Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seagull

0 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a díjnyertes tervezésű társasháznak a földszintjén kilenc apartmant alakítottak ki autizmussal élőknek, a többi lakást pedig bárki kiveheti...
seagull 2019.10.14 21:22:02
@Yossarian_M: Erre te vagy az élő példa!
20 éves korom óta nagyjából évente egyszer elmegyek egy általános vérvizsgálatra. Tavaly novemberben a CMC Déli Klinika magánlaborba mentem, ahol kértem még pajzsmirigy értékeket is ráadásként. Ebből kiderült, hogy a normális tartományon belüli pajzsmirigy értékek mellett (TSH, szabad T3, szabad T4)…..
seagull 2019.01.23 22:10:19
Nem tudom, hogy fogalmazzam finoman, de ennyi zagyvaságot még nem olvastam. Elég régóta érintett vagyok, ezért hozzáfűznék pár dolgot:
1. neked nem alulműködésed van (saját magad írod, hogy pajzsmirigy hormon értékeid jók!), hanem autoimmun pajzsmirigy gyulladásod, ami egyébként más elnevezéssel maga Hashimoto kór! Valószínű, hogy ha hosszabb ideig fenáll a gyulladás, akkor kialakul majd az alulműködés(nem is biztos). Egyébként a 9-es aTPO magasabb, mint a referencia, de ebben a műfajban nagyon alacsony, nagyon sok érintett boldogan kiegyezne vele.
2. Írták már: az autoimmun protokoll kifejezetten nem ketogén diéta!! Az alacsony szénhidráttartalmú diéta sem feltétlenül ketogén diéta! Autoimmun protokoll esetén nagyon fontos megfelelő mennyiségű és minőségű (!)szénhidrát fogyasztása, össze lehet egyeztetni cukorproblémákkal is.
3. Azt hiszem, az ultrahang és a radiológus illetve szakorvos kérdést is kifejtette már előttem valaki. Ettől függetlenül természetesen az ultrahangos vizsgálatot végző orvosnak észre kellene vennie a gyulladást.
4. Nincs azzal baj, ha valaki új fogalmakkal találkozik, sokkolja egy ilyen betegség, nem igazodik ki a fogalmak között, csak akkor visszás, ha úgy kezdi el osztani az észt, hogy keveri az alapvető fogalmakat.
5. Ha érdekel az AIP, akkor javaslom a taplallkozásbeallitas.hu-t és/vagy Kokavecz Katalin könyvét, oldalát, online kutzusait, mindkettőből sokat lehet tanulni Utóbbi nagyon összeszedett, jól felépített és elmagyarázott, folyamatosan bővülő anyag. Biztosan van más is, én itthon ezt a két forrást ismerem, akikben megbízok,de külföldi szakirodalmat is tudok ajánlani.
seagull 2019.01.24 09:25:54
@silverrant: autoimmun pajzsmirigygyulladásnál kifejezetten ELLENJAVALT a jód! Felerősítheti a gyulladást, úgyhogy ne osztogassunk ilyen tanácsokat. Nem mondom, hogy semmiképpen sem lehet jó, de egészen biztosan nem innen kell elindulni. Valójában autoimmun betegségnél nem a megtámadott szervet kell gyógyítani, hanem az immunrendszer hibás működését kell megpróbálni helyreállítani.
seagull 2019.01.24 09:31:23
@nikita: Jó döntés, rengeteg hasznos információt fogsz benne találni. Kitartást, türelmet és gyógyulást kívánok. Van Facebook közösségük is, onnan is kaphatsz hasznos tanácsokat, tapasztalatokat. Étrendkiegészítős, életviteli tanácsok osztogatásába én nem megyek bele, a két forrás, amit megadtam, nagyon hasznos és szerintem megalapozott, de ha szükséged van másra, szívesen segítek.
