Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lorinczpeter

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idehaza köztudottan rossz az adómorál. Az adócsalás amolyan nemzeti sport. Mindazonáltal a vállalkozások és magánszemélyek kivétel nélkül állítják: az lenne jó, ha mindenki rendesen fizetne adót, mert akkor az adóalap kiszélesedne, és csökkenhetnének az adókulcsok. Mindenki…..
lorinczpeter 2011.04.25 17:49:40
@ricardo: Dehogy lettünk a tízmillió alkotmányjogász országa:) Van néhány véleményvezér, aki után megy egy keménymag, és esetleg ezek holdudvara. Szerintem mindketten csodálkoznánk, ha valaki megmérné, hányan vannak tisztában azzal, mi is az az alkotmány, és mi történik most ezzel.
Emellé passzol a "mindenki ért a focihoz, vagy a politikához, stb"... Totális zsákutca:)

Különben meg a véleményedet kérdeztem, nem szakvéleményt:)

Ritka passzív ember vagy:)
Lázár János, a FiDeSz országgyűlési frakciójának vezetője, Hódmezővásárhely polgármestere a város közgyűlésén a következőt mondta, idézem:  Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka…..
lorinczpeter 2010.05.02 11:43:26
@iii: Én valóban nem tudom. Te tudod?
lorinczpeter 2010.05.02 15:26:13
@iii: Ne vegyük mókásra, mert ez annál sokkal komolyabb. Egyrészt nem válaszoltad meg, mit keres az LMP a parlamentbe. Az nem válasz, hogy nézzek utána. Vagy ha ez a te válaszod, akkor eléggé szerencsétlenül jön ki, hogy egy LMP szimpatizáns sem tudja konkrétan, pár mondatban összefoglalva megválaszolni. A másik, hogy ha a szövegkörnyezetből nem jött volna le neked, akkor kifejtem: kinek az érdekéből kereshet bármit is az LMP a parlamentben? Kb március elejéig 3%-ra mért LMP-ből, hogy lett egyik napról a másikra egy 7-8%-ra mért politikai erő? Mennyire életszerű, hogy egy párt, az ajánlószelvények gyűjtése során nagy nehézségek árán 22, majd az utolsó napokon 70 képviselőjelöltet állít fel?
Tudom, ezek konkrétan nem megválaszolható kérdések, ezért felteszek 3 egyszerűbbet. Mennyire tekinthető demokratának a magát demokratikus pártként definiáló LMP, amikor az MDF listaállítási ügyében nem állt ki a demokratikus alapelvek mellett? Vajon nem a saját alapdogmájával megy-e szembe ilyenkor? Vagy. Az LMP élesen elhatárolódott az SZDSZ-től, és az MSZP-től, ami nagyon is dicséretes. De miért nem határolódott el egyáltalán a Fidesztől?
lorinczpeter 2010.06.30 22:57:03
@iii: Sajnos jelenleg nem tudom tényekkel bizonyítani, amit gondolok az LMP parlamentbe jutásáról, ezért nem írom le.
De! Kétségbe vonom az ismertségük ekkora arányát. Sajnos ezt sem tudom tényekkel alátámasztani. Jelenleg.
A korábbi választások menetét vizsgálva nem életszerű, ami az LMP-vel, és az MDF-vel történt 2010 tavaszán.
Na látod, a problémák ott kezdődnek el, amikor a lekommunistázásra hivatkozik, illetve egyáltalán bármire is hívatkozik egy magát demokratának definiáló párt. Feltettem ezt a két kérdést Schiffer Andrásnak is az újpesti lakossági fórumon, aki gyakorlailag szó szerint ugyanezt a két választ adta, mint te. Sajnálom, hogy nem meri kimondani egy új párt azt, amit valójában gondol. Még mindig itt tartunk. Hibás útnak tartom, ha ugyanazt az utat fogja bejárni az LMP is, mint a többi parlamenti párt. A demokrácia megújításának első lépcsőfoka a politikai érdekektől mentes igazmondás. Az LMP-nek jó esélye lenne ezirányba mennie, de rendkívül gyorsan hiteltelenné válhat, és mint protest párt simán kieshet 2014-ben.... Ha ismét szövetségest talál maga mellé, akkor persze könnyű átlépni az 5%-os küszöböt....
A csoportos jégkorong-világbajnokságra járni azért szeretek, mert van valami hihetetlenül barátságos és átütő nemzetközisége. Nem kérdés, mindenki a sajátjainak szurkol nagy-nagy lelkesedéssel, amíg ott vannak, de nem dől össze a világ, ha vesztésre állnak, és akkor sem, ha…..
lorinczpeter 2010.05.25 21:19:49
@Káosz Professzor: @Rettenet tábornok: off: respect south park!:)
Ötvenpercnyi óriási teljesítménnyel és tökéletes védekezéssel nyerte meg a 2010-es A csoportos világbajnokságot a cseh válogatott. A kevésbé esélyes csapat a döntő estéjén jobban játszott, mint a gólt szerezni sokáig képtelen, ezért az idő múlásával egyre inkább…..
lorinczpeter 2010.05.25 12:09:39
@Ceska: A VB győzelemhez vezető út hibádzik. Ez van. Az eredmény nem fejezi ki a hibákat, az tuti. Max szerencséjük volt a cseheknek, de jobbak semmiképpen nem voltak.
Nem vagyok szakértő. Látom a hibákat, leírom, és meg tudom védeni őket érvekkel.
Elfogult vagyok, de nem abban az értelemben ahogy te gondolod.
lorinczpeter 2010.05.25 12:14:44
@malibuhc: Attila! Senki sem keni a bírókra. Pont fordítva! Épp azért írtam, hogy segítsük a bírókat. Ötletekkel, eszközökkel, mittudomén még mikkel:) Csak legyen végre elmozdulás erről a pontról, ami most van. Már 4 bíró van jégen, mégis nagyon csúnya benézések vannak.
lorinczpeter 2010.05.25 20:55:19
@jegib: Kettőnk közül szerintem te vagy, akinek nyugalomra lenne szüksége:))))))))
A legjobb négy ország közt vagyunk, idén vb-t nyertünk. De ha minden a helyes irányba megy, tíz év alatt talán újra megkérdőjelezhetetlenül az első három között leszünk – nyilatkozta a győztes vb döntő után Jaromir Jagr. A csehek ünnepelnek szakadatlanul, de azért a…..
lorinczpeter 2010.05.25 14:08:59
@F. Kapus: Ok, akkor szerencse is kellett hozzá:)

