Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sultan

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019-ben Dr. Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója egy izgalmas PDF bemutatóval rukkolt elő, melyben bemutatta, hogyan állnak a futó fejlesztések, milyen következményei lesznek és mi a START elképzelése a közeli- és a távoli jövőről. Korszerű IC vonat Magyarországon Érdekes lett…..
Deborah Feldman (1986) a világ közepén, New Yorkban, egyszersmind teljes izolációban, a metropolisz Williamsburg nevű városrészében nőtt fel. Brooklynnak ezt a negyedét csak az East River és 2-3 kilométer választja el a lüktető Manhattantől. A 200.000 lakó fele ultraortodox zsidó. Párhuzamos…..
Jókai Mór (1825-1904) olyan nagy mesemondó Magyarországon, mint Walter Scott Angliában és Skóciában, az idősebb Alexandre Dumas Franciaországban, James Fenimore Cooper az Egyesült Államokban. Vagy, hogy ne csak nyugatra, hanem keletre és északra is tekintsünk: mint Alekszandr Puskin Oroszországban…..
Van ugye a TV2-n minden este az Élet showja és az Édes élet, amivel a TV2 minimális energiabefektetéssel képes kitölteni két és fél órányi főműsoridőt konkrétan a semmivel. Az Édes élet volt előbb, ebben magyar celebek mindennapjait kísérhetjük végig, ezt követte a…..
Sultan 2014.02.21 14:21:34
Puzsér Róbertről nem túlzás azt állítani, hogy a mai, hazai közélet egyik leghírhedtebb, legmegosztóbb személyisége. Hivatkoznak rá, mint megmondóember, vagy kritikus. Barátja, Gödri Bulcsu pedig mint többszörösen meghívott vendége mintegy ellensúlyként szolgál az olykor…..
Lehet megnyugodni, egyik, az ATV hírműsorát néző (mazochista) olvasónk bizonyítékot szolgáltatott a párhuzamos világok létezésére. Az ATV egy olyan Magyarországról sugároz, ami egy visszafelé forgó olyan Földön található, amin a kontinensek fordítva helyezkednek el,…..
Részletek hamarosan, addig is böngésszétek a projekt pörgethető-görgethető panorámaképét! (A 3D gombra kattintva jön be a látványterv, ne kérdezzétek, miért) ..
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
Ha valaki még nem értesült volna róla: az IMF-küldöttség megállapodás nélkül fog hazautazni júliusban. Augusztusban is. Meg ősszel is és jövőre is. Ha visszajönnek egyáltalán. Nem olvasnak maguk újságot, elemzőkéim? Csak írnak? Sajnos, még mindig sokan vannak, akik nem…..
(A poszt előtt újabb szolgálati közleményekkel jelentkezünk: egyrészt köszönjük a blog.hu hathatós és gyors segítségét, így már itt is látszanak a kommentelők avatarjai. Továbbá hétfőre kész az új design!) 1986. április 26-án, hajnali 1:23:58-kor az atomerőmű négyes…..
Azt gondolhatnád, hogy manapság igen kevés nagyvonalú ember él az országban, és a véleményed nem is állhatna távolabb a valóságtól. Tele vagyunk velük, talán csak nem veszed észre őket, mert nem a méregdrága éttermekben, vagy a luxusautók volánja mögött kell keresgélned. A…..
Sultan 2012.07.10 14:42:41
@bankvezér: Mert Medgyessy Péter építette?
Írtál egy hasonlatot és én folytattam.
Nem biztos hogy igazad van, azt sem állítottam hogy nekem igen.
Itt a felelősség megállapítása és az elfolyó pénz megállítása a legfontosabb.
A KSH 2012. június 6-i közleményét a megélhetésről, és 2012. február 21-i közleményét a fizetésekről hasonlítjuk össze. Ijesztő a kép.Az egy főre számított létminimum átlagos értéke 2011-ben havonta 83 941 forint volt Magyarországon, vagyis legkevesebb ennyiből tudott…..
Sultan 2012.06.07 14:05:09
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Lehet, de az már 10 éve volt. Biztos most is körüludvaroltatják magukat.
