Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uszo

0 bejegyzést írt és 1750 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Oroszország nemzeti és keresztény.  Szergej atya, a koronavírustagadó exrendőr szobája falán II.Miklós cár és Joszif Visszarionovics Sztálin  mosolyog egymásra. Oroszország Anyácska leghűbb fia a KGB volt kelet-németországi rezidense Vlagyimir Vlagymirovics, minden oroszok prezidentje for…..
      "  Pedig csak akkor győzünk majd, ha az utolsó liberális az utolsó muszlimmal együtt takarodik ki Európából. "(Bálint Botond, Prostisrácok)          "A Magyarország Kormánya és az Akadémia közötti vita során a tudósok, a tudomány emberei egészen elképesztő hangnemet engedtek meg…..
uszo 2019.07.09 18:57:13
@AvéCézárVavan: A szittya etikát pedig már oktatják is a parlament nevü népfőiskolán. Előadók a fidesz kdnp frakció tagjai.
Amikor körbenézünk magunk körül, milyen kultúrában, milyen politikai rendszerekben, ideológiák közepette élünk, olykor magunk is rácsodálkozunk azokra a jelenségekre, eseményekre, cselekedetekre, melyeket nem értünk, sőt akár ellentétben is állnak a gondolkodásunkkal, életfelfogásunkkal, mégis…..
uszo 2019.02.12 22:23:35
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Azért kíváncsi lennék mit szólnál ha a te károdra vélekedne valaki így mint most Te.
Képzeld el ha azt terjesztené rólad valaki, hogy III/III-as besúgó voltál. Pedig ugye nem. Azonnal rohannál bíróhoz, hogy megvédd a becsületedet. De miért is, hiszen tudod, hogy te nem. Pont azért mert magad sem hiszel az elméletedben mert valójában félsz hogy ha ráhúzzák a piros csíkot a hátadra bizony szétkapnak mint a rongyot.
Na de mi lenne, ha a bíró magáévá tenné az elméletedet és azt mondaná...Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Menj haza és tartsál önvizsgálatot és szégyeld magad.
Tudod mi lenne? Ez lenne az embertelenség a káosz a gazemberek világa.
uszo 2019.02.12 22:35:40
@szemet: Én ki is próbáltam már magamon. Elég állást foglalni valami, akár a helyi hatalomnak nagyon nem tetsző dolog mellett, vagy neki tetsző ellen. Azonnal indul a karakter gyilkosság és a hívek nagyon lelkesen tudják üvölteni a nem zörög a haraszt című filozófiát....sajnos ez a tempó egyre természetesebbé válik és úgy tűnik egyre természetesebb védeni és vele élni.
uszo 2019.02.13 19:58:24
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Nem fenyegettelek semmivel, példával próbáltam igazolni kollektivista etikai álláspontod tarthatatlanságát. Nem mondtam ítéletet rólad, csak erről a jelenségről és a következményeiről beszéltem valamint sajnálkoztam miatta.
Egyébiránt a Magyarországon alaptörvény védi a jó hírnévhez való jogot. E szerint ennek a jognak a megsértői büntetőjogi felelősséggel tartoznak. Magyarországon nincs a kollektívára bízva elveid (a valóságalap legitimációja, fenn lehet e tartósan tartani) szerinti alapon a döntés, bár úgy tűnik sokan szeretnék. Működhet ez a szokás primitív törzsi társadalmakban, kommunista rendszerekben, fasiszta náci államokban, de demokratikus jogállamban nem.

Ha már a Fideszt ide hoztad. Az én szememben aki ma a Fidesz kritikusait Fidesz-fóbiásoknak nevezi az bizony egy Fidesz fanatikus, vagy kedvezményezett és így tovább....

Ugye a Rákosi, Szálasi, Horthy rendszer üldözöttjeiben is KEE kötődésük vagy kirívóan közösségellenes tulajdonságaik és kiközösítettségük miatt fortyogott az aktuális rendszer iránti fóbia?
2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése az 55/76-os határozatával a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001. június 20-tól kezdve minden évben megünnepelnek. Így kerül sor ennek megünneplésére az idén 2015. június 20-án,…..
uszo 2016.01.06 08:39:50
Megjött a köszönöm, a jó szándékú, humanista, keresztény Európa szolidaritására.

" Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz.

Hogy kik vagytok, valószínűleg soha nem fogjuk megtudni. A német sajtó bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy homályban tartsa, hogy egykor a szüleitek, vagy az elmúlt év során ti magatok költöztetek egy szebb jövő reményében Németországba. De hála nektek, ez már mindegy is.

