Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lamer

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami falba vésett huliganizmus pár évig, az száz év elteltével történelmi emlékké nemesül. Ezzel a papírdarabbal ugyanez a helyzet. Nem tudom, annk idején kinek lett volna kötelessége eltávolítani ezt a választási felhívást - mindenesetre kissé elkésett vele. Szerencsénkre.…..
Hát szevasztok,ez itt a második felvonás!Ez eddigi őrületek sarkaltak arra,hogy folytatást alakítsak ki,helyileg!Ez itt a Stüpeky egysorosok 2.Továbbra is várom iszonyatosan rossz hozzászólásaitokat egysoros formátumban.A fontos egy szabály betartása: a vers címe kell ,hogy a…..
Az a helyzet, hogy az elmúlt héten még azt terveztem, ma az SZSZ választási eredményét fogom elemezni: sikereket és kudarcokat, tendenciákat és veszélyeket a számok tükrében. 62.391 szavazaton, 2,16%-on azonban nincs mit elemezni. Az SZDSZ a 2006-os „győzelemmel”…..
Lamer 2009.06.08 17:49:23
Én liberálisnak vallom magam, de soha nem szavaztam az szdsz-re. Mert ennek a pártnak semmi köze hozzá.


Egy magát liberálisnak valló párt mondhatja azt, hogy neki most nem a "klassszikus liberális témák felvállalása" a fő irány. De ezek olyan alapvető liberális, sőt demokrata értékek, melyek alapját kell hogy képezzék minden magát európainak, pláne magát liberálisnak valló pártot.

Az, hogy az SZDSZ az elmúlt években abszolút figyelmen kívül hagyta az alapvető demokratikus jogokat (sajtó, szólásszabadság, gyülekezési jog), az megbocsáthatatlan egy liberális párttól!

Az, hogy Gyurcsány kijelenti, hogy holnaptól semmilyen állami hivatalban nem lehet Magyar Hírlapot rendelni, mert ott megjelent egy olyan cikk, mely nem nyerte el a hatalom tetszését, és ezért az SZDSZ nem állt fel a parlamentben és követelte ennek visszavonását az már egész egyszerűen sértő a liberális jelzőre!
Egy ismerősöm állami szervnél dolgozik és a mai napig nem jár oda hírlap!

Ezt hogy engedheti egy "liberális" párt?


Az, hogy a Szent István-Parkban "tüntetnek" a rasszista kirekesztés ellen, miközben teljesen nyilvánvaló, hogy a magyarországi cigányság jelentős része a többségi társadalom elleni bűnözéséből tartja el magát az vérlázító!

mi volt az SZDSZ kisebbségi politikája az elmúlt években?

Hogy akit kiraboltak/megkéseltek/megerőszakoltak/megvertek vagy csak egész egyszerűen rettegésben tartottak bizonyos cigány csoportok és ezt szóvá tették az rögtön rasszista? Ez egy kisebbségi politika? Hogy a valóságot eltakargatva hangzatos rasszista riogatással próbálnak szavazatokat szerezni? Ez a magyarországi cigányság számára legalább annyira káros, mint a többségi társadalomnak! Ezt mikor veszik észre a cigányok, hogy az SZDSZ csak kihasználja őket?

Mit tett az SZDSZ az elmúlt, kormányon töltött években a kisebbség integrációjáért??

És legfőképpen hogyan nevezheti magát liberálisnak egy párt, mely teljesen nyilvánvalóan tudja, hogy a hatalmas többség új kormányt akar, és maga a párt áll az előrehozott választások útjába?
Nyugaton melyik liberális párt ne üdvözölné azt, hogy a nép egy demokratikus eszközzel minél többször véleményt mondhat?

És milyen jogon tartja még most is az szdsz a maga 62 ezer szavazatával hataémon a szocialistákat, mikor teljesen nyilvánvaló, hogy a választók 80%-a változást akar?

Ezek mind ismérvei egy liberális pártnak?
-nem hiszem.


Azén liberális pártom olyan lenne, melynek alappillére az alapvető demokratikus jogok, a többségi társadalom! mindenkori véleménye, és erre a 2 alapra építeném fel aztán a kicsit mindíg többet engedő, toleránsabb politikát.

Mert- ha már a toleranciáról van szó- a többségnek nem a melegházassággal van alapvetően a baja, hanem azzal, amilyen ordenáré és ocsmány módon adnak hangot adnak eme akaratuknak az érintettek egy-egy ilyen felvonuláson.
És liberálisként abszolút meg tudom érteni, ha valaki megdobál olyan embereket, akik a gyerekeik szeme láttára meztelenül vonaglanak és gusztustalanul viselkednek. Mert azok az emberek
nem melegek, hanem primitív magamutogató elmebetegek, és azért mert valaki liberális nem kell hülyének is lennie, és egy normális pártnak ilyenkor nem melléjük kell állni, mert mások, hanem elítélni őket, mert lerombolják a magukat tényleg homoszexuálisnak valló normális emberek iránt érzet maradék szolidaritást is.

a homoszexualitást is lehet méltósággal felvállalni.
ennyi.
Lamer 2009.06.08 18:29:17
@Mawhonic: egyetértek

és valahol meg is kéne már érteni az összes kis pártnak, hogy amíg az emberek szarul élnek és állandó veszélyben van a munkahelyük az otthonuk és napról napra élnek, addig leszarják, hogy mi a liberalizmus vagy konzervativizmus.

Pont ezért tudott a maszop kétszer is nyerni mert beetették a népnek, hogy ők szociáldemokraták és szocilásan nagyon érzékenyek, a nép meg elhitte, mert el akarta hinni, hogy majd ezentúl nem kell aggódni a törlesztőrészlet meg az árak miatt.
persze átverték őket.
ezt mutatja a tegnapi választás.

Ha majd a többség kényelmesen és jól él, akkor elkezd azon gondolkozni, hogy ő most milyen is politikailag.

De addig fel kéne hozni valahogy azt az országot.
Lamer 2009.06.09 13:51:58
@gonzi: Ha két ellenkező ember smárolása benned undort vált ki az a te dolgod, mindenesetre szép, hogy nem akarod betiltatni, hiszen akkor pl te sem lennél a világon :)

Amúgy természetesen nem szexuális identitás kérdése, hogy ki mennyire ordenáré, mégis a feszületek nyalogatása pl. kifejezetten sértheti a Magyarországon élő több millió megkeresztelt ember érzéseit, és ezt egy liberálisnak kéne először megérteni.

Mert ilyen megtörtént, lehet, hogy nem tavaly, hanem tavalyelőtt, de az SZDSZ sehol nem volt akkor, amikor emberek ilyen módon milliók vallását sértették meg!
Bezzeg amikor megjelent az a bizonyos rózsaszín háromszöges kép a neten akkor rögtön az egész kormány elhatárolódott, ami nagyon helyes is, de nem csak a kisebbségeket ért sérelem ellen kell megnyilvánulni, hanem a többséget ért dolgok ellen is.

nem?

vagy a liberális azért liberális mert csak a kisebbségeket védi?

legalábbis az SZDSZ-t elnézve ez az érzése az embernek