Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brainoiz

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv mindenkinek a Checkpoint legújabb adásában, ami sorban az ötvenedik vendéges felvétel, de ilyen pimf évfordulókat nem ünneplünk, amikor mindennel együtt mindjárt itt a századik adás (a felvétel már meg is volt, elég jó hangulatban). Annyiban mégis különleges alkalom a mostani, hogy ezúttal egy…..
brainoiz 2017.07.27 19:45:03
@-Szűcs Gyula-: Ha ráböksz a Listen in browser feliratra, az eltűnik, és voila, máris kattintható a letöltőnyíl.
Mivel az elmúlt két Checkpoint Minire elég jó visszajelzések jöttek, maradunk ennél a formátumnál, azaz ezentúl minden Minihez lesz egy pár bekezdéses cikkecske is a tárgyalt játékról (nevezzük Kétheti Retrónak). Így a Checkpoint Mini-posztoknál azok is találnak majd kontentet, akik irtóznak a…..
Amikor elmész a Pendragon Könyvesboltba és egy Apple Store van a helyén.  ..
brainoiz 2015.05.16 17:42:38
@Merylla: a Pendragonnak pontosan annyi köze volt az Ulpiushoz, hogy az Ulpius egyik könyvesboltja mellettük nyílt meg (minimum 8 évvel a Pendragon alapítása után).

Ha tippelni lehet, akkor nem tett nekik jót az online könyvrendelés, én magam is elpártoltam tőlük majd egy évtized törzsvásárlói státusz után. Pedig most, hogy januártól minden kintről rendelt dologra rádobják a magyar áfát, pont lenne megint értelme.
brainoiz 2015.05.19 08:15:29
@lakberblogger: pedig a Pendragon volt a legolcsóbb angol nyelvű könyvesbolt Budapesten (a magam részéről sok más mellett rengeteg Pratchettet vásároltam náluk, körülbelül más üzletek árainak 70%-ért).
Jaj, még ezt a fotót meg akartam mutatni: brennbergi bányászok díszegyenruhában, 1904. ..
Már épp lelkesedni akartam itt, hogy milyen elképesztően szuper könyv* az Időfutár, amikor egyszer csak légszivattyúnak nevezték benne a Hell-féle vízgépet.** *Csak viccelek, valójában nagyon tetszik, éppenséggel nem tudom letenni. Szabadkőművesek, Selmecbánya, összeesküvés!…..
isolde To save me from tears 2014.12.24 21:24:15
Új dal kezdődik a Petőfi rádióban: - Last Christm...Lány (a rádióra mutogatva): - NEM! NEM! NEM!!..
brainoiz 2014.12.25 15:21:53
Az évnek ebben a szakaszában korán nyugodott a nap, a szinte áthatolhatatlan köd pedig csak még sejtelmesebbé tette a késő délutáni sötétséget. A kis bolt szinte tömve volt, polcai között alig fértek el a vásárlók és az őket kiszolgáló három mogorva, színesre festett hajú…..
brainoiz 2014.12.17 13:35:51
brainoiz 2014.12.17 22:40:09
@isolde: ó, köszönöm :)
Nos, nem nyertem pénzt a magyar államtól a Brennberg-könyvemre, mondjuk egy kissé megkönnyebbültem, mert nevetségesen rövid idő alatt kellett volna összehozni. Így viszont foglalkozhatom vele lassan, és persze megpályázom mostantól évente. ..
brainoiz 2014.11.20 18:34:33
@isolde: ja, én csak a komolyan venni részre reagáltam, mert azt sugallta, mintha eredetileg komolyan lehetett volna venni :)