@AG 2.0: Az hogy valaki jobb, vagy győz, az két különböző dolog, ami logikailag amúgy nem zárja ki egymást.
Megérdemelni a győzelmet éppen akár lehet is, de ez szubjektív tartalom. Tehát, aki az ellenkezőjét állítja, az mégsem buta:)

@szorgalmas: Totál igazad van:)
reálpolitika 6 : 3 2010.03.22 22:19:00
lorinczpeter 2010.03.23 23:05:02
@iii: Álmodozni, találgatni jó. Én azt gondolom, ha valamelyik LMP-s képviselő jelöltnek sikerül az egyéniben győznie, akkor lesz LMP-s képviselet a parlamentben, különben nem. Ennek az esélye közelít a nullához. Ahogy az LMP honlapján olvasom, 95 egyéni választókörzetben adtak le a jelöltállításhoz szükséges számú ajánlószelvényt. A korábbi választások adatai alapján ez a 95 hely a 3-4% körüli eredményt teszi lehetővé. Az 5%-hoz legalább 135-140 egyéni hely kellene. Tudom, tudom, mind a 20 területi listán lehet majd szavazni az LMP-re. Szép eredmény. Gratulálok hozzá. Bármin nyugodjék is az az esély, ami lehetővé tette ezt az eredményt. De akkor is azt gondolom, az LMP 2010-ben nem jut be a parlamentbe. Jól hangzik, hogy megerősödve kerül ki az LMP ebből a választásból, de én vitatkoznék ezzel. Mert ha nem jut be a parlamentbe, akkor az EP választás, és a mostani választás után az emberek könnyen egy stabil 3%-os pártnak könyvelhetik el magukban. A másik, hogy még mindig nincs arculata a pártnak. Mindenkinek nem lehet megfelelni. Három utat látok előttük, de valamelyiken minél előbb el kéne indulni, bár a mostani választásokra már ez is késő lenne. Ha bekerülne a parlamentbe, pontosan miben merülne ki az új világ? A Jobbik is hasonlót kommunikál, mármint az új világgal, de most őszintén, mit tud tenni egy 5% körüli párt, de legyen 8%-os, akkor mit? Vagy a 18%-os Jobbik? Vagy a 25%-os akármelyik párt? A szájtépés nem új.... Érdeklődve várom a válaszodat! Annál is inkább, mert az ajánlószelvény gyűjtés aktív résztvevőjeként semmit sem szeretnék jobban, mint hogy megváltozzon a politika.
lorinczpeter 2010.03.27 22:01:23
@iii: Azért lenne csak az egyéni jelöltek győzelme esetén képviselete az LMP-nek, mert nem fogja elérni az 5%-ot.

