Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SaulTigh

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kihalnak az igazi jó orvosok!! Ha valaki igazán a hivatásának érzi a munkáját, a szívvel lélekkel csinálja,s azt a betegek is meghálálják!Itt nem volt gond azzal, hogy kinek adjunk pénzt,mert a munkához ,s  betegekhez való hozzáállás ennél alacsonyabb szintre már nem…..
Vajon hány ember fog még meghalni azért mert a mentők a súlyos esetekhez háromszor annyi idő alatt érnek oda,amennyit nagy hangon reklámoznak? Üdvözlöm a Praxis olvasóit ! Nem tudom ki hogyan van vele,de a most legutóbb történt mentős sztorinak,melyet…..
SaulTigh 2014.12.19 23:26:04
Ahogy a mondás tartja, az élethez szerencse is kell. Ha egy lakótelepen egyszerre három ember kap súlyos szívinfarktust, tüdőembóliát, agyvérzést, akkor abból nagy valószínűséggel 2 meghal (főleg ha előtte 2-3 részeghez kiugrasztják a helyi mentőket).
Ez a srác nagyon peches volt, és mint már leírtátok korántsem biztos, hogy van ok-okozati összefüggés (mondjuk 90%, hogy nincs) a mentőautó 20 perces késése, és az elhunyt másnapi halála között.

A 15 perces kiérkezés egy EU-s ajánlás (nem törvény, jogszabály). Az esetek 80%-ában 15 percen belüli kiérkezést ajánlanak.

A magukból hülyét csináló iq huszároknak (konkrétan swiss blend) csak annyit, hogy, ezek szerint te sem ismered annyira faszán a jogot. Egy vonuló mentőegység, ha autóbaleset mellett halad el jogszabály szerint köteles megállni és felmérni a helyzetet, a súlyos sérülteket ellátni.

Idióták mindenhol vannak. Egy példa. Rákoskeresztúron ügyeltem (nem mentő, de a mentőállomás mellett van). Volt egy motoros baleset 1 km-re a mentőállomástól a Pesti úton. Hívták a mentőt, de mivel 10-15 percen belül még sehol sem volt, egy felháborodott polgár - mondván, hogy hát a mentőállomás itten van 2 percre személykocsival, és miért nem értek még ide - felkerekedett kocsijával, a mentőállomáshoz hajtott és csengetett, mint az idióta. Hozzánk is benézett. Kinéztünk. A 4 mentőből egy sem volt bent az állomáson. De emberünk csak fel volt háborodva, hogy még ajtót sem nyitnak. Mondom nyissa már ki a szemét ember... (A motoros mellesleg szörnyethalt, ha egy rohamkocsi kb. 10 másodpercen belül van ott sem tudták volna megmenteni az életét.)