Az évek során számát sem tudom, hány cikket, publicisztikát írtam, próbálva elmagyarázni a nyugat-európai migráns közösségek társadalmi helyzetét. Mióta tavaly a menekültek első hullámai elérték Európa partjait, írások tucatjaiban igyekeztem kulturális és politikai magyarázatokat felsorakoztatva érvelni, miért alaptalanok, vagy legalábbis túlzóak az európaiak félelmei az újonnan érkezőkkel szemben. Próbáltam cáfolni a benneteket Európa vesztét okozó ork hordaként beállító, rossz szándékú összeesküvés-elméleteket. Mikor a kölni randalírozásotokról hallottam, éppen egy publicisztikát formáltam arról, milyen károkat okoznak a likevadász álhíroldalak, nemcsak az iszlám vagy migránsok megítélésében, hanem általában a józan észben is. Most kitörlöm a sorokat. Többet nem védelek meg titeket. A szilveszteri randalírozásotok után már nincs helye a magyarázkodásoknak. Tettetekkel minden eddigi rosszindulatot, hazug állítást igazoltatok.

Ott, a kölni dóm mellett ti voltatok a többség, melyet szociológusok, politikusok, imámok és egyszeri muszlimok is „békésként” szoktak jellemezni. Ti, a többség viselkedtetek megvadult állatokként. A többség dobált petárdát a békésen szilveszterezőkre és a többség zaklatott nőket. Ezerből egyikőtök sem próbálta megállítani a többieket. Amire korábban bevándorló arabok és muszlimok három generációja sem volt elég, azt ti most egyetlen éjszaka elintéztétek. Bűnötöket anyák, gyermekek, családapák és öregek fogják megszenvedni. A határokon a kitoloncoltak, a megfagyó, tengerbe fulladó arab és muszlim testvéreitek halála, a felgyújtott mecsetek sorsa nem a szélsőségesek, a „rasszista Európa”, hanem a ti lelketeken szárad majd.

Nem menekültek, nem migránsok, nem bevándorlók vagytok. Az ilyen eseteknek köszönhetően azok lesztek, aminek láttatjátok magatokat és aminek látnak titeket: agyatlan ork horda. Tettetekkel azokat igazoljátok, akik szerint nektek nem demokrácia és szabadság, hanem tálibok, Aszad, Husszein, Iszlam Állam kell. Akik azt mondják, hogy a bennetek élő állatot csakis a mukhabarat, a sivatagi börtönök és a rögtönítélő sharia bíróság tudja megfékezni. Ne legyenek kétségeitek: eredeti hazáitokban nem barátságos rendőrök tessékeltek volna arrébb benneteket egy ilyen eset után, hanem a katonaság oszlatott volna sortűzzel. És csakis a ti hibátok, ha ez idővel Európában is így lesz."
mandiner.hu/cikk/20160105_sayfo_omar_a_kolni_dom_mellett_zavargo_araboknak

Sayfo Omar
uszo 2016.01.06 17:36:11
@jabbok: "látod, most cserélünk helyet..."

Nem hinném. Egyrészt azért, mert továbbra is helyesnek tartom, hogy Európa elveivel összhangban szolidáris volt velük. Másrészt most is azt gondolom, hogy az "illiberális" megoldás tönkreteszi Európát. Továbbá mindig is hangsúlyoztam, hogy akik ide menekültek azoknak tudomásukra kell adni és tudomásul kell venniük mi a lényege annak a helynek ahol befogadták őket és ha erre nem képesek akkor viseljék a következményeket. Mert ezt is többször elmondtam önfeladóan hülye liberálisnak nem szabad lenni mivel így Európa hagyja önmagát felszámolni. Orbán antimodern nacionalista ámokfutásának tűrése politikai okokból, éppen ilyen hiba az EU részéről. Éppen ezért én a kölni polgármesterrel ellentétben, nem a lányoknak és a nőknek adnék tanácsot, hogy miként kell viselkedniük, nehogy felkeltsék a migráns hímek érdeklődését, hanem azt mondanám nekik, továbbra is viselkedjetek úgy mint eddig, mini szoknyát is nyugodtan hordhattok. Az ösztönlényként viselkedőknek meg bottal verném a fejébe a normákat, ahogy a veszélyes állatoknak hirtelen kell, természetesen a kitoloncolás részeként.
uszo 2016.01.06 17:55:46
@andronikos: "Gazdasági menekültekből nem szorulunk importra, azt az EU bőven kitermeli magának házon belül."

Ebben mi különösen hatékonyak vagyunk.

" A háborús menekülteket viszont emberként kell kezelni, nem sakkbábuként, és hagyni, hogy ott próbáljanak szerencsét, ahol ők akarnak."

Ha én menekültet fogadok be a házamba (régen csináltam már ilyet többször erdélyiekkel) fogadja el amit nyújtani tudok és ettől még nem kezelem őket sakk bábuként. Tapasztalatom szerint aki normális mindig megérti ezt.

