Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molekula

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, ez a durva, nem a Batz papucs! A Homár régi mailhaverját, Gábort és a kocsijában utazó családját igazi életveszélybe sodorta egy agresszív önkéntes seriff, aki le akarta szorítani őket az útról. Konkrétan rájuk húzta a kormányt az országúton, "rendőrség"…..
molekula 2009.06.30 09:43:36
@egy agárdi: "Szerintem a fenti két kép nem mobiltelefonnal, hanem digitális kisméretű fényképezőgéppel készülhetett. Átlag mobiltelefon szerintem nem tud ilyen minőséget!"

Ez bizony mobil, nézd meg a fenti képen mennyi a képzaj!
Egy 20 ezer forintos géppel is 100x különb képet csinálok.
Rájöttem! Hazakísérés 2009.06.22 12:29:00
Korábban a randevúk egyik fénypontja volt az úgynevezett hazakísérés. Ilyenkor a fiúk a találkozó vagy a buli végeztével hazakisérték a lányokat, akik nem egyszer csókkal jutalmazták a gáláns lovagokat  illetve meghitt kettesben  sokkal könnyebb volt a fiúknak is…..
Internetes zaklatás, postafiók feltörés, pornókép küldözgetés. Anyuka segítséget kér a chaten nőző fia számára.Tisztelt Zugügyvéd!A segítségüket, illetve tanácsukat szeretném kérni az alábbi témában:A lányomról és a barátjáról van szó. Már a rendőrségre került…..
molekula 2009.06.02 10:26:50
Ez így elég zavaros.

"A fiú chaten megismerkedett korábban egy nővel, de csak futólag, mert már a lányommal élt akkor."
Találkoztak is, vagy csak cseteltek?

"Kinézte magának a fiút annyira, hogy folyamatosan zaklatta e-mailen, a lányomnak is fenyegető leveleket írt, hogy szálljon le a fiúról stb."
A fiú megadta az email címeket?

"pornóképeket küldözgetett"
Puff egy trójai.

1, eddig semmi sincs bizonyítva, ha jól olvastam a levelet

2, a rendőrséggel nem kell foglalkozni, majd a bíróságon egy igazságügyi szakértő eldönti ki manipulált mit.
Ehhez persze le kellett volna másolni mindkettőjük merevlemezét, anélkül nehéz lesz bármit is bizonyítani bármelyik fél részéről.

3, Fel kell menni az otthoni géppel mindenféle warez oldalra, teleszedni a gépet vírussal, majd ha bekéri a szakértő, mert kénytelen lesz, akkor odaadni neki.
Ha mégsem lenne szakértő, akkor csak annyit kell mondani a bíróságon, hogy bizonyítsák be, hogy a fiú volt az elkövető, mivel egy trójaival a gépen lehetett bárki.
Ezt gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani, ha meg a srácnak/lánynak nincs meg a megfelelő IT tudása, akkor úgy is ejtik a vádat.

4, Ne felejtsük, hogy ismeretlen tettes ellen lehet csak ilyenkor feljelentést tenni, és a nyomozás feladata kideríteni a tettest (nem az ip címet, mert az nem tettes)

5, Én kivettem volna a vinyót a gépből, elrakom bizonyítéknak, berakok egy másikat, arra mehet fel egy új oprendszer, meg egy normális víruskereső, mondjuk Kaspersky.
Ingyenes webes postafiókot kell használni, azt nem tudják feltörni, mondjuk gmail.

Aggódni meg nem kell, ha valaki nem ért a számítástechnikához, nem fogják elítélni hekkelésért.
Vagy ha mégis, mert nálunk minden megtörténhet, akkor irány a média.
Nemrégiben lekerült az állványzat a felújítás és át-, illetve visszaalakítás alatt levő Klotild-palota Ferenciek terei és Szabadsajtó úti homlokzatának egy tekintélyes részéről. Nyomban kíváncsi lett a szerző, milyen történet lapulhat itt. Könyvtári kutakodásom…..
Jó pár éve már, hogy egy cikkben összefoglaltam az asztrológia tudományos vizsgálatait, melyek egyöntetűen azt mutatják: egy árva szó sem igaz az asztrológiából. A cikk ma már kicsit elavultnak is tekinthető, jó pár újabb, még meggyőzőbb vizsgálat került időközben nyilvánosságra. A cikk közzététele…..
Vannak, akik szeretik a csapvizet, esetleg az ásványvizekben nem bízván szívesebben fogyasztják a hagyományos, vezetékből folyó vizet. Azonban nem mindenhol tehetik meg, hogy egy ebéd elfogyasztása után kedvenc italukkal öblítsék le a napi menüt. Lenti levél íróját a jelenleg…..
molekula 2009.01.12 12:44:17
@AnnaM:
"én semmilyen vizet nem iszom, mert nem szeretem. Firssen facsart narancslével élek. De azért ugye te sem gondolod, hogy egy vízköves csapvíz és egy minôségi ásványvíz pont ugyanolyan?"