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
seagull 2013.07.21 16:42:25
@d.hardman: látom, már többen is rájöttek, hogy tudatlan, de annál nagyobb hangú bunkó vagy, ezért csak zárójelben jegyzem meg-amúgy is OFF-, hogy a volt Maléves pilóták bárhol minimum a másfél-kétszeresét keresik az itthoni bérüknek és nem fordítva. OFF vége. Nem megyek bele, hogy hány oldalról nézve marhaság és taplóság az összes, általam itt olvasott hozzászólásod, de mielőtt magas lóról osztogatod a magabiztos véleményedet, legalább a tényeknek kéne utánanézni.
A Közgáz diákjai képesek szembenézni a ténnyel, hogy a világ kegyetlen hely, vélekedhetett a fővárosi hivatalnok, amikor kijelölte az egyetem előtti kerékpáros nyomvonalat. Az egyetem előtti szakasz ugyanis a macskakőre került, arra a felületre, amelyen rázkódva a…..
seagull 2013.06.04 07:55:20
@dr. Közbiztonság Szilárd: tudod miért örülök, amikor az ultraprimitív, ostoba, fröcsögő hozzászólásaidat olvasom? Mert jól láthatóan az értelmi színvonaladnak megfelelő igen szar életed lehet, ha ennyi frusztráció szorult beléd. A hasonló cimboráiddal egyetemben.
Amúgy Nemnicknek van igaza.
Képzeljünk el egy olyan szituációt, mikor vendégségben összevitatkozunk a vendéglátókkal, és mikor kijelentjük, hogy akkor inkább távozunk, akkor ők így marasztalnak: „Jaj, ugyan már, hova szaladtok, még pofán sem vágtunk titeket?! Nesze, nesze… jaj, ne siessetek, maradjatok…..
seagull 2013.05.19 20:59:52
@_most_: nem értem, miért erőlködtök ilyen Fejesrob, pánpéter és hasonlók meggyőzésén. Láthatóan gondolkodásra teljesen képtelenek, minden nap bebizonyítják, hogy a szart is megeszik, ha a Fidesztől jön. Legyen benne mocskos komcsi/libsi/multi és már nyerő is az egész. Többre nincs igény. Egyszerű, világos világkép, a gondolkodás meg fárasztó. Szerintem kár pazarolni rájuk a karaktereket.
Röviden volt már szó róla, hogy Kína, s ezen belül Fengjie különösen, mennyire olcsó. Nem csak abból a szempontból, hogy odahaza mihez szokik hozzá az ember, de még az itteni bérek mellett is számtalan olyan dolgot megengedhet magának szinte bárki, amit otthon nem vagy csak…..
seagull 2013.05.02 07:21:41
@Chaoyang: érdekelne, pontosan hol bérelsz ekkora villát 6000-ér, mert én ennél drágábban találtam csak. Nem kötözködésképpen, tényleg érdekel.
A trafikügy maga korrupció. És egyetlen célt szolgál, hogy a kormánypárt közeli érdekcsoportok kezére játsszon egy újabb monopóliumot. Az egy héttel ezelőtti eredményhirdetés óta sorra derült ki a koncessziók nyerteseiről, hogy ilyen-vagy olyan módon kötődhetnek a Fideszhez. Eközben a minisztérium…..
seagull 2013.04.29 18:02:51
@Sütemény1975: hogy tudsz ennyire ostoba lenni?!
Egy hónap alatt sikerült a soproni díszoklevelet túlszárnyalni, de legalábbis felzárkózni hozzá: Berettyóújfalu - ami nevével ellentétben egy 15 ezer lakosú város - óriásplakáton hálálkodik a kormánynak a 70%-os adósságátvállalásért. Berettyóújfalu…..
seagull 2013.04.05 15:48:37
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: pihenjél már licsit, mert k..a fárasztó vagy. Nézzél már utána, mire vettek föl hiteleket az önkormanyzatok! Többségében nem működési költségekre, hanem spekulációra, soha meg nem térülő látvanyberuházásokra, stb. Emellett igaz, hogy ki lettek éheztetve az önkormányzatok az előző 8 év alatt. de mióta a Fidesz van, már biztosan több jut nekik...vagy mégsem, lehet, hogy azóta is csak elvontak? Hogy is van ez? Ész nélkül pofázni, az bezzeg megy!