Ennyit a magukat hozzáértőnek gondoló emberekről, akik alapvető logikai készséggel nem rendelkeznek, érettségit sem igénylő következtetések levonására sem alkalmasak. De általában mindig, elsőként verik az asztalt, ha valami nem úgy történik, ahogy azt ők "hozzáértőként" elgondolják. A magyar ember amúgy is mindenhez ért...
SaulTigh 2014.12.21 13:15:55
@defné: Mert a telefonáló rutinosan tudja mit kell mondani. Fullad, fáj a mellkasa stb... Aztán a címen kiderül, hogy csak fáj a torka és lázas.
Kellett várni cirka két órát, mire előkerült, az orvos, aki egyedül volt az ambulancián.   A tegnapi nap folyamán, munka közben bemutattam egy dupla leszúrt Alexet, magyarul elterültem, mint Hortobágyon a furulyaszó. Jegyzőkönyv, ittam, nem ittam, szonda, nem ittam, irány az…..
SaulTigh 2014.12.15 18:40:49
@SusanneF: Ez nem teljesen igaz. Van pár ismerősöm, akik Angliából, Svédországból "hazamenekülnek" egészségügyi ellátásért (stílus és várakozási idő). Mondjuk Angliáról ne is beszéljünk, tüdőembólia gyanúra 2 hét után bejutás GPhez, majd paracetamol.
Az utolsó alkalomnál az orvos kerek perec kijelentette, ha még egyszer oda megyünk az ügyeletre nem fogja kicserélni a katétert. Tisztelt praxis.     Úgy hozta a sors, hogy rátaláltam erre a blogra, mivel jelenleg a gondjaimra nem találok érdemi megoldást, pótcselekvés képen…..
Édesanyám pedig ott állt a folyosón, ahol egy doktornő közölte vele, hogy ők nem traumatológia, nem az ő dolguk őt ellátni. Édesanyámat 2014 augusztus 16- án 11 óra 05-kor a járdán elütötte egy autó. Nem az úttesten, hanem a járdán. A zebra előtti járdaszakaszon, a zöld…..
SaulTigh 2014.09.29 20:58:54
@szigetipotyautas: Ha mindkét kezed zsibbadt ás más tünet nem volt, az nem központi idegrendszeri probléma. Én is feküdtem el már úgy a karom, hogy percekig alig bírtam megmozdítani. A személyeskedést meg felejtsd el inkább. Mindenkivel úgy viselkedem, ahogy megérdemli. Aki bunkó, követelőző, agresszív az nem fogja megúszni visszaszólás nélkül. Aki normálisan viselkedik, azzal én is kedves vagyok, még ha totális hülyeség miatt keres fel, hív ki is. Még ha 400 órát is dolgozom 1 hónapban próbálok emberséges maradni, azzal aki erre érdemes.

Nem írtam, hogy a mami hobbiból vitette be magát. Sokkal inkább a hozzátartozók suvasztották el a magatehetetlen mamit, mert így nekik kényelmes. Azért fektetik a placcon, mert máshol nincs hely (ez a rendszer hibája). A legjobb helyen otthon, a család körében lenne egy idős ember.

Az indokolatlan hívásnak, nyilván nem minden "helyszínen ellátott" számít. Voltam olyan esetnél, hogy a 35 éves fiatalember panasza az volt, hogy 3 órája nincs vizelete. Ezen kívül semmi más. Mire kiértünk ivott folyadékot és pisálni is tudott már. Na az ilyennel viszont kegyetlenül megfizettetném a kiszállás költségét, ahogy más országokban meg is teszik. Sokan behazudják, hogy mellkasi fájdalma van a betegnek, hogy gyorsabban kiérjen a mentő. Aztán kiérve kiderül, hogy igazából a jobb karja fáj, vagy köhög és lázas 2 hete (de háziorvoshoz lusta volt elmenni). Orvosi ügyeletben az ellátások 80%ában ugyanahhoz a 20 beteghez járunk minden héten többször.
SaulTigh 2014.09.29 21:02:27
@halaloszto: Nem feltétlen. Egy saját példa a másik oldalról: édesapám lába sérült meg focizás közben kb. 15 éve gimis lehettem. Bekísértem mentővel, leültünk és vártunk vagy 3 órát. mivel a sérülés jellegéből adódóan 6 órán belüli ellátást igényelt.
SaulTigh 2014.09.29 21:06:32
@Valaki2: Ez mondjuk műhiba. Gyalogos gázolás, fejsérülés esetén sürgős CT kell.

