Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blasiuss

0 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Száguldó üstökös vagy kisbolygó, hatalmas napkitörés vagy a Föld belsejében végbemenő misztikus történések – számos módon érte már végzetes fenyegetés a filmvásznon bolygónkat, és bár voltak veszteségek, hősies erőfeszítések árán mégis sikerült megmenteni az életet. Most szombat este a TV2-n az…..
Tanulópénz Új receptek kellenek! 2020.12.15 09:44:22
Novák Katalin egy videóban szólítja meg a nőket és beszél arról, hogyan lehetnek sikeresek. A videóban gyakori a csúsztatás és az elhangzottak sajnos nélkülözik a témában készült kutatások eredményeit, ezért úgy éreztem el kell készítenem a saját verziómat is, ami nagyban épít a videóban…..
Feltalálta a golyósdezodort és az automata váltót, miatta alakult a BIC márka és Argentínában máig nemzeti hős...
blasiuss 2020.11.24 22:41:34
@WildBear: Így van. És tegyük azt is hozzá, hogy nem túl elegáns módon lépett le a találmánnyal: Góy Andor semmilyen formában nem részesült a feltalálás hasznából, pedig közös produktum volt (sőt egyesek szerint az eredeti ötlet Góyé volt).
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
Akkor röviden vázoljuk föl, hogy mi is történt a mostanában a Nyugati téren, mert láthatóan nem mindenkinek világos. Legalábbis most akik Soproni Tamás terézvárosi polgármestert most despotizmussal és érvek nélküli nácizással vádolják - ideértve Hont Andrást, illetve az Azonnali.hu publicistáját -…..
Érdemei elismerése mellett kinevezik nagykövetnek Pornográfiába. (Szele Tamás újságíró, Facebook.com, 2019. október 12.) Ő a Fidesz mutogatós bácsija. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, 2019. október 13.) Borkai hamarosan a történelem vénuszdomjára kerül. (Tardos János újságíró,…..
blasiuss 2019.11.06 13:53:51
@The Ghost Wolf O1G: Azért ez elég durván relativizálása a dolgoknak. Szóval ezek szerint ha valaki segíti a szegényeket és támogatja a helyi nyugdíjas-egyletet, meg egyébként is roppant szimpatikus, akkor gyilkolhat és egyéb nyalánkságokat is elkövethet, mert elnézik neki? Fura...
Ha egyszer Balatonfüred környékére esz titeket a fene, érdemes a BMW-terepjárók és luxuséttermek városát az Aszófő felőli úton megközelíteni (el fog még jönni az idő, hogy a prolikat csak itt engedik be Füredre, hogy szolgálják az urakat). Ahogy elhagyjuk a pecató környékét és felkapaszkodunk a…..
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
blasiuss 2019.02.03 22:40:32
@trabant: nem az épületen belül gyújtogattak. Az épület mögötti köztéren gyújtottak fel egy matracot, brahiból. Sajnos a matrac egy ajtónak volt támasztva, ami mögött a kollégium bútorraktára volt. Szinte biztos, hogy erről nem tudtak. Ostobaság azt feltételezni (ahogy ez a poszt is teszi), hogy szándékosan, a kollégium lakóinak életére törve tették, amit tettek. Ettől még felelősek persze. A gyújtogatás nagyon sok fiatalnak (főleg fiúknak) vonzó, legalább egyszer valamit felgyújtanak az erre hajlamosak. Ez nem pszichopata jelenség. Köztéren gyújtogattak, feltehetően nem gondoltak bele, hogy mi lehet belőle. Nyilván ez a szüleik felelőssége is. Hibáztak, büntetést érdemelnek, de hagyjuk a jog rendszerre ennek mértékét megállapítani.
blasiuss 2019.02.03 22:52:04
@gombakomba: egyetértünk, ez komoly felelőtlenség. Mégis azt mondom, hogy nem mérték fel a kockázatot. Ami nem meglepő, mert a mai 15-16 évesek nincsenek azon a szinten, mint Te voltál (én is jóval többet éltem azóta, mint addig). És ez nem okvetlenül az ő hibájuk. De még egyszer: a felelősség ettől még az övék, viselniük kell a következményeket.
blasiuss 2019.02.04 11:45:30
@rigolya2: nem írtam sehol, hogy gyerekcsíny.