De a Mercedes esetében is felmerült Miskolc,csak nem találtak telket.
Szerencsére azért nem került olyan messzire.
Ahhoz hogy a GDP-t megduplázzuk le kell csillapítani a kivándorlást, állami beruházások kellenek, hitelek nélkül.
Puzsér Róbert személyében végre egy tisztességes ember is helyet kapott a Csillag születik zsűrijében, akinek az agya és a szíve is egyaránt a helyén van! Lelkendezett Dr. Thürmer Gyula a tehetségkutató fináléját követően, aki szintén nagy rajongója a műsornak, bár inkább…..
  Lassan egy hónapja, hogy megalakult Izrael történetének egyik legszélesebb koalíciója. Egészen május 8-ig úgy tűnt, hogy a kormánykoalíciót alkotó kicsi, de annál erősebb érdekérvényesítő képességgel rendelkező jobboldali nacionalista és ultraortodox pártok…..
Sultan 2012.06.05 17:59:45
@Plumper:
Mennyi kamatmentes támogatást kap az USA-tól?
rense.com/general41/trill.htm
3 trillió dollárt 2002-ben évente. Azóta lehet csökkent.
A félelem sokba kerül.
Én nem a létét vonom kérdőre, félre ne értsd, csak azt mondom hogy ezt bárki meg tudja csinálni ilyen támogatással.
Bár alapvetően nem jellemző ránk a tematizálás, ezen a héten napon rendesen meg fogunk emlékezni arról a Nagy Magyar Tragédiáról, ami 1920. június 4., 16:32 óta nyomasztja hazánkfiainak egyre csökkenő, ám még mindig kimutatható számát, ha már a Történelmi Egyházak, köztük…..
Sultan 2012.06.04 19:10:26
@Max val Birca:
Ha nem felejtjük el hogy Herzl Tivadar hol született, akkor Izrael születésében is benne van a kezünk.És ha ők nem adták fel akkor mi sem tehetjük.
Sultan 2012.06.04 20:26:40
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
A párizsi békeszerződés ránk vonatkozó országaiból már egy sincs meg. Vannak persze jogfolytonosságok, meg a rendszerváltás utáni kétoldalú alapszereződések is tartalmazzák hogy elfogadjuk a határokat.
De az Alaptörvényben benne van hogy " Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltá t
1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk." Vagyis a párizsi békeszerződés is semmis.
Csakis a kétoldalú alapszerződések a mérvadóak.
Miközben Orbán Viktor azon gondolkozik, hogy jó-e a kérdés, amit a köztévé riportere feltesz neki, mások pedig már azon, hogy mennyi köze van vajon a valóságnak ahhoz, amit a miniszterelnök lát, aközben a magyar fiatalok fele, az összes magyar ötöde tervezi külföldön további…..
Sultan 2012.06.04 16:02:06
@Makkasz: Igazad van, de akkor vonatkoztassunk el.Miért nem volt egy emigráns kormány például a rendszerváltásig. Ha kintről jobban lehet segíteni az országot.
Sultan 2012.06.04 16:23:55
@Makkasz:
Úgy értettem hogy abból a sok elszármazott emberből már csak a nagy számok törvénye szerint kellett hogy legyen elég jogász, közgazdász akik alkothattak volna egy alternatív vezetőséget.
Most az Oszkó-Róna tengely aki hozhat valamit.

Így van, marad a virtualitás mint közeg.
Az IMF hiteltárgyalás kezdeti időpontja még mindig kérdéses, köszönhetően az MNB-törvény körüli vitáknak. Az EKB által elvárt függetlenségi kritériumoknak teljesülniük kell ahhoz, hogy az EU-IMF páros leüljön velünk a tárgyalóasztalhoz. A védőháló szükséges az…..