Egyébként egyet értünk.
A nyugati világ az egyetemesség alapján áll: ez tette korábban arrogánssá más kultúrákkal szemben, de ez okozza most a válságát is, amikor két alapja -- a kereszténység és a liberalizmus -- bevallottan és/vagy kulturálisan bezárkózó, kirekesztő ideológiákkal kerül szembe:…..
uszo 2015.12.24 10:45:22
@neoteny: Te tudod.
uszo 2015.12.24 11:42:41
@HaFr: Nekem birca úrral nem kell megvitatni semmit. Nem vitaképes a témát illetően.

Abból, hogy egy idézettel rendezted a témát, gondolom te állsz a biblikus alapokon. Meg a jehova tanúi a zsidók és a száz akárhány protestáns egyház. Ja meg a birca úr.
uszo 2015.12.26 09:16:24
@gellért mária: "szerintem nem választhatók el egymástól a társadalmi tanítás, a politika, az egyház és a biblia"

Kedves Mária, önnek igaza van. Tényleg nem választhatók el, és igen, ez ettől még nem a teokrácia jellemzője. A szekuláris világ kontextusában képtelenség teokráciáról beszélni. E tekintetben, márpedig mi így tárgyaltunk. Egyébként a világon egy keresztény, teokratikus állam van, az a Vatikán.
Ha megkérdezzük valakitől, aki történetesen katolikus, hogy hány szentség van, alighanem gondolkodás nélkül rávágja: hét. No és hány parancsolat van? A válasz ugyanilyen egyszerű: tíz. Ha rászánjuk az időt és egy kicsit utánanézünk néhány egyháztörténeti adatnak…..
uszo 2015.12.20 17:14:35
@matthaios:
"‘tekintélyelvű’. Ez egy jelző. Ezt ki lehet osztani."

Jól mondod, és ezzel egyfajta társadalometika felfogást jeleztem.

"mert van igazi tekintély:"

Kétségtelenül így van.

Azonban ne feledd lényegi különbség van a tekintélyelvűség és a tekintély tisztelete között.

A tekintélyelvűséget az egyház sem fogadja el,
a tekintélyt természetesen az egyházzal egyetemben, minden normális ember tiszteli.
uszo 2015.12.20 19:58:52
@matthaios: "Most már akkor csak az apró kérdés maradt, hogy kit tekintesz tekintélyelvűnek. Aki elfogadja az Egyház tanítói hivatalát?"

Természetesen nem, és nem pusztán hívő viszonylatban értettem a tekintélyelvűséget problémának.

Nagyon röviden és nem kellően differenciáltan...A kritikátlan behódoló, a lesütött szemű, hajlott gerincű, hatalomnak hódolót tekintem tekintélyelvűnek, aki azt vallja, hogy akinek hatalma van, annak ebből fakadóan igazsága is.
uszo 2015.12.20 20:36:39
@khamul: "Most tényleg zavarba hozol. Ezek szerint olvastad a Humanae Vitae-t."

Még vizsgáztam is belőle, de az már régen volt. :)

"Gondolom, nem ismeretlen előtted a természetes családtervezés katolikus irodalma sem. Hogyan írhatod akkor, hogy az egyház szexuáletikai tanításából következik a 'kb. tíz gyerek'?"

