Regisztráció Blogot indítok
Adatok
albino combino

0 bejegyzést írt és 529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Silver Fox Miért pont Téged? 2014.10.22 15:32:57
Ezt a kérdést minden állásinterjún felteszik, ezért nem árt rá felkészülni. És tudni kell rá válaszolni. Itt van néhány tipp arra, hogy meggyőzd leendő főnöködet, hogy Te vagy a legalkalmasabb. Tudd, hogy mi a munkaköri leírás Olvasd el figyelmesen, hogy milyen munkakörre,…..
albino combino 2014.10.23 17:25:54
@gizmo26: látod erről beszélek :)
igen, sok helyen még ez egy csapatépítő, de legalább már valami elindult. Rengetegen szemellenzősök és a legtöbb vezető se veszi a fáradtságot annak, hogy például utána olvasson, hogy mitől is működik egy jó csapat. Ngy cégeknél milliókat jelenthetne hosszútávon az, ha a főnök kézbe venne egy szakkönyvet. Ráadásul az internet korában minden külföldi szakirodalom elérhető, sok meg már fordításban is...
albino combino 2014.10.23 20:03:18
@polyvinyl: ahogy söri mondja - ez meg az adott cég vezetésének a hibája ismét. Ha egy tulajdonos az alkalmazottak kiválasztását egy tanulatlan 23 éves lányra bízza akkor hosszú távon nagy sikereket tuti nem tud elérni.
(ezt egyébként nem biztos, hogy te meg tudod állapítani, hogy az adott kérdező mennyire jól érti-e a dolgát vagy sem)
A legtöbb esetben, pláne ha egy modernebb cégről beszélünk, akkor a legkevésbé a szakértelem dönt. Annyira szerteágazó ma már szinte minden szakma, hogy csak nagyjából lehet elvárni a jelentkezőtől, hogy 100%-ban kompetens legyen, ráadásul az adott cég belső működését amúgy se ismerheti.
Tehát az esetek elég nagy részében mindenképp lesz egy betanítás, amikor már nem a papír és a korábbi tapasztalat számít, hanem nagyrészt az emberi tényező.
Ne vegyünk részt rajtuk. De ha mégsem tudjuk elkerülni? „Már megint egy hülye meetingre kell mennem, és nem tudok dolgozni!” - halljuk sokszor. Egy értekezlet (meeting) azonban nem mindig értelmetlen. Vannak nagyon hasznos és értelmes meetingek is. Akkor mitől lesz hasznos…..
Sajátos módját választotta az ünneplésnek az a huszonhárom éves edzőnő. Az amerikai Samantha Sullivan két védencét, a 16 és 17 éves focistákat a városba csalta egy pizzára, hogy megköszönje nekik a pályán nyújtott teljesítményt, azonban az ünneplés nem várt fordulatot…..
albino combino 2013.08.13 22:37:43
@kiwirágós kivirradtig: mi a bánatért sántítana? a tanár a rá bízott diákokat leitatja és szexel velük (nem erőszak, mert mindenki akarta)
Na most ha a tanárbácsi leitatná és elcsábítaná a rá bízott diáklányokat akkor mindenki nyilvános akasztást követelne. Most meg? A kommentelők 70%-a azon poénkodik, hogy jaj de kár hogy neki nem volt ilyen tanárnője.

@Karipapa01: szerinted a mostani tizenéves csajok nem hencegnek azzal hogy hány pasi kúrta már meg őket? ÓÓÓ nyugodj meg, rosszabbak mint a 10-20 évvel ezelőtti "legelvetemültebb" kis kúrógép srácok.
Viszont a sztori szempontjából az a fontos, hogy a TANÁR LEITATTA A FELÜGYELETE ALATT ÁLLÓ DIÁKOKAT ÉS SZEXELT VELÜK.
Ha egy pizzériában az eladócsaj dugatta volna meg magát egy random 16 évessel akkor nem lenne ekkora a felháborodás
Ahogy mi is megírtuk, Bödőcs Tibor után most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozott a Dumaszínházból, mivel állításuk szerint nem jutottak elég szereplési lehetőséghez. Az ügyben eddig nem szólalt meg Litkai Gergely, a színház vezetője, azonban most rövid…..
