Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gendalor

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Érzések. Kavarog. Sok. Fáj. Álmok. Régiek. Színesek... Hangok. Fények. Elvakítanak. Nem látok. Nem baj. Szeretem. Füst. Terjeng. Taps. Mindegy. Ott lenni. Jó. Táncolok. Volt. Enyém. Most nincs. Zene. Álmom. Énekeltem. Volt. Nem úgy akartam. Volt. Jó volt. Maszkok.…..
 Napsütéses délután volt. Kisírt szemekkel, négy napja mosott hajjal (amit már csak összefogva lehetett viselni), ziláltan állt a villamosmegállóban. Ekkor váratlanul és ellenállhatatlanul sürgetően beléhasított a gondolat, hogy fel kell hívnia. Itt és most. Mindegy, hogy…..
 Csak nézett rám, mélyen a szemembe. Azt kérte, mondjak valamit. Mondjak valamit, ami arra készteti, hogy engem válasszon, hogy ne menjen el. Nem értettem semmit. Nem tudtam, hogy hatalmamban áll egyetlen szóval maradásra bírni. És mit mondhatnék? Nem hittem… Mit vár…..
 Egy közepesen unalmasnak induló, a közepénél elronthatatlanul tökéletesnek kikiáltott, pár óra alatt mégis borzalmasba átcsapó nap végén vagyok. Nem kell semmi rosszra gondolni, egyszerűen csak egy újabb követ gördített elém az élet, és ez gondolkodásra késztetett:…..
  - Jójó, rendben, akkor jövő héten találkozunk, de hétfőn még mindenképp hívlak… én is nagyon örülök… szijaszija. – Vidám arccal tette le a telefont. Jövő hét… De most vissza kell mennie a többiekhez, befejezni a vacsoráját, amit a hirtelen…..
  Fotók. Fekete-fehérek és színesek. Elképesztően jók. Művésziek. Van, amelyik egyetlen pillanatot ragad meg, van, amelyik hangulatot fest, és vannak szépen megkomponált együttesek is. Az egyik különösen megfogott. Fényes, árnyékos, egyszerű. A bal oldalon egy gitár…..
2008. május 22. A nap, amelyen egy kis élet a világunkba érkezett. 2008. május 22. A nap, amely örökre megváltoztatta az életemet.Öt évvel ezelőtt, szintén egy vidám, tavaszi délutánon volt életem egy másik nagy fordulópontja. Az volt az első alkalom, hogy kisbabát tartottam a…..
esélyek háza Kisfiú 2008.07.21 17:16:40
Nemrégiben ahogy az otthonom egy eldugott részén kutakodtam, a lomok között egy érdekes kincsre bukkantam: egy fényesre csiszolt fa ládikára, tetején csodálatos rózsa intarziával. Akkor már tudtam, hogy a ládika nagy titkokat rejt, elvégre a rózsás dobozkák már csak…..
A cím egy kicsit csalóka, mert kivételesen most nem a pénz – a munkával szerzett pénz – örömszerzési fokozatairól kívánok elmélkedni. Most egy egészen más nézőpontról van szó, mégpedig hogy az adott munka, amellyel pénzt szerzel, okozhat-e örömöt, hovatovább…..
esélyek háza Búcsú 2008.04.24 16:49:36
Pályaudvaron ölelkező szerelmesek, az ablakból könnyes szemmel integető rokonok, koporsó felett álló, gyászoló gyermekek, zokogó anya, aki fiát épp háborúba engedi… a búcsú mindannyiunk életének a része. Aki úton jár, búcsúzik. Ez szükségszerű. Egyes búcsúk…..
esélyek háza Látomás 2008.04.24 16:42:26
Élt egyszer egy asszony. Erős volt és szenvedélyes. Szemében tűz lobogott. Már nem az ifjúság mohó és mindent felfaló lángja, de nem is szunnyadó, kialudni készülő parázs. Mélyen izzott, mint hatalmas tábortűz varázslatos nyárestéken. Megbízható melegséget árasztó láng,…..
