors (pontosabban saját elhatározása) 23 év után ismét…..
Katonatörténetek 220. - Gáz! 2010.12.01 08:00:00
A vegyvédelmi gyakorlatok mindenkiben mély nyomokat hagytak; gondoljunk csak vissza a hányásszagú gázálarcokra, a kánikulában (esetleg a kopogós fagyban) felrántott gumiszerkóra, a taknyunknyálunkegybefolyik helyzetekre, a harákoló köhögésekre és köpésekre… Nos, Zweitakt…..
Proletairről már tudjuk, hogy nála élesebb szemű állatmegfigyelő katonát a NATO-ban keresve sem lehet találni (azon kívül is csak protekcióval). Mai szösszenete a laktanyán belüli állatvilág keresztmetszetét kínálja, ebbe beleértve egy András nevű, macskabarát őrmestert…..
A jól megérdemelt nyári pihenőt követően Vérnűsző Barom újult erővel folytatja a Magyar Néphadsereg viselt dolgait megéneklő történetsorozatát, melynek mai, legújabb fejezetében egy technikai újítás előéletét boncolgatja. A sztori ismét tele van tanulságokkal, melyek…..
Vannak olyan vélemények, amelyek szerint egy katona bármit megeszik, ha éhes. Nedecz mai története (akinek itteni munkásságát ismerve bizton állíthatjuk, hogy a laktanyai konyhai témákhoz kevesen értenek olyan jól, mint ő) most megcáfolni igyekszik a fenti állítást. Ha jól…..
Obsitos történeteinek főszereplője Merész honvéd, akinek mai sztorija azt a furcsa kijelentést mondatja ki velem, hogy néha 10 nap fogda is jótéteményként fogható fel; persze kell hozzá egy bevállalós bajtárs is... Az élet folytatódott, az idő sem állt meg. Mondtuk is, hogy…..
falugazda 2010.03.24 14:32:06
@Szalacsi_Dezső: Mivanmiavan?
Alturista - Turista - Törzsturista - Főtörzsturista ???
= Adakozó kedvű, önfeláldozó természetjáró aki mások helyett megy el megnézni, az igen ritka havasi lipityánkás nyüglönyt.
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..