Az esélyekről: totózók milliói tippelnek hétről hétre... az eredmények önmagukért beszélnek.

A Jobbik és az LMP között valóban ég és föld van. Százalékban mérve minimum 10%.
Konkrétan milyen szekértáborharcra gondolsz?
Először is párbeszédet kellene folytatni a társadalommal, hogy szerintük melyek a lényegi kérdések. Különben az LMP sem lesz más, mint a többi párt.

Még mindig nem sikerült megismernem az LMP arculatát, pedig már majd egy éve próbálom....
Mondj egyetlen csoportot, pártot, akármit, ami vezér/egyemberes jelkép nélkül sikeresen működött. Az LMP sem fog tudni szemben menni ezekkel a dogmákkal.
lorinczpeter 2010.03.21 22:20:57
@Cs.O.: Ma lehet, hogy lehetetlen, de 4 év alatt sok minden megváltozhat. A Jobbik most valóban felfele megy, de egyszer minden véget ér, és szerintem a Jobbiknak jóval előbb, mint ők azt szeretnék. Szélsőségekkel kell együtt élnünk a jövőben, mert a politika a második világháború óta most jutott el odáig, hogy korlátozottan ugyan, de teret enged nekik. A maihoz képest azonban a mértékük jelentősen csökkenni fog. A pártok meg mindig is törekedtek a túlélésre. Minden áron. Ha 2010-ben valóban a Fidesz alakít kormányt, akkor a Jobbik és az Mszp részére is adott a közös ellenfél. Képzeld el azt a hárompólusú parlamentet, ahol a Jobbik és az Mszp kölcsönösen támadják a Fideszt, majd lassan elkezdenek egymásnak is igazat adni, stb., stb., stb… És 4 év múlva ugyan milyen párt lesz még a porondon? Az LMP? Melyik szavazónak kell majd 4 év múlva egy arculat nélküli párt, amely mindenkinek meg akar felelni, ugyanakkor minden erővel szemben megy? Szerintem ma sem kell sokaknak, és most abba ne menjünk bele, hogy milyen csoda kell ahhoz, hogy az utolsó héten jöjjön össze a 750 ajánlószelvény…
A Fidesz szerintem tudatosan nem jön ki programmal, hogy ne lehessen később számon kérni. És hát ugye a valóságos államháztartási számokat nem ismerik. Mire is ígérgessenek?
Ellenzékben sem könnyű népszerűnek lenni, lásd SZDSZ. Vagy ők mégsem voltak ellenzékben az utóbbi kettő évben? Az MDF-ről ne is beszéljünk, és szerintem a Fidesz sem lett volna a népszerűségi csúcsán, ha lenne más választás az emberek előtt. De ez már egy következő téma…
Az a radikalizmus (gyökerekhez való visszanyúlás), mely a természetből meríti forrását sokkal mélyebbre nyúlik önnön eredetében, mint a nemzeti radikalizmusnak hívott gondolkodás. A nemzeti radikalizmust átmeneti megálló a forrásunkat kereső úton. A természeti…..
lorinczpeter 2010.03.12 00:33:43
Szia!

Ennyire nem lehetsz csak közösségben gondolkodó, hogy amíg nyilatkozol, akkor is csak a csapatodra gondolsz

Tudományosan nem tudom, hogy valóban így van-e, ahogy írtad, de rendkívül logikus, és életszerű, hogy az emberek alapjában kisközösségekben érzik a legjobban magukat.
Én erről azt gondolom, az ember valószínűleg mindig is érdeklődött a saját közösségén túliak iránt is, bár a félelem az ismeretlentől sokáig gátolta a kapcsolatot, párbeszédet, stb.
Szerinted az ökopolitika természetes állapot?