„A hazánkban tapasztalható fasizálódás” miatt emigrál Gerendás Péter - harsogja a cionista szekta portálja. A jobb körökben sehol sem jegyzett huszadrangú muzsikus nagy terjedelmű Facebook bejegyzéséből aztán előtűnik a lényeg. A fasizmus emlegetése, a folyton arra való…..
seagull 2013.04.01 21:19:53
@Swg: ha magadtól nem jöttél rá, kár lenne magyarázni.
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
seagull 2013.04.01 18:22:04
@Tom Bobb: irta más is, de azért megismétlem: aki nem tud magyar mondatokat értelmezni, annak nem biztos, hogy szerencsés ilyen indulatosan fogalmazni. Mert biztosan jó dolog alaposan beszólni valakinek/valakiknek és azt sem mondom, hogy nincs, amiben igazad van, csak sokat levon az értékéből, ha olyasmivel hadakozunk, ami el sem hangzott.
Alig nyolc hónapja - tavaly júliusban - a Milla terjedelmes elemzést tett közzé a harmadik politikai pólus elméletéről. Az elmélet szerint mind az Mszp, mind a Fidesz végérvényesen megbukott a magyar politikában, hovatovább, már csak múltidőben lehet róluk beszélni. Egyszersmind…..
  A HaHA fellépése nyomán a múlt év végén a szélesebb közvélemény számára is nyilvánvalóvá vált, milyen szakmai, közpolitikai minőséget képvisel a kormány felsőoktatással kapcsolatos politikája.  Azok a napok, amikor naponta aszerint változtak a…..
seagull 2013.03.28 14:54:02
@Larry Silverstein: "nem vagyok elég értelmiségi hogy felfogjam."

Ez eddig is teljesen nyilvánvaló volt. Csak akkor miért erőlteted, hogy mindenhez hozzászólj?
Hírmondó Nincs kibúvó 2013.03.20 01:13:10
Bajnai lépett egyet. Levelet írt az ellenzéki pártok vezetőinek, hogy egyetlen konkrét ügy érdekében függesszék fel versengésüket, és haladéktalanul kezdjenek egyeztetést arról, hogyan tiltakoznak közösen az alaptörvény negyedik módosítása ellen. Ennél majd több kell, de…..
seagull 2013.03.20 22:55:41
@Blogger Géza: Vicces Géza hozza a cáfolatot, a híresen elfogulatlan, tárgyilagos, elsőkézből származó Magyar Hírlap idézetet. Ez volt nap vicce. A tények ne zavarjanak továbbra sem, csak előre, a párt után; hajrá, elvtársak!
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
seagull 2013.03.19 23:30:50
@Kovermadar:" Most boldog vagyok es csak ez szamit." Ha annyira boldog lennél, nem ilyen ingerült hangnemben írogatnál. Egyébként semmi siránkozás nem volt a posztban.
Kötöttségek nélkül Milla light 2013.03.17 18:40:30
Méghozzá nagyon light. A megszokott tömeg töredéke gyűlt csak össze a Kálvin téren ma délután. És ez igencsak meglepő volt számomra, tekintve, hogy az ember azt gondolná, az elmúlt hetek történései minden eddiginél nagyobb számban hajtja ki az utcára az elégedetleneket. Ha…..
seagull 2013.03.18 13:02:25
@DeMarco: nagyon szépen felböfögted a kormánypropagandát, gratulálok. Egyebet is tudsz? Ez a "mi" meg "ti" felosztás különesen vicces, de gondolom fölösleges lenne megpróbálni megértetni veled, hogy mi a hiba vele.
