Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tiger1342

9 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy Géza kollégám mondta: Citromot is kell nyalni, nem csak mindig a mézet. Ez a fejezet most erről fog szólni. Nyitásnak valami ilyet képzeltem el. Lelövöm a poént, nem dobja azt a bizonyos lángot. Bekönyörögtem magam a pár utcára levő kipufogó szervizbe. Nehezen ment, a főnök mondta, nem…..
Mai műsorunk tartalmából: -  Visszaadnám az eddig fent lévő kipufogót, de az a helyzet, hogy nincs mit visszaadni...-  Ha az én vezérműtengelyem lenne, fél napig dolgoznék még rajta, de mivel a tiéd, tegyük csak bele!-  Meglesz ám ez, ne aggódj, csak most épp fogalmam sincs, hogy mi van. De…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   Amikor három évvel ezelőtt fejest ugrottam a mopedes blogolásba, egyrészt nem gondoltam igazán, hogy ez a téma rajtam kívül bárkit is komolyan érdekelhet, arra pedig végképp nem számítottam,…..
Sokat törtem a fejem, hogy a tank formája milyen legyen. Az alap elgondolás, hogy a pluszban felhegesztett felső vázcső alá kerül be. A felső íve tehát adott volt, már csak a többit kellett hozzá álmodni, vagyis rajzolni, egy méretes kartonlapra. Ehhez elsőnek a felső ívet ívet rajzoltam meg, ez…..
A merevség bejárja a férfiéletet. Reggeli merevedés, napközbeni merevedés, éjszakai merevedés, merevrészegség, kasztnimerevség, hullamerevség. Bár ez utóbbi unisex programelem. Mindenesetre mutatnék pár képet, hogy milyen merevítőket lehet kapni AE86-hoz. Csak úgy, okkal...
A héten élveztem a szabadságom, így volt időm foglalkozni olyan részletekkel ami valószínűleg csak nekem bántja a szemem. Nem szeretem a kopott, rozsdás elemeket, apránként minden sorra kerül. Szerintem nagyon ciki, hogy egy Bmw szintű autón pár év után már rozsdásodik a…..
Néhány év mopedezés és simsonozás után megérett bennem a gondolat, hogy kellene valami nagyobb motor, amivel utast is lehet szállítani, és a várost is kényelmesebben el lehet hagyni. Ehhez először meg kellett szereznem az A kategóriás jogosítványt, aminek a tanulságait egy…..
Az ember csak bemegy az Aldiba, hogy megvegye a hétvégi sört, ropit, tojást, aztán egyszer csak hopp, szembejön egy bicikli. Gyanús ez, gyanús, hiszen a hasonló üzletekben csak veszélyes romokba lehet belefutni, amelyek maximum az utca túloldaláról, éjszaka, sűrű ködben látszanak…..
tiger1342 2015.03.28 10:11:54
@♔bаtyu♔: Köszi, konkrétan vidékre kell: a Mátrában tekeregni erdőn-mezőn. :) Ott még a főutak is kívánják a terepfutóművet... :)
tiger1342 2015.03.28 10:12:40
@Sturcz Antal: Köszi, feliratkozom pár hírlevélre, nem sürgős az ügy.
A kollégának van, pontosabban volt néhány hónapig egy Garelli mopedje. Már nem pontosan emlékszem, hogy honnan került hozzá (majd megírja, ha akarja), de közel sem volt hibátlan állapotban. Ő maga hozta rendbe, kapott festést, matricát. De a mi szempontunkból most nem is ez a…..
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
  Két hét múlva ilyenkor madárcsicsergésre ébredünk Földváron, kiverjük a szemünkből a csipát a mosdó szélén, mint hamut a nagypapi pipájából – elég az alliterációkból –, azt a három, S-es méretű Tesco-szatyrot, amit összekészítettünk a kéthetes útra (és…..
Ha többször gondoltál a kerek seggére éjjel, mint Scarlett Johanssonéra. Ha tudod, hány perc telt el az utolsó Hangyász hétfő óta. Ha gyűlölsz, amiért ilyen sok. Ha sose hitted el, hogy valaha menni fog. Ha mindig tudtad, hogy egyszer menni fog. Ha nem akarsz már különösebben jól…..
Tényleg öregszem, vagy mi a fene van?! Oké, hogy nem kellemes átmenni a felgyűrt aszfalton, de a legutolsó időkben mindegyikbe belesajdul a derekam – ilyesmiken morfondíroztam. Aztán amikor a motort kellett felhúzni a középállványra, megállapítottam, hogy tényleg itt a vég,…..
tiger1342 2014.01.20 09:29:28
Ha már MZ-zünk, abba is lehet kapni jóféle Hagonokat: www.ebay.com/itm/390268532881

Persze, ha szerelhető lenne, biztos Tibi is a szétszerelést próbálta volna ki elsőnek...
Dugóhúzó Dömsöd 2 2013.12.06 07:26:52
Levente biztatására néhány hete (:)) újabb XBR mini találkozót rendeztünk! Ez alkalommal az XBR-ek számát ugyan nem sikerült növelni, mert Gábor nem jött el, és ezért nagyon haragszom is rá, de már elmúlt. :) A létszám viszont Levente barátnőjének, Emesének köszönhetően…..
Belsőség Hazavágtam az autómat 2013.12.14 06:48:39
Még a jogosítvány kézhez kapása előtt, 2008-ban vettünk egy új SX4-et. Tudom, rohadjak meg. Édesanyámmal ketten élünk, ő már nem vezet (azért vagyunk még életben), két hozzá nem értő nő pedig gyilkos kombináció egy autónak. De nagy volt az öröm, csak sajnos nem tartott…..
Nos, ezúttal nem én költözöm, hanem a blog. Elegem lett az index nyűgjeiből, ezért a blog ezentúl itt folytatódik:http://tiger1342.blogspot.hu/ Azt nem ígérem, hogy gyakrabban lesznek posztok, de az első lépést már megtettem... :)..
Van élet az Easy Rideren túl: motoros filmek Európában is készültek. Egyik kedvencem a lengyel Motodrama: az 1971-es mozit valamikor gyerekkoromban láttam először televízióban. Nyomokban megvolt a tartalma is – bevallom, a lengyelt én nem értem igazán –, de annyi jó motoros…..
Végre beköszöntött a jó idő – ami persze nem tartott túl sokáig –, így rászántam magam a Simson szétszedésére. Bár a motor állapotát már korábban felmértem, sőt, az alkatrészeket is megvettem hozzá, kicsit tartottam tőle, hogy kellemetlen meglepetés ér majd. Nem így…..
tiger1342 2013.03.20 13:07:56
@chop: Azért ettől kicsit bonyolultabb a dolog, keress rá! De mindenképpen le kell venni a tankot.
tiger1342 2013.03.20 14:03:35
Régóta szerettem volna összeírni, milyen változtatásokat követtem el eddig a motoromon, ugyanis elég messze van a gyári állapottól. Ha megkérdezik, mindig azt szoktam válaszolni, egyszerűbb felsorolni, hogy mi az eredeti, mint a változásokat. Most van időm összeszedni a listát,…..
Szerelős blogot írni önmagában furcsa dolog. Amikor mások írásait olvassa az ember, akkor hozzám hasonlóan kedvet kap, hogy saját blogja legyen. Egyrészt egyfajta online naplóként is működik, másrészt minél több ilyen blog van, annál többen fognak kedvet kapni - lesz sok jó…..
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..