Szerinted az emberek általában nem tudják kontrollálni magukat eléggé, és függővé válnak az elektromos berendezésektől?

Az atomizált társadalom létrehozásában a liberalizmusnak vannak elévülhetetlen érdemei. A multimédiás technika csak egy az eszközök közül. Szerintem szükség van az 1 szoba - 1 ember - 1 tévé vagy számítógép rendszerre. Ezek nem feltétlenül bomlasztják a közösségi életet. Értem, mire gondolsz, de másik oldalról közelíteném meg ezt. Én a mértékletesség – mértéktelenségben látom a problémát. Önuralom, önfegyelem, önkorlátozás, stb. Hopp, már megint a liberálisok ellenében megyek
Nem vagyok liberalizmustagadó. Nem feltétlenül.

A közösség alapja a család. Jobb helyeken
Szerintem sem lehet közös nevezőre hozni az ország lakosságát.

A kis pártok, a függetlenek (mint pl. én is) hiányosságát abban látom, hogy mi az észérvekben hiszünk, ezekkel próbáljuk meggyőzni az embereket. Tudni kell, hogy csak egy nagyon vékony réteg fogékony erre. Ez így volt a múltban, és valszeg így lesz a jövőben is. A másik, nem vagyunk reálpolitikusok. Túl nagy érdekcsoportok ellenében politizálunk. Ez lehetetlen.
El lehet érni az 5%-t, de max a parlamentből tudsz a választókhoz szólni, érdemben befolyásolni akkor sem tudod a politikát.
A demokráciának a tovább fejlődése egy anomália. Ha tovább fejlődne ez a berendezkedés, az már nem demokrácia lenne. Egy biztos, a demokrácia jelenleg a legelviselhetőbb rossz. De már az ókorban is tudták, hogy kéne helyette valami jobb

Milyen lenne a zöld jövő?

Mit gondolsz arról, hogy Bokros Lajos ma szélsőbalosnak definiálta az LMP-t?

Én 600 körül járok már több, mint egy hete, de jelenleg úgy látom, a továbbiakban lehetetlen további ajánlószelvényeket kapnom. Mármint jelentős számút. Így a kerekasztalnál mi nem fogunk találkozni.

Drukkolok, hogy neked összejöjjön! Mik a kilátások?

Péter
lorinczpeter 2010.03.12 09:20:01
Milyen kilátások biztatóak? Ha a jövőbe nézek, és optimista vagyok, akkor valóban mondhatom, hogy biztatóak, de ha visszatérek a valóságba, akkor a realitások kiábrándító jövőképet mutatnak.

Most ne a definícióba menjünk bele, de értékelem a szándékot:)
A kérdésemre arra vonatkozott, hogy ahhoz mit szólsz, hogy a Bokros ilyen kijelentést tett? A politikai vonatkozás itt a lényeg.

Ha azt gondolod, nem fontos, amit mások gondolnak, akkor bezárod magad. És ha elzárod magad a külvilágtól és egy belső, saját kis világot kezdesz el építeni, akkor kisebbségben fogsz maradni. Voltak már törekvések, amelyek így írták le magukat, de ezek mind rendkívül rövid pályát képesek befutni… Állandó párbeszéd kell a világodon kívüliekkel, különben nem fognak megérteni, idegen maradsz a számukra, és az ember az idegentől alapból fél.
Az ökopolitika idegen. Nyilvánvalóan még az, de az igazi gondom vele nekem az, hogy kiforratlan. A másik, hogy nem lehet mindenkit kiszolgálni.

Mondom, nem tagadom meg a liberalizmust, de azt látni kell, 2010-ben ez már már, mint, amikor „kitalálták”…
Az a múltbeli szabadság ma szabadosság. Önállóan gondolkodni régen is lehetett, sőt, bármit gondolni is:) De ma meg is teheted. Mindenféle belső kontrolltól függetlenül. Na ez már nem jó a közösségnek. Az egyénnek is csak egy rövid ideig… de ezt bevallani nagyon nehéz.