esélyek háza A ködön túl... 2008.01.23 20:03:00
Ebben az írásomban nem takarózom egyes szám harmadik személyű alakokkal, ez most nem elbeszélés formájú írás lesz, mert ez most nem is csak egy írás, mint a többi. Amit most olvasol, az rólam szól, az életemről, a jelenem problémáiról és a jövőmről. Őszinte vallomásnak…..
esélyek háza Fekete (2006 ősz) 2007.11.16 23:49:42
Csak bámultam kifelé a busz ablakán át, figyeltem a járókelőket. Egy fekete árny suhant át a hűvös pesti éjszakában. Egy fiatal lány fekete hajjal, fekete ruhában, fekete szívvel. Egy lány, aki a helyét keresi a világban, és nem találja. A lelke mélyén talán ő is fehér, de…..
esélyek háza Lángolás 2007.11.19 23:01:00
Szenvedélyes lány volt. Egyetlen pillanat alatt be tudott szeretni bárkibe és bármibe, akit és amit szépnek tartott. Szerelmes volt filmekbe, színészekbe, sorozatokba, dalokba és előadóikba, színdarabokba, versekbe és költőkbe. Szerelmes volt a tengerbe, a perzselő homokba a…..
esélyek háza A híd (2007.10.12.) 2007.11.16 23:33:25
19 éves vagyok, építészmérnök-hallgató. Híven egyik legkedvesebb szórakozásomhoz, végigmerengem az egy óra negyven perces buszutat az otthonom és szép fővárosunk között. Isten a tudója, hányszor tettem már meg ezt az utat az elmúlt egy év és néhány hónap alatt. Igen,…..
Mért vagy te, ó ember, olyan árva? Mért nem vagy nyitott a nagyvilágra? Mért nem látod, hogy éltető sugár arcodra ragyog? Mért érzed: „Ó, Istenem, egyedül vagyok!”? Mért fáj a szó, ha szívedbe markol? Mért kell a kés, ha kínzóan karmol? Hol az igazság? Ó, merre…..
Őrült téboly, vad álom, Szárba szökkent gondolat, Körülvesz a sötétség, Szétrombolja vágyamat. Üres világ, kegyetlen életem, Közepén én, köröttem csak végtelen. S vak éjben egyedül vagyok, Éltető sugár arcomra már nem ragyog. S sötétség sziklasírján vérző rózsa…..
esélyek háza Eső (2007.08.19.) 2007.11.16 22:06:00
Egy szokványos augusztusi délután volt. Az idő egész nap valami baljós feszültséget sugárzott, az ő lelke mégis valahogy egyre és egyre reménytelibbé vált. Csak figyelte a felé kúszó felhőket, és hallgatta az ég egyre erősödő morajlását, fokozatosan készítve szívét az…..
A fekete éjben holdsugár táncol, Éjfekete hajad szívemhez láncol, Szememnek homályt ad a fekete fátyol, Fátyolos szememben Istennek látszol. Ó, te vak érzés, ostoba szerelem, Hitegetsz csak, s hiszem, hogy szeretem. De ő csak áltat, s mégis Eszemet vesztve, vakon s bután követem.…..
esélyek háza Köszönöm... 2007.06.08 18:58:56
Mi a csuda baja lehet? Hisz nem is mondott neki semmit! Mégis olyan savanyú képet vágott, mikor elköszöntek egymástól, csalódott, vagy nem is tudja, milyen volt pontosan. Inkább olyan semmilyen. Pedig Isten a tudója, hogy nem mondott neki semmi rosszat! Egyszerűen kért egy…..
„Hosszú az út, míg kezem a kezedhez ér. Szeretni valakit valamiért. Ne tudja senki, ne értse senki, hogy mért. Szeretni valakit valamiért. Ezer életen és ezer napon át, Szeretni valakit valamiért. Akkor is, hogyha nem lehet, hogyha fáj, Szeretni valakit valamiért…”…..