Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Milán Bp

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fotó: Németh Anikó   Egy olvasónk küldte a fenti képet, és időközben az Index tudósítója is kiment ma délelőtt a helyszínre, ahol a  szakik légkalapáccsal bontották a várfalat. Fotó: Bődey János/Index Van valakinek érdemi infója, hogy kiért/miért bontanak?..
Milán Bp 2014.05.28 13:05:39
Burdzs Kalifa, a jelenlegi csúcstartó (fotó: David Jones - Flickr) A verseny mindig is éles volt. A XX. század első felében, két éven belül háromszor is New York Cityben épült fel (az akkori) világ legmagasabb épülete. 1930-ban a Bank Of Manhattan 282,5 méter magas székháza,…..
A 2-es metró építéséhez kapcsolódóan épültek meg a második világháború utáni első aluljárók Budapesten. Az EMKE-aluljáró és az Astoria aluljárója is a metróhoz kapcsolódóan készült el - akkoriban szenzációszámba menő újításként. Az Astoria a hatvanas években Az…..
Amikor valami javítandó problémára hívja fel a figyelmünket egy ügyfél, akkor nem elég tudomásul venni, hogy szólt. Sőt, az sem elég, ha elkezdjük kijavítani a hibát, és erről tájékoztatjuk. Nagyon fontos gesztust is kell tennünk, hiszen azért szólt, mert csalódott…..
Tavaly októberben indítottuk, bőven 10 ezer fölött járunk, és most kiadtunk egy sajtóközleményt. Bátran lehet másolni, megosztani, terjeszteni! Folyamatosan növekszik a mobilos társkeresők száma A Találkapont.hu 2012. októbere óta működő társkereső és programajánló…..
A Spar rekordidő alatt kinyomozta, hogy tényleg leköcsögözték naiv ügyfelet egy üzletükben, úgyhogy megtették a szükséges lépéseket: ..
Még hogy nem lehet parkolni a Belvárosban? Ugyan már! Csak kreatívan kell csinálni. Úgy, mint ahogy az a Járókelő.hu fotósorozatán látható. A bejárat előtti helyet szépen lefoglalják négy kamumotorral és amikor kell, a bankvezető (vagy sofőrje) odacsörög, hogy el lehet tolni a…..
Kétféle budapesti ember van: az egyik szerint a fővárossal az a baj, hogy még mindig minden ugyanolyan, mint harminc-negyven-ötven éve volt, a másik csapat szerint viszont végleg elveszett belőle valami, és semmi sem olyan, mint amilyen akkor volt, amikor még jó volt. Ha igazságos…..
A HTC nagyon odatette magát. Peter Chou pontosan tisztában van vele, hogy a Desire - Nexus One páros óta gyakorlatilag lassan induló, de egyre gyorsuló lejtmenetben haladó cég számára talán ez az utolsó lehetőség hogy megtartsa-visszaszerezze élvonalbeli pozícióját, mielőtt…..
Anikó nem érti, hogy a Camponába deportált Csodák Palotája miért a hallássérült gyerekeken akarja behozni a felmerült pluszköltségeit. Korábban mindig bejutottak ingyen, most azonban a felnőtteknek teljes árat kellene fizetniük. De ezt persze telefonos egyeztetés után a…..
Valamikor 10-11 hónapja merült fel az ötlet egy kedves barátomban, hogy kellene csinálni egy olyan társkereső oldalt, ami mobilról is működik. De nemcsak elérhető a mobilról, hanem ki is használja annak tudását, és az alapján, hogy hol vagyunk, segít ajánlani társat. Vagyis a…..
Az alább bemutatott képet a szokásosnál nagyobb felbontásban raktam fel, letöltve könnyebben ki lehet venni a részleteket. A képet az 1900-as párizsi világkiállítás részére készítették. Az ábrázolás a Gellérthegytől délebbre, körülbelül hatszáz méter magasból mutatja…..
Sokba került, sosem működik rendesen és igazi bunkóság a vakok számára – mi az? Az ötödik kerület egyik turistalátványosságának kikiáltott, Szabadság téri interaktív szökőkút. Nagyot álmodott a belvárosi píárpolgármester és csapata, csicsás is lett a…..
(Ez egy cinikus bejegyzés. Sajnos erre nincs egyéb jelzés, ahogy az íróniára sem.)Attól zeng a fél világ, hogy a Facebook átalakítja a céges oldalakat is Timeline-osra, és hogy ez mennyire jó vagy rossz. Mindenféle változások, új hozzáállás kell - majd ezekről én is fogok…..