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
seagull 2013.02.25 09:03:15
@Flúgatlan: úgy látom, sokaknak nem sikerült megérteni a cikket. Éppen arról az elkeseredésről van szó, hogy van egy masszív tömeg, aki nem vesz tudomást a helyzetről, a politikusoktól várja a megoldást(a szerző éppen nem), ők döntik el a választást, hol erre, hol arra. Nem omlik ösze az ország, egyelőre, csak tartósan csúszik lefelé, szakad szét, megy minden tönkre és a jövőbeni forulatot teszi nagyon nehézze vagy lehetetlenné bizonyos struktúrák es gondolkodásmódok rögzülése. És hiába látják ezt sokan, hiába szeretnének tenni ellene, egyelőre esélytelen. Teljesen megértem a szerzőt, a 'hazafias kötelesség' megnevezést leszámítva egyet is értek vele. Nem hiszek benne, hogy így működne, párna már írták, miért. Egyéni szempontból nézve pedig nem tudsz nyerni(vagy csak kevesen). Ha itt maradsz a reménytelenségben és lecsúszásban, azért, ha elmész és egy normálisabb világban tudsz jobban boldogulni, akkor sem lesz teljes az életed és egy seb mindenképpen marad a hazád elvesztése miatt.
seagull 2013.02.25 14:03:06
@Maitre: gondod van a szövegértelmezéssel? Senki nem mondta, hogy máshol tárt karokkal várnak, éppen azt mondtam, hogy elmenni és ott boldogulni is nagyon nehéz, HA sikerül, akkor sem lesz maradéktalanul boldog, aki elvándorol, mert valahol hazátlan mindig is. Aki elment, vagy elmegy, az éppen nem mástól és a kormánytól várja a segitséget, a többség valószínűleg itthon is rengeteget megtett, mire oda jutott, hogy csomagol. Ne gondold, hogy családot fölpakolni és nekivágni az ismeretlennek az olyan vicces kaland! Arra nem goldoltál még, hogy olyan is van, akinek itthon pl. esélye is sincs a végzettségenek megfelelő munkát kapni, mert nem létezik több ilyen állas Mo.-on? Én pl. egy csomó ilyen embert ismerek. Éppen az nem tesz magáért, aki itthon béget valamelyik pártnak, köpködi a többit, irigykedik arra, aki tesz valamit magáért, gyűlöli azokat, akik képesek a saját fejüket is használni és nem valamelyIk csorda után mennek és az interneten éli ki a frusztrációit.
Ahogy azzal számolni lehetett, a legutóbbi írásomban Bajnai Gordonék gazdaságpolitikai programjával szemben megfogalmazott kritikáim legalábbis felemás fogadtatásban részesültek a hozzászólók részéről. Ez természetesen egyáltalán nem baj, mindenesetre szeretnék még egy…..
seagull 2013.02.24 21:29:17
@emzéperiksz: sok érvet lehet hozni a többkulcsos mellett, ez pont nem nem tartozik közéjük.
(kép forrása: Együtt 2014) "Tudom, sokan mondják, technokrata vagyok. Vajon mire gondol, aki ezt mondja? [...] Hogy számomra minden csak üres szó addig, amíg valaki józan számításokat nem tesz mellé? Hogy nekem attól még nem szakpolitikai program valami, ha egy párt azt írta a…..
seagull 2013.02.20 15:05:46
@luis5: Eleg rövidlátó gondolkodás. 1. 16-ra nem fogsz 30-at adózni, mert ugyan a kulcsokat még nem tudni, de a felső sáv elvonása is max, 1,5-szörös(az ígéret szerint). 2. Az egykulcsos igazságosságán is bőven lehetne vitázni, de itt mindkét oldalon vannak védhető érvek, ebbe nem mennék bele. 3. Nem biztos, hogy te azzal a pár százalékkal kisebb elvonással jobban jársz hosszú távon, ha közben, részben ennek is köszönhetően, körülötted minden szarabb és drágább lesz, és folytatjuk a lefelé tartó spirált. Igaz, ez nem csak az egykulcsoa adónak köszönhető, de az is egy fontos elem.. És nem az irígység beszél belőlem: 2010-ben, ha csak a fizetési papíromat néztem, nagyon jól jártam a 16 százalékkal, mert abnormális volt az a majdnem 55% elvonás, ami 2009 előtt súlytotta a magasabb (bevallott!) jövedelműeket. Ennek ellenére nem örültem, mert már akkor tudható és látható volt, hogy ennek súlyos ára lesz máshol. Egy alacsonyabb második kulcs és egy kiegyensúlyozott adórendszerrel mindenki jobban járt volna. A munkahelyem megszűnése, a végkielégités elmaradása, a csak 3 hónapig járó álláskeresési tamogatás, miközben 9 honapig tartott új állást találni, mind csak engem igazolt.