A liberalizmus összességében zsákutca. És egy zsákutcába betévedés után onnan kijönni kudarcélmény.
A „sokaknak káros, keveseknek előnyős” felismerés nemcsak a liberalizmusra igaz. Ha végig tekintesz a politikatörténeten… nincs is értelme kiemelni egyetlen ideológiát… Én máshonnan közelíteném meg ezt. Az erkölcs felől.

A természet diktálta feltételek szerinti életben te egy hónapot sem bírnál ki. Én egy napot sem akarnék:) Mi ide szocializálódtunk, ne akarjunk Robinsont játszani:) Van ismereted például a 19. század elejei életről?

Az egyik kedvenc témám felé kanyarodtál. Rosszul vagyok a GDP-zéstől. Az emberek nagy részének fogalma sincs, mit jelent igazából. Nem magyar nyelvű. És ráadásul mozaikszó. Ennek ellenére mindenki mondja. Most spec nem rád gondolok, mert nem ismerlek. Abban egyetértünk, hogy néphülyítés zajlik a nyugati civilizációban. A fogyasztói társadalom egy átmeneti állapota az emberiségnek. Mindig is ki akartuk próbálni, hogy milyen lehet egy ilyen világban élni, most megkaptuk, és szép lassan kiviláglik, hogy úgy rossz az egész, ahogy van. Biztos változtatni kell ezen, de a „vissza a természetbe az öko útján” szerintem nem fog kelleni a többségnek.

Nem szerencsés kijelenteni, hogy a GDP csak akkor kezd el növekedni, amikor háború lesz, van, volt. A GDP máskor is el tud kezdeni növekedni.

A GDP-vel megint olyan erőkkel mentek szemben, amivel értelmetlen. Úgy váltok populistává, hogy észre sem veszitek.

A közügyek a hatalom birtoklásától függnek, azok birtoklásáról szólnak. A hatalomért harc folyik. Amióta az emberiség emlékszik a múltjára, mindig így volt. Mitől és hogy változna ez most meg? Az egy dolog, amit te látsz, de a politika belülről mocskos. Például nem kell messzire mennünk, csak az ajánlószelvény intézményéig.

Kompetíció és kooperáció egyensúly egy ideális állapot. Olyan a valóságban meg nincs. Szerintem most is az ideális állapot eléréséért küzdenek a politikusaink…:)

Leírnád nekem, hogy élnénk túl egy telet úgy, hogy nem okozunk környezeti tömegpusztítást?

Nem tudok annyira előremenni a zöldprogramban, mint az LMP. Én odáig látom egyenlőre a dolgot, hogy a globalizációval szemben a lokalizációt erősíteném.

Átugrottad az egyik kérdésemet, pedig komolyan érdekel, hogy hogy látod ma, sikerül összegyűjtened a 750-t?
Az LMP áll mögötted, és az EP választások azt vetítették előre, hogy tovább izmosodtok mostanra. Érdekel, hogy erről ti belülről hogyan gondolkodtok?

A ZSKF-en megpróbálunk egy beszélgetést megszervezni a választásokról, ha az iskola és a nagyhatalmú HÖK megengedi. Még semmi nem konkrét, de ha azzá válik, nagyon szívesen látnánk pár LMP-t, és meghallgatnánk a véleményüket a következő témákban:
az ajánlószelvény intézménye.
- mi várható a választási kampányban?
- hány pólusú lesz a parlament 2010-ben?
- mi lesz a választások után?
- előretekintés az őszi önkormányzati választásokra.
lorinczpeter 2010.03.12 17:26:08
Szia!

Ok, megértettem a bizakodásodat:)

Valóban nem azt írtad, hogy csak háború esetén lódul meg a GDP.
De ha nem csak akkor, akkor mikor? És ez az „akkor” hogy kapcsolódik a zöld programhoz?

A GDP mögött, nemzeti, gazdasági, nemzetgazdasági, és ki tudja még milyen érdekek vannak. Szerinted nem megy szembe az LMP a GDP mögötti erőkkel?
Tehát a kérdésem nem az, hogy jó-e vagy sem a GDP, mint mutató. Mert amúgy szerintem nem az, de ez itt most nem fontos.

Az egyensúlyra szubjektívan tekintünk. Ritka a konszenzus, egy adott egyensúlyról. Így az akörül mozgás is egy megkérdőjelezhető nézet. Miért kéne mindig egyensúlyra törekednünk? És miben?
Például vannak, akik nem szeretnék, ha a bűnözésnek lenne egy általában elfogadható mértéke. Bűnözésmentes államban szeretnének élni. Ezzel szemben vannak emberek, akik hasonló jellegű bűncselekményeket követnek el időről időre. Ők ebben hisznek. Folyamatosan tesznek a bűnözésmentesség ellen.
Itt most akkor hol az egyensúly?

Szerintem mindig is értette az emberiség a természet ökológiai feltételrendszerét, erőforrás rendszerét, és tudjuk, hogy ettől függünk.
Az ember életében pár év már hosszútáv. Nézd meg a 4 éves kormányzási ciklust. Nagyon is hosszú idő egy ember életében. A természetben 4 év semmi.
Már megint a nézőpontnál tartunk…
Az embereket nem tudod meggyőzni egy krízishelyzetben arról, hogy majd milyen jó lesz 50 év múlva, ha ma ezt tesszük, vagy azt. Őket a holnap érdekli.

A mai magyar demokráciában a politikát nem tudod ökológiai alapokra helyezni, mivel annak nincs társadalmi támogatottsága jelenleg.

Az ökopolitika egyenlő a józan paraszti ésszel, az észszerűséggel, a racionalitással?

A globális folyamatokat szerintem át lehet látni. De ha nem, akkor ugyanannyira nem, mint a lokálisat:)
Érdemben nem lehet szabályozni a globális folyamatokat? Mármint nekünk. Remélem így gondoltad, mert ha nem, akkor ugyanabba a hibába esel, mint mindenki, aki nincs tisztában azzal, hogy Magyarország a nemzetközi politikának nem az alanya, hanem a tárgya!
És innentől nincs értelme a súlyos visszaélések szabályozási hiányosságairól, a globális igazságtalanságról és a fejlett országok jobb életéről beszélni.
Megjegyzem, az igazság – igazságtalanságról is beszélhetnénk egyszer.

Szerintem egy globális válságtól nem csak a lokalizáció és decentralizáció véd meg.

Aki javarészt önfenntartó, az nem önfenntartó. A majdnem, az nem.
A válság nem érintette a gazdaság minden szféráját. Ez az „ökofalvas, javarészt önfenntartós” állítás nem védhető.
A választókról nyilvánosan megnyilatkozni kényes téma. Konkrétan nem is teszem meg most, de általánosságban igazat adok neked, nem szabad őket hülyének nézni, mert nem azok.

A közérthetőség is egy kedvenc témám. A közérthetőség ott kezdődik pl az LMP-nél, hogy bemondják az ökopolitikát? Nem lehetne kiváltani mással ezt a fogalmat?

Ma volt egy komoly és építő vitám a holokhauszt törvényről. Pl mit gondolsz te erről?
Mérlegre lehet tenni az áldozatok számától függően, hogy kiket melyik ideológiai, faji, vagy vallási előítélet miatt öltek meg?

Péter
Pavel Dacjuk és Todd Bertuzzi Detroit-hokisok alig néhány perc alatt kétszer tették lóvá Antti Niemi Chicago-kapust. A két csapat meccse döntetlenül ért véget, jöhettek a büntetők. Előbb Dacjuk panenkázott, majd Bertuzzi szpinorámázott. A slusszpoén, hogy a végén a chicagóiak…..
lorinczpeter 2010.01.18 18:06:31
Mindkét gól szabályos.
Datsyuk gólja fenomenális! Nem visszahúzza a korongot, hanem oldalra, amit ezen a videón szerintem elég jól lehet látni:
www.youtube.com/watch?v=gpKvRU_jiF0

Bertuzzi góljánál pedig a korong folyamatosan a kapu felé csúszik. Szerintem:)

A bírókat nem kell félteni. A sok szabály elsőre és ömlesztve elég durva, de meg lehet tanulni őket. Alkalmazni őekt meg csak rutin kérdése.
lorinczpeter 2010.01.19 14:19:28
@pokerface: hát nem a rutin miatt hagytam abba a fújást:)
A 23 éves Tyler Bozak, aki anélkül jutott el az NHL-be, hogy valaha is draftolták volna, negyedik meccsét játszotta a Toronto színeiben. Ebből az alkalomból pedig belőtte első gólját, történetesen a Philadelphiának. Nem akárhogyan. A Maple Leafs 4-0-ra nyert. ..
lorinczpeter 2010.01.16 21:19:43
Pár napja felkerült egy videó a híres megosztóra, amelyben az elmúlt tíz év legnagyobb NHL-jeleneteit szedték össze. Természetesen szubjektív ez is, mind minden ilyen, de nekünk tetszik. Úgyhogy ezzel kívánunk boldog új évet minden kedves olvasónknak. Köszönünk mindent, főleg…..
Jégkorong Túl Classic! 2009.12.28 10:30:00
Nekem ez a magyar Winter Classic túlzottan klasszikusra sikerült. Hozta a magyar sportélet összes rossz sztereotípiáját. A legtöbb szó arról fog esni, miért nem engedték be azokat a szurkolókat, akiknek jegyük volt, vagy jegyet akartak venni. A biztonsági cég, a szövetség vagy…..
A fehéroroszok után az oroszok is nyilvánosságra hozták olimpiai csapatukat. Vjacseszlav Bikov az NHL-ből 14 játékost hívott be, a KHL-ből kilencet. Szergej Goncsar negyedik olimpiájára készül, Brizgalov, Markov, Afinogenov, Dacjuk, Fjodorov és Kovalcsuk harmadjára megy ötkarikás…..
Jól fogynak az elővételes jegyek a december 27-ei Winter Classicra, pénteken gazdára talált az ezredik belépő is. Az értékesítésre jó hatással lehet, hogy elődőlt, egyik televízió sem közvetíti az eseményt. Alaposan megírjuk azt is, hogy miért nem. A televíziós jogok…..
Első két meccsén 36 gólt ütött a magyar válogatott a divízió 2-es világbajnokságon, de a neheze még csak ezután jön. Ma Dél-Koreával vívunk rangadót, szombaton pedig a britek ellen dől el minden, ami fontos. Hogy az eddigieknél is jobban tudjuk, kik vitézkednek Debrecenben,…..
Egyelőre nem nézik sokan a magyar juniorválogatott mérkőzéseit, de reméljük, ahogy haladunk előre, és jönnek a keményebb összecsapások, egyre többen lesznek a debreceni lelátókon. Úgyhogy továbbra is azt kérjük, amit a torna előtt írtunk: mutassák meg a debreceni szurkolók.…..
lorinczpeter 2009.12.15 18:49:48
@MacskaJaj: Köszi az infót! Én nézni fogom!
Todd Bertuzzi pénteken az Anaheimnek, szombaton a Nashville-nek is két-két gólt lőtt, mindkétszer ő döntött a hosszabbításban, írtuk a minap. Ebből a négy találatból hármat egészen biztosan érdemes megnézni. A Detroit csatára elképesztő kunsztokat csinált, mindegyik…..
Arra kértük kedves olvasóinkat két napja, tervezzék meg a Winter Classic logóját. Már eddig is szép számban kreatívkodtak, de még mindig van idő, szombat éjfélig lehet elküldeni a terveket a fenti link alatt olvasható módokon. Ízelítőül, egyszersmind kedvcsinálóul három…..
Ezúttal nem volt kérdés, ki a jobb. A Detroit a Stanley-kupa döntőjének ötödik meccsén 5-0-ra gázolta el a Pittsburghöt, 3-2-re vezet. Pavel Dacjuk két gólpasszal tért vissza. Nehezen lendült bele a Detroit, 5 és fél perc után lőttek a hazaiak először kapura. Red Wings…..
lorinczpeter 2009.06.09 13:49:33
Magyar tehetséget szerződtetett a Djurgarden – írja vezető anyagában a klub honlapja. A címoldalról Nemes Benjámin néz szembe az olvasókkal. Az NZ-Stars neveltje korábban Malmőben is járt próbajátékon, szüleit még a világbajnokság előtt keresték meg. A minszki divízió…..
lorinczpeter 2009.06.09 13:42:30