Szalai Miklós könyve, amely azt a vitát foglalja össze, amit a mai angolszász analitikus filozófusok Isten létéről folytatnak, két alapvető ateista érvet jár körül (Szalai Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában. L’Harmattan, Bp., 2005). Az egyik a…..
albino combino 2013.06.26 09:15:15
@Brendel Mátyás: hazudsz
olvasd vissza majd nyugodtan. Lehet a te köreidben, otthon ez teljesen normális dolog hogy lehülyézitek egymást, apu-anyu így beszélt veled, oké. De a normális társalgást rohadtul tönkreteszi ha nem úgy válaszolsz, hogy "ez nem úgy van, mert..." hanem, hogy "te hülye vagy, nem is értem hogy lehet ilyen faszságot mondani"
egyébként mondta is valaki, hogy simán olyanok a kommentjeid mint ha a vatikánból pénzelnének. Arrogáns, pökhendi, bunkó. Egy normális, emberi megnyilvánulásod nincs. Szerintem azon gondolkozz el, hogy talán előbb meg kéne tanulni emberi módon kommunikálni mielőtt sok-sok millió embert lehülyézel és a halál f.szára küldesz, csak mert olyanban hisznek ami szerinted nincs.
(nem, nem vagyok vallásos, templomban is összesen ha 10x jártam és szerintem is irracionális a dolog)
albino combino 2013.06.26 12:19:20
@Brendel Mátyás: miért, szerinted akkor van Isten? A poszt végén felvetsz 3 megoldást is, de maga a blog egésze alapján eléggé egyértelműnek tűnik hogy te nem hiszel benne, hogy létezne egy ilyen lény
"hogy lehet diszlexiás, hülye barmokkal kommunikálni?! mit segít a diszlexiás, hülye barmokkal való kommunikáción a szép szó?!"
Ugye tudsz róla, hogy a blogolás az nem kötelező feladat? Lehet ám a barlang falára is firkálgatni és akkor ezek a barmok nem jönnek olyan hülyeségekkel mint mondjuk a tiédtől eltérő vélemény...
egyébként magával a bejegyzéssel nincs baj, érdekes volt, érdeklődve estem neki a kommenteknek, de aztán ez a förtelmes stilus...remélem nincs gyereked, mert jó szar lesz neki, ha butaságokat kérdez. Én még midig azt javaslom hogy nézz magadba és pár nap múlva olvasd végig a kommenteket, hogy milyen hangnemben irtak neked és te hogy válaszoltál rájuk
albino combino 2013.06.26 12:50:37
@Koós István: jogos. köszi hogy te legalább nem barmoztál le. Nem volt erőm újra átolvasni az egész posztot, tegnap óta már kicsit sokat olvastam ahhoz hogy az egész a fejemben maradjon.
De annyit leszögezhetünk remélem, hogy akik a posztokat írják azok nem hisznek a bibliai istenben, ugye?
Jól felfújták ezt az asszonyverő csingapilóta-ügyet! Pedig ha valaki idetéved a civilizált világból, lehetne több esze annál, mint hogy egyedül csámborog a városban! Vagy valahol egészen másutt gyökerezik a baj? Egy Magyarországon élő brit állampolgár az a terhes anya, akit…..
albino combino 2013.06.19 12:12:44
@felka: honnan tudod hogy himbilimbim van?
illetve miért kell hozzátenni mindig hogy terhes a nő? A sofőr ezt nem tudhatta és nincs köze a történethez.
az újabb cikk alapján pedig szerintem egyértelmű hogy rendesen megkapta a büntetését a villamosvezető, szóval nem kell túlragozni ezek után
albino combino 2013.06.19 12:16:46
@felka: sőőőt, akkora pofont is kaphatott volna hogy angliáig repül.
ha elolvastad a cikket, akkor láthattad hogy megszivta a sofőr a pofon miatt, kib.szták a munkahelyéről valszeg, a mostani helyzetben érdekes lesz állást találnia, 20 éves bkv-s múlttal...