Nos ugye mindketten tudjuk itt a "kb." a lényeg.
A gyakorlata sem ismeretlen:)
Azt hiszem nem kérdés előtted, hogy nem minden katolikus jómódban élő keresztény értelmiségi meglehetősen lanyha libidóval. Az élet sokaknál olyan meghatározottságú ahol a biztonságos terméketlen napokra korlátozott szexuális találkozás, annak minden macerájával a szexuális élet teljes rendszertelenségéhez vezetne. Azt hiszem ez belátható. Azonkívül vannak akiknek esetleg nem elegendő mennyiségileg sem ennek a modellnek a biztonságos aktusokhoz nyújtott lehetősége és spontaneitás mentessége sem. Vannak nagyvérű katolikusok is. :)
Egyébként a szociológus Morel Gyula SJ. osztrák katolikusok között végzett felmérésre hivatkozva állítja, hogy ezen hívők álláspontja a születésszabályozás kérdésében igen jelentősen eltér az egyházétól.
Ja, kérem, nincs annál könnyebb, mint egy nép évezredes félelmeire rájátszani, majd megspékelni fiktív ellenségek felidézésével, aztán eladni az egészet nemzeti cuccként. Piszkosul aljas, kültelki, suttyó tempó ez. De hogy ez a tempó aztán a szájjjára veszi Jézus Krisztust…..
Komment egy mondathoz: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”. (Kövér László) Három gyerekem van, több tucat főből áll a nagyobb családom három-négy gyerekes kiscsaládokkal, mégse venném a…..
uszo 2015.12.13 20:18:23
Kövér szövege kitűnően jelzi azt lecsúszást ahol ma a magyar társadalmi morál tart. Tizenöt éve ilyen szöveget legfeljebb a Csurka, Havi Magyar Forumában publikáló félbolondok mertek elengedni.
Kövér nem egy magányos ámokfutó. Ez a gondolkodás ma a hatalmat gyakorló keresztény értelmiség gondolkodásának a része, koncepció. Nemrég jelentette meg a keresztény értelmiségiek szövetsége "Az idők jelei" c.dokumentumot ahol Barsi Balázs és Osztie Zoltán neve alatt szerepel a következő idézet jóváhagyólag, „Aki teleszüli a
Kárpát-medencét, azé lesz”. Senkinek kétsége ne legyen Kövér keresztény értelmiségiként határozza meg magát. A minap panaszolta el, hogy "Ostrom alatt állnak az európai alapértékek, a kereszténység és a nemzeti gondolat". A döbbenet, hogy ez az ember vagy nem ismeri az alapértékek miben létét, és nem tudja, hogy a kereszténység vallásként, felekezeti különbséggel, ezeket az értékeket(európai) hangsúlyosan vagy kevésbé hangsúlyosan vagy esetleg egyáltalán nem képviseli. A nemzeti gondolat pedig semmiképpen nem alapérték, hanem csupán egy ideológia.
Vagy.... sajnos tényleg azon a szinten kollektivista ez az ember-és úgy tűnik erről van szó- hogy számára az emberi méltóság mint valódi humán alapérték, sokadlagos az érték rangsorban a nemzeti gondolathoz és a kereszténységhez, mint értékekhez képest. Az persze természetes, hogy a nemzeti gondolat és a nemzeti kereszténység mibenlétét a NER határozza meg. A hermenautikai kör pedig bezárult, és ebben a körben logikus lányaink hősi determináltsága a nekünk(NER),de leginkább a kárpátmedence teleszülésére a nemzet üdvére..
Nem értek a politikához. A március 15-ei miniszterelnöki beszéd most mégis elgondolkoztatott. Orbán Viktor elég energikusan fogalmazott: „Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy…..
uszo 2015.12.09 06:36:35
@uszo:
Mielőtt elfelednénk tőled származik az alábbi jabbok.

"A pápa az kell, hogy mondja, amit mond - és azért mondhatja azt, amit mond, mert a Vatikánban egy 8-10 méter magas fal mögött él,"
uszo 2015.12.10 06:58:51
@jabbok: "Lám, lám. Pedig a "liberális" "demokrácia" szerint csak az Orbán-propaganda, a múlt rendszere állít ilyen sületlenségeket, összeesküvés-elméleteket."

Kitől hallottad ezt a hülyeséget. Minden normális ember tudja, hogy bizony ott van a lehetőségek között a beszivárgás veszélye.

Megpróbálkozok valamivel, bár igen nehéz eset vagy.

Képzeld, hogy autóval utazol egy elhagyott hosszú erdei úton. Sötétedik, száll le a köd és már fagy. Az útszélén áll egy kocsi benne egy nő meg egy gyerek. A kocsi ablakai már fagynak be. Egy "rosszarcú" de jó mozgású fiatal férfi egy kannával a kezében integet, hogy állj meg. Felötlik a fejedben mert hallottál már mindenféle történetet, hogy a bokorban még lehet ilyen három, melletted meg a beszari számító kollégád ül, aki úgy sem segítene semmiben ha balsejtelmed beigazolódna, hanem magára zárná a kocsid ajtaját aztán elhajtana segítségért. Mit tennél jabbok?
Számok: évi 10 milliárd euró (a GDP 10%-a) hiányzik a magyar gazdaságból, amit 7 milliárdot meghaladó értékben külföldi magyarok és idegen országok adófizetői pótolnak, és további 3 milliárdra volna szükség ahhoz, hogy legalább a gyerekeink életében beérjük az EU…..
uszo 2015.11.29 21:20:21
@HaFr:
Véleményed és nem csak éppen a most leírtakat a rendszer ideológiai műhelye is alátámasztja.

Néhány idézet innen: www.keesz.hu/content/dokumentumok/azidokjelei_beliv_vegleges_1_56.pdf

A mű címe az idők jele. A KÉSZ a professzorok batthyány körének meg a stb. kiadása.