Egyébként aki bruttó 400e-nél felső 8-10 %-ról, meg gazdagokról, meg felső tízezerről beszél, az hülye. A korábbi szoci kormányok alatt ez volt a szöveg és nem kicsit dühítő, ebből a szempontból megértem minden érintett indulatát. Viszont egy ilyen kiragadott elem miatt elkötelezni magát az embernek egy egyébként teljesen agyament, romboló gazdaságpolitika melett...
seagull 2013.02.21 10:04:28
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem azt mondtam, hogy 400e bruttó kevés, különösen a többséghez képest. De a nyilvántartott átlagfizut ne keverjük már össze azzal, amit az emberek valóban megkeresenek! Nem sok köze van a valósághoz ezt mindenki jól tudja. Nincs kedvem előkeresgélni, a statsztikát, ami kimutatta pár éve, hogy pl. budapesten belül a Ii. kerületben élők a legkevesebbet keresők köze tartoznak, Nincs benne a z atlagkeresetben a sok minimálbér fölött zsebbe kapot fizu, a sok vállalkó, a hálapénz, a borravaló, és lehetne sorolni a végtelenségig. A tisztességesen bejelentett adózó a töredék ma Magyarországon, ez mindenki által ismert. Úgyhogy tudom, hogy 400e bruttó ma nem kevés, be is fogtam a számat mindig, amikor beleestem a kategóriába, bár a 36%+ szolidaritási adó+járulékok igazságtalan és ostoba elvonás volt, de tudtam, hogyan élnek emberek ma ebben az országban, nekem is vannak rokonaim Békésben. De amikor azt mondták, hogy én, mint felső tízezer adózom többet, miközben fizetem a lakáshitelem az 50 nm-es társasházi lakásomra, 9 éves használt autóm van, és körbenézek Budapesten vagy a Balaton partján, és nem győzök ámulni, milyen autók szaladgálnak tömegével. Maradjunk abban, hogy bruttó 400-at kesresni jónak számít ma, de a gazdag s különösen a felső tízezer, az valahol egészen máshol van. Nagyságrendi különbséggel.
Induljunk ki abból, hogy júliustól itt elektronikus útdíj fizetés lesz (muhaha). Jó, hát azt nem mondtuk, hogy melyik július lesz. De nem is ez a lényeg. És nem is az, hogy van némi igazság abban, amit a szegény kis megfélemlített Getronics mondott, hogy ezek a szarházi vállalatok…..
Távol álljon tőlem, hogy sírjak, de ha továbbra is a szőnyeg alá söpörjük a gondokat, akkor lesz sírás, lesz még pár Malév-ügy - bár valószínűleg így is. Tudom, sokak szerint ez a mi problémánk, hiszen a repülés úri sport, és vannak itt ennél sokkal nagyobb gondok is.…..
seagull 2013.02.15 21:38:11
@Cifu78: igazad van, nem is kellett volna törődni az Ikarusszal sem, a többivel sem, mennyivel jobb most, hogy lehet ácsingózni, hogy a Mercedes, Audi gyátrson itt minél több autót, mert különben nulla ipari termelés lenne...Nem azt mondom, hogy pumpálni kellett volna bele a pénzt, de lett volna lehetőség egy újat szervezni, 2009(a visszállamosítás) óta tudott volt, hogy ha nem adják el, vagy nem csinálnak újat, akkor véhe lesz a sztorinak. Az meg, hogy az országnak mennyibe került: 100-120 millárdos forgalom mellett szerinted mennyi adót fizetett be szerinted a költségvetésbe? Az egyéb, nehezen számszerűsíthető hasznokról mest ne beszéljünk. A Wizz mennyit fizet? Tönkretette ezt is a politika, mint mindent ebben az országban, amihez hozzányúl.
