Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PHE admin

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Töprengő Alkotmányológia 2011.01.31 12:58:00
Két ciklus ellenzéki szerepkör után a Fidesz és a KDNP soha nem látott támogatással indult neki a kormányzásnak 2010. május végén. A vezetés retorikája és a politikacsinálás Magyarországon sosem volt szimbólummentes, ám a jelenlegi, 2/3-os parlamenti többséggel a jobboldal…..
Töprengő Restart, avagy Obama 2.0 2010.12.30 02:25:00
Fordulóponthoz érkezett Barack Obama amerikai elnök és adminisztrációja, hiszen a papírfomának megfelelően sima vereséget szenvedett a Demokrata Párt a GOP-vel szemben a Kongresszus mindkét házában kiírt novemberi időközi választásokon. Ennek ellenére nem vált béna kacsává az…..
Az Egyesült Királyság koalíciós kormányának azon törekvése, hogy fenntartható pályára helyezze az ország felsőoktatását, és az egyetemek számára önálló költségvetést teremtsen, össztársadalmi szinten is régóta nem látott indulatokat korbácsolt fel. A kormány…..
A regnáló kormány szemmel láthatóan már nem sok komoly, valós hatalommal bíró riválissal rendelkezik, az egyik ilyen kétségkívül a Simor András vezette jegybank, mely befolyásának csökkentése az Orbán-kabinet deklarált, és egyre realisztikusabbá vált célja.Mint ahogy eddig…..
  2010. november 23-án Észak-Korea ágyútámadást hajtott végre a dél-koreai Jonpjong-sziget ellen. Az eset nem egyedülálló, hiszen ugyanebben az évben, májusban egy észak-koreai tengeralattjáró elsüllyesztett egy dél-koreai hadihajót. Észak-Korea Japánnal szemben is…..
   Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott október 22-én benyújtotta a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényjavaslatot, melyet és egy másik – a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagság megszüntetését célzó javaslatot – az…..
Töprengő Amerika választ - 2010 2010.10.30 16:17:00
Páros év november első hétfőjét követő kedd közeledte kevés ember érdeklődését kelti fel Európában. A külpolitika iránt érdeklődők fejében viszont felvillan a lámpa, hiszen ez a nap a világ egyik legszebb demokratikus tradícióval bíró országában, az Amerikai Egyesült…..
Perspektívák Az iszlám fundamentalizmus veszélyei Az Afganisztáni háború jelenleg a destabilizáció időszakát éli, melyre ugyanakkor semmi esetre sem szabad a kivonulás válaszát adnia a NATO-nak, így Magyarországnak sem. A Szövetségesek politikai manőverekkel álcázott,…..
Magyarország az Afganisztáni háborúban Magyarország 2003 óta vesz részt az afganisztáni misszióban és 2006 októberétől felel Baghlan tartomány területének biztonságáért és rekonstrukciójáért. A Magyar Kormány 2010 októberében úgy döntött, továbbra is kitartunk…..
A nemzetépítés „aranyszabályai”Dr. Gyarmati István volt NATO Nagykövet személyi asszisztenseként lehetőségem nyílt részt venni a Szlovák Atlanti Bizottság (SAC) által szervezett, szeptemberi GLOBSEC 2010 Konferencián. Itt a fentiekhez részben kapcsolódóan elhangzott…..
  Az Afganisztáni háború – „Véssék az eszükbe: nyerésben vagyunk és nyerni is fogunk.”/George W. Bush/Az al-Qaeda 2001. szeptember 11-ei terrortámadás-sorozatának következményeképpen életbe lépett – fennállása óta először – az…..
Egy többrészes sorozatot kezdünk a mai nappal, a címbe is foglalt afganisztáni helyzetet felgöngyölítve, számunkra kedves külsős szerzőtől. Reméljük, a ti szimpátiátokat is elnyeri elemzése.  Idestova tíz éve már, hogy az Afganisztáni háború a figyelem…..
Augusztusban újabb két katona vesztette életét Afganisztánban, a konvojukat ért tálib támadás következtében. Eddig négy magyar áldozata volt a harcoknak. Ezzel a támadással az is bebizonyosodott, hogy az eddig viszonylag biztonságos északi Baghlan tartományban működő magyar PRT…..
Integráció, antidiszkrimináció, beolvasztás? – A Sarrazin-ügy kisebbségpolitikai vonzataiA magyar nyilvánosságot is elérte már a német közéletet napjainkban leginkább megmozgató politikai kérdés, az ún. Sarrazin-ügy néhány hulláma. A nyár politikai állóvizét a…..
Töprengő Mi is az a Töprengő? 2010.08.31 23:02:00
Mi is az a töprengő? Sokat gondolkodtunk az Egyesületen belül, hogy mivel lehetne közelebb hozni a politikát, a politikatudományt, illetve a szervezetet az e témák iránt általában kevéssé érdeklődő polgárokhoz.A megoldás végül tálcán kínálkozott, a mai modern világban, ahol…..