„Aki teleszüli a
Kárpát-medencét, azé lesz” (Osztie Zoltán Barsi Balázs)

"Magyarországon ma már nincs erkölcsi válság a politikában,
vészharangot nem kell kongatni," (Mráz Áoston)

"A birtokpolitika megfogalmazása során az egyéni gazdasági érdek nem előzheti
meg a közösségi, nemzeti érdeket." (Borbás)

Na ez aztán a kompatibilitás csak a nemzeti helyére az osztályt kell illeszteni.
Az etnicizmus egy etnikum felruházása olyan -- túlnyomórészt dicsérő, sőt a kivételességet sugalló -- jelzőkkel és tulajdonságokkal, amelyeknek semmi definitív közük nincs -- esetünkben -- az elképzelt magyar etnikumhoz: egy, mert a magyar etnikum elhatárolása eleve…..
uszo 2015.11.08 20:30:21
@HaFr:
Ez egy szükséges és jó kiegészítés ehhez.
hafr.blog.hu/2015/11/04/erkolcsi_alapu_ellenallasra_mindig_van_lehetoseg#c28525874

Ezért.
"Onnantól, hogy a világra jövünk, a mi hét törzsünk köt szövetséget, a mi Szent Istvánunk alapít államot, a mi seregeink vesztenek csatát Mohácsnál, a turulmadár pedig a most élő, a már meghalt és majd megszülető magyarok nemzeti azonosságának jelképe" – hangoztatta Orbán Viktor.nol.hu/belfold/orban__minden_magyar_turulba_szuletik-1336025
A magyar társadalom elnézi, amint kifosztják, nem érdekli a nyilvánvaló korrupció, politikai hazardírozás, amely kikezdi erkölcsi és anyagi tartalékait. A társadalom (amely Margaret Thatcher szerint nincs is, hiszen nem több, mint tagjai önálló akaratainak és döntéseinek…..
uszo 2015.11.05 06:42:46
@HaFr: Egy normális társadalomban, ezen értem azt, ahol a társadalom célja az emberi személy java, és nem egy elvont kollektív eszménykép (nemzet), ott az általad alább sorolt értékek a társadalometika fundamentumai. Éppen ezért szerintem is igazad van amikor azt mondod, hogy a személyes etika szintjén a megalapozó normalitást kell megjeleníteni.

"erkölcsi alapjai pedig a helyes cselekvés és a jó követése: nagy részben -- furcsamód -- a helyes és a jó pedig egyértelmű választások. Az, hogy valaki a köznapi életében igazat mond (hacsak nincs súlyos, erkölcsi indoka nem igazat mondani), nem csap be másokat, tisztes munkát ad tisztes pénzért, törekszik önmaga kiválóságának fejlesztésére és a benne rejlő értékek kiteljesítésére, szeretetre és bizalomra törekszik az embertársai iránt (ha nem is mindig sikerül ebben maradnia) stb."

Azonban helyesebb lenne nemzeti minimum helyett, emberi(humán) minimumról beszélni, mert abba mindenki belefér. Jelenleg egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy a nemzet fogalmán itt mindenki politikai nemzetet ért, nem pedig az etnikait. Egyértelmű hogy ez most egy mozgosító hívó szó, de egyben kiválóan lehet vele leplezni az autokrata törekvéseket. Mindezeken túl pedig, a politikai hatalom ma egyértelműen kollektivista módon használja a nemzet érdekére való hivatkozást, ha másként nem tud érvényt szerezni hatalmi igényeinek a személlyel szemben.
A jelenlegi migránskrízis sok furcsasága mellett a legkülönösebb mégis az, hogy úgymond meglepett mindenkit. Meglepte a politikusokat, meglepte a médiát és meglepte az akadémiai világot.  Engem azonban nem.  Épp a napokban mesélte egy barátom, hogy egy hónapja véletlenül…..
uszo 2015.10.09 22:56:45
@Izrael misztériuma: Az lehet, hogy megrendelésre készült primitív fércművek, de komoly kereslet volt rájuk, nagyon sok olvasó megelégedettségére.

Egyébként, hogy konkretizáljam amit az előbb mondtam. Ezt a bejegyzést kifejezetten bevándorlást támogatónak tartom.
Azonban mikor elolvastam a nem vagyok Karcsit, megdöbbentem, mert ezt a vélekedést hallottam akkoriban jobboldali ismerőseimtől is. Jelesül, így járnak a vallásgyalázók.
De ezzel a hozzáállással pártolni ezt a mértékű iszlám beáramlást, számomra olyan képtelenség ami a jelen írás teljes koherenciáját kérdőjelezi meg.
Ugyan is miként lehetne megtartani a jelen Európát, ha kinyilvánítjuk, hogy szabadságjogainkban önként korlátozzuk ezentúl ha mondjuk éppen valláskritikáról van szó mert azt átnevezzük provokációnak meg uszításnak. Kétségek ne legyenek hová jutnánk, ha azon vitatkoznánk az iszlámmal, hol a korrektség határa és honnan jön a pofád befogod hitetlen, megspékelve haram a dzsihad meg mitutdom én miféle szankciókkal.