úgy rémlik amúgy, hogy színvonalban olyan, mint a 90-es évek második felében készült scifik, a retróság szerintem a parodizált alapanyag, a Star Trek miatt lehet
brainoiz 2014.11.26 11:16:20
@isolde: "mondjuk egy kissé megkönnyebbültem, mert nevetségesen rövid idő alatt kellett volna összehozni"

nekem ebből az jött le, hogy ez valójában a tökéletes mű megszületésének egyik kellemetlen, de a jövőt nézve pozitív stációja, ezért nem mertem negatív lenni! de természetesen sajnálom, hogy nem nyertél pénzt a bányászos könyvre :( (tényleg)
Most meg azt olvastam, hogy a meggyet úgy kell adni a gyereknek, hogy mielőtt kimagoznád és turmixolnád, leforrázod és szemenként lehúzkodod a héját, mert a héjától megfájdulhat a hasa. Szemenként húzkodjam le a héját. A meggynek. Nem kétséges, hogy a nyugati világ megérett a…..
isolde Hajszőnyeg, kutyatár 2014.04.29 19:27:12
A könyvfesztiválról akartam még írni, ahol tavaly még kilenchónapos terhesen voltam, most meg háton hordozott Lánnyal, aki a benti, meleggel és nagy tömeggel járó részeket leszámítva imádta. Idén nem voltam semmiféle könyvbemutatón, ellenben ugyanúgy söröztünk a napfényben…..
Geekblog Hegylakó (1986) 2013.10.09 08:10:00
Már megint azok a csodás 80-as évek!A blogon már annyiszor méltattuk őket, hogy nehéz, és valószínűleg fölösleges is bármilyen nagy lélegzetvételű tirádát zengenem róluk, ugyanakkor képtelen vagyok nem rácsodálkozni újra és újra, micsoda őrült, sziporkázó korszak volt…..
brainoiz 2013.10.11 13:43:36
@Elmeboy: Clancy Brown sajnos nem sokat szerepel a Sleepy Hollow-ban (sem). Abszolút nem értem, miért csak futó mellékszerepeket kap, pedig a Carnivále alapján simán elbírna egy főszerepet.
isolde Még ez is 2013.07.25 08:57:07
A világ többi részéről nem tudok nyilatkozni, de hogy a magyar patológusok valójában archaizáló költők és/vagy szürrealista meseírók, az nyilvánvaló. Eleve az összes lehetséges alkalommal az adott képlet vagy jelenség latin eredetű nemzetközi neve helyett a magyar nevet…..
isolde Én kérek elnézést 2013.06.25 11:10:16
Jól van, tudom, szerezzem vissza a józan ítélőképességemet, hát én igyekszem, tényleg. ..
brainoiz 2013.06.26 17:39:47
@isolde: hm, ha felháborodásnak tűnt, akkor bocs. a magam részéről semmi bajom nem volt a Trónok harcás poszttal, próbáltam is utalni erre emlékeim szerint. a linkelt geekzes cikket tartottam hatásvadász, zavaros hulladéknak, és ezzel továbbra is így vagyok :(
brainoiz 2013.06.26 17:58:19
@isolde: huh, akkor jó :)

@mollyblom: "hadd ne ilyenkor kelljen már "racionális, fasza csaj vagyok, a gyerekeről nem beszélek, mer az nem menő" postokat tolni."

szerintem az égvilágon senki sem mondta, hogy ezt kellene. sőt mindenki lebetűzte, hogy isolde arról ír, amiről akar. ne pörögd túl jobban a témát, mint a bloggazda.
brainoiz 2013.06.26 18:47:00
@isolde: "aztán a végén mindenki ki lesz MODERÁLVA!!!! :)"

