Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mzoltán

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
mzoltán 2021.04.13 13:08:23
@MEDVE1978: A CEU kapcsán: 1) a végzett diákok túlnyomó többsége nem lesz híresség, ezért nem is tudhatod, mit gondolnak. Nem kérdés, hogy a többség inkább balos vagy liberális, de oktatóként elég nyilvánvaló, hogy van egy észrevehető méretű jobbos kisebbség. Nyilván tanszékenként eltérő az arány. Senki nem bántja őket. 2) Keress rá pl. Felföldi Zoltán vagy Bartha Márton nevére (Kovács Zoltánt más már említette). Ők csak azok, akik kapásból eszembe jutnak, egyetlen tanszékről. Járóka Lívia is járt a CEU-ra.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
mzoltán 2021.02.28 12:15:26
@Külsős: Nekem tavaly nyáron tűnt fel, amikor teljesen tendenciózusan módon számoltak be az EU költségvetési alkuról. (A cikkban lévő táblázatból is kiderült, hogy mennyire torzít a szöveg). Ugyanaz a szerző, aki az általad linkelt cikket írta. Egyébként továbbra is vannak jó elemzések, de egyre kevesebb és egyre átlátszóbb a NER-vonal.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
mzoltán 2015.03.13 18:08:43
@jotekony koc: Akkor úgy látszik, az én figyelmemet kerülte el. Meglátjuk.
mzoltán 2020.12.11 11:36:07
@incze: Pontosan így látom én is. Persze, csalódás az időbeli halasztás, főleg azért, mert szerintem ennél jobbat is ki lehetett volna hozni a helyzetből (EU-szempontból), de azért a következő kevesebb mint másfél évben, ami a választásokig van, amúgy sem nagyon lett volna komoly action.

És amúgy is, aki azt gondolta, hogy ez rendszerváltást hoz Magyarországon de azonnal, az szerintem eleve félreértésben volt. Ne legyünk már ennyire provinciálisak, hogy kizárólag a hazai belpol következő egy évének szemszögéből nézzük az ügyet. Ez az egész sokkal alkalmasabb a következő wannabe autokrata megfékezésére, mint a NER lebontására. A NER-t csak belpolitikai fordulat döntheti meg, és persze ebben még jól jöhet ez a mechanizmus, de nem az lesz a döntő.
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
          1965. február 18-án a cambridge-i diákszövetség klubjában rendezték meg James Baldwin fekete amerikai novellista és Willliam F. Buckley Jr. konzervatív publicista vitáját. Baldwin az amerikai fekete irodalom egyik legjelentősebb alakja (róla itt írtam), Buckley (róla itt) pedig az…..
Gyűlöletből nem lehet országot építeni sehol. Eképpen penget érzelmi húrokat lelkünk hárfáján az emberminiszter, Balog Zoltán. De a „megélhetési bevándorlás” kapcsán tervezett nemzeti konzultáció láttán hozzátehetjük: de igen, lehet. A feltett kérdések alapján akár…..
mzoltán 2015.04.28 15:43:12
            Békés Márton és Böcskei Balázs közösen írtak könyvet arról, hogy miért nincs jól itt semmi. Békés szkinhedként indult, aztán a rezsimdudu Tőkéczky nyomta be Schmidt Máriához, Böcskeiről senki sem tudja, hogy ki protezsálta be az MTA Társadalomtudományi…..
      Lovas Zoltán óriási botrányt kavart azzal, hogy leszajházott pár nőt, konkrétan Vajna Tímeát, Rogán Cecíliát és Szalay-Bobrovniczky Alexandrát.  Esetünkben ún. men's accessories-okról van szó, kalap, kabát, pénztárca, és valóban, ki látott már olyat, hogy valaki…..
mzoltán 2015.03.08 15:31:39
@Agent Midnite Cooper: PRK triviálisan igaz dolgokat mond, amiket mindenkinek tudnia kellene, és olyasmiket akar, amik teljesen mainstream követelésnek számítanak Nyugat-Európában vagy Észak-Amerikában. Mi itt a fundamentalizmus? Ami sokakat zavar, az a karcos stílus, hogy mindezt nem kedvesen, "illedelmesen" teszi. Szerintem ez rendben van, sőt, hasznos provokáció. Erről lásd, amit JT mond az aktivistaságról. Elég döbbenetes, hogy még ezen a blogon is a hozzászólók többsége számára ez túl sok.
Amúgy Stumpfot én nem tartom rezsimszolgának (sem a Mandinert rezsimblognak), de ez az írás hihetetlenül tudatlan.
Ars Boni A kétharmad ára 2015.02.23 06:23:17
A veszprémi vereséggel megszűnt a Fidesz kétharmados parlamenti többsége. Az utóbbi időben politikusok és elemzők is írtak arról, hogy milyen következményei lehetnek ennek a következő évekre nézve. A legtöbben annyit állapítottak meg, hogy a kérdés csupán szimbolikus…..
"Bayer Zsolt egy geci... Orbán Viktor is egy geci." (Simicska Lajos)   ..
mzoltán 2015.02.06 16:19:10
@jotunder: ezt nem látom a nol.hu-n. Van link?
2015. január 15-től 22-ig: reblog: "Szilassy László és Szeleczky Zita látható a képen. A nyilas Ken és Barbie.. ahogy azt a komcsik terjesztették.” “Az megvan, hogy az egész EU-ban Magyarország népe képviseli a közlekedésszerkezeti progresszió…..
mzoltán 2015.01.22 22:50:45
@Kettes: Pontos. És tényleg szomorú, mert BÁG jobb sorsra lenne érdemes. A NER egyik áldozata, de azért a sajnálatomat másoknak tartogatom. Volna más választása.
        Elég messziről fogom kezdeni.        December 18-án hirdetik ki a Research Excellence Framework (korábbi nevén Research Assessment Exercise) eredményét. Ez a teljes brit felsőoktatásra kiterjedő vizsgálat, amely elvileg minden egyes brit egyetemi oktató tudományos…..
mzoltán 2014.12.10 17:55:45
@fortin2: Én sem vagyok biztos benne, hogy SM korábbi értékelése 0 lenne (bár az elmúlt hat év alapján biztosan igen). De kiváncsiságból rákerestem az egyik általad bevágott könyvre (From Totalitarian to democratic Hungary), mert még sosem hallottam róla, és ezt találtam:

www.lib.miamioh.edu/multifacet/record/mu3ugb2878484

SM csak szerkesztő, és egy sokéves, többször reciklált tanulmánnyal szerepel a kötetben. A szerzők: Matolcsy György, Martonyi János, Tellér Gyula, Tóth Gy. László, Illés Zoltán, Kahler Frigyes, stb.

Szóval, nem minden az, aminek látszik.
mzoltán 2014.12.10 17:59:59
@mzoltán: Ja, és persze Fricz Tamás, MAK, és a többiek. Nem is értem, GFG hogy maradt ki. És még valami: a CUP csak a disztributor, nem a kiadó, tehát ez enyhe csúsztatás.
Léteznek amerikai adatok arról, hogy minden 1 befektetett dollár, amit az oktatásba, a gyermekvédelembe, a megelőzésbe fektetek, az 7 dollár megtakarítást jelent majd később a igazságszolgáltatásban, a szociális segélyezésben, a munkanélküli ellátásban. Csak hát hosszú távra…..
mzoltán 2014.11.10 22:46:27
@jotunder: Azert volt, aki probalta ezt merni:
www.sciencemag.org/content/312/5782/1900.full

A konkret meresi eredmenyeket nyilvan lehet vitatni, ez soha nem lesz teljesen egzakt dolog, de hogy ne volna ertelme, az eros tulzas. Olyan jozsis mondas egy kicsit :)
mzoltán 2014.11.11 01:53:05
@jotunder: Úgy nyilvan nincs ertelme, hogy x dollar befektetesnek 7x megterulese van minden korulmeny kozott, mert eletszeru, hogy egy ponton tul csokken a marginalis megterules. Ezeket a vizsgalatokat kimondottan a nagyon hatranyos helyzetu gyerekeknel vegrehajtott befektetesekre vizsgaltak, és ebben a korlatozott kontextusban teljesen ertelmes ilyen megterulesi aranyokrol beszelni. A tobbiben nincs vita.
„Elég volt, többé nem szabad, ne állítsatok szobrokat, a meglévők is tűnjenek, remek, remek.” (Cseh Tamás – Bereményi Géza: Ne állítsatok szobrokat) Mikor máskor, ha nem Cseh Tamás születésnapjának környékén ugrik be az obligát dal azokról a bizonyos…..
mzoltán 2014.01.23 16:04:14
A hétvégén – a kormánypártoktól megszokott módon, kormány- helyett egyéni képviselői indítványként – az Országgyűlés elé került a kampányfinanszírozás új szabályait tartalmazó javaslat. A Cser-Palkovics András és Gulyás Gergely által jegyzett…..
mzoltán 2013.05.21 18:28:04
@Szigetvári Viktor: @TuRuL_2k2:

Még annyit érdemes hozzátenni, hogy a javaslat csak a kiadási oldalt teszi átláthatóbbá, azt is csak az állami támogatás összegéig. A bevételi oldalt nem, márpedig a fő gond mindig is az volt, hogy nem tudjuk, honnan van a pénz, amit elköltenek a pártok. Illetve dehogynem.

MZ
Alternatíva Állásfoglalás v 2.0 2013.05.03 08:00:00
A Magyar Tudományos Akadémia  Galaktikus- és Jövőkutatási Főtanácsának kiegészítő állásfoglalása Magyarország önkormányzatai egyes további közterületeinek elnevezéseiről a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben biztosított…..