"De az újságírók sem vértanúk, akárhogy is próbálják a kollégák azzá szépíteni őket. Ők ismerték a kockázatot, ami a folyamatos provokációval jár. Az talán kevésbé világos, tudták-e, hogy uszításuknak ártatlan áldozatai is lesznek, toleráns emberek, akik nem gyűlölködnek másképp gondolkodók ellen,"
uszo 2015.10.29 21:51:08
@Izrael misztériuma:
Micsoda vonzó istenképe van ennek a Márfinak.
Logikája alapján tavasszal néhány újságírót rendezett le, muzulmánok által az Úr, most meg Európát.
Mer kell itt vallástgyalázni meg genderbuziskodni.
uszo 2015.10.29 21:53:47
@Aisha Alaenun:"Ez a blog a jezsuiták hivatalos blogja amiért vállalja a felelősséget az előljárójuk? "

Csak nem azon csodálkozol, hogy nem zavartak el mikor a templomaik átadását követelted az igazhitűek számára?
A liberalizmus a szabadság politikai ideológiája, a konzervativizmus az emberi kiválóság feltételeinek erősítésére irányuló politikai gyakorlat. Az előbbi ideológia, mert a célból indul ki, holott a célja elvont, sosem realizált eszmény, az utóbbi gyakorlat, mert mindig a…..
uszo 2015.10.27 20:38:38
@HaFr: Hát ez csak az általad kívánt konzervativizmus, ami úgy tűnik minél teljesebb gazdasági liberalizmus, minél kevesebb kultúrliberalizmussal. A klasszikus konzrvativizmus amely a francia forradalomra való reakcióként született nagyon nem ilyen volt. Az igen erőteljesen bírálta a gazdasági liberalizmust is, és folyamatosan egyensúlyozott, még a XX. században is a szocializmus és a kapitalizmus között. Gondoljunk csak a pápák szociális enciklikáira.
Kollektivistának nevezni a szociális gondoskodás érdekében megkívánt újraelosztást-a kollektivizmus nem ez, ezt úgy hívják szolidaritás-, és az önzést megtenni az emberi kiválóság alapjának, hát az erősen más elképzelés egyik másik világvallás, jóról alkotott fogalmának, pedig amit akár egy konzervatív alapnak is vehetnénk.
Ez az általad vázolt konzervativizmus, nekem a gazdag, sikeres, erős, egészséges, jó helyre született ember hermenautikájának tűnik.
(Beszéd) Rettenetes ez a csend. A lemondás csendje. 59 éve egy totális rendszerrel szembeszálló műegyetemisták, bölcsészek, jogászok, medikusok utódai ma hallgatnak. Mindazok, egyetemisták, munkások, tanárok, vállalkozók, akik ma nemhogy ide nem jöttek el közénk, egy kis párt…..
uszo 2015.10.24 19:43:32
@HaFr: Gratulálok. Nagyon jók a meglátásaid. Ha így folytatod, még az is lehet, hogy a pártodra szavazok,:)
Csábító lenne párhuzamot vonni az 59 évvel ezelőtti és mai események között az oroszok vonatkozásában is. De nem teszem, mert az oroszok feléledő birodalmi törekvései egyfelől pontosan érthetők, másfelől nincs az ország orosz megszállás alatt. Bármit, amit teszünk…..
uszo 2015.10.22 18:13:06
@unionista᠍᠍: "a vidéki folklór az orosz romantikával rokon. a magyarok többsége a kelet-indoeurópai és őseurázsiai eredetű."

Vágod a néprajzot! Az alábbi videót megnézve, fenti mondataid igazak lehetnek.

index.hu/video/2015/10/13/oligarcha/
A globális kapitalizmus kiemelte az emberiséget a szegénységből, és elég jelentősen járult hozzá ahhoz, hogy az utóbbi 70 évben elkerültük a nagyobb regionális háborúkat, nem beszélve a világháborúról. A nacionalizmusokkal és a vallási fanatizmussal szemben alapvetően a…..
uszo 2015.10.12 21:14:34
@camilló: "Naiv vagy kedves idegen, ha azt hiszed a kapitalizmusnak van emberi arca! Amikor a gazdasági érdek felülírja az emberi érdeket (ez az egyik alapja a kapitalizmusnak) akkor bizony nem lehet arról beszélni, hogy majd eljön egy olyan időszaka, amikor minden ember normális életéért létezik."