seagull 2013.02.15 22:25:33
@Steppenwolf: Hát persze, ahogy azt Móriczka elképzeli.
seagull 2013.02.15 22:44:30
@Steppenwolf: Milyen decemberi húszmilliárdról beszélsz?! Egészen pontosan 5 milliárd tulajdonosi kölcsönt kapott decemberben 29.-én. Egyébként meg azt mondtam, hogy számolni kéne, mennyi folyik be és mennyi el, kalkulálva a járulékos dolgokkal is(business utasok, reptérfejlesztés, 2600 munkavállaló, kb 500 vállalkozás..). De bele sem kezdek, mert én vagyok a hülye, hogy leállok vitatkozni partvonalról nagyhangon bekiabáló okostojásokkal, akik még a legegyszerűbb tényeknek is lusták utánanézni, nemhogy gondolkodni. Egyébként sorold már föl, légy szíves, hogy hány európai országban hagyták becsődölni a nemzeti légitársaságot, úgy, hogy utána nem is alakult semmi. Az újonnan alakult Szlovákia hamar elvérzett légitársaságát leszámítva.
ProgBlog Quo vadimus? 2013.02.13 19:52:14
„…És éltünk úgy az otthonná vált tájon, mint őseink egykor az otthontalan és határtalan pusztaságban.” Hegedűs Géza: István - 1974   Magyarország irányt tévesztett 1989-’90 táján: azt hittük/hitették el velünk, hogy ha itt demokrácia lesz, akkor ettől…..
seagull 2013.02.14 10:22:55
seagull 2013.02.14 10:23:55
@nincs_itt: talán fuss neki még egyszer, és akkor azt is megérted, miről szól.
Szamárpad Egyre cikibb a HaHa 2013.02.12 15:08:42
Zsákutcába tévedt, majd ott eltévedt a HaHa, avagy városi ide-oda rohangálás tüntetés címén. Vicces véget ért a Hallgatói Hálózat Deák térről induló hétfői tüntetése. Az előre beharangozott, kijelölt útvonalra tervezett demonstráció az első állomásnál elakadt, a szervezők hivatalosan véget vetettek…..
seagull 2013.02.13 15:20:44
@Negyvenértelmiségi: elég sokmindenről nem tudsz a kendon kivűl, lehet, hogy szerénybben kéne osztani az észt. A felsőoktatas szót ismered egyébként? Mert a huligánokkal jóban vagy, felsőoktatásról sok fogalmad nincs, de annál hangosaab véleményed, ennyi derült ki eddig.
Undorító. Ez a szó jut eszembe arról, ahogy egyes személyek viselkednek, pláne, amit művel a sajtó. Nem újdonság, hogy az igazság senkit sem érdekel. Halott ember ügyeit feszegetni már felesleges, csakhogy van itt egy bibi: igencsak érintettek itt olyanok is, akik még…..
Külön 2014: az LMP nem csatlakozik, Jávor lemondott Na, az első menetben nem csatlakozik az LMP a Bajnai-féle össznépi fideszbuktatáshoz. Meglepődtem, mert én az LMP-nek is inkább a gyors színvallást szántam volna, de hát döntöttek ők, maguknak. Amúgy kb. fele-fele arányban, de…..
Varánusz Csaó, LMP! 2012.11.18 05:06:13
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle.  Az LMP tegnapi kongresszusi napján kiderült, pofont adni a szarnak továbbra is nagyon megy, a lényeglátással meg az eddiginél is nagyobb bajok vannak.  - Nem sikerült felérni ésszel, hogy a meghozott döntéssel az utolsó…..
seagull 2012.11.18 14:13:02
@Légifarkas:nagyon szomorú, de igaz, amit írsz. Örülök, hogy végre legalább egyszer olvastam olyasmit, ami bennem is megfogalmazódott, de nagyon egyedül érzem magam vele!