Az első esetben meg a portás nem fogja tudni, hogy kit hoztak be, ki hol fekszik. Ő a portás. A füzetben keresett egy illetékes telefonszámot (lehet mégsem volt illetékes).
Subba Na pattanjunk! 2014.08.18 16:46:25
A melónak vége! ..
SaulTigh 2014.08.18 19:53:02
@AvgDvl: miniature giant space hamster lett belőle?
Most rászorult volna, de a lelketlen orvosnak még volt egy óra hátra az ügyeletből, és ő már nem akart kimenni sehova. Tisztelt blog olvasók!   2014.07.07-én kénytelenek voltunk a férjemhez kihívni a miskolci háziorvosi ügyeletet. Egy hólyag és egy prosztata műtét után…..
Elhiszem sok a dolog, de menjen el mosogatni, ha nem tud emberhez méltóan bánni az emberekkel. Tisztelt Praxis!   Most jöttem az újpest Károlyi kórházból, ahol apukám fekszik két napja. Sajnos már nem a régi (83) éves mindig elfelejt inni, kapott valami fertőzést is kiszáradt,…..
SaulTigh 2014.06.28 15:53:13
@midnight coder: Ha szerinted az államilag finanszírozott egészségügy és az autószerelés ugyanolyan foglalkozás és szolgáltatás (rég hallottam ekkora blődséget), akkor nesze egy hasonlat.

Képzeld el azt a rendszert, hogy minden autó tulajdonos kötelezően befizet havi átlag kb. 20-30 ezer forintot (a munkanélküliek csak 7 ezret) és cserébe bármi történik az autójával - ide értsd azt is, ha saját(!) hibádból összetöröd - azt bármelyik területileg illetékes és képes autószervizben ingyen is bérmentve megcsinálják. Legyen trabantod, 10 éves Astra-d vagy Lexus terepjáród, (netalán Lamborghini-d!).
Megyjegyzem egy Lexus terepjáró szervizelése olcsóbb, mint egy szívinfarktus 21. századi ellátása.
SaulTigh 2014.06.28 16:00:02
@Drago Brutic: Hát ha az erkélyen kiabált akkor életveszélyes állapotban biztos nem volt, kivéve, ha azt kiabálta, hogy ki akar ugrani. A kórházi ellátásra lehet, hogy rászorult, de az azért az életveszélyes állapottól messze van. A kétszemélyes mentő meg (szakápoló és gépész), ha már kimentek inkább beviszik a kórházba, ha kell, ha nem.

Mentő, ügyelet hívásban az szokott lenni a legjobb, mikor a 200 km-re lakó hozzátartozó hívja rá a mentőt a betegre, mert ő hallotta a telefonban, hogy köhintett. Aztán kiérkezéskor a néni/bácsi fel van háborodva, hogy mit keresünk ott, neki semmi baja.
Na gondoltam, végre történik valami.Orvosok között leszek és végre megvizsgálnak. Aha, én kis butus... dvözlöm kedves praxisblog!   Történetemet szeretném megosztani, ami a következő: Utazás az epekövem körül   Az epekövemmel közel 5 éve ismerjük egymást.…..
SaulTigh 2014.06.21 12:12:38
"Az epekövemmel közel 5 éve ismerjük egymást"

-Kérdés, hogy ez alatt az idő alatt miért nem került sor elektív műtétre (orvosi felvilágosítás hiánya, a beteg hanyagsága, egyéb okok). Akkor minden probléma idő előtt megoldódott volna.

"Első utam a körzeti orvoshoz vezetett, aki szakrendelésre irányított,a szakrendelésről területileg illetékes kórház sebészetére kellett mennem. Ezen helyek felkeresése is pár napot igénybe vett.

-Ezzel semmi probléma nincs, ez így működik. Sőt tőlünk nyugatabbra(!) még talán lassabban is (pár nap).

"...de a kórházi sebészeten több alkalommal tettem látogatást míg valaki egyáltalán hozzám szólt hogy mit is lábatlankodom ott."

-Telefonos időpont egyeztetés után kórházi ambulanciára időre érkező beteggel nem foglalkoznak, az felettébb furcsa, a kórház vezetésénél lehet panaszt tenni.

"A sebész kijelentette, legyen majd műtét a közeljövőben, de addig is meg kell tudni egyáltalán a műtétre alkalmas vagyok-e. Kardiológia, 3 hét múlva kaptam időpontot. Nem értettem.. Ember komoly fájdalmaim vannak, nincs időm 3 hétig még a kefét rágva vad görcsökben fetrengeni! De a bürokrácia, az bürokrácia."