Nagyon érdekeseket írsz. Nem gondolod, hogy ezt az "ideális kapitalizmust" ennek féktelen önzését, ami ha megvalósulna biztosan egy szociáldarwinista struktúrát alkotna, na ezt a XIX.században kezdve a XX.század derekára a sikeresen domesztikálta a marxizmus és a szociáldemokrácia? Ezeknek a kollektivizáló hajlamára viszont jó hatással volt a gazdasági liberalizmus? Szerintem vannak értékek itt is ott is.
uszo 2015.10.12 22:01:11
@camilló:
„Társadalmi-gazdasági nézeteimet tekintve még mindig marxista vagyok” – jelentette ki Kalkuttában tartott előadásán a száműzött tibeti vezető. Mint mondta, elsősorban azért ért egyet a marxista eszmékkel, mert a szegények és gazdagok közti gazdasági különbség csökkentését ő is fontosnak tartja. „A kapitalista országokban egyre növekszik a gazdagok és szegények közötti szakadék. A marxizmus szerint törekedni kell a javak egyenlő elosztására. Ez számomra is nagyon fontos” – mondta." www.origo.hu/gazdasag/20150114-dalai-lama-kalkuttai-egyetemen-marxista-vagyok.html

Egyik kedvencem. Nem vagy egyedül. Becsülöm a bátorságod a szabadságra, ha ez jelent valamit.
uszo 2015.10.14 22:36:52
@camilló: Itt lehet, hogy nem kell bátorság, de a valós viszonyok közt bizony kell. Nem könnyű a meggyőződés miatt kirekesztettnek lenni egy intoleráns kirekesztő társadalomban. A mostani hatalom számára jó ideje már az alsó minőségnek a kommunista a szinonimája bár mostanság a liberális is felzárkózott. A nagyanyám az első világháború alatt született és 96 évesen halt meg. Gyakorló hívő volt mindig. Éppen ezért mert sokat látott, sokan érdeklődtek tőle arról, hogy volt? Pláne azok akik úgy gondolták őket támogató válaszokat fognak kapni világnézetéből fakadóan. Megkérdezték egyszer tőle, mi volt a Kádár rendszer lényege. Azt felelte, az én szememmel az, hogy soha nem élt olyan jól a szegény ember mint Kádár János idejében. Az Isten áldja meg érte. Bátran vállalta, hogy buta öreg embernek nézik. Abban az időben mikor teológiát hallgattam, egy verbita szerzetes aki filozófia történetet adott elő azt mondta, ha a Marxizmusról akarunk korrekten beszélni ahhoz nyugatra kell menni. Itt nem lehet. Egyébként a teológiát sem hagyta érintetlenül. A felszabadítás teológiájára komoly hatással volt.
Szabad piac párti vagyok, de nem piaci liberális. A szabad piacot (vagy az ehhez legjobban közelítő, az egyén erkölcsi autonómiáját a társadalmi hasznossággal ötvöző intézményt) létre kell hozni, amihez megfelelő társadalmi kompetenciák kellenek, modernizáló…..
uszo 2015.10.14 18:39:05
@HaFr:
Ebben a konzervativizmusban látni vélem a progressziót. Ami érdekes dolog, de nekem tetszik. Az elv is, meg a létre hozó gondolkodás mód is, mert komoly konszenzus teremtő képességre utal. Azért kíváncsi vagyok, hogy ebből az alábbi, igazán humánus állásfoglalásból és ezt nagyon komolyan mondom, mert tényleg az, hogyan tudod az egyik alapvetésedet, az egykulcsos adó intézményét tartani. Jól emlékszem, Te mellette vagy ugye?

"Szabad piac párti vagyok, de nem piaci liberális."
uszo 2015.10.14 18:45:11
@DrGehaeuse: "Együttműködés persze kell, de a nemzeti érdek álljon az első helyen."

Bocs, hogy bele beszélek, de az első helyen álló nemzeti érdek mentén innen már vittek katonákat a Donhoz is. Ez csak egy kollektivista társadalomban lehet alapérték. Egy humanista társadalomban nem.
uszo 2015.10.14 21:06:52
@unionista᠍᠍: "a nemzeti érzület lényegében a sátánizmus. ami szemben áll az istentelen humanizmussal. ezek a gonosz és a jó erői."

