Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T!b

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Szupercukiság: Vérhörcsög 2010.11.06 10:00:00
Egyik kommentelőnk szerint az állat veszett volt, és a videó készítője azóta el is hunyt. Állítólag van is anyag a neten erről, csak oroszul, ha valaki lenne olyan jó, hogy utánaolvas, hálás lennék!..
A Nitrome-játékokkal kicsit elfogult vagyok, nekem nagyon bejönnek, de a Tiny Castle még közöttük is egy jól sikerült darab. Úgy indul, mint egy egyszerű platformjáték: a játék nevét adó apró kastélyban mászkálunk egy lovaggal, ugrálunk, szörnyeket vágunk le... aztán egyszer…..
T!b 2010.07.18 11:10:15
@_John_Doe_:
--- SPOILER ---
Én is görcsöltem fél percet, de aztán megnéztem ki merre néz és mutat. Az adott helyen meg hadonásztam :)
Az ember azt gondolná, hogy milyen jó tanárnak lenni. Egész nyáron pihenés, tőlük függ ki bukik meg (azaz korlátlan hatalom a kis taknyosok felett), és év végén még virággal is megköszönik a munkájukat. Jobb esetben még valami csetresz is jut a polcra azon szülőktől, akik…..
Sziasztok! Egy dunántúli városban dolgoztam eladóként egy "nonstop" (valójában 06-22-ig nyitva tartó) abc-ben. Egy ismerősöm ismerőse volt a tulajdonos és bár nem szeretem az ilyen protekciós nyomulást, de mivel már hónapok óta nem volt munkám és két kiskorú…..
T!b 2009.12.31 09:56:48
@Káin:
Első bekezdés >> "...két kiskorú gyermeket nevelek, elvállaltam."
Utolsó bekezdés >> "A férjem szerint feljelentést kellett volna tennem..."
T!b 2009.12.31 09:58:00
@utcai_arcos: A sok ledolgozott óraszám az oka... XD
Subba Ajcsiiii!! 2009.12.25 13:12:00
          (via Zsolti)..
Belsőség Colin metrózik 2009.12.17 13:01:00
A nagy ünnepi kapkodás és hajtás lassan tetőpontjára ér, lázasan dolgozunk minden anyagon, gyűjtjük a gyűlöletleveleket, statisztikákat böngészünk, Angéla pedig nem éppen boldogan, de csomagolja a postázandó nyereményeket. Egyszóval el vagyunk havazva mindazzal, amit még ebben…..
T!b 2009.12.17 16:07:33
@Danessz: Ezt a videót még nem láttam, de amit 1:54 után csinált, azt csak rally-s játékokban látunk/csinálunk!
Colin McRae korunk legnagyobbja, R.I.P.
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
T!b 2009.12.14 22:17:09
Nem bunkók az autósok és nem bunkók a biciklisek. De vannak bunkó autósok és biciklisek is. Félre kellene tenni az általánosítást...
A vita alapja az, hogy nem lehet tudni, hogy miből épül a kerékpárosoknak sáv. Ha a város XY költségvetési összegéből, akkor jó. Ha viszont az autósok és motorosok teljesítmény adójából, akkor az gáz.
KRESZ vizsga. Aki forgalomban közlekedik, az tegyen vizsgát.
És orvosi alkalmasságit is. Miért? Mert ha a kerós nem teszi ki a kezét a kanyarban (hisz' tudja Ő merre akar menni) és elütik, akkor majd hőbörög. Az öreg papa kóvályog és autó alá esik, akkor a sofőr a vétkes.
A szabályok megszegése kellő súlyú büntetéssel járjon. Miért? Mert a járdáról az útra (vagy fordítva) keróval le-fel hajtani a többiek veszélyeztetése. Mert 1 sör után keróra ülve a reakcióidő annyira romlik, mint az autóban.
Nincs kellő kultúra a közlekedésünkben és ez igaz egyes autósokra, motorosokra, kerékpárosokra, de még a (nem zebrán átmenő) gyalogosokra is! Alapjaiban kellene változni :(
És mielőtt kérdeznétek: 28 leszek, nyáron kerózok, télen autóba csücsülök. És nálunk (a keleti országrészben) autóval elmenni 20-25km-t annyiba fáj, mint távolsági közlekedéssel 20km-t utazni és ott 1 helyi buszra szállni. Már 1 embernél is megéri autóval menni, mert akkor nem vagyok időhöz kötve, valamint nem vacogok télen a buszra várva :P
Maradi az a felfogás, hogy a borravalóval a nyújtott szolgáltatás minőségéről és mondjuk ár/érték arányáról mondok ítéletet? Vagy a borravaló automatikusan jár és kész? Az a tapasztalatom, hogy a vásárló, aki a szolgáltatást igénybe veszi, az első módon…..
T!b 2009.06.10 09:18:13
Előre közlöm: vendéglátásban dolgozok.
Szerintem a borravaló az adható, ha elégedett vagyok a szolgáltatással (amit kapok az szép/jó vagy szolgáltató a kötelességükön felül teljesítettek) és ha akarok adni. Mert ha elégedett vagyok, akkor sem vagyok köteles adni. Tehát alapjáraton ez nem jár.
Aki nem ad, az sem feltétlenül smucig, szegény vagy éppen elégedetlen. Lehet csak úgy gondolja, hogy ami az étlapon van, az az étel és az éttermi szolgáltatás ára, tehát annyit kell fizetni. Azért kerül 8x-10x többe az otthoni előállításhoz képest, mert a többletből fizetik ki az alkalmazottak munkáját (sütés-főzés, szervírozás, mosogatás, kiszállítás).
Azt meg hogy mosolyogva hozzák ki az ízlésesen elkészített ennivalómat, az nem feláras. Azért hozzák így ki, hogy legközelebb is oda topogjak be fogyasztani. Tehát ez a munkájuk, amiért a fizetésüket kapják.
A vendéglátás nem arról szól alapvetően, hogy elé lököm és eszik, vagy szépen viszem ki és jattol. Arról szól, hogy a vendég fizet és ezért egy adott minősítésnek megfelelő színvonalat biztosít a szolgáltató.
A számlába beépített szervízdíjról nincs jó véleményem. Miért fizessek plusz költséget, ha nem is vagyok elégedett?! És így a kiszolgálás minősége is romolhat, mivel így a felszolgáló már nincs "rákényszerítve", hogy színvonalasan szervírozzon...
Hozzáteszem: sok helyen adok borravalót, mert tudom, hogy a másiknak ez jól esik és feldobja a napját. Ahol viszont alapvetően elvárják, ott viszont semmit nem hagyok.
És amit a legtöbb ember észre sem vesz: az odalökött pénztől néha jobban esik egy dicsérő szó, vagy egy mosoly :)

Sajnos viszont ismerek olyan szórakozó helyet, ahol a pultos lányok ténylegesen csak a borravalót kapják meg és fizetést semmit. Így is az adott országrészhez (H-B megye) mérve jól keresnek, de a munkáltató orrára kellene koppintani: a borravaló nem jár és így nem is tekinthető fizetésnek.