-Ez nem (csak) bürokrácia. Minden nem sürgős-azonnali indikációjú műtétnek van kockázata. Ha a kötelező műtét előtti vizsgálatokat nem végzik el és véletlen ott marad a beteg a műtőasztalon, akkor perel a család, az orvos meg megy a vádlottak padjára. A műtét indikációját nem a beteg fájdalmai, hanem az egész klinikai kép alapján döntik el (akut has?, epekő ileus?, akut epehólyag gyulladás?).

"az ügyeleti orvos megunta, és beutalt az éppen ügyeletes kórházba. Na gondoltam végre történik valami..."

-Nem csodálom, hogy megunta, ha napi szinten egy krónikus problémára lett kihívva a sürgősségi(!) háziorvosi ügyelet. A beutalás pedig nem jelenti automatikusan azt, hogy a kórházban fog történni "valami".

"Az ajánlott sebész kereken két perc alatt hazaküldött. Szerinte diétahiba miatt görcsölök szedjem csak a görcsoldókat. ....de kérem talán egy ultrahang doktor úr érzem komoly a gond."

-A diéta az érdekes kérdés. Feltételezem be volt tartva.
Az OEP által finanszírozott ellátó helyeken nem a beteg dönti el, hogy kell-e UH vagy sem. Ha ez így lenne, akkor 100x akkora lenne az EÜ-re kidobott pénz az országban. Az egészségügy nem olyan szolgáltatás, mint az autószerelő, gázszerelő. Nem is értem, hogy sokan miért keverik össze velük, hiszen ez utóbbiakért keményen fizetni kell mindenért. Ismert epekövességnél az egyéb leletek függvényében lehet, hogy teljesen felesleges az újabb UH. A panaszokat biztos nem szünteti meg, ha megcsinálják.
A magánkórházban saját pénzből olyan és annyi képalkotó vizsgálatot lehet csináltatni, amennyit akarunk (kis túlzással): Fáj a fejem, 2 napon belül megvan a (totálisan indokolatlan) MR vizsgálat 50 ezer forintért. Na az szolgáltatás!

"Leghamarabbi időpont is 10 nappal későbbre szólt, mert dokikámnak sürgős nyaralhatnékja volt a Balatonon."

-Egész jó időt futott a 10 nappal. Az orvos (milyen meglepő) szintén csak ember és néha elmegy szabadságra, vagy nyaralni, és nem gürizik évi 365 napot.

"Eldöntöttem, mentőt hívok magamnak. Tárcsáztam, mondom mit szeretnék, majd egy mély álmos hang közölte, hogy ezt nem lehet csak beutalóval jöhet mentő Azta leborult... nem is tudtam mit mondjak, .......jó akkor újra ügyelet, kuncsorogjunk beutalóért, menjek be.. nem tudok.. már erőm nincs menni... kijönnek... másfél óra múlva meg is érkeznek...megint injekciót akarnak adni..... már lassan üvöltök hogy nem használ mentőt akarok... jó legyen mentő de csak két óra múlva jön MICSODA??? Gyors egyezkedés után saját megoldással (ismerős bevisz a kórházba) megszületik végre az a roha.. beutaló az ügyeletes kórházba. 5 perc múlva már robogunk is a Budai Irgalmasrendi kórházba. Még azon az éjszakán megműtenek."