Sok fölösleges cikket írtunk már az oldalon és a sok kiegészítés miatt egy-kettő teljesen átláthatatlanná vált. Ezentúl igyekezni fogunk mindenre csak a lehető legegyszerübb és legtöbb helyzetben működő módszereket megírni. A HTC készülékek feltörésére 3 (+1) módszer…..
Már egy ideje idegesít a tény: a Desirém nincs túl sok belső memóriával megáldva. Ez már annyira nem volt vicces, hogy a mindennapi appok (ezalatt azt értem, amire szükségem volt/lesz egy hetes távlatban) megtelítették a kihasználható belső memória 100%-t. Fél megás app vagy…..
Rendkívüli módon megtervezett és összerakott videó a mobiltelefonok fejlődéséről.Nektek milyen készülékek porosodnak otthon a fiókban? :) Nálam fellelhető egy Siemens C35, egy Nokia 3310, egy Erricsson A2618, egy Nokia 6230 és egy Acer Liquid S100, no meg a…..
Belsőség Nepperlecke, 1.rész 2012.02.22 17:20:00
Legyen ön is gátlástalan nepper, pár apró lépésben:1. szerezzen be külföldön egy közepesen lepusztult SL500-ast2. ideiglenes német rendszámmal és biztosítással hozza be az országba3. tekertesse meg az órát egy profival, hadd szóljon4. locsolja le szilikonnal, takarítsa ki5.…..
Miért képzelik magukat az utak királyának? Mindent értek. Munkaidőm kötetlen, megyek mint a töketlen. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Milán Bp 2012.02.17 08:32:58
@Never: Még szerencse, hogy ebben az országban mindenki precízen és kényszeresen betartja a KRESZ legapróbb szabályait is, és mindössze ezt a pár ezer fehér furgonost kell móresre tanítani.
Nem mellesleg, nem erről szólt az írás, de azt nyilván nem olvastad, hogy időben el tudj indulni a munkahelyedre.
Milán Bp 2012.02.17 08:40:10
@Never: Frappánsan megfogtad a mondanivalóm (és az írás mondanivalójának) a lényegét:)
Úgy gondolom, az alábbi, rejtélyes okból igen ritkán látható kép igazi csemege lesz a vasútbarátoknak.    1874-ben vagyunk, elkészült az Aréna úti (ma Dózsa György úti) vasúti aluljáró. A részletgazdag képen egy vasszerkezetű, rácsos merevítős, a vasúti töltésben…..
Ártatlan reggeli beszélgetésnek indult Kyle Dyer számára a tévéműsor: az argentin dogot azért hívták meg a két vendéggel együtt, mert előző nap szerencsésen megmenekült. A Max nevű kutya február 8-án délután sétálni indult gazdájával a Denver környékén lévő Smith…..
Tegnap, akárha egy jól összehangolt inváziós terv szerint működnének, egy délutáni órán belül két ivó nyitott meg a VII. kerületi Kazinczy utcában és ráadásul mind a kettő szlovák kézműves söröket árul!Még a Főzdefeszt embertelen sorai között is feltűnő volt a…..
Nem egyszerű ügy. Én például korábban vettem néhány euróért még egy alkalmazást is, amiben vannak magyar ékezetes karakterek, annyira zavart, hogy csak nehézkesen lehet előcsalogatni egy é-t, á-t, olyan betűket, amiket rendszeresen szeretnék használni. Reméltem, hogy a 4.2-es…..
Milán Bp 2011.01.13 18:19:09
@butcher__: Igen, Desire-n ez (is) lényegesen kényelmesebb módon működik. Az ékezetes betűket csak nagy ritkán, egy-egy új szó bevitelekor kell "elővennem", egyébként ékezetek nélkül gépelek. Pár hét használat alatt az összes olyan szó bekerült a szótárába, amit gyakran használok. Ráadásul így ha nincs kedvem sokat nyomkodni a gombokat (pardon: képernyőt), a hosszabb kifejezéseket csak a space-el leokézom, mikor felajánlja.
 Lehetne hőzöngeni, hogy nem elég a gyalogos lobbinak a Kós Károly sétánytól a Clark Ádám térig tartó hétvégi lezárás terve, aknamunkájukat a Vár alatt is folytatják. De a helyzet itt tényleg más. Lezárásról szó nincs, a terv lényege pusztán annyi, hogy át lehessen…..