Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beszélő

0 bejegyzést írt és 290 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyockertől kaptam pár képet a 4-es metró Rákóczi téren épülő állomásának felszíni építményeiről.Tudom, hogy a szépség az szubjektív, de ez a betonizé a felszínen engem kicsit elborzasztott. Az ismert tervek szerint a metróállomások belsőépítészeti kialakítása kellemes…..
Fantasztikus, bár hivatalosan még sem magyar, sem perui kormányzati szinten meg nem erősített hír jelent meg percekkel ezelőtt a világ legnagyobb hírügynökségének, a kínai Cheap-High-Quality World News-nak (CHQWN-nek) a honlapján. Ezek szerint egy csaknem harminc éve eltűntnek…..
A programot olvasva, a Jobbik annyira fasisztoid párt, hogy talán maga Mussolini mester is elismerően csettintene. Az a határozott meggyőződés, amellyel a világot rendbe akarják tenni, talán csak a fasisztákra jellemző. Ne essünk bele abba a klasszikus hibába, hogy összetévesztjük a…..
Minden különösebb kommentár nélkül közzé tenném a levelet, amit a nagyobb teljesítményű gépjárművekre kivetett luxusadó munkanéven futó projekttel kapcsolatban írtam az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak.  Válasz a hatályos jogszabályok alapján 15 napon belül…..
beszélő 2010.03.29 18:51:11
@S2000: Igazad van!
Az APEH csak végrehajtó.Semmi köze és ráhatása nincs a törvényekre.
Igen aktuális kérdés: hová tegyük az egyáltalán nem jó fej, sőt, gátlástalan bűnöző burzsujainkat? Van, akit egyelőre mentelmi jog véd, van akit nem, de hogy néhány jól öltözött, dúsgazdag politikus-vállalkozó hamarosan hűvösre kerül, afelől ne legyen kétségünk.…..
Levélírónk a felsőoktatás problémáit vizsgálva, nem elsősorban a gyenge képességű hallgatókat teszi felelőssé az oktatás színvonalának romlásáért, hanem a felsőoktatási intézmények profitorientságát. Az egyetemi oktatók mindent elvállalnak, nem törődve azzal, hogy…..
beszélő 2010.03.16 17:40:23
@lehoako: Azért van most is egy-két itthon végzett koponya az amerikai piacon.
Egyébként az USA-ban a jegyzett természettudományos végzettségű diplomások fele európai felsőoktatási intézményben szerezte tudását.
Azért nem kell a magyarokat nagyon lenézni, mert igaz, hogy egy-két Nobel-díjas csak származásilag volt magyar, de azért nem kétséges, hogy Klebelsberg alapozta meg a tudásukat azzal az iskolarendszerrel amit létrehozott.
Meggyőződésem, hogy az általános iskolában már eldől, ki hogyan veszi a lécet később.Az általános iskolai oktatás színvonala meghatározó.
Ha az alapok rosszak, és a falból hiányoznak fontos téglák, az építmény össze fog dőlni.
Ha a diák tanulás, olvasás, sportolás, pihenés helyett lakhelye és az iskola közötti települések között utazik, sok jóra ne számítsunk.
Persze volt oktatás Klebelsberg előtt is, voltak Jedlik Ányosok, Asbóth Oszkárok, Galamb Józsefek, és sorolhatnám hosszan.
Nagy hiba az ha itthon nem tudja hasznosítani, szabadalmaztatni a feltaláló a találmányát.
Jut eszembe volt hányan voltak akik nem a természettudományos területen lettek híresek.
Kevesen, de a legutóbbi Kertész Imre aki nem nagyon henceg magyarságával nem úgy mint Teller Ede.
parkolás blog A rend őrei 3. 2010.03.16 08:12:57
Az alábbi sztori egyben érdekes és elgonolkodtató is... A beküldő javaslatával nem éltem, mert hát azért címben mégsem trágárkodunk és sajnos még örülhet is, hogy csak ennyivel megúszta a dolgot. Le a kalappal, bátor ember.Helló! Ha kirakod a blogba akkor talán lehetne a címe:…..
beszélő 2010.03.16 16:35:32
@pfekete101: Azt gondolom, a rendőr nem törvényen kívüli, és reá ugyan úgy vonatkoznak a szabályok mint más halandóra.
Szerencsére nem vagyunk közéleti blog, ezért csak az aktuálpolitikai hírérték lecsengése után írunk pár sort az otthoni pálinkafőzés esetleges legalizálásról. A választási küzdelem témái több más ponton is elérték az alkoholbarátok mindennapjait: fiatal hölgyek…..
beszélő 2010.03.13 12:00:29
@Nűnű: Az iskolában a szülőknek tartottak tájékoztatást a a kábítószerekről.
Ott hallottam, hogy idős drogos nincs, mert ha időben elkezdi, 10-15-év alatt itt hagyja az árnyékvilágot.