-Miért került sor a mentő hívásra? Fokozódtak a panaszok? Megjelent új tünet? Mert, ha nem akkor teljesen indokolatlan volt a hívás (a mentő nem ingyen taxi). Mentőszállító beutaló nélkül nem visz el krónikus panaszokkal senkit. Esetkocsi az eddigiek ismeretében szintén indoklatlan. Részban a rengeteg ilyen és ennél még indokolatlanabb mentő kivonulások miatt sincs megfelelő kapacitás és fordulhat elő, hogy egy gyerekgázolásra meg nem jut autó...
A mentőszállító, ha nincs akut életveszély vagy sürgős szükség, akkor bizony 2 órán belül köteles csak elvinni a beutaltat (vagy 6 órás alternatív szállítással!).
Ismételten, a mentő nem ingyen taxi. Ezt sokan nem tudják. Lám-lám, aztán az ismerős el tudta vinni.
Az operációra nem tudni miért került sor információ hiány miatt. Lehet, hogy a kedves beteg kierőszakolta, lehet, hogy ekkor már indikált volt a sürgős beavatkozás (pl. perforáció vagy elzáródás alakult ki), lehet, hogy volt egy vállalkozó szellemű sebész és szabad kapacitás.
SaulTigh 2014.06.21 12:31:14
@mig54:
A 3 hét az tényleg sok volt.

"A sebész pedig műtsön, ne holmi dietetikust játsszon"

-Nem ilyen egyszerű. Ha pl. valaki nem tartja a diétát és olajos halat meg tepertőt zabál éjjel-nappal az ne csodálkozzon, ha görcsöl az epéje. Feltételezem, hogy a posztot író tartotta a diétáját, mielőtt valaki félreértené.

"Sebésznek nem mondta a poszter, hogy az ügyeletes nem véletlenül küldte oda? Egyébként nem értem, ha az ügyelet beutalja kórházba a beteget, akkor ott miért szívóznak azzal, hogy nem is ott van a helye?"

-A kórházi sebész sokkal "okosabb" a kézhez kapott vizsgálati leletekkel, kórházi körülmények között, mint az ügyeletes orvos a lakáson, aki nagy valószínűséggel nem sebész szakorvos, és csak a két keze, fonendoszkópja, vércukor és vérnyomásmérője van, meg egy max 3 csatornás EKG-ja.
A háziorvosi ügyeletek saját maguk védelmében eszközölnek annyi beutalást (a kórházak gyakran panaszkodnak is a indokolatlanságokra). A legtöbb feljelentést ők kapják. "A biztonság kedvéért beutaljuk, még ha indokolatlan is, mert így 100%-ig le vagyunk védve" - ez a mentalitás napi szintű.
Érdekes példa: beutal az ügyelet azért is, hogy "szabaduljon" a "betegtől". Így, aki napi szinten hívogat, attól legalább egy-két napra megszabadulhat az ügyelet.
Subba Vasárnapina light 2012.06.10 12:59:00
Na, itt egy maca azoknak, akik hónapok hetek óta kitartóan követelik vissza a méltán népszerű Vasárnapina rovatunkat. Sajnos beteg a világ, úgyhogy kénytelenek lesztek erre kiverni vele beérni. Szexi..
SaulTigh 2012.06.10 13:22:26
  Gyurcsány Ferenc történelmi beszédet mondott a városligeti majálison, melyben kifejtette: szakdolgozatát ürgebőrbe öltözött jobboldaliak lopták el, hogy őt megöljék. A közönség a volt miniszterelnököt igen lelkesen, a HírTV munkatársait viszont meglehetősen mély…..
Subba Subba Suli: Angol II 2012.02.29 16:15:33
Köszönjük Feri, megint megcsináltad, ez nehéz, sőt lehetetlen lesz túlteljesíteni! Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varjú László és Molnár Csaba beköltözött egy-egy avasi családhoz 3 napra, mivel egyik család levélben azzal fordult hozzájuk, hogy a politikusoknak fogalmuk sincs…..
SaulTigh 2012.01.24 14:25:28
@Jani haverja: "Csak az a baj, hogy kapitalista pártra, meg ortodox gazdaságpolitikára kevés az igény."

