Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plazmahalmaz

55 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
            Ez a III. bejegyzés erről a témáról biztosan az utolsó lesz, mert már így is elég     sokat meséltem, de talán nem érdektelenül. Hiszen a karácsony és "kapcsolt részei"…..
           Szóval az előbb eléggé megíjedtem, de most már minden OK. Lehet folytatni a böjtölést! j          Nem, nem ittam közben semmit, és nem is véletlenül írtam ide a…..
            Mostanában, igaz, azért már jó pár éve, mondhatnám divatba jött a közvélemény-kutatásnak, vagy csak úgy általában az emberek IQ-jának felmérésére az a módszer, hogy amikor gyanútlanul ballagsz az utcán, se…..
                                   KARÁCSONY…..
            Helló Karácsony! Köszöntelek szeretettel! Örülök, hogy újra találkozunk!           Legalább is most még remélem, hogy találkozunk. Sajnos, azt nem merem megigérni neked,…..
            Igen, ott élünk most mindnyájan, a Halál árnyékában!            Hogy ez az élet melyikünknek meddig sikerül, az teljesen bizonytalan, mert soha nem lehet…..
            Valamikor - bizony már nagyon régen - még a gyermekkorom hajnalán, de amikor  már olvasgatni is tudogattam, néhány kezem ügyébe eső könyvecskét szép lassan kisilabizáltam.    …..
KALEIDOSZKÓP 8. MEGINT TEMETTÜNK. 2009.11.18 16:13:00
                     Le nem tagadható igazság az a tény, hogy amint telik a múló idő - mert más egyebet nem is tud csinálni - elviszi közülünk lassacskán a régi ismerőseinket,…..
             Őszintén szólva, ez a cím tetszik nekem. Potosan olyan, mint egy mai krimi- vagy egy horror film címe. Lehet, hogy ez nem is véletlen, mert ennek a vírusnak ez az egész - valószínüleg…..
                       Itt virított szegény a barackfa-kor állitólagos legvégső határáig, pontosan az ablakom alatt. Az a kor, amit megélt éppen 15 év volt, és közben…..
           Hát szóval az előzőek végén a kinai gazdasági csodánál tartottunk.          Nekem a Műegyetemen volt vagy tíz kínai évfolyamtársam, akik eleinte szinte semmit sem értettek…..
            Bizony, bizony, a Biblia is azt mondja, talán egy lakodalmi társaság kiválogatásával kapcsolatban, hogy "Sokan vannak ugyan a meghivottak, de kevesen a…..
            Gondolom, azok, akik ezt a címet elolvassák, egy pillanat alatt két táborra szakadnak.          Az egyik tábor - a százszor kisebbik - mindjárt le is vonja…..
             Ugye, akkor ma van holnap!! Mert tegnap azt írtam, hogy holnap Mindenszentek lesz. Ma pedig, akárhogy vesszük is, a tegnaphoz képest holnap van, és valóban Mindenszenteket mutat a naptár…..
KALEIDOSZKÓP 4. HULLIK A FALEVÉL. 2009.10.31 16:27:00
            Az idén ma mutatja meg magát igazán először az Ősz. Eddig csak úgy csendben tapintatosan tapogatózott, hogy vajon eljött-e már az ő ideje, de most aztán úgy látszik végleg eldöntötte, hogy reggelre kelve…..
            Bizony, azt lehet mondani, hogy megint eltelt az év. Mintha csak most lett volna   a múlt Szilveszter, és máris itt a nyakunkon a következő.           Az a baj, hogy ezek a…..
            Hát sztrájkolunk, sztrájkolgatunk! Mégpedig gördülékenyen! Legalább is ezt állítják egyes hájfejű, havi milliós fizetéseket felvevő ingyenélők, akik ennek a szerencsétlen és most amúgy is nagy bajban lévő…..
          Ez az a szörnyűség, amely megállítja az ember eszét és lelkét, megtöri hitét az emberi felsőbbrendűségben, az élővilágban valamilyen fokon mindenütt uralkodó morális, erkölcsi értékekben, és egyszerűen nem tudja…..
           Mindenki, vagy legalább is a legtöbben láttunk már hatalmas ócskavas és egyéb  fém hegyeket, a nekik megfelelő méretű zárt, jól védett udvarokban. Vannak ezek tulajdonosai között óriási…..
              Amikor az előző bejegyzésemet elkezdtem írni, még eszembe sem jutott, hogy ez a cím majd meg fog duplázódni. De az az igazság, hogy az eredeti mondanivalómból még alig árultam el valamit, pedig…..
            Előre kell bocsájtanom, hogy a fentebbi címben szereplő "zöldségek" egyáltalán nem valamilyen vitamindús élelmiszerek. Semmi közük a zöldpaprikához, paradicsomhoz, sárgarépához, bármilyen kerti…..
            Bizony minden elmúlik, minden tovatűnik, ahogy az Élet elfolyik az álmaink alatt, és elfogynak vágyaink a szívünk dobbanásaiból. Az utolsó pillanatig piros marad ugyan a vérünk, de valahogy egyre kevesebb…..
            Kezdetben ugye valának a helyhezkötött jobbágyok. Ezeket a reformkori jobbágy-felszabadítás - az érintettek nem túl nagy örömére - szabad parasztokká nyílvánította, sőt komoly területű saját jobbágytelkekkel…..
            Ha nem is mindjárt az elején, de egy kicsit később majd kiderül az is, hogy miért kerültek a címbe azok, amik ott vannak, és hogy miért is kellett hozzájuk az…..