Amihez hozzászóltál, abban nem volt szó, sem okkultizmusról, sem ateizmusról, sem a gnózisról, még elvonatkoztatva sem. Nem értem..
Szívesen beszélek én veled ilyesmikről is, próbáltam már. Csak úgy veszem észre, Téged a tények meg az érvek nem igazán zavarnak.
1000 leütés Rekviem a nemzetért? 2015.10.07 21:23:45
Hoppál Péter (barátom a Facebookon) skanzen-túrára hívogat a szép őszi időben. Elfelejti hozzátenni, hogy  folyamatos skanzen élményben van részünk életünk csaknem minden fordulatában ebben a kis országban, így akár szépen mindenki otthon is maradhatna, beleértve Hoppál…..
uszo 2015.10.09 23:32:11
@Horváth Imre leponex: "Aki - megint csak szerintem, természetesen- a magyar balliberálisdemokrata ideológiai terror között viszonylag sikeresen ügyködik egy liberális-keresztény-konzervatív projekten"

Ezeket a jelzőket külön külön érted vagy egyben alkotnak egy tételt? "liberális-keresztény-konzervatív"

Ha külön külön értelmezem.. Orbánnak sikeres liberális projektje lenne? Sikeres keresztény projektje lenn? Azt gondolom egyik sem. Sikeres konzervatív projektje lenne? Na az lehet, ha a konzervatívizmusa az antimodernt jelenti.

Egybe? Keverhetem ahogy akarom, vagy értelmetlen, vagy ránézve nem igaz.
Lázár János több fordulóban és hangfekvésben fejezte már ki nem tetszését a kormányzat működésével, Orbán káderpolitikájával, és konkrét fideszes személyekkel szemben. Legutóbb tegnap egy olyan dupla fenekű érvelésbe bocsátkozott, amelynek olvasataiban lehet a minisztert…..
uszo 2015.10.07 16:21:41
@HaFr:
Szerintem Lázár a szerepét játssza. Megvan már a pénz az erőforrások, most már elkezdik konszolidálni a rendszert, hogy ha ki tudja mikor kormányváltás lesz ne nagyon emlékezzen már senki az unortodoxiára. 2022-ig visszavesznek lassan lassan az illiberális demokráciából. Addigra gondolják a feledés homályába merül az eredeti tőkefelhalmozás mikéntje, de ha szerencse és a magyaros népnemzeti szervilizmus kitárt még hosszabban biztonságosabban játsszák ezt le. 89-ben is valami hasonló elképzelések folyományaként legalizálták párttitkár elvtársék a keserves munkával szerzett javakat.
Kezeljük egy pillanatra hatalmi (név)értékén Magyarországot. Exportjának 80%-át multik adják, állami beruházásainak 95%-a jelentős uniós támogatással megy végbe, az adósságát nem tudja leszorítani, versenyképességben folyamatosan leszakad a regionális mezőnytől is,…..
uszo 2015.10.06 07:49:02
@HaFr:
Nagyon beletaláltál! Ajánlom ismerőseimnek megfontolásra.
Nem akarok nagyon hosszan alapvetni, ezért csak ennyit: a kereszténység gyökerében egy univerzális hit és embertan áll, nacionalista módon értelmezni, ahogy a bevett egyházak és a Hit Gyülekezete nevű szervezet teszik általában és a muszlim bevándorlás ügyében konkrétan --…..
uszo 2015.09.21 01:01:53
@HaFr: "bár a protestáns egyházak kifejezetten nacionalisták ma, illetve nemzeti/birodalmi alapon szerveződtek tegnap"

Szerintem jelen probléma felvetésre a fenti mondat sokkal helytállóbb reflexió, mint az alábbi. Én inkább azt tettem volna be. :)

"(Külön érdekesség, hogy a protestantizmus viszont a korai polgárság erkölcsi rendjére ráfűződve, erkölcsteológiaként meg tudta őrizni a hit univerzalitását is,ami a túlnyomórészt protestáns társadalmak nagyobb versenyképességében is megmutatkozott rövidesen.)"

Ez a mai Magyarország esetében nem helytálló,(a kereszténység nemzeteszme nélkűl kozmopolitizmus mondja Balogh lelkész, a kozmopolita természetesen szitok szó) de a ha horthy rendszerben vállalt szerepét nézzük az sem volt különb mint a katolikus egyházé. A német protestánsok is sok tekintetben együttműködtek hitlerrel. Amit a versenyképesség meg a hit univerzalitásának protestáns megőrzése között feltételezel az nagyon szubjektív differenciálatlan vélemény.
uszo 2015.09.21 01:15:16
@unionista᠍᠍:
A helyzet az hogy ezeknek a protestáns egyházaknak általában az egyházszerveződése működik nemzeti alapon, nem a dogmatikai rendszerük. Vagy az orosz ortodox egyház ugyan azt gondolja a szentháromságról, mint a román. Tehát csak ezen alapon beszélhetsz ezekről mint nemzeti egyházakról. A katolikusoknál ez nem kérdés, nekik van egyházfő aki katolikus, és tanítóhivatal ami szintén az.
uszo 2015.09.21 06:38:26
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "A protestantizmus más, mint az ortodoxia."

Hallottam már róla. :) Köszönöm a bevezetést az ortodox egyháztanba.