nőt verni meg mindenki szerint gyáva dolog, látod, ha egy hülye angol pasi kapott volna egy maflást ezért akkor sehol se lenne hir a dologból, még talán meg se hurcolták volna a sofőrt
albino combino 2013.06.19 16:07:30
@felka: ha pasi csinálta volna, akkor is kijárna a nevelő célzatú pofon. Vagy ugye nem kap pofont, és éli ugyanúgy az életét, mígnem egyszer majd jön egy olyan sofőr, aki nem tud időben fékezni...
ez már nem csak neked - Nagyon valószínű amúgy, hgoy sose derül ki a teljes igazság. Illetve kiderül, csak ahány ember, annyi igazság. Abban még mindig egyetért mindenki, hogy nem volt a legszerencsésebb dolog a pofon, mielőtt belekötnél
Az év blockbustere és az év filmzenéje? Az előbbi megmérettetésére még várni kell másfél hetet, de az utóbbit már most meghallgathatjátok. Teljes egészében. (Ez itt alant az első szám, a teljes lista eléréséhez klikk ide!) (A tippet köszönjük a képregényfilmeknek.) ..
Érdeklődéssel olvastam Lakner Dávid újszerű megközelítéssel megírt cikkét a melegházassággal kapcsolatban (Kell-e a melegektől védeni a házasságot?). Újszerű, amennyiben nem a megszokott módon érvel, s nem ad kapásból helyt akármelyik álláspont bevett érveinek. Dávid…..
A magyar cégek 35 százaléka nehezen talál megfelelő munkaerőt, a legnehezebben betölthető állások listáját a szakmunkások vezetik, majd a mérnökök és értékesítők következnek - derül ki a Manpower felméréséből. világszerte is hasonló a helyzet, ám míg ott jellemzően az…..
albino combino 2013.06.01 21:23:46
@Bueice: a drága jó gyermeked nem gondolt még arra hogy bekuncsorogja magát valamilyen céghez havi 30-ért vagy urambocsá ingyér' és tapasztalatot szerez?
még az is jobb ha ingyen dolgozik de legalább bele tud valami írni az önéletrajzába mint ha otthon vakarja a fütyköst.
hidd el a munkaadó se hülye, tudja hogy a pályakezdőnek kb 0 tudása van, legalábbis ha az egyetemre támaszkodik csak. Ha fel is veszi akkor is 2-3 hónap mire beletanul
albino combino 2013.06.01 21:25:19
@Bueice: ja amúgy erre hogy kiküldjenek egy levelet konkrét embert tartanak? :D komoly cég lehet ha nem tudnak egy adatbáziskezelőt összetákolni ami kiküld egy sablonlevelet a nemoké listán lévőknek
A Z világháború két új tévészpotja túl sok új jelenetet nem kínál, pontosabban épp ellenkezőleg: szinte az összes zombieffektust lecserélték. Nem, nem lettek lassabbak, viszont az animáció sokkal pofásabbnak tűnik. Viszont ha eddig nem lett volna világos, hogy a film javarészt…..
albino combino 2013.05.22 19:15:01
@McCl@ne: millió meg egy filmet fel lehetne sorolni aminél egy büdös szónyi fikázás nincs. Illetve...nem is. Millió meg egy gagyi, a nézőt ostobának tartó, marha jó alapötletet elqró filmet lehet látni, ezért a fikázás.
Itt is - a könyv tök jól meg van csinálva, itt meg mutogatják ahogy BP megy megmenteni a kiccsaládot, mert dráma meg hálivúd
A  Fent és Lent szerkesztőségén belül heves vita alakult ki a röghöz kötésről. Mivel mi egymás véleményét nem fegyelmezni és egységesíteni akarjuk, hanem örülünk az ellentétes álláspontoknak, vitarovatot indítottunk. Kérdés: a röghöz kötés elvben helyes-e vagy nem?…..
albino combino 2013.05.20 18:38:27
én valahogy nem értem mi a probléma a röghöz kötéssel. Ha valaki itthon akar maradni akkor tök mindegy hgoy számolgatja-e valaki hogy mennyi ideig is van itthon. Ha meg valaki az ingyen diploma után egyből menne kifelé magasabb fizuért, ám had menjen. Csak akkor legalább az ottani nagy fizujából fizesse csak ki a taníttatása költségeit
Vegyük az általad kinézett orvost. Elvégzi tegyük fel 5 év alatt (nem tom pontosan mennyi).
