Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dtracer

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
Egy kutatócsoport pár nappal ezelőtt az alábbi videót juttatta el a Szkeptikus Társasághoz: A film készítői állítják, hogy semmilyen mesterséges fényforrást, elektromos berendezést, radioaktív vagy speciális anyagot, illetve filmtrükköt sem alkalmaztak. Amit látunk, az pusztán emberi képesség.…..
dtracer 2010.11.22 13:07:14
Mika János éghajlatkutató előadása 2010. május 18. kedd, 18.00 BME Fizika Tanszék, 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem Az előadásban áttekintjük azokat az érveket és ellenérveket, amelyek az éghajlat melegedése és annak emberi eredete mellett illetve ezek ellen…..
dtracer 2010.05.13 11:06:48
Szeretnék még egy cikket ajánlani a témában:

www.spiegel.de/wissenschaft/natur/0,1518,689089,00.html

Az írás szerint korrelációt fedeztek fel a naptevékenységek (napkitörések száma) és a legalacsonyabb téli hőmérséklet között.

Ez tényleg logikusnak is hangzik, hiszen a Föld alapvetően a Naptól kapja az energiát, ellentétben például a Jupiterrel, aminek a saját hő kisugárzása a nagyobb.
(Czika Tihamér erdélyi jogász és közíró írása. A cikk eredetileg a manna.ro oldalon jelent meg. A szerző engedélyével közöljük.) Románia sok mindenben egyedülállónak számít az EU-ban. Talán leglátványosabb ezek közül a vallásos lakosság magas aránya, a hiszékenység, babonaság elterjedtsége.…..
dtracer 2010.03.17 13:12:46
@Robur: "sokan a mise után mennek a jósnőhöz meg a reikishez meg a homeopatához" Ez pont nem jó megállapítás, ugyanis a Katolikus Egyház elutasítja ezeket a kuruzslásokat (ami természetfeletti és nem Isten műve - márpedig ezek nem azok, akkor a Sátáné). Te pedig pont misére járókat említesz, akik ezzel valószínűleg tisztában vannak.
dtracer 2010.03.17 14:04:37
@Sárkányszekér: Ha mise, akkor katolikus. Ha nem katolikus, akkor istentisztelet. A többi egyházat nem ismerem (a katolikusat sem igazán), de valószínűnek tartom, hogy az ortodox és protestáns felekezeteknek is hasonló a hozzáállása.
dtracer 2010.03.17 14:11:14
@Sárkányszekér: Szerintem a hozzászólásod már teljesen elszakad a homeopátiától. (Másrészt ha mise, akkor katolikus.)
Tegnapi jelentésében a brit alsóház Tudomány és Technika bizottsága azt javasolta, hogy vonják meg a homeopátiás kezelések, a homeopata kórházak támogatását, és ne törzskönyvezzék gyógyszerként a homeopátiás szereket. Miért? Mert nagyon úgy tűnik, hogy az általános hiedelemmel ellentétben ezek a…..
2009. november 17. kedd, 18.00 óra A homeopátia bizonyítékai Beszélgetés Dr. Falus András akadémikussal Falus András immunológus, egyetemi tanár, az Inflammation Research című szaklap egyik főszerkesztője. Az elmúlt években a lapban több olyan cikk jelent meg, amely homeopatikus hígítású ágensek…..
dtracer 2009.11.12 13:59:41
@tamaskodo: Nos, nekem volt pár évig házikedvencként tartott patkányom, és a félelmen és ragaszkodáson kívül nem igazán lehetett semmilyen érzelmet megállapítani rajta. Például a szaladgálás ugyanúgy jelenthet izgatottságot, türelmetlenséget vagy akár frusztrációt.

Szerintem erre kutatást alapozni nem lehet.
dtracer 2009.11.12 13:21:58
@neofin: "positively influence the emotional responses of mice"

Hogyan lehet azonosítani egy egér érzelmi reakcióit? Nem kötözködés, csak kíváncsiság. De nyilván rendelkeznek egy Susan Calvin kaliberű szakértővel.
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
dtracer 2009.09.10 12:14:12
@Advocatus_Diaboli: Már többen reagáltak a hozzászólásodra, de választ még senki sem adott:

Az evolúció két komponensből áll, mint ahogy biológiaórán is tanítják, a mutáció és a szelekció. A szelekció önmagában tényleg nem magyarázza meg a fajok létét, az a fajok nemlétét magyarázza, vagyis az életképtelen fajok kipusztulását. A mutáció (pontosabban mutáció és kombináció, vagyis hozzájárul a két ivarú génállomány keveredése) az, amitől új fajok alakulnak ki.

És ehhez nem kell nagy tudományos tudás, elég ha megnézed a ló és a szamár utódját...
Egy olvasónk hívta fel figyelmünket arra a híresztelésre, hogy Boszniában, bizonyos, piramisnak látszó képződményekben magyar rovásírást találtak. Ennek kapcsán leltünk rá Brian Dunning írására, amely a Skeptoid.com oldalon jelent meg, s amelyet alább – a szerző engedélyével – Pálfi…..
dtracer 2009.08.15 01:24:50
@ejszepityoka: Nem tudom, mit értesz a "vonat feltalálásán" és a "kor szkeptikusain", amikor ezen találmányok története mind arról szól, hogy adott kísérletező személy bemutatja a már működő prototípust, a világ pedig álmélkodik rajta.

Esetleg arra a történetre gondolsz, amikor John Blenkinsop azt a megbízást kapta, hogy építsen ki egy gőzvasútat a middletoni bányákhoz, de mivel akkoriban úgy gondolták, hogy a vonatok csak önsúlyuk négyszeresét tudják elvontatni a megcsúszás miatt. Mivel neki erős mozdonyt kellett terveznie, ezért fogaskerekeket használt fel a meghajtáshoz.

De ez szerintem nem ugyanaz, amire te próbáltál kilyukadni. Eseteg kifejthetnéd pontosabban is.