Ezen nem csodálkoznék azok után, hogy a kapitalizmus és az orthodox gazdaságpolitika csődbe vitte (és azóta is viszi folyamatosan) a fél világot.
SaulTigh 2012.01.24 17:25:55
@Jani haverja: A 2008-as válság pont annak folyamatnak lett az eredménye, ami a 70-es évektől kezdve folyamatosan elterjedt az USA-ban: a dereguláció. Az állami beavatkozás és ellenőrzés lehetőségét folyamatosan vezették ki a pénzügyi cégek, magán tőke körül és lám mi lett a vége. A magánbankok a gyors meggazdagodás érdekében leszarták a kisembereket, fújták felfelé az ingatlanlufit. Az állam meg csak legyintett rá. A hitelminősítők meg annak adták az AAA+-t aki a legtöbb pénzt fizette nekik. Aztán persze, mikor borult a bili, akkor az adófizetők pénze, és állami mentőcsomag, meg új központi hitelek kellettek a drágalátos nagyszerűen működő (állami beavatkozás nélkül ugye) magán pénzintézetek kisegítésére.
Izland is nagyszerűen működött és virágzott, amíg volt állami ellenőrzés, aztán jött a pénzpiaci liberalizáció és viszlát lett nekik.
Ha az állam nem avatkozhatna bele semmibe, akkor bizony a társadalmi szakadék még nagyobb lenne, a bróker ég többet tenne zsebre, a parasztbácsi vagy kőműves meg még kevesebbet. És ezzel nem azt mondom, hogy a bármikori és mindenfajta állami beavatkozás pozitív eredményű, nyilván az állam is el tudja cseszni, de szabályozni és ellenőrizni azt muszáj.
SaulTigh 2012.01.24 17:30:23
@SaulTigh: És persze az állami ellenőrzés és beavatkozás alatt nem arra gondolok, hogy az a kormánytag, pénzügyminiszter majd eldönti mi lesz, aki előtte a Goldman Sachs vezetésével gyakorlatilag okozta az egész válságot. Inkább valami népi, állampolgári ellenőrzésre.
  Vegyes érzésekkel mentem ki a Békemenetre tudósítani: a kormánypárti tüntetés nehéz, necces műfaj, ritkán sül el jól. Bár vannak rá pozitív példák is, például a De Gaulle melletti demonstrációk a párizsi diáklázadások idején. A hazai tüntetési hagyományokat…..
SaulTigh 2012.01.23 15:00:26
@caralho voador: Az Árpád-sáv és Che/USSR párhuzamba állítása valóban aljasság. Hiszen Che egy véres kezű diktáror volt, az USSR pedig emberek 10 milióinak a haláláért felelős totalitárius bolsevik diktatúra. Az Árpád-sáv pedig egy magyar nemzeti jelkép (a sok közül)... :)
SaulTigh 2012.01.23 15:05:05
@SoloNightwing: "Bajnai sok mindent rendberakott" - Persze próbálta, amit előtte ő kúrt el a Fletóval együtt.
SaulTigh 2012.01.23 15:19:27
@SoloNightwing:
Ekkorákat ne hazudj már mert rád szakad az ég. Bajnai 2006-tól folyamatosan tagja volt a kormánynak (muszáj volt keresni valami új zsírosbödönt a Wallis kudarca után). Először fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos volt (2006-07), majd az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumot vezette (2007-08), aztán gazdasági miniszter lett (2008-09).
Képek a Klubrádió melletti tüntetésről.     ..
SaulTigh 2012.01.23 00:34:53
  Kossuth téren jártunk, LMP-seket és jobbikosokat láttunk, fennakadtak a rácson, kellemes karácson'!   Korábbi, képes-szöveges beszámolónk itt olvasható...
SaulTigh 2011.12.23 19:54:23
@Tilikov: A bejelentett tüntetés az délután volt a Kossuth téren. Azt gond nélkül meg is tartották miután kijöttek a Gyorskocsi utcából. A parlamenti parkoló kocsibejáróját bejelentés nélkül kordonozták el élő- és igazi lánccal, még délelőtt. ;-)
Pártunk és Kormányunk figyel az egészségünkre! És ez jól is van így. Most éppen törvénybe akarja iktatni, hogy ezentúl nem lehet büntetlenül mérgezni a magyart. Aki a nemzettestet finomított cukorral, sóval vagy koffeinnel akarja sorvasztani, az fizessen! Kivéve, persze, egyes…..
SaulTigh 2011.06.22 22:39:43
Már nem azért, de ez a blog tele van bődületes hülyeségekkel. Egy-két példa:

"Ezt az elmeháborodványt nem is oly rég még hamburgeradónak hívták, mert akkoriban a komplett magyarföldi gyorséttermi szektor megsarcolását tervezték"

-Ezt soha nem így tervezték. A só és cukor tartalom volt a kiinduló pont, a hamburger-hez semmi köze nincs csak gúnynévként. Se nálunk, se nyugaton ahol ez már létezik.

"Minket, ugye, meg lehet sarcolni, bármikor, bármennyire, mert úgyis befogjuk a pofánkat"

-Aki annyira rászorult a nadrágszíjj meghúzására azt ez az új adó nem fogja érinteni, hiszen az eddig sem chipsen, cukrozott szénsavas üdítőn és energiaitalon élt... Engem például nem fog érinteni, mert kb. a felsorolt élelmiszerek közül nem fogyasztok egyet sem. Maximum nagyon ritkán.

"vajon miért esik egy kalap alá a gyümölcslekvár és az energiaital"

-Nem esik egy kalap alá.

"Ha jól értelmezzük a dolgot, akkor a dobozolt jégrémeket megadóztatják, de a sarki cukrászatban, nem porból, hanem a búbánat tudja, miből kotyvasztott fagyit nem."

-Pont fordítva. A dobozolt jégkrémre lehetne inkább mnodani, hogy a búbánat tudja milyen porokból kotyvasztják. A cukrászdában kapható főzött fagylalt sokkal tisztább alapanyagokból készül és kevésbé egészségkárosító...

"Miképpen a kávét sem, amiben pedig valamivel azért több a koffein, mint bármelyik energiaitalban"

-Az energiaitalokban sokkal több a koffein, mint egy sima kávéban...

Szóval ezeket figyelbe véve a cikk író talán utánaolvashatna 1-2 dolognak mielőtt totál baromságokat leír...
SaulTigh 2011.06.24 11:43:59
@Minor.Dragon:

Azt a trutymót, aminek 25%-a szín cukor nem nevezném lekvárnak. Amit a nagymamám főz, na az lekvár. XD
Nincs jó jó hírünk a világban. Lehetne ezen kárörvendeni, hogy úgy kell nekik, maguknak csinálták, de ez mégis csak baj, mert a szégyen mindannyiunké.A magyarországi szélsőjobb, a vele szövetségben levő egypárti kormánnyal, folyamatosan lejáratja saját hazáját.…..
Szanyi Tibor szétsírta, szétdrámázta, szétvoksturistázta magát a héten, hogy az átjelentkezők miatt fordult meg az állás, és veszített 450 szavazattal. És még beszólt a várandós kismamáknak is ... Szanyi szerdán ugyanis "szégyennek és morálisan elfogadhatatlannak"…..
SaulTigh 2010.04.16 14:23:00
@Sisko86: A kaccsolaton már ráébredtek erre. Megkaptam a 7 napos kitiltásomat, mert kifogásolni mertem a moderálást kulturált hangnemben. :D
SaulTigh 2010.04.16 14:32:33
@Sisko86: LOL XDD szegény Felix Gaeta.
Amikor még nem tudtunk heti szinten angol bajnokikat nézni, és az internet elérhetetlenebb volt Samantha Fox melleinél, akkor mindig arról lehetett felismerni a PL tabelláját, hogy majdnem minden csapat különböző meccsszámmal rendelkezett. Most is elkezdünk ebbe az irányba haladni. Az…..