Regisztráció Blogot indítok
Adatok
experiment 626

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megdőlt a világ legerősebb sörének rekordja, visszavette rekordját a skót BrewDog.   A tavalyi év szenzációjának számított, hogy a freserburgh-i italgyár piacra dobta a 32 fokos Harcászati Atompingvint, hatalmas rekordot beállítva a világ legerősebb söre…..
Ezennel pályázatot írok ki a blog olvasói-kommentelői között. A feladat megfejteni, mit is akar mondani Eötvös Pál egykori Népszabadság-főszerkesztő, MÚOSZ-elnök az Országos Sajtószolgálaton keresztül publikált kiáltványában. Talán azt, hogy úgyse lehet mit csinálni, de az…..
Félrefordítások Április tíz 2009.03.25 10:00:00
Orion 8 egy valóban eredeti darabot talált:Apróság, de annak jó. Ezt még nem hallottam.A Deko Tv egyik műsorában az előbb láttuk, hogy a menyasszony rádió-adóvevőn beszélt a vőlegénnyel az esküvőre való készülődés közben. Hiszen az esküvő előtt a hagyomány szerint nem…..
Félrefordítások Ez gyilkos 2009.03.24 15:47:52
Danzig hátborzongató hibákat talált egy legendás könyvben:Bret E. Ellistől az Amerikai Psycho-t is már többször olvastam, és sok dolog volt amit nem tudtam hová tenni pl. a Grinch-et Guzmicsnak fordították.Arra gondoltam a fordító annak idején esetleg nem volt tiszában bizonyos…..
experiment 626 2009.03.24 19:20:14
@Leonard Zelig: azaz tanyára, parasztnak, nagykabát alá jó lesz?
hmm... megtisztelsz. Sosem tudom, mikor miben vagyok átlagmagyar, így az adott terület "szakértőire" vagyok bízva - pl. villanyszerelésnél is. Bár a fordítási hiba másképp üt...
Mindig is tudtam, hogy Gyurcsány Ferenc veszélyes alak, de a hétvégén az is világossá vált, hogy ez az ember egy hatalomtechnikai zseni. (Kár, hogy a kormányzáshoz nem ért…) Az MSZP szombati kongresszuság belebegtetett lemondásával annyi legyet ütött, egy csapásra, hogy…..
experiment 626 2009.03.23 16:07:53
@szobatars:
természetesen semmi közöm hozzá, kinek mennyi saját pénze van; a fizetésről lemondás gesztusát meg akár értékelhetném is, ha ez az egy nem a bányával állna szemben.
Mindenesetre úgy érzem, hogy az, hogy ő nem veszi fel a fizetését (tényleg, az az összes juttatás mekkora része?), valahogy nem olyan, mintha én nem venném fel...
Év eleje óta jöttek itt sorban a hírek, hogy kik lépnek fel a nagy európai fesztiválokon, egyedül a mi legnagyobb bulinkról, a Szigetről nem tudtunk semmit, csak pletykákat. Most viszont már itt van az első hivatalos hír a fellépőkről, amik közül hirtelen nem is tudjuk…..
Tardai történetek Harmincnégy 2009.03.19 14:00:00
Cicukára rájár a rúd. Régen is így volt, csak akkor benne járt, nem is kevés. Valszeg' nagyon ő sem hitte, hogy Zsorzs lesz neki az utolsó, mondjuk úgy, az életformának esküdött örök hűséget Comói-tavastól, merdzsóstól, filippínó személyzetestől, de hogy a pap által…..
Futóblog Futó amatőrök 2008.10.15 21:33:00
Ma este összefutottunk Szaszával, azaz Szász Norberttel, aki itt a Futóblog kommentjeiben, sőt, a CCC postok kapcsán, ismerős lehet már többeknek. Szasza állítása szerint amatőr futó, szerinte mi is azok vagyunk, de ez persze nem igaz: mi egyszerű hobbi futók vagyunk, ő meg…..
Futóblog A kétesélyes gyógymód 2008.10.06 07:50:00
Á, nyomjuk csak, meglátod, jobb lesz, mondta barátom és életmód-tanácsadóm, Gábor, amikor edzés előtt a megfázás jeleire panaszkodtam. Én kúrtam el, az egyértelmű. Tudtam, hogy ma megyünk bokszedzésre a Béciékhez, úgyhogy még lenyomtam egy kis itthoni…..
Futóblog Pegasus vs. Air Jordan 2008.10.01 01:33:00
Kiöregedett agglomerációs kosárlabdázóként (próbálom szokni a dolgot, nem megy: nyugdíjas kosaras vagyok, a rohadt életbe, mennyire szomorú; most már biztosnak tűnik, hogy nem közelítem Michael Jordant, túl a csúcson, bár az utóbbi évekig komolyan gondoltam, hogy ha egy kicsit…..
Futóblog Edzésnapló: Mindennapok 2008.10.03 15:40:00
Amíg a müncheni olimpiára készültem, nem volt kérdéses, hogy fussak-e, vagy teniszezzek. Nyár volt, meleg volt, mindenki vidám volt és jókedvű. Hajtottunk a személyes aranyra. Most viszont belekaptunk az őszbe, igaz, hogy enyhe eddig a szüreti időjárás, de ez most már mégis más,…..
Nem szeretem ismételni magam, hogy a pénztártól való távozás előtt mindig ellenőrizzük a kapott jegyeket... Az alábbi eset történ meg nemrégiben egy ismerősömmel. Főiskolásként hétfőtől péntekig ingázik Budapest és Győr között, hogy részt tudjon venni…..
Időrendben nem ez a beküldött anyag következne, de előrébb vettem, mivel nekem is évek óta fáj a címben olvasható félrefordítás. Az érdem Póké, hogy emlékeztetett rá:Nagyon szeretném, ha megemlítenéd kedvenc ordas félrefordításomat, amit azért is gyűlölök, mert még…..
Ma kiderül, ki az igazi szakítósblog olvasó, és ki az, akit csak a divat hajt ide. Hogyan mérjük le? Minden idők leghosszabb levelével. Kedvenc történeteink most összegyűjtve kapnak szerepet: hosszú kapcsolat, küldföldi szerető.Sziasztok!Olvasva a sztorikat, kedvet kaptam én is az…..
Jó lenne, ha közösen eldöntenénk, Kedves Olvasó, hogy melyik is a valaha létezett legbénább filmcím. Ezért egy szavazással egybekötött adatgyűjtésre invitálnálak Benneteket.A feltételek:  - Létező filmcím legyen (tehát a generátor kizárva :) - Magyar címfordítás…..
Subba Random kínzó kérdés 2007.05.25 15:08:03
Az építkezéseken minden nő után füttyögő munkásokat mindenki ismeri. Viszont az ember gyakran látja ugyanezeket az embereket más élethelyzetben, amikor egyáltalán nem füttyögnek minden nő után. Jogos-e tehát a feltételezés, hogy az építkezéseken füttyögő munkások…..