Szemeszterenként van mondjuk 2 millióba ha fizetősön csinálja, de ő most ingyen kapja. 20 millió a 10 félévre.
Odakint megkap 1 milliót havonta. Felét ha félreteszi a tandíj visszafizetésére akkor 40 hónap, tehát kb 3,5 év alatt vissza is tudja fizetni. Hol itt a gond, kérdem ismét?
Ha amerikába járna egyetemre akkor 60 éves korában fizetné vissza a tandíját, ha a szülei nem szedtek volna össze pár tízezer dollárt már a születésétől gyűjtögetve.
És akkor ugye az orvosoknál a legmagasabb a tandíj, meg náluk a leghosszabb a tanulási idő is.
Ha egy mezei mérnököt, közgazdászt, informatikust nézünk a szemeszterenkénti kb 2-300 ezres tandíjjal, akkor ismét ott vagyunk, hogy ha végez. 3 év alatt akkor vissza kell fizetnie 1,8 milliót. A kinti mondjuk 2000 eurós fizujából pár év alatt vissza tudja törleszteni megerőltetés nélkül.
Nem kell a hiszti. Ha nem tetszik a magyar felsőoktatás akkor lehet menni külföldre. (mondjuk szerintem minden szempontból az éri meg jobban, de ez jelen esetben mindegy)
A Tv2 Mokka című műsorának egyik házigazdája valami különös oknál fogva (és nem, nem vagyunk hajlandók spekulálni sem) ha a "szamár" szót meghallja, átlényegül idétlen tinicsajjá, és ugyan mindegy, hogy a szamár éppen egy embert tép szét, vagy csak úgy legel és bőg,…..
albino combino 2013.05.18 02:13:00
@penetráns: hülye. nem kell megrendülnie, elég ha nem röhögi el egy ember halálhírét, hanem pókerarcot vesz fel és úgy olvassa be a hírt
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
A 37 éves Rebecca Dakin kilenc évig volt escort-lány, pályafutása alatt több, mint ezer férfit “fogyasztott el” s ezen férfiak javarésze házas volt.  A hölgy ma már nem űzi az ősi mesterséget, inkább a nőket tanítja arra, hogyan viselkedjenek az ágyban és hogyan…..
A külföldi munkavállalás egyik nagy veszélye, hogy ha az ember nem elég óvatos, könnyen pórul járhat. Ez történt mai szerzőnkkel, Tiborral, aki egy tenerifei munka reményében vágott neki, de gyorsan csalódnia kellett. Talán túlságosan éltek bennem az elmúlt évben…..
albino combino 2013.04.28 23:59:11
@dutibi: olvassa ám a tököm oldalakon keresztül a semmit. Szedd össze a gondolataidat és írd le fél oldalban, hogy mi a fene is történt. Ha meg nem tudod leírni akkor add fel és majd elmeséled egy sör mellett annak akit érdekel
Mi a legidegesítőbb a Youtube-ban? Azt kell, hogy mondjuk: a reklámok, of course. Amikor 5 másodpercet végig kell várnod, hogy megszakíthasd azt a tolakodó kisfilmet, ami bepofátlankodik az orrod elé, miközben te egy klipet, filmet, mesét, stb. szeretnél nézni... Hosszúnak tűnő 5…..
Még ma is sokan vallják, hogy akár egyszeri megcsalás esetén is "gondolkodás nélkül" szakítani kell - na persze, ha a hűtlenség ténye kiderül. Bár a tolerancia a nyugati társadalmakban egyre nagyobb, ami a hűtlenséget illeti, a megcsalás ténye továbbra is rengeteg ember számára…..
albino combino 2013.04.24 16:05:17
@orsiw: te nem találtad még meg a 'Válasz erre' gombot?
albino combino 2013.04.24 17:14:46
@skarlát betű: Ha szólt és elmondta a nyűgjét akkor más a leányzó fekvése.
Ha ki is mondta hogy be akarja fejezni, de mondjuk lakás vagy egyéb ok miatt nem lehet a válást megcsinálni akkor szintén más a szitu.
Én azt irtam hogy ha nem tudott szólni és megcsal, akkor rohadjon meg ott ahol van.