most már bevallhatod, amióta újra bekapcsoltad a kommenteket, alig vártad, hogy ezt leírhassad :D
isolde He was no dragon 2013.06.15 10:03:34
"A Trónok harca egy storyline-katasztrófa. A sok-sok ezer oldalon át formálódó cselekmény egész egyszerűen nincs kitalálva, az író nem gondolkodott előre, éppenséggel az érdemi munkát spórolta ki az alkotói folyamatból. Az olvasó dezorientációja annak a…..
brainoiz 2013.06.16 16:10:34
"Ugye?" Hát szerintem egyáltalán nem ugye :) Nagyon nem értek egyet ezzel a cikkel, néha a könyvekről beszél, néha a tévésorozatól, ráadásul kissé trollkodosásszaga is van. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen csak hülyeséget beszélne, abban igaza van, hogy a negyedik és ötödik kötetben ellaposodik a cselekmény, rengeteg a töltelék, de pont az elő három rész teljesen rendben van, és ha valaki olvasta a többi könyvet, fel sem merül, hogy nem volt vázlata az öregnek - az egy másik dolog, hogy elveszett a részletekben. Az baj, igen. De azon, hogy kicseszett a közönséggel, majd akkor kell hisztizni, ha az utolsó 2 könyv is megjelent, és nem áll össze a kép. A cikk különösen ellenszenves része a sírás arról, hogy nem tudni, ki a főszereplő. Ott van Druontól Az elátkozott királyok sorozat, zseniálisan jó történelmi regényciklus a francia történelem adott szakaszáról, hat része van, és voila, mindenféle főszereplők halnak meg benne, és sokan is vannak, és nem is mindig tudni, ők most főhősök vagy csak átlagemberek, és a végére majdnem teljesen lecserélődik a teljes gárda, mert a történelem már csak ilyen, nem heroikus fantasy. Martin nagy trükkje pont az volt mésfél évtizeddel ezelőtt, hogy történelmi regényként kezdett el fantasyt írni, ezt számonkérni rajta hülyeség.

Na jó, ezt valójában a cikkhez kellett volna bekommentelnem :( (mentségemre szóljon, hogy négy napja nem szólt hozzá senki és nincsen kedvem végigrágni majdnem 200 kommenten).

Annyiban talán mégis kapcsolódik ehhez meg a 2005-ös postodhoz, hogy már akkor sem értettem, miért is lenne egyértelmű, hogy ha valaki egynél több kötetben akar elmesélni valamit, akkor biztosan fogalma sincsen arról, mit is akar mondani. Most függetlenül attól, hogy el lehet cseszni, és Martin is aggasztóan rossz irányba megy vele (Druonnak meg sikerült), de te az első kötet után rögtön ezt szűrted le belőle, a cikk szerzője kicseszésnek tartja, de nem értem, miért is lenne ez így.
Lesújtó hír, hogy vége a Lucasartsnak (született Lucasfilm Games), a Disney bezárja. Nem olyan meglepő ez, régi Monkey Island-osok, Ron Gilbert és Dave Grossman is írják, hogy erre azért lehetett számítani. A stúdió az utóbbi években nem nagyon találta a helyét a piacon, a Disney…..
brainoiz 2013.04.05 13:00:01
@Grega: hű, te nagyon sokat tudsz, kérlek, mesélj még nekem a Monkey Island történetéről, és ha már ott vagy, távkiértékelj még az ízlésemről. Ne feledkezz meg a lekezelő, paraszt stílusról se!

De ha már így csevegünk, barátian, képzeld, nagyon kedvelem az első részt, mert űttörő volt rengeteg mindenben, de attól még harmadik a kedvencem. Most pedig megyek sírni a sarokba.
Ezzel az írással új cikkszériába kezdek: klasszikus, szigorúan műfaji (horror és scifi) sorozatepizódok kritikáit olvashatjátok majd Tv Trauma címkével megbélyegezve. És lehet-e halhatatlanabbal indítani, mint Rod Serling Twilight Zone-jával, azzal a sorozattal, amely mintegy…..
Volt már Trónok harca zenéje C64-re komponálva, Trónok harca 16 bites japán RPG-ben (ennek nemrég a második része is megjelent), épp a múlt héten posztoltuk a Trónok harca kontinense, Westeros Minecraft-verzióját, most pedig itt van, hogy nézett volna ki Westeros, ha a Mario Worldben…..
brainoiz 2012.07.09 17:22:01
@Ing'Ranieth: júniusban jelent meg magyarul az ötödik