Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi)

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan mindenkinek vannak olyan volt osztálytársai, ismerősei, akik csodagyerekként indultak, ám valamiért mégsem futották be azt a pályát, amit sokan jósoltak nekik. Mi lehet ennek az oka?..
A hatalom megint a legvédtelenebbeket szemelte ki magának: a fákat. Azokat a fákat, akik képtelenek megvédeni önmagukat. Jól jellemzi mindez a hatalom gőgjét, hisz mindig az ártatlanokat pécézi ki magának. Azonban ezúttal elszámították magukat! A fáknak is vannak jogaik. Mivel a fák is olyanok mint…..
Paul Nipkow 1894-ben kifejleszt egy készüléket, mely képes arra, hogy egy fotocellával a képet elektromos jellé alakítsa át, majd 1897-ben Karl Ferdinand Braun kifejlesztette a katódsugárcsövet és a mai értelemben vett televízió ősét. A televízió történelme párhuzamosan alakult ki a televíziózás…..
Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2016.04.04 16:57:12
@púdó: véleményem szerint a JVC a legjobb és legmegbízhatóbb híradástechnikai márka, nekem többfajta termékben is bizonyított (autórádió, analóg handycam, TV).

Jelenleg is van egy „lapos”, de sajnos ez már az után készült, hogy kiszálltak az iparból. Ha otthon vagyok, állandóan megy, (egyelőre) jól bírja a strapát.

Van egy Philips is, azt azért be kell vallani, hogy ennek a képminősége ezerszer jobb, mint a JVC-é (mondjuk 200 HZ-s), viszont színre nem annyira élénk.
Filmes szempontból törpe korunkban sajnos a régi mesterek már csak árnyékai saját maguknak (és mivel ezt tudják magukról, nagyon helyesen a produceri munka felé orientálódnak inkább), az újak pedig annyian vannak és főként annyira középszerűek, hogy valószínűleg nem…..
-És melóval mi a helyzet? -Bírom-bírom, de egyre inkább kacsintgatok másfelé. Az a baj, hogy így 40 felé már nem ragadhatunk le túl hosszan semmilyen pozícióban, mert aztán utána az maradsz, ami addig lettél. Úgyhogy max. 2-3 évente próbálok mostanában váltani egyre magasabb…..
Ma már nincsenek igazi akciósztárok, futószalagon érkeznek a darabok a műfajból, abban a percben felejtjük el őket, amikor kijöttünk a moziból. Régen nem volt ez így, a 80-as években olyan félistenek miatt sprinteltünk jegyet venni, mint Sly vagy Arnie. Aztán lassan lejárt az…..
Kedves Mindenki! Bár hazánkban - hála Istennek - nem tudott még elterjedni az a fajta szélsőliberális véleményterror, mint pl. a németeknél, azért sokan már olyan magabiztossággal használják a média szócsöveit, mintha Németországban lennének, és azonnal mindenféle…..
Kishazánkban is mintaszerűen égrakétáznak az alulról induló, közösségi alapon működő szolgáltatások: ki gondolta volna akár csak 4-5 éve is, hogy 2015-re leáldozóban lesz a budapesti kerékpárkultusz, mert mindenki Uberrel és Wundercarral fog csak közlekedni egyik…..
Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2015.08.13 18:56:39
Smoking Barrels Rocky IV (1985) 2015.07.30 12:00:00
Tata, kertmozi, nagyon sok évvel ezelőtt. Egy tinilány döbbenten mered a filmvászonra (mit sem törődik vele, hogy szétcsipkedik a szúnyogok), teljes szívből szurkol Rocky-nak és ájul elfelé, amikor Ivan Drago hihetetlen izmai betöltik a teret. Tatabánya, tegnap este, a családi…..
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapkaliptikus film 2. rész: 10 zombifilm, amit látnod kell 3. rész: 10 (nem is annyira) posztapokaliptikus film, amit látnod kell Ha már az elején deklaráltam, hogy nem feltétlenül toplistát írok, hanem olyan filmeket, amelyeket látni érdemes, itt az…..
Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2015.07.02 17:45:28
Gor nincs meg? Azt nem lehet alulmúlni:

www.imdb.com/title/tt0095241/

Most kerestem rá, kapott is 3,5-öt, a folytatás meg 1,9-et :)
Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2015.07.02 17:49:50
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film A posztapokaliptikus filmekkel való első találkozási pont legtöbbek számára a zombikon keresztül történik, különösen manapság, amikor reneszánszát éli ez a szubzsáner. Sokatmondó, hogy a műfaj gyakorlatilag összes…..
Nyilván sokaknak felcsillant a szemük a cím láttán, hiszen bicepsz edzésről lesz szó... igen most ismét a tömegnek kedvezek. Na meg persze "háború" van aztán keményen! Na de viccet félretéve... igenis szükség van a HATÉKONY bicepsz edzésre és itt a hangsúly a hatékonyon van. A kérdést több oldalról…..
Mielőtt megnéznétek a videót szavazzatok, hogy szerintetek ki fogja nyerni a párbajt! A súly 142 kg és a cél minél több ismétlés szabályos végrehajtása. Van egy testépítőnk és egy nem alábecsülendő amerikai focistánk, akinek a gyúrás szintén napi rutinnak számít az…..
Ki a fészkes fene nézte volna ki egy olyan pasiból, aki addig jó kis animációs filmeket rendezett, hogy össze tud dobni egy dögös akciófilmet is? Én biztosan nem, ezért gondolom sokakkal együtt sikerült padlót fognom anno a moziban, attól, amit Brad Bird-től kaptam. Nem tetszett…..
Smoking Barrels Mongol (2007) 2015.05.11 12:00:00
A feleségéért borította vérbe a sztyeppét, hogy később egy birodalom ura legyen. Dzsingisz kán neve máig nem merült feledésbe, erős egyénisége (na és a mongolok dúlásai) sok évszázaddal a halála után is átvilágít az idő ködén. Természetesen nem ilyen költői képek…..
Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2015.05.11 17:28:32
"Szórakoztató, látványos, de nem maradandó alkotás."
Ezt azért gondold át újra.

"Ugyanis nem igazán lehet nyomon követni, honnan volt annyi belső erő a rabszolgában, hogy a semmiből létrehozzon egy birodalmat. A varázslatos képek sajnos elvonták a figyelmet a lelki folyamatokról, így a katarzis elmaradt a film végén."
"Pontosan ezek a vonások hiányoztak a főszereplőből, akiről nem igazán lehet elhinni, hogy ebből a rabszolgából lesz egyszer a sztyeppe ura. "
Talán pont ez lett volna a fő mondanivalója: a nyugodt erő szemben a hollywoodi elképzeléssel, a celebként ábrázolt antik és középkori hősökkkel.

Engem pont az fogott meg, ahogy fogságban (oszlophoz kötözve vagy akár a rácsok mögött) is végig magabiztos maradt, egy percig sem szart be a holnaptól vagy attól, hogy esetleg nem úgy lesz, ahogy ő azt kigondolta. A villámlásnál ugyanez.

Az más kérdés, hogy maga Dzsingisz kán valóban ilyen volt-e. Van egy sorozat a spektrumon (Könyörtelen atik hősök), sajns pont a vele kapcsolatos rész még nem volt meg.

Kamarás Iván választása meg telitalálat, újabb jópont a magyar szinkronnak.

Egyébként Dzsamuka alakja és az őt alakító, nálunk érhetetlenül ismerelen (kevéssé foglalkoztatott?) kínai színész játéka tíz pont.

Na mindegy, mindenesetre akit ez a kritika eltántorítana a megnézésétől, az mégis inkább szánjon rá 2,5 órát.
Legutóbbi összeállításomban megígértem, hogy ha az idő és az elém kerülő alkotások ismét megkívánják, ismét jelentkezni fogok egy 10-es összeállítással. Most jött el erre az alkalom, úgyhogy fogadjatok szeretettel újabb 10 filmet, amelyek messze kevesebb elismerést kaptak, mint amennyit…..
Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2015.04.23 17:26:00
Az első részt imádtam, a második elment, a harmadikból viszont csak néhány jelenetre emlékszem. Így múlik el a dinómánia az évek során, mert egyszer minden kimegy a divatból. Nagyon csodálkozom rajta, hogy Spielberg, aki egykoron nagyon érezte, hogy mit szeret a közönség,…..