Ráadásul ha elmondta a másiknak hogy ez az egész nem működik, és részéről befejezte és másfelé kacsintgat ezután az nem a tipikus megcsalás kategóriába esik szerintem
Emlékszünk még? 2006 -ot írunk. Az utcán megjelentek a "Rosszabbul élünk, mint 4 éve" plakátok. Valamiféle számokra hívták fel az emberek figyelmét. olyanokra, amelyekkel jól lehet mutatni az aktuális kormány rossz teljesítményét. Nézzük meg, mi történt ezekkel a…..
albino combino 2013.04.20 20:19:28
@balage_81 reloaded: ne foglalkozz vele, nem komplett, igazi troll
Mintha a saját történetemet olvasnám. Nos, én feladtam és elhelyezkedtem egy szakképzettséget nem igénylőmunkahelyen. Két diplomával, két nyelvvizsgával lettem szobalány: WC-t takarítok, ágyazok, takarítok, négykézláb mosok fel fürdőszobákban, szőrt szedegetek le a…..
albino combino 2013.04.02 22:06:03
@Almandin: pedig ez még mindig igy van, meg kell nézni a statisztikákat
a diplomások körében még mindig a legalacsonyabb a munkanélküliség és még mindig ők azok akik a legmagasabb kezdőfizuval indulnak.
Persze más kérdés, ha valakinek valami totál használhatatlan diplomája van, amiből mondjuk 10x annyi van mint kéne.
Mellesleg a posztoló szokás szerint nem mondta el hogy mi az a 2 diploma és nyelv.
Mert ha szociológia, kommunikáció, nyakonöntve egy eszperantó, angol középfok kombóval akkor nem csodálkozok. De ha bármi hasznos szakot végzett és 2 nyelvet normálisan beszél akkor egy igazi lúzer, hogy elmegy budit takaritani. Illetve legfőképp azért az, mert mindezt itthon teszi éhbérért
albino combino 2013.04.04 22:17:23
@Babette_: szerintem nem ilyen speciális esetekre értette azt, hogy aki túl sok mindenhez ért az nem ért igazából semmihez
De be lehet látni hogy olyan azért ritkán van, hogy valaki jó informatikus, aztán jó kőműves, elektroműszerész, meg nagyon szuper ornitológus.
Persze elképzelhető, de ha valaki nagyon ért valamihez akkor az csak azért van mert az alapokat megtanulta és folyamatosan használja is a tudását. Ha 10 évig nem foglalkozik valamivel az illető akkor már ne is ért hozzá rendesen, egy szakma nem olyan mint a biciklizés, ha nem gyakorlod elfelejted.
Pl egy autószerelő ha 10 éve nem látott kocsit akkor valszeg meg lenne lőve a legújabb computeres bizbaszokkal
albino combino 2013.04.06 01:40:41
@Babette_: te hoztál egy példát,amiben egy olyan életpálya volt ami tartalmazott több szakmát is. Oké, ez tiszta.
De szerintem eredetileg arra célzott, hogy amikor valaki mondja hogy van 4 végzettsége akkor valószinű egyikhez se ért igazán.
Persze, egy 50 évesnél előfordulhat hogy 10 évig lakatos volt, aztán 10 évig kertész stb stb, de amikor egy mondjuk harmincas ember mondja hogy 4 dologhoz is ért akkor az gyanús hogy nem ugyanannyira ért mindenhez.
Persze attól is függ mi az a 4 dolog, mert van amibe belemélyedni évek, évtizedek, van amibe hobbiként is pár hónap alatt beletanul
Hivatalos adatok szerint jelenleg 676.000 álláskeresőt tartanak nyilván Magyarországon. A 15-24 éves korosztályban meghaladja a 29 százalékot a munkanélküliek aránya. Valamivel jobb helyzetben vannak azok, akik nagy óraszámú gyakorlati oktatásban vettek részt. A csak érettségivel…..
Az a helyzet, hogy akkor is tudjuk mi történik Justin Bieberrel, ha nem akarjuk, de az utóbbi hetek történései kapcsán érdemes észrevenni, hogy a popénekest mennyire szívatják mostanság Európa szerte. Az egész február vége felé kezdődött, amikor az előadónak szórakozni támadt…..
albino combino 2013.04.02 22:39:18