A fiatalok megjelenése a politikában egyre újszerű, néha úgy lesz az ember politikai témák főszereplője, hogy a véleményét hangoztatja. Ez történt Nagy Blankával, aki a kecskeméti ellenzéki tüntetés diákszónokaként szólalt fel még tavaly év végén. Ma jött a hír, hogy a propragandagépezet megtalálta…..
  Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.   „Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször:…..
Sok embernek nem jön be ez az O1G logó. Én nem csak az idősebbekről van szó. Beszéltem huszonévessel és beszéltem politika iránt érdeklődő tizenévessel is, aki azt mondta, hogy ez sok. Gusztustalan. Én magam is így gondolom. De! Minden szerveződő mozgalomnak szüksége van egy szimbólumra. Olyanra,…..
blasiuss 2019.01.11 16:22:43
@ételizésítő: furcsa a stílusod. Nem emlékszem, hogy valaha találkoztunk volna, de jól beazonosítottál (gondolod te). Mindenesetre te biztosan nem érted amit (és amiért) írtam. :-)
blasiuss 2019.01.11 17:01:41
@ételizésítő: értem én, hogy a copy-paste kombináció megspórol egy csomó írást, de egy kicsit (?) komolytalan amit csinálsz. :-)
Szakály: "Az 1920-as törvény abban az értelemben korlátozta a felsőoktatásba bekerülők számát, hogy az megfeleljen minden magyarországi nemzetiség és népfaj lakossági arányának. (...) Ezt lehet sérelmezni, ám attól ez még nem jogfosztás, hanem – meglátásom szerint – jogkorlátozás, és semmiképp nem…..
blasiuss 2019.01.09 20:44:16
@Bogomil: így van. A gecizés szimplán alpári
blasiuss 2019.01.10 08:51:06
@DrGehaeuse: ismertem a kifejezést. Ez azonban nem von le semmit abból a tényből, hogy alpári. És minősítí a használóját.
blasiuss 2019.01.10 09:13:29
@DrGehaeuse: ezzel egyetértek (“borzasztó szocializációs jelenség”). Azonban kötöszóként használni nem ugyanaz, mint egy emberre jelzőként. Nagyon nem. És ez utóbbi engem jobban zavar (függetlenül a célszemélytől, mielőtt valaki politikai párhuzamot vél felfedezni).
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
blasiuss 2019.01.09 08:50:37
@Tsteinar: ha meg drága lenne, az lenne a bajod. Amúgy meg, az is lehet, nyitott lesz az étkezde (annak idején én is jártam ebédelni valamelyik minisztérium ebédlőjébe, ugyanolyan áron)
blasiuss 2019.01.09 08:55:20
@ednet2023: nem tudjuk a részleteket, így azt sem, milyen lesz a minőség (a bénára sikeredett sajtófotót látva nem túl jó). Nyilvánvalóan, ahogy többen itt írták már, nem ezen fog keresni a Gundel, árukapcsolás lesz a dolog mögött. Amúgy meg - szintén többen írták - attól még, hogy nagynevű és luxus-terméket adó egy cég, lehet alacsonyabb besorolású termékcsoportja. Sok ilyenre van példa, nem csak a vendéglátásban.
blasiuss 2019.01.09 09:22:49
@Tsteinar: nyilván nem. :-) A mondandóm nem is erre vonatkozott.
Aki sokat markol...az többet termel - tartja a bányászmondás, ezért bányagépek méretezésénél nem finomkodnak a mérnökök. Igazi kolosszusok születnek és már nem a motor teljesítménye vagy abroncsok mérete szab határt, hanem a gyári felújításhoz való elszállításuk. Három…..
blasiuss 2019.01.09 09:15:31
Az étterem gyorsan alkalmazkodott a NER-hez, és megszüntette az értékelés lehetőségét. ..
blasiuss 2019.01.09 09:08:50
Igaz, hogy 20 évébe került, de Orbán elérte, amit akart már az első miniszterelnöksége idején is: a királyi várból nézhet le híveire, koronát téve ezzel a Horthy korszak restaurációjára.  Igaz, ehhez szét kellett barmolni a Városligetet (hogy legyen hova elpaterolni a múzeumokat), és a Várnegyedet…..
blasiuss 2019.01.07 22:54:45
.
Könnyekig meghatódott Cher, amikor a Kennedy Center Honors idei díjátadó gáláján Adam Lambert a tiszteletére előadta a Believe című világslágere balladisztikus változatát. A díva a közösségi médiában is elismerően írt a fiatal pályatársról...
blasiuss 2019.01.01 21:59:17
A magyar kormány úgy gondolja, hogy idehaza minden rendben van a demokrácia, a jogállam, a szólásszabadság körül; Timmermans: Orbán Viktor szíveskedjék még burkoltan sem zsidózni Soros ürügyén; Európa élvonalában vannak a magyarok, ha a migránsokat kell utálni...
• Merkel politikája kudarcot vallott, viszont tisztességben sok mai vezető a kancellár lába nyomába sem ér - mondja Jan-Werner Müller  • Lehet, hogy az emberek nem értik, mert már elfelejtették: a pusztulásnak nyitnak utat, amikor szélsőségeseket juttatna hatalomra?  • Trump ne cirógassa tovább…..
blasiuss 2018.11.03 21:11:47
@Sir Bates dö Hól: mert ezek a lapok egyike sem piaci alapon működik. De ez off topic, nem ez volt a mondandóm lényege.
blasiuss 2018.11.03 21:32:46
@Sir Bates dö Hól: ahogy írtam, ez off topic, de válaszolok erre is. Nem, nem ez a piaci alapú működés definíciója. A 444-et és társait az elvbarátok támogatása tartja el, nem a piac. Más konstrukcióban, de a 888-at és társait szintén.

Ami a többit illeti: nem az index szerkeszti ezt a blogot (vagyis nem tudok róla), de mégis teret ad neki. Méghozzá a címlapon és már a 3. napja.
Arról nem is beszélve, hogy teljes valótlanságot (duplán is!) tartalmaz a cím.
Mindezt azért hoztam fel, mert az indexről van szó, amely - ha hinni lehet a szívhez szóló kampányszövegeinek - pont fentiek ellen harcol és amely csúsztatásokat az emlegetett portálok alkalmaznak oly’ gyakorta.
blasiuss 2018.11.03 22:25:16
@Sir Bates dö Hól: azt hiszem, nem érted mit akartam írni. Sebaj, felejtsd el. :-)
  A Reflektor szerkesztőségének rendszeres szórakozása, hogy unos-untalan boldogítjuk egymást akár 10-20 éves politikai interjúfelvételekkel. Ezek egy része legendássá vált az idők során. Ebből jött az ötlet is, érdemes lenne ezen kordokumentumokat fajsúlyuk szerint sorrendbe…..
Szinte a kormányzópárt védjegyévé vált: senkit sem méltat arra, hogy egyenlő feltételek mellett, nyílt vitában védhesse meg álláspontját. Ezért kell számára a médiatúlsúly, ezért csökevényesedett a parlamenti munka törvénygyárrá, ezért vörös posztó a Fidesz számára a fékek és ellensúlyok rendszerére…..
blasiuss 2018.09.03 12:51:42
@Trednar: ???? Gyurcsányra még részegen se szavaznék, a múltban sem tettem. :-)
blasiuss 2018.09.03 12:55:15
@morph on deer: ne tekerjük ki a mondanivalómat. Arról volt szó (és ennél tovább nem mennék), hogy Gyurcsány hiteltelen. És az az eshetőség, hogy esetleg az öszödi beszédben is hazudott (ami simán lehet), nem annulálja a korábbi hazugságait. De tény, valóban jól pörög a nyelve, ezért is mond sokszor gyorsan butaságokat, amikor nem is akar hazudni. :-)
blasiuss 2018.09.03 13:00:49
@Trednar: a hitelességével valóban vannak gondok, de legalább 1. nem beszél akkora baromságokat, 2. nem viszi csődközelbe az országot. Lámpavasra azért egyiket sem aggatnám.
A háborús hős, aki Putyin ágyába bújó, neofasiszta diktátornak nevezte a magyar miniszterelnököt...
blasiuss 2018.08.26 19:44:13
Hurrá, újabb alkalom Orbán G. Viktor alázására! Igazán remekül fel van építve eme cikk. Hiszen egy amerikai hős, egy legenda, egy államférfi, akit csak Churchillel lehet egy lapon említeni, na ő aztán az igazi, hiteles megmondóember! Egy orákulum. És ha ő mondja, akkor az úgy is van! Punktum. Ehhez képest...

Meghalt egy amerikai hős. Isten nyugosztalja. Tényleg az volt, vietnámi veterán. Meg mi is még? Mert Churchill is megalkudott egyszer Sztálinnal, de McCain? Na ő soha! Mindig kiállt az igazság és a szabadság oldalán! Legyen szó Kadafiról, vagy Huszeinről, vagy akár Orbánról.
Nos, árnyalva egy kicsit a képet, pár évvel az Arab Tavasz előtt McCain még személyesen tárgyalt Kadafival az Amerika által Líbiának szállítandó fegyverekről, mert hiszen a jó öreg Moammer a biztosíték a térség békéjéért. Vagy 2013-ban McCain tárgyalt egy arab úriemberrel és társaival, hogy Amerika hogyan és miként adjon pénzt és fegyvereket nekik, hogy majd jól megdöntsék a gonosz Aszadot Szíriában. Az úriembert nem sokkal később Abu-Bakr al Bagdadiként ismerte meg a világ. Akkor most hogy is van ez?
McCain egy texasi cowboy volt, szenvedélyes és érzelmes csávó, aki valószínűleg nekiment volna bárkinek és bárminek, ha rajta múlik (mint ahogy sokszor neki is ment). És amerikai elnökként is valószínűleg nekiment volna, és ezt sejthetjük, mit jelent.
Ja és McCain sommás minősítése nem az amerikai politika véleménye volt (ezt így általánosít a még értelmezni is nehéz), hanem egy akkor ellenzékben lévő harcias ex-katona véleménye. Amit akár lehet tisztelni is, de fenti árnyjátékok ismeretében legalábbis érdemes végiggondolni.

Mindettől függetlenül ez egy remek cikk, hiszen a célját várhatóan eléri. Mert végül is Orbán egy g..i, neofasiszta diktátor, nemde? :-)
  A választás után májusban járt le a kilakoltatási moratórium. Nem véletlen történt így, a kormánypártok szándékosan a választás utánra időzítették a gyalázatot. Május óta az Orbán Viktor vezette magyar kormány 1355 magyar családot lakoltatott ki otthonából.   Ezen családok az igazságtalan…..
Mivel a várt nagy illiberális fordulat nem következett be 2017-ben, Orbán Viktor taktikát váltott. Most ugyanis apránként kívánja csatlósaivá tenni közvetlen szomszédjait, hogy aztán velük szövetségben saját képére formálja az egész Európai Uniót. A magyar miniszterelnököt szinte szétfeszíti az…..
blasiuss 2018.06.05 13:08:32
@ZX: nem cáfolatnak szántam. Véleményt nyilvánítottam
A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló félhivatalos kormánylapban a Putyin segítségével megvalósuló revízióról álmodoznak. ..
blasiuss 2018.06.05 00:45:17