Ezzel szemben egyszer megkérdeztem a barátomat idős kilencven feletti nagyanyjával kapcsolatosan: mi a hosszú élet titka.
Azt mondta a nagyi minden nap beveszi a felest.
Kicsit elkeseredtem, mert én két év alatt fogyasztok el egy deci rövidet.
A Köztársasági Elnök aláírta a holokauszt nyilvános tagadásáról szóló törvényt. Ez alapján bárki, aki nyilvánosan tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel a holokausztot, és ezzel a holokauszt áldozatának emberi méltóságát megsérti, akár három év börtönbüntetéssel is…..
beszélő 2010.03.13 11:38:05
@azember: Teljesen egyetértek.
Ezek a maffiózók alávaló módon próbálták csőbehúzni a köztársasági elnök urat.
Nem jött össze.
Sokkal nagyobbat veszítenek ezzel mint nyernek.
Antiszemita zsidó ellenességük a motorja az ilyen és ehhez hasonló húzásoknak, amik leginkább a nemzet megosztását és néhány kelekótya fejének megzavarására szolgál.
Az biztos, hogy a zsidóság érdekét nem szolgálja az ilyen választási praktika.
beszélő 2010.03.13 11:42:33
@AnnaKarenina: Teljesen egyet értek Veled, mert ráadásul a törökök még ma is tagadják amit tettek a 20. század elején, ugyanakkor nincs ma Európában kultúr ember akinek eszébe jutna, megkérdőjelezni a náci ideológia szellemében fogant zsidó népirtás tényét.
A söpredék meg nem számít.
Aktuális fotók helyett inkább megint fejest ugrottam a virtuális ládikába, hogy előtúrjak pár nyári képet. Amúgy is olyan régen volt már budapestes téma :) Emlékeztető: Nem szándékom elvenni a "Csak a szépre" blog kenyerét, de korábbi elhatározásomnak megfelelően…..
Pár éve könyvet fordítottam egy Nápolyban letartóztatott székely ezredesről, és akkor a témáról, vagyis a 48-asok itáliai létéről többet hallottam, olvasgattam. (ez felvezető és reklám egyben:). 48-asok sokasságának nem volt maradása Magyarországon: joggal…..
beszélő 2010.03.11 21:01:54
@baraonda: És Nápolyban is van szobra, mert egy ideig Nápoly kormányzója volt Türr István, a Korinthoszi csatorna tervezője - magyar mérnök.(Az építésvezető Gerstler Béla volt.)
Csak csodálkozom, mikor egyik magyar párt vezetője, olasz vendéget hívott a március 15-i ünnepi nagy gyűlésre, elmulasztotta megemlíteni, a szabadság harc közös olasz-magyar vonatkozásait.
Varánusz Mondd el, Feri 2010.03.10 08:00:00
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves egybegyűltek!Szeretettel köszöntök mindenkit, a fiatalokat, és öregecskedő tagságunk maradékát is. Külön köszöntöm Terka nénit, özv. Bakó Rezsőnét, a pápai textilgyár nyugdíjasát, első és őszinte rajongómat. Rögtön a bevezetőben…..
beszélő 2010.03.10 13:33:49
Változnak az idők a kerületi szocialisták háza táján. Az utóbbi nyolc évben számtalan dolgot megígértek, Origo City-t, S1 projektet, élelmiszer piacot, kulturális központot az Újhegyi lakótelepre, városrehabilitációs programot, óvodásoknak ingyenes péksütemény és…..
Varánusz MaSZoPerett 2010.02.22 08:00:00
"Szeretném már magam utálni,De, istenem, ők is utálnak:Nem szabad, nem lehet megállni."Baj, ha egy kormánypárt miniszterelnök-jelöltjének programismertető rendezvénye leginkább egy operettre hasonlít? Nekem bizony Kálmán Imre Csárdáskirálynője jutott róla eszembe: az…..
beszélő 2010.02.22 13:04:21
@Blackrock: Pihenjél egy kcsit, mert az erőlködéstől elhomályosodik a látásod, és már a fától nem látod az erdőt.
A rossz gazdasági helyzetet nem világválság okozta, csak az elmúlt 6-7-év után feltette az i-re a pontot.
A hozzá nem értés, a felelőtlen pénz osztogatás, és haverok zsebének tömködése okozta ezt az állapotot.
Egy részük előzetesben van, egy részük ellen eljárás folyik, egy részük, most szivattyúzza ki a lét az országból.
Számtalan példát tudnék hozni az elcseszett támogatások, a rossz rendeletek, jogi szabályozások közül.
Sajnos ma Magyarországon akinek a parlamentben eggyel több szavazója van, olyan törvényeket hoz amilyet akar, és az lehet hogy alkotmányos - de attól rossz lehet.
A törvény olyan, hogy Nagy Imrét is törvényesen végezték ki.
Ha volna két kamarás parlament, akkor sokkal életszerűbb és konszolidáltabb lenne mindennapos jogi környezetünk.
De sajnos a FIDESZ sem akar felsőházat.