Sultan 2012.06.04 14:45:54
@Karmadealer:
Egy gazdaságilag potens országnak vagy ásványkincse van, vagy tudása amire a multik rárepülnek. Nálunk a multik miatt kell hogy legyen egy tőke-puffer amit az MNB kezel. Ezt az eszközkezelőt nem irányíthatja akárki.
sorok között BKV vonaljegy: 880.- 2012.05.30 07:00:00
Tegnap este egy baráti beszélgetés közben merült fel a BKV helyzete, és kiváncsi lettem, hogy vajon mennyibe kerülhet egy vonaljegy valójában. Tisztában vagyok azzal, hogy 320 forintért lehet részem a felejthetetlen, és gyakran izgalmakkal teli utazásban, de én azt szerettem volna…..
Sultan 2012.05.30 12:14:34
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Volt rá 6 évük hogy elkészüljenek. 10 évig tart az építkezés. Demszky elvtárs 20 évig volt főpolgármester és 12 év szoc-lib kormányzás mellett.Ne tereljünk folyton, ez egy pazarló, ostoba beruházás.Vannak néhányan akik ezt nem látják be, de hát a 4-igenes választásoknál is 200 000-en szavaztak a munkásőrökre. Ilyen kérdésekben az ésszerűség,lelkiismeret nem számít.
Sultan 2012.05.30 12:27:52
@Putyilov gyári melós:
Egy szóval nem állítottam hogy az volt a lényeg, 6000 szavazaton múlt Árpi bácsi és a liberálisok jövője, persze. Én az emberi feledékenységet és makacsságot emeltem ki.
Hogy miért veszélyes és demagóg Orbán Viktor javaslata a pártok állami támogatásának felfüggesztéséről, azt a múlt héten megírtam én is, Scheiring Gábor és Jávor Benedek is. Legyünk azonban most konstruktívak. Vegyük egy percre komolyan, hogy a miniszterelnök valóban azért…..
Itt vége? - Elzárta a pénzcsapot az EKB! Portfolio Nem igazán értem az Európai Központi Bank lépését, különösen a bankpánikkal kapcsolatos hírek fényében. Az egy dolog, hogy egyre többen próbálnak felkészülni Görögország kilépésére, de ezzel a húzással akár…..
On the Spot Dani törzs, Pápua 2012.05.16 08:22:00
Kétezer méter magasan lehetünk. Körben hegyek, felhőkbe burkolózva. Köd. Demerung. Ez a napnyugta néhány drámai perce, amikor se nappal, se éjjel, épp az átmenet, szürkület, amikor a legkevésbé látunk. A dani törzs egyik református lelkészénél éjszakázunk majd a földön, a…..
Az államadósság elleni „harcot” Magyarország miniszterelnöke belpolitikája egyik központi elemévé tette. A kormányzat többször bejelentette, hogy csökkent az államadósság mértéke – igaz, a csökkenés során kiinduló pontként nem a kormányzás átvételét,…..
Sultan 2012.05.16 10:52:14
@online távmunkás:
Például Losonczi Áron üvegbetonjára gondoltam, több száz embernek adhatna munkát.De mivel az államnak korlátozott a kerete és ha nincs ilyen Eu-s pályázat akkor nem lehet támogatni ha a bankok se adnak hitelt.
4-es metrót kell építeni ahelyett hogy új, hazai gyártmányú(Kravtex, Credo)buszokat vettek volna, felújították volna az útpályát a 2-es, 3-as vonalán, kicserélték volna a régi metró vonatokat újakra.
Meglepetésként érhette azokat, akik rendszeresen tanulmányozzák a költségvetés helyzetét, hogy a megszokott siralmas adatok helyett, ezúttal a büdzsé 290 milliárd forintos többlettel zárt. Ez mintegy 210 milliárd forinttal több, mint tavaly áprilisban - ami több mint meglepő. Az…..
Sultan 2012.05.09 11:27:36
@Spiro: Abszolút igazad van, ez lett volna az a huszárvágás amit a "szabadságharc" elején kellett volna tenni.
Ha már összeveszünk az EU-val, ezért érdemes lett volna.
Az IMF/EU tárgyalások kapcsán Orbán Viktor ma reggel izgalmas időszakot prognosztizált, pedig nehéz elképzelni az elmúlt két évnél viharosabb fordulatokat. Andy Vajna megirigyelhetné a történet csavarjait és Matolcsy György szintű szereplő sem terem minden bokorban.…..