Ezen milyen jót mulattam...

A minőségi ásványvíz attól minőségi, mert sok benne a "vízkő".
Látom megérintett a marketing, akkor számolj egy kicsit:

300-ért megveszed a 0.33-as ásványvizedet, tehát 900at fizetsz egy literért.
1m3 víz, ugyebár 1000 liter, magyarul közel egymillió forintot fizetsz 1 m3 vízért, amikor 216 Ft-ért is megkapnád ugyanazt.

A klórról meg annyit, hogy ne idd meg azonnal a csapvizet, hanem várj vele egy kicsit, esetleg kavargasd meg, máris nem lesz klóros, mivel a klór egy gáz, így elillan a poharadból.

Arra sajnos nem nagyon tudok mit reagálni, hogy nem szereted a vizet, ez valami durva genetikai mutáció lehet, mert a Föld összes élőlénye "szereti" a vizet.
w Horogkeresztények 2008.11.28 08:30:00
„Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát, vagy leányát áldozatul elégeti” Ha egy szervezet prominense nyilasnak néz ki, az egyetlen esetben nem probléma: ha az egy nyilas szervezet. Minden más esetben az ilyen figurákat sürgősen el szokás tüntetni. A Magyarországi…..
..
molekula 2008.08.14 08:09:19
Az V. kerületben nem kell a parkolótársaságnak trükköznie. Ahol rosszul van felfestve a parkolósáv, sem az úttal párhuzamosan, sem keresztbe állva nem lehet szabályosan parkolni. Marci meg is fotózta a helyet. Ráadásként nem csak a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás…..
killtheradical Tudsz saccolni? 2008.07.30 06:17:00
Lopsz, csalsz, hazudsz! Igaz történet alapján. Szeretem én a magyar államot, annak is leginkább az adóhatóságát. Az Apehet kisstílű dolog szidni, mert dupla hendikeppel indul: szívatják a törvények, rendeletek ellentmondásai és hézagai, és szívatják a lehetőségek, amik…..
Sámán küldte be a Soviet Silo Defense linkjét a következő kommentárral: „Végre egy olyan játék, ahol nem Amerika a jó, hanem a gonosz. Amerikai bombázóktól kell megvédeni egy orosz atomsilót, olyan háború a zeppelinekkel-módra.” Én még a kivitelezést emelném ki, ez…..
Ezért érdemes még a Homárnak is Homárt néha olvasnia, hiszen mindig tanul valamit. Adott technikai problémára a Microsoft ügyfélszolgálata nem volt hajlandó válaszolni, mert naiv felhasználó a szoftvert a géppel együtt fizette ki: Tisztelt Windows felhasznok! Javaslom mindekinek, a…..
Munkahelyi szerelem a jobbik fajtából: természetesen félrelépős, de a kapcsolatából a hölgy már nem kívánt kilépni, helyette meg akarta veretni a szeretőjét.  Üdv!Barátot megcsalós, de végén inkább baráttal szánalomból együtt maradós, szeretőt megszívatós…..
Így lehet bicskát nyitogatni egy szimpatikus matricás gerillakampánnyal a potenciális vásárlók zsebébe. A HagenDazs "prémium" fagylaltmárka igazi suttyó módjára összeragasztotta fél Budapestet az umlautos matricáival, az eredményt pedig büszkén hirdetik píárblogjukon:…..
Júniusban tartották Pekingban a "Nagy Fal 5" elnevezésű anti-terrorista és katasztrófa-elhárító főpróbát, amely - elvégre Kínáról van szó - monumentálisra sikerült. Talán a lángszórós "birodalmi rohamosztagos" nekem már egy picit túlzásnak tűnik, de…..
Hock Zoltán, az MDF képviselője, megmondta a tutit, szerinte nem kellett volna megtartani a melegfelvonulást, mert előre meg voltak fenyegetve a tüntetés résztvevői.Tehát Hock Zoltán azt mondja, a Kuruc.info az az orgánum, ami Magyarországon engedélyezi a demonstrációkat. Ha valami…..
A homár kislányként a Palatinuson egyszer együtt fürdött a kismedencében egy szalámi méretű szardarabbal, másnap pedig többször felszúrták a fülét, úgyhogy azóta nem szívesen jár strandra. Godlike viszont szereti a csúszdát meg a medencét, úgyhogy elautózott Ráckevére,…..
molekula 2008.06.24 14:00:53
Budapest Hülye úr 2008.06.23 18:32:00
Az elmúlt napokban három világrengető hír járta be Főpolgármesteri Hivatal folyosóit. Az egyik, hogy a 4-es metró melósai a Baross tér lezárt részén valamilyen munkafolyamat lezárását focizással ünnepelték. A munkások délután háromkor kezdték, és egy órán keresztül…..
w Az élet napos oldala 2008.06.24 07:00:00
Buzi meleg van, amiről mindjárt eszébe jut a tájékozott állampolgárnak a globális felmelegedés. Az egy nagyon csúnya, rossz dolog, utáljuk. A multik… meg a corporationök, azok csinálják ezt, őket kell szidni, amikor a madarasteszkóba menet átkozódva, prüszkölve…..
Konzervatórium A minimálbérről 2008.06.17 07:05:00
Az állam sokféle módon beavatkozhat a gazdaságba, ezen módok között akadnak védhetőbbek és kevésbé védhetőek. Egy biztos: kevés beavatkozás ártott annyit egyrészt a gazdaságnak, másrészt a társadalom általalános erkölcsi karakterének, mint a minimálbér intézménye.…..
molekula 2008.06.17 09:42:17
A cikked a második felétől értelmes, na de az eleje...

"Mert mi történik akkor, ha az állam hoz egy döntést, hogy márpedig nem szabad epret árulni X Ft./kg alatt?"

Haha, nem hallottál még felvásárlási árakról, amit az állam kipótol?
Miért nem írod ale, hogy aki nem tudja eladni az eprét, az termeljen mást, ne az államtól várja a kiegészítést?

"Hasonlóképpen, a minimálbér - ha minden más tényező azonos - munkanélküliséget okoz, ez elkerülhetetlen, szinte természeti törvény."

Kamu!

"Azaz, a béreket az emberek munkájának értéke határozza meg, különben mindenki minimált keresne."

Haha, közgazdaságtanból elégtelen!
A béreket az határozza meg, hogy mennyi az a minimális bér, amennyiért a munkáltató talál megfelelő munkaerőt.
Menj el egy plázába és kérdezd meg az eladókat egy kínaiból felszerelt butikban és egy márkás ruhákat áruló butikban, mind2 helyen minimálbérre lesznek bejelentve az eladók, pedig a megtermelt nyereség között komoly különbség van.

"Emiatt a minimálbér következményeinek elemzését azzal kell kezdenünk, hogy egy társadalom jóléte attól függ, mennyit termelünk."

Ez csak részben határozza meg, nagyon nagy felelőssége van ebben az állami újraelosztásnak, ami nálunk katasztrofálisan torz és igazsgtalan.

"A minimálbér az a jövedelem, ami alatt képtelenség megélni."

Nem, az a létminimum.

"Sok esetben a szerzett tapasztalat többet ér, mint a fizetés: a menő szakmákban pl. a neves ügyvédeknek, ... annak ellenére, hogy a fiatal közben értéktermelő munkát végez, a fizetése mégis negatív. "

Menj el ide-oda, állj sorban a földhivatalban, hozz kávét...
Ezen mindig nevetnem kell, a világ leggusztustalanabb dolga, valakit fizetés nélkül ugráltatni, innen is látszik amit mindenki tud, hogy a világ leggusztustalanabb emberei közé tartoznak az ügyvédek, akik ezt a gyakorlatot átveszik.
Csinálj egy felmérést a blogodban, ho gondolod, hogy hány százaléka az ügyvédbojtároknak kapott megfelelő szakmai segítséget, gyakorlatot a csicskaévek alatt!

"Aztán persze az is van, hogy ahogy elnézem, a munkanélküliek többsége nem tanulással van elfoglalva"

Sajnos ez nem csak lustaság kérdése, hanem az iskolázatlanságé és a tájékoztatás teljes hiányáé.
Ha rendesen működnének ezek a hivatalok, akkor a térség munkaerőhiányos szakmáira képeznék át a munkanélkülieket, de így csak beiratják valami havernak a csillióforintos angoltanfolyamára ami csak egy újabb lenyúlás az államtól.

És végül:

"Ezért nagyon fontos, hogy ne tegyük tönkre egy reménybeli jómunkásember életét azzal, hogy elvesszük tőle valami alacsonyan fizetett kezdőállás elvállalásának lehetőségét, ahol aztán bizonyíthatja a megbízhatóságát, írhat legalább valamit az önéletrajzába."

Egy jó vállalkozó ezt most is megoldja, dolgoztatja 6 órában, ahol nincs minimálbér., tehát nem gátolja meg a minimálbér a foglalkoztatást.
Sok helyen csinálják is ezt a módszert, és a munkavállaló is ledolgozza a 8-10 órát a 6 órás fizetésért, meg a vállalkozó is megél, persze ez sem sokáig mehet így, mert magasak a bérek kelethez képest.
 Kétszáznegyven lakópark épült. Csak Budapesten, és csak az elmúlt hat év leforgása alatt. Ez harminchétezer lakás, ami bődület, és - elnézve a Szigony utca, a Marina Part vagy a Duna City fejlesztéseit - messze még a vége.  Két